- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59103 üzenetére
"Minek tekerni, ha van ilyen lehetőség?" Nem tudom kérdezd Anytimeot (ő ragaszkodott hozzá
).
"nem akartok egy alaplapos topik találkozót? " Irány Prága! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Boogie33 #59095 üzenetére
Pl.:
LAP : ASRock Fatal1ty B85 Killer vagy ha mATX is megfelel Asus Vanguard B85 ~25K
CPU : INTEL Core i5-4570 ~49K
VGA : MSI N760 TF 2GD5/OC GTX760 2GB GDDR5 PCIE + Daylight ~62K reviewösszesen:~136K
(#59096) csucsbicep
Azért szép lassan lemásolja a konkurencia az Asus megoldását/kinézetét. Meglehet a 9-es sorozatú lapoknál már ..... -
bluyoo
nagyúr
válasz
stargazer #59091 üzenetére
Arra megfelel.
Bár ebben az árszegmensben pár plusz ezres azért sokat számíthat. Mint az említett lapok vagy akár egy Pentium CPU, az AMD-s konfignál a magasabb órajelű RAM .... Ezért is az első kérdés egy fix keret "1. Mennyit szánsz az alaplapra? ......"
Esetleg erősebb iGPU-val, de gyengébb CPU teljesítménnyel ([link]) egy FM2/FM2+ -os konfig, ha az AMD oldal szimpatikus(abb).
Valamivel drágábban pl.: AMD A4-4020 + ASRock FM2A88M-HD+ + KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G
Ha gondolod kérdezz rá a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ban is.(#59088) alfiboy
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
alfiboy #59083 üzenetére
Hát erre ennyire egyértelműen nem lehet válaszolni hiszen egy alaplap nem egy CPU ami egy bizonyos programban kap egy pontot ....
Az Extreme4 ugyancsak egy elég jól felszerelt alaplap. Szerintem egyikkel sem fognál mellé.
Talán ez a teszt segít döntened "Fast And Cheap? Five Sub-$160 Z87 Motherboards For Enthusiasts"(#59082) stargazer
Hi!
Hát érdekes egy igény ... Mondjuk legalább egy felhasználási terület nem ártott volna.
MSI H81M-P33 + INTEL Celeron G1820 + KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G ~30K
Esetleg pár százassal drágábban Asus H81M-K , Gigabyte GA-H81M-DS2V, ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #59079 üzenetére
Elég kelendő lap lenne az biztos!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
alfiboy #59076 üzenetére
+1500Ft-ért nincs jobb Asus lap.
Max. ha mATX méret is mehet, akkor a Gryphon Z87 megér egy misét. -
bluyoo
nagyúr
válasz
nimfas #59071 üzenetére
Nem sok értelmét látom ezeknek az időmeghatározásoknak. Őszintén megvallva az 5évre tervezésnek sem látom nagyon az értelmét. Honnan tudjam/tudod hogy pl. 4év múlva milyen programok lesznek, és te ebből miket fogsz használni?
Évente jönnek ki az újabbnál újabb CPU-k, lapok .....
Egy biztos hogy egy tuningmentes I5 ma szinte mindenre elegendő, és ez nem fog változni egy év alatt az biztos. Az is biztos hogy egy tuningolt gép erősebb mint a nem húzott "társa" ezen sincs vita. De hogy számodra megéri vagy nem a pluszköltséget azt nem tudhatom (biztosra).
Mondjuk ha a mostani rendszered még mindig kielégítő teljesítményt nyújt számodra, meg merem kockáztatni hogy egy szorzózáras I5 is ugyan ennyi ideig kiszolgálna.De a tuningvas biztos!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
nimfas #59067 üzenetére
Persze ezt csak egy "spórolós" példa (az előzményekhez).
Természetesen az IDE és SATA hardverek megférnek együtt. Már ha ez volt a kérdésed.
Hát nem gyenge léptékben fejlesztenél.Szerintem bőven megfelelne egy szorzózáras I5 és egy normális jól felszerelt lap. Ma már egy szorzózáras rendszer is elég tisztességes teljesítményt szolgáltat a tuning miatti pluszköltségek nélkül. A mostani tempódat elnézve a 3-4 éves elvárásod, egy szorzózáras is teljesítené (mint írtam anno az én szorzózáras CPU-m is lassan 3éves és a 2. VGA-t fogyasztja).
A mostani CPU-d (már ha az van amire tippeltem) tuningolva hozza egy 10-11K-s Celeron teljesítményét. Hol van ehhez a i5-4670K.(#59066) Pete55555
Gonosz! -
bluyoo
nagyúr
válasz
nimfas #59064 üzenetére
Még IDE hardverrel is van lehetőség modernizálni (bár eléggé behatárolja a dolgot), és nem is kell ahhoz 80K.
Mondjuk 20K-ból kijön egy ASRock H61M-IDE (vagy akár más lappal IDE-SATA konverterrel) és egy Celeron. Kis kiegészítéssel egy Pentium is.
Netezni elég a CPU-ba integrált videómag ezzel is csökkentve a költségeket és a fogyasztást ....
IDE portot nélkül jobb alaplappal, akár LGA1150 vagy FM2+ -os konfig is kihozható relatíve olcsón. Utóbbi akár játékra is megfelelő lehet (persze kompromisszumokkal).
Természetesen ha számodra megfelelő az adott vas akkor egy fillért is felesleges költeni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
nimfas #59061 üzenetére
Hát igen ez is egy nézőpont. Csak amikor leesett hogy a húzott E8400-asom elpicsázza egy Pentium (mindezt legalább fele akkora fogyasztással), akkor csak rászántam magam a váltásra. Szóval azért 775-ről van hova fejlődni ....
Hirtelen a "gamer" vasam netezős konfiggá szelídült.
(#59062) ocsi19
Szia!
Személy szerint a Z77-A -t választanám a négyesből, vagy a Z77 Extreme3-at (mondjuk alig többért ott az Z77 Extreme4 is).
És igen a Z77-es lapokban lehet tuningolni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vadasz1 #58994 üzenetére
"Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?"
És ugye nálad egy pluszkérdés hogy új vagy használt lap?
De az iGPU kivételével teljesen kiszolgálja az I5-ösöd sőt ahogy írtam még tuningolni is tudod majd valamelyest (~3-400Mhz). -
bluyoo
nagyúr
válasz
Novics #58991 üzenetére
Csodálkoztam is egy kicsit hogy nem sokallod az árukat.
Az AMD hardverek után érdeklődők zöme még a 20-25K-s árcédulára is
.
Az árak nagyjából követik a világpiaci helyzetet. Nagyban függ hogy a bróker urakon milyen gatya van.
Pl az A88XM-PLUS áringadozása.
Ha ennyire ráér megérheti követni az árakat egy két üzletben hátha elcsípsz egy "akciót". -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vadasz1 #58990 üzenetére
Hi!
Gondolom használtan vásárolod őket ... ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
Ha nem akarod a CPU iGPU-ját használni akkor jó választás lehet (bár nem a legújabb chipset és leginkább "K"-s CPU-k alátervezték). Intel LAN, erős tápkör, plusz SATA portok, ...
Mivel P67-es chipset, még azt a kis tuningot is megkapod amit a i5 2400 enged. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Novics #58982 üzenetére
Természetesen van, bár nem az alsó kategóriában. Pl. az Asus A88X-PRO, ASRock FM2A88X Extreme6+, ...
Milyen árfekvésű lapra gondoltál? -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58972 üzenetére
Bírja az! Katonai kiképzést kapott!
De amúgy sem vészes, legalább mindennek lesz elég hely. Pl.: [link]
Egy akkora házat egy ATX-es lap sem tölt ki sokkal jobban (6cm-el rövidebb a Sabernél). -
bluyoo
nagyúr
válasz
Motaba78 #58970 üzenetére
ATX méretben pl. az ASRock Z87 Extreme4 árban még mindig verhetetlen az ASRock.
Valamivel drágábban a Gigabyte GA-Z87X-D3H.
mATX méretben pl. a TUF szériás Asus Gryphon Z87 5év garanciával. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
baboss #58963 üzenetére
A CPU memóriavezérlője 1600MHz-es. Elméletileg ezt tudod tuningolva 1866MHz-ig emelni a választott lapban.
De mint előttem írták szinte semmi plusz teljesítményt nem nyernél a magasabb órajellel, max. az a bizonyos e pé..sz nőne, és a RAM tesztekben kapnál magasabb pontot.
Viszont pl. ebben a tesztben könnyedén alkalmazták az 1866MHz-nél jóval magasabb RAM órajelet is. Szóval azért ne keseredj el előre.
Ha mégsem menne, és ragaszkodsz ahhoz a RAM órajelhez, nyolc napig meggondolkodtatod magad és visszaküldheted/cserélheted a lapot.(#58962) tigerxx
Szia!
Annyi pénzért max. egy alsó kategóriás H61-es lapot kapsz.
Pl. Asus H61M-A
Személy szerint legalább egy B75-ös lapot néznék. Akár ugyan ebből a laptípusból Asus B75M-A. árgép -
bluyoo
nagyúr
válasz
baboss #58958 üzenetére
Természetesen lehet nagyobb feszültséget és órajelet beállítani, csak az Ivy óta ajánlott az 1,5V-os feszültség alatt maradni mivel felette nagyobb eséllyel degradálódhat a memóriavezérlő.
Bár ahogy tudom a Haswell már nem annyira érzékeny a dologra, de érdeklődj a megfelelő topic-ban.
Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" (LGA1150)
Ugye 1,5V-on kevés eséllyel fog 2400MHz-en menni. Bár véleményem szerint teljesen felesleges az a RAM órajel.
Szóval ahogy említetted az is járható út ha az 1,5V-hoz állítod be a lehető legnagyobb órajelet.
Az én 1600MHz/1,65V-os kit-jeim vígan mennek 1600MHz/1,5V-on. -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #58956 üzenetére
Akár a ROG lapokon a ROG Armor! Máris pofásabb a kiegészítővel!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58953 üzenetére
Tudod jó a feneke de csúnya a feje!
(#58952) jim bcs
Köszi! Rám fért az alvás. -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #58934 üzenetére
Ha jól emlékszem van egy vizes rendszere (bár azt nem tudom milyen). Szóval ha az egekbe akarja húzni a CPU-t és szeretne egy igazán csúcskategóriás lapot akkor ok.
Bár a Saber is tökéletes vizes rendszerekhez is ...(#58936) szkink
Ha olcsón kell a lap. Szerintem is jó választás a GA-B85M-D3H.
Bordázott MOSFET-ek árához képest (is) jó felszereltség.
Alternatívaként pl. az ASRock B85M Pro4. Ugyan "csupasz" lap de Intel LAN, optikai hangkimenet, 90°-ban elforgatott SATA portok, ... -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58883 üzenetére
Április 1-je?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Intel fan11 #58879 üzenetére
Mini-SATA (mSATA) egy csatlakozó fajta főleg a laptopokban és mini PC-kben van jelentősége.Serial ATA
Három mSATA SSD tesztje -
bluyoo
nagyúr
Most csak az mATA a fontos? Mindegy milyen CPU, méret, ... ? Milyen felhasználásra lesz? Mekkora keret marad a CPU-ra?
De olcsón főleg LGA155-ös foglalattal a Gigabyte lapjain van:
GA-B75-D3V, GA-P75-D3P, GA-P75-D3, GA-H77-DS3H, GA-H77-D3H-MVP, GA-Z77-D3H, GA-Z77-DS3H, GA-Z77P-D3, GA-Z77X-D3H, ....
Az új LGA1150-es foglalattal meg mintha kihalt volna.De pl. 35K környékén az MSI Z87-G55. Vagy az olyan "különlegesebb" lapokon mint pl. az Asus H81T.
-
bluyoo
nagyúr
Én az I5-2310-et nem cserélem.
De elvárástól függ a dolog. Egy FX-re nem cserélném az biztos (nem sok értelme lenne), de még Ivy-re sem ......
Max. az áhított mATX-es lapot beújítod. Már ha jó áron el tudod passzolni a mostanit és találsz neked megfelelő lapot. Sajna pár ajánlott példányt már nem lehet újonnan kapni.(#58838) Pete55555
Hát elég szűk az a kör aki egy olyan árfekvésű lapot megvenne. AMD konfignál sokszor még egy 25K-s lap is kiveri a biztosítékot.Nemhogy egy mITX/mATX-es ROG lap 50-60K-ért ....
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Még egyes normál méretű lapokkal is vannak gondok tápellátásügyileg. Gondolom egyik gyártó sem vállalta be a mATX vagy a mITX méretet.
Viszont Intel oldalon nem egy lehetőséged van. Csak a kerettől, CPU-tól függ .....
Pofás kis ház!Majdnem olyan mint a BitFenix Phenom M.
-
bluyoo
nagyúr
Hát erre a válasz nagyon egyszerű: Semmilyet! Egyszerűen nincs normális mATX lap az FX-ek alá.
Főleg nem tuning mellett. Bár pl. a Gigabyte GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) támogatja ...
Szóval ha kis méret akkor Intel vagy az AMD FM2+ bár az utóbbi foglalatra azért gyengébb CPU/APU-k vannak.(#58831) jim bcs
Hát igen ha nem használja ki az ember a Q87-es chipset-et ...... -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #58799 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. A kutya nem veszi, mégis rajta van a Magyar honlapon.
De a "a szinte sehol nem kapható" nem azt jelenti hogy sehol nem kapható!(#58795) BomiBoogie
De igényesek lettünk a Flo-val!
Ezért is írtam nem egyszer, hogy a VIA VT1708S nem rossz (sőt).
Mondjuk azért kíváncsi lennék hogy a ALC662-höz mit szolnál.Hányan ajánlják azokat a lapokat játékosoknak .... Mert hogy miért ne lenne jó egy I5 alá egy teljesen fapad lap ....
(#58792) BomiBoogie
Csatlakoztasd egy házventi kimenethez úgy leállítja. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58770 üzenetére
Az alatt nem dolgozik csak az iGPU
... tudod Virtu MVP.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58764 üzenetére
Előbb utóbb én is lépek, de a Firefoxot még mindig bírja az I5!
Nehogy aztán Skylake legyen belőle! -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58751 üzenetére
Jól látod csak is a lányokat .....
Asus, Alpenföhn, BitFenix, FSP, Kingston, OCZ, Samsung, WD, Trust , Philips, ... fanboly! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #58749 üzenetére
Rendeld olyan helyről ahol normális áron árulják a lapot. Ott több mint valószínű megkapod a három év garanciát a lapra.
(#58748) BomiBoogie
Gratula hozzá!
Várom a véleményed róla!
"Most már senki nem mossa le rólam, hogy ASUS és Bitfenix fanboy vagyok." Ami jó az jó! Nem kell ezt túlragozni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #58739 üzenetére
Ez egy alaplapos topic miért küldenélek melegebb éghajlatra?
Meg amúgy is nem lenne kötelező válaszolnom!
De mint írtam, egy elég jól felszerelt deszka már digitális tápkörrel.
Esetleg ha "gamer" lapot szeretnél a G1.Sniper Z87 ha már Gigabyte. -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #58737 üzenetére
A mATX az egy közepes méretű lap.
Azonnal a téma összefoglaló elején "Alaplapok méretszabványai" ......
"Néztem egy gigabyte ga-z87-ud3/ud3h-t mi a vélemény?" Máris a kereted felett egy ötössel.
De egy elég jól felszerelt deszka már digitális tápkörrel.
Csak kíváncsiságból, ezt a lapot kihasználnád az Sabert nem? Milyen szempontok alapján? -
bluyoo
nagyúr
válasz
nindzsavagyo #58734 üzenetére
"Nem pont ide illő kérdésem van." Akkor legközelebb tedd "off topic"-ba.
Én nem cserélnék. Lap szempontjából elég rossz választás lenne a VGA sem annyival erősebb és CPU erőben sem éppen acélos. Vegyél egy normális tápot és dVGA-t magadnak, és akkor fejlesz teljes platformot ha lesz rá kereted.(#58732) horvath.adam
Hát ezek a mindent támogató lapok elég bajosak szoktak lenni szóval nem árt figyelni a listára (bár ha szeretsz kockáztatni).
Használ vki asrock p4dual-915gl alaplapot? topic pl.:
"hello nekem is van egy ilyen lapom P4Dual-915GL és ddr2-es pci-e vga az összes de ddr3-ból csak a dirext x 9 -es támogatásúak indulnak el! pl 1gb-os ddr2 9600gt hibátlanúl megy de az 512-es ddr3-mas 9600gt nem ad képet ugyanígy a 8600gt seriákban is viszont egy ddr3-mas 7900gs elindúl benne de játékoknál kifagy ezért jobban ajánlom az agp-je jónak mondható"
Alapból nem építenék ennyire elavult gépet, de ha az Abit IC7 ennyire bevált már neked, szerintem maradj nála.
Esetleg érdeklődj az Nagy Asus P4P800 topik (P4P800, Deluxe, -E Deluxe, SE, -X, -VM, stb) topic-ban a kinézett Asus lapról.(#58731) afrojack1
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Vadasz1 #58728 üzenetére
Az egy mobil CPU, nem asztaliba való.
Milyen processzort vegyek? -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #58726 üzenetére
Nem tudnád kihasználni? Ne szédíts már a tuningolt "K"-s I7-et meg igen?
Esetleg a Asus Gryphon Z87 is TUF szériás.(#58725) Vadasz1
Hát a mostani lapodnál mindenképpen modernebb. Bár nem a legújabb lap de elég combos darab. Milyen CPU alá szeretnéd? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Zoli54213 #58710 üzenetére
Szívesen!
Remélem megoldja a gondod. Bár személy szerint én is inkább egy combosabb VGA-val folytatnám a történetet.(#58711) xtevo
Az FM2+ -os lapokkal már elérhető a PCI-E 3.0, természetesen megfelelő CPU és VGA mellett.
Hasonló cipőben voltam talán egy éve (bár nekem olcsóbb volt a váltás).
Magamnak megkockáztattam a garancia nélküli komolyabb tuninglapot és eladtam a garis régit. De egyértelműen van kockázata még ha prémium minőségű is az a bizonyos lap. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Zoli54213 #58708 üzenetére
Ne haragudj de fene se tudja hogy nálad tényleg a lap a ludas jelenleg a fagyásokért.
De minden említett lapot több száz ember használja gond nélkül ......
A Z77A-GD65 PCI-E 3.0 8X8X módban kezeli a CF-et és az SLI-t.
A P8Z77 WS PCI-E 3.0 16X16X módban kezeli a CF-et és az SLI-t.
Szerk.: Ha online vásárolsz 8napig elállhatsz a vásárlástól ennyi idő azt hiszem ki tudod tesztelni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58703 üzenetére
"Viszont többek között a garancia kérdés miatt is bíznám rád a döntést."
A használt hardvernél mindig fenn áll ez a dilemma. Mikor tudsz egy ROG lapot 20K-ért újonnan?(#58704) Zoli54213
Sajnos újonnan jó pár lap már nem elérhető (vagy a keretbe nem férne bele).
De pl. a MSI Z77A-GD65 még kapható.
Ugyan annyiért használtan pl. Asus P8Z77 WS. -
bluyoo
nagyúr
Nem éreznéd meg as különbséget. Legalábbis biztos többet nyersz a CPU tuningjával.
Pl. a legtöbb AMD felhasználó hírből sem ismeri a PCI-E 3.0-át. Ott még most vezetik be a támogatását.
Viszont többek között a garancia kérdés miatt is bíznám rád a döntést. De ahogy írod azért újonnan nem lenne kérdés hogy a Pro4-M vagy a GENE-Z azért 50K feletti lap (volt).(#58699) Zoli54213
A CF áldásos előnyei.Újonnan 40K vagy használtan?
(#58698) BomiBoogie
Talán a Milyen hangkártyát vegyek? topic-ban biztosra tudják a választ. De szerintem nem lesz neked jó. -
bluyoo
nagyúr
Hi!
Hát ha a másik lapod is el tudod adni megérheti a dolog.
Ahogy BomiBoogie írta pár száz MHz-et is nyernél a cserével. Hogy neked megéri vagy nem azt döntsd el te.
"Mire képes egy non-K i7-3770?"
"ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás"(#58692) BomiBoogie
"Most már csak egy Bitfenix Flo fejes kell. " Pofás darab. Én is szemezgettem vele (de hát van vagy 10 hardver a listán).
(#58693) NoOne1976
Hát szerintem a sorrendet is felállítottad a felsorolással.Bár gondolom a GA-970A-UD3 még a régi verziók valamelyike UEFI nélkül. Szóval nem a legjobb lapok. Bár 14K-ért nem is nagyon vannak jobbak.
Bár láttam nem egy Asus M5A97 PRO -t 14K környékén ....(#58695) BomiBoogie
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58688 üzenetére
Látom sikerült helyrehozni amit el...tál.
(#58687) lethos
Szívesen!
(#58686) BomiBoogie
+1 a PCI-E kártyának. Mivel a lapon nincs PCI slot.
Amúgy is PCI kihalófélben van. Szóval ha lenne is rajta akkor is PCI-E ....
Vagy akár USB-s külső megoldást. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Intel fan11 #58681 üzenetére
A Gigabyte G1.Sniper B5 megfelelhet.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Vadasz1 #58680 üzenetére
Persze, szívesen!
Még az én régi (az egyik leggyengébb) Sandy Bridge I5-2310-esem is erősen veri a kis Quad-ot.
Intel Core 2 Quad Q6600 vs Core i5-2310 -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vadasz1 #58678 üzenetére
Igen felfogtam mit írtál!
A többi hardverre gondoltam ...... CPU terén már egy I3 is erősebb de egy I5 időtállóbb döntés. Használtan ~30K környékétől kaphatsz.
Milyen processzort vegyek? -
bluyoo
nagyúr
válasz
isti101 #58670 üzenetére
Akkor szerintem az Asus M5A97 EVO R2.0 -t válaszd. Eléggé bevált lap ebben az árszegmensben.
(#58668) BomiBoogie
Mi történt a téma összefoglalóval? -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58668 üzenetére
"Úgyhogy majd veled tartok a Broadwellbe." Ok főnök megegyeztünk!
(#58666) isti101
Mi számít közepes árfekvésűnek? Egy körülbelüli keretet írhatsz. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58664 üzenetére
Dehogy is!
"te egy Devil's Canyon K-s CPU-ra fogsz váltani. " Szerintem azt is kihagyom. Bár ki tudja. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58662 üzenetére
Hm ... de jó lenne ha a nyuszi ezeket a dobozokat hozná (tartalommal együtt) nem főt tojást!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
lethos #58660 üzenetére
Hi!
Egyszerűbb lenne ha az oldalsávon lévő kérdésekre válaszolnál.
Original Haswell chipsets
De olvasd át a téma összefoglalót ha gondolod. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #58656 üzenetére
"De így legalább nem sárga/arany elemekkel operálnak..." +1 Mondjuk tőlem azt a kis vöröset is elhagyhatnák.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #58652 üzenetére
Úgy látszik az Asus is rájött ha ráírják a lapra hogy "gamer" , "killer" ... akkor veszik a népek!
Ideje is volt részükről is egy hasonló lap.
De pofás kis lap. Vajon ROG szériás lesz? A színei erre utalnak. -
bluyoo
nagyúr
A tápos topic-ban tudnak ez ügyben segíteni (ahogy én tudom létezik).
De szerintem így drágábban fogsz kijönni.(#58639) BomiBoogie
Nekem van két BitFenix Spectre nagyon halkak, házventinek szerintem tökéletesek.
Szerintem a Spectre PRO inkább CPU hűtőre. Legalábbis én arra néztem, bár nem vettem meg végül (majd ha lesz "K"-s CPU) -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #58618 üzenetére
Időközönként elkap a hév hogy építeni kellene egy pöttöm gépet. De szerintem csak unalomból csinálom.
(#58619) szacsee
(#58621) baboss
AMD FX-6300 vs Intel Core i5-750
AMD FX-6300 vs Intel Core i5-4670 -
bluyoo
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #58601 üzenetére
Ha ideiglenesen lesz akkor mindegy. Ha jól jössz ki belőle mehet.
(#58602) baboss
Szívesen!
Mondjuk a végén mellészúrtam még a legcombosabb szorzózáras I5-öt is így nem 2 hanem 3 CPU. Szóval tudok számolni.(#58604) NoOne1976
Hát úgy igazán egyiket sem.De ha mindenképp a három variáció közül kellene választani a 3. variáns mellett voksolnék.
Milyen asztali gépet vegyek?(#58606) CoolBoy323
Miért ne támogatná? Az AD560KWOA44HJ is ott van a processzortámogatási listán. -
bluyoo
nagyúr
válasz
baboss #58599 üzenetére
Azt a foglalatot szerintem hanyagold.
Három generációval régebbi CPU megy bele, elavult hardverek. A két említett CPU:
Intel Core i5-4440 vs i5-750
Intel Core i5-4670 vs i5-750
Időrendben: LGA 1156, LGA 1155, LGA 1150 -
bluyoo
nagyúr
válasz
menledge #58541 üzenetére
Igen képes leállítani és szabályozni a 3-4pin-es ventiket. Több fórumtárstól érdeklődtem idáig minden ventilátortípussal megbirkózott.
Thermal Radar Core(#58556) BomiBoogie
Akár a monitoros topic-ban a Dell U2312HM.(#58577) baboss
A ventilátorszabályzót is eladhatod nyugodtan így a Vanguard B85 is belefér a keretbe. -
bluyoo
nagyúr
Erre egyszerű a válasz nem jelölik. Mivel egyik sem tudja!
Vagyis az Asus Sabertooth 990FX/GEN3 R2.0. De az is "trükkösen" Trükkös lesz az ASUS TUF Sabertooth 990FX GEN3 R2.0 alaplapja.
Szerk.: Az R2.0 az újabb átdolgozott verziót jelöli.(#58535) afrojack1
+1 a Sabertooth-nak. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Pete55555 #58528 üzenetére
Értem, de ne haragudj számomra ehhez [link] , [link] , video , ... mérten akkor is kőbalta egy kapcsoló.
Mondjuk pár éve nagyon is szükséges (és olcsó) megoldás volt!(#58527) jim bcs
Hát spórolnék 30K-t és kell 300K. Alakul!(#58529) BomiBoogie
Semmi gond vele.Néztem és 27"-os darabokat is azok voltak 70K felett ...
Most csak annyi a bajom velük hogy pénzbe kerülnek.És egy leendő 300K-s számla előtt nem vásárolunk monitort ha a másik is működik!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Pete55555 #58525 üzenetére
Már lassan számolnom kell hogy hányan adják el a szuper szabályzókat.
Mivel a lap egy beállítás után teljesen magától megoldja. Ráadásul jobban mint kézzel tekergetve, vagy éppen a szerintem kőkorszaki 5/7/12 V -os kábelezés. Szóval pl. egy Thermal Radar Core megoldás mellett már felesleges ....
(#58524) jim bcs
Ne is említsd! Pár napja még a 70K-t sajnáltam volna a monitorra. Most meg ..... -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #58522 üzenetére
Hát igen ha csak arra kellene költeni ... de nem csak a Pc fejlesztés költséges.
Pl. nekem úgy látszik most ugrott az új monitorom (és így tolódik a "K"-s CPU is).Mondjuk a legrosszabb forgatókönyv de meglehet új turbó kell a kocsiba. Potom 250K + műszaki + szerelő!
Mondjuk csak az első tétel volt "meglepi".
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Pete55555 #58517 üzenetére
Több mint valószínű nem lesz vele gondja és a GIGABYTE Smart Fan 2-vel.
De érdeklődj a Gigabyte (Z87/H87/B85/Q87) LGA1150 alaplapok topic-ban volt e valakinek gondja vele.
Viszont szerintem korántsem olyan részletes mint a kitárgyalt Gryphon esetében, vagy pl. B85-ös chipset-el a Thermal Radar Core mint a Vanguard-hoz. Azért nem potyára vannak árkülönbözetek az alaplapok között (nem csak a SATA portok száma a különbség).
A második kérésre passz. De hogy azonnal éresésbe kezdene az összes lap azt nem hiszem. És ha hozzátesszük azt hogy alapból is van áringadozás ezzel együtt meg végképp nem tudom neked előre megmondani. Vagyis biztos olcsóbbak lesznek ugyan így egy év múlva(vagy simán csak nem lesznek kaphatók mint sok jó/ajánlott lap). Vagy éppen ugyan annyiba kerül mint az Asus P8H77-V [link] (az egyik legkomolyabb tuningképtelen lap).
(#58518) jim bcs
Rövid leszek! Teljesen egyetértek! +1
Én is csak azért újítok hébe-hóba, hogy viszonylag jó áron elmenjen az előző hardver (ált. még gariidőn belül). -
bluyoo
nagyúr
Erre akartam kilyukadni. Hogy minek ha úgy sem használja az ember.
Szóval ezért kár várni egy bizonyos hardverre. Ettől függetlenül természetesen az esetek nagy százalékában valamivel jobb az új, mint az előző generáció. Csak kérdés hogy megéri vagy nem az esetleges felárat (ha lesz) várakozást. És erre csak a jósok tudnak válaszolni. Vagy a kellően magabiztos fórumtársak.
(#58514) jim bcs
-Legyen benne SATA4?
-Legyen!
-Ok!
-Várjál mégse!
-Bakker már feltoltam a faceebúkra!
-Vagy mégis .....
-Ok! -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #58509 üzenetére
Nem kell 4pin-es, vezérli a 3pin-es ventiket is (legalábbis idáig mindegyikkel boldogult amiről tudok).
Szóval feszültségalapú vezérlésre is képes nem csak PWM-re.(#58511) Popes
A natív támogatás marad el (ha minden igaz). Ahogy a példád is mutatja ettől még jöhetnek ki lapok Sata Express port-al "megspékelve". Viszont én még nem láttam Sata Express csatlakozós hardvereket (bár nem is kerestem).
Ennyi erővel veszel egy ilyen csodát amire a tesztben is utalnak [link] ....
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest