- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
pistabyte #73742 üzenetére
Szia!
A CPU foglalatot helyre lehet hozatni, egy új lapnál még meg is éri.
De ez nem márkafüggő hiba, sajnos elég sérülékenyek, az összes márkára "jellemző" hibalehetőség.
Milyen CPU alá szeretnéd? Válaszolj kérlek az oldalt és az összefoglalóban feltett kérdésekre!
A régi H97-es deszkából következtetve aszozózáras CPU, szóval a Z97-es chipset-el szerelt lap valószínű felesleges.
A Gigaby-al kapcsolatban: kb. annyi deszkát adnak el mint az Asus, szóval egyértelműen több a panasz 1000 eladott lapra mint 500-ra .......
Persze kinek mi a hitvallása, egyesek szeretnek ebből vallást csinálni. De az biztos olyan nincs, hogy problémamentes egy gyártó, vagy éppen olyan amelyik csak rossz deszkákat gyárt.
Persze a foglalatonként előfordul nem annyira ajánlott gyártó, de ritka az olyan eset mint pl. az ASRock az AM3+ -al, hogy alig akad valóban jó lapjuk ...(#73741) urbandani
Szia!
A GTX660-adat 100% kihajtja, jó árértékű CPU.
Hát a használt piac elég változó ezzel a foglalattal. A jó lapokat hamar elkapkodják.
Lehetőség szerint Z77-es deszkát vadásznék (+4-500MHz), de sajnos a 20K-s keret valószínű erre kevés lesz.
Esetleg a régebbi tuningchipset-el szerelt lapok (Z68, P67). De ha lemondasz a plusz órajelről, akkor B75, H77 -es deszka is megfelelő lesz.
Milyen méretű lapot szeretnél? -
bluyoo
nagyúr
válasz
venomka1 #73747 üzenetére
Azért a fórum keresőmotorjához nem kell diploma, nem nehéz kezelni.
Egyszerűen a beírod a neved (venomka1) a Prohardveren jobb oldalt "opciók" - "részletes keresés" - "Szűrés megválaszolt felhasználó szerint" mezőbe.
Az eredmény pl. a tápos topic-ban: [link]
A komplett gépes topic-ban: [link]
Mindenesetre mint ahogy a többi topic-ban is vannak kérdések (nem potyára) itt is. Amire ha válaszolsz, akkor számunkra egyszerűbb lesz válaszolni.
De minimum az egyes kérdésre "1. Mennyit szánsz az alaplapra?" a többire sokszor tudunk következtetni.
Pl. az esetedben ugye a tuning és a használt lap is kiesik. -
bluyoo
nagyúr
Egyszerűbb lenne ha válaszolnál arra a pár kérdésre ....
Így nem kellene percenként új lapokat felfedezned.(#73705) Erw
Nem annyi a különbség ... [link]
Plusz már régen nem csak az üzleti szférának szánt deszkákba teszik (szerintem a H110 inkább való irodába).
Vagy pl. a Gigabyte G1.Sniper B7 szerinted oda való?
Akinek nincs szüksége tuningra, és nem szeretne RAID tömböt, de olyan deszkát sem amin minden létező dolgon spóroltak annak legtöbbször egy B150-es deszka jó választás. Mondhatni a B150 lett az arany középút.
4RAM slot meg azokon a H110-es deszkákon van amik mint a DDR4 mint a DDR3 -as RAM-okat kezeli (persze együtt nem). Plusz a legtöbb 110-es lap DDR3 támogatással kapható. -
bluyoo
nagyúr
Jó kérdés. Két külön célcsoportnak gyártott lap. Az egyik "strapalap" a másik meg ugye a "gemer".
A +2 év garancia és az Intel LAN szerintem a TUF lap mellett szól, több SATA-csatlakozó, TUF Fortifier, Thermal Radar 2, .....
Az MSI -nél meg az audio rész jobb valamennyivel, plusz ugye az újabb chipset, M.2 foglalat, ....
De hol tudsz még Z87-est?(#73699) RazoR8402
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
Talán a legszembetűnőbb az SLI és a mérőpontok hiánya a Gaming 3-nál.
A DisplayPort, Optical S/PDIF, PCI slot hiánya pedig a Gaming 5-nél.
Plusz a Gaming 5 erősebb tápkört és valamivel nagyobb bordázatot kapott.(#73693) JanR
Vigyázni kell ezekkel az oldalakkal.
Sokszor hibás infókat tartalmaznak + jó pár tulajdonságot nem vetnek össze. Így előfordulhat, hogy hibás következtetést vonunk le.
Ha márkán belül nézelődünk, legegyszerűbb a gyári honlapon.
Pl.: [link], [link]. -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #73601 üzenetére
Mindig fejlesztene az ember. Szerencsére egyre többször győzöm meg magam arról, hogy sok esetben felesleges pénzkidobás.
Anno szépen színre fújtam. [link]
Azóta talán 2X ha láttam.Nem is értem miért piszmogtam a kinézetével.
(#73603) anytime
Ha lesz időd tolj egy képet nekünk. -
bluyoo
nagyúr
válasz
anytime #73580 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy jól megépítetted! Bár nekem általában a kivilágított házak, hardverek nem igazán tetszenek (kivéve a billentyűzetet).
Bár a világítós lapokból következtetve újra divat lesz (pl. az MSI GAMING PRO deszkák).
A fürdőszobába viszont tényleg akarok majd. -
bluyoo
nagyúr
Csak erre írtam "Elsőre a Fatal1ty H97 Performance néztem ki" ....
Ugyan úgy nem fogod fejleszteni mint a mostani vasadat.
Egy GTX660Ti mellé, egy tuningolt 2500K szerintem megteszi (a GTX660Ti-m mellett én is "csak" 4GHz-en használom a 3570K-t, amit nemrég szereztem kiskergaranciával).
De az LGA1150 is kifutó széria.Ugye már itt az LGA1151 a Skylake CPU-val, és a DDR4 -el. Esetleg az öcskösnek újíts be valami olcsóbb megoldást.
-
bluyoo
nagyúr
Bocs, figyelmetlen voltam.
Esetleg a két kinézett lap között a GA-H97-D3H?
Vagy egy olcsóbb B85 -ös deszka? -
bluyoo
nagyúr
válasz
hawrlantb #73566 üzenetére
Hi!
Pl. az Asus A88XM-PLUS.(#73565) Telda
Mi rosszat olvastál a H97M Pro4 -ről?
Az esetedben a mATX kicsit szerencsétlen méret, mert a PCI hangkártyád takarni fogja a GTX660Ti -d hűtését.
Szóval talán egy ATX méretű lap szerencsésebb lenne.(#73567) OrangeBud
(#73568) OrangeBud
Szívesen! Legközelebb szerkeszd a hozzászólást ....(#73554) anytime
Szívesen!
Majd írd meg sikerült-e a ledeket kapcsolni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
KAMELOT #73563 üzenetére
Ezt majd ő eldönti, az ő pénztárcája.
Magamnak építve nem kérdés az az 1-2K, de el kell fogadni, hogy az olcsóbb lapoknak is megvan a vásárlói köre.
Pl. ha elég a 2db RAM slot (max. 16GB RAM) és a 2db SATA2, + 2db SATA3, egy jól felszerelt H81-es deszka is megfelelhet.
Pl. a Gigabyte GA-H81M-HD3, vagy a H81M-HDS (ugyan úgy a "szerény" Realtek ALC662 audio + Realtek RTL8111 LAN mint a Pro3 esetében) ha már olcsó ASRock.
De természetesen, szerintem is jobb választás a Pro4. -
bluyoo
nagyúr
válasz
#22346752 #73548 üzenetére
Addig esélyes, hogy akad majd egy-két jó üzlet. Akár félkonfig is.
(#73550) KAMELOT
Olcsó mi?Asus X-99 DELUXE lappal vetted? Nem emlékszem már.
(#73551) jim bcs
Használt borda, a gyári ventit nem is látta nálam. Hamar el is vetettem a cserét. 1000RPM felett alig jár a ~5éves SwiF2 120P, szóval még csendes is. -
bluyoo
nagyúr
válasz
#22346752 #73544 üzenetére
Pl. 4570 van ... i5-4570 vs i5-4670
Akinek nincs türelme az fizessen!
Viccet félretéve ez a te döntésed.
Új fejlesztés-nem hsznált-drágább-erősebb-DDR4 (vagy DDR3/DDR3L, ill. egyes deszkáknál mindkettő. Pl. az ASRock B150M Combo-G)-több garancia.
Régebbi fejlesztés-használt-olcsóbb-gyengébb-DDR3-nincs, vagy kevesebb garancia.(#73543) anytime
-
bluyoo
nagyúr
válasz
#22346752 #73541 üzenetére
Már azon spórolsz, ha nem tuningvasat építesz.
Egy szorzózáras Skylake alá a legdrágább lap is megáll 40K környékén. Pl. az Asus H170 PRO GAMING (de még ezen is lehet faragni ...).
"A tuning igazából nem foglalkoztat." Szóval a 6600K máris kiesett.
Egy GTX970 -esnek szerintem elég lehet a sima I5-6600. De pont itt van Anytime, ő egy I5-4670-el (LGA1150) hajtja. Használt hardvert vásárolva sokat spórolhatsz. -
bluyoo
nagyúr
válasz
anytime #73535 üzenetére
Igen regisztrálnod kell.
Jim bcs: "Miután megvetted a lapot 3-5 munkanapon belül regisztrálnod kell az Asus Member-en keresztül közvetlenül, vagy a laphoz telepíthető asus member progival, ha a progit telepíted minden indulásnál figyelmeztet ameddig nem regisztrálod be a lapot, ez minden TUF lapnál így van. Amire fontos odafigyelni mindenképpen benne maradj az 5 munkanapba, kelleni fog a bolt címe és a blokkot/számlát őrizd meg 5évig, a lap sorozatszáma és egyéb de ezt majd látod."
Hát régen nem kerestem hűtőt, nem ismerem az újdonságokat.
Legutoljára egy kék (van fehér, piros, fekete is) PHANTEKS PH-TC12DX -el szemezgettem, de végül győzött a smucigság. Marad az Alpenföhn Nordwand -om.(#73537) Snorbi19
Hi!
A PRO GAMING SupremeFX 8 csatornás nagy felbontású hangkodekel rendelkezik , szóval meg is van a nyertes. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Baggio04 #73528 üzenetére
Szia!
Hát az arany középutat tudnám megemlíteni a B85-ös chipset-et.
~20K -ért pl. az ASRock B85M Pro4, Gigabyte GA-B85M-D3H, ...
Kevés az esély rá, hogy régi UEFI-vel kapod. De ha biztosra akarsz menni említsd meg az üzletnek, hogy milyen CPU-val akarod használni (és frissítsék neked az UEFI-t mert nem akarsz elállni a vásárlástól azért mert nem működik ....). Vagy kérjél összeszerelést (ha nem drága), ha kompletten vásárolod.
Esetleg LGA1151 / DDR4 -ben gondolkodnék, mivel a későbbi fejlesztés tervben van.
Bár azt nem tudom, hogy egy Skylake Pentium, pl. a G4400 (10-15K -t spórolnál) mennyire boldogul egy GTX 750Ti -vel.(#73527) greggorius
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
greggorius #73525 üzenetére
Pl. az Asus H170 PRO GAMING megfeleő lap lenne + Intel Core I5-6600 / I5-6500 vagy akár I7-6700 ...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
greggorius #73523 üzenetére
"1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?" -
bluyoo
nagyúr
válasz
greggorius #73521 üzenetére
Szia!
Új gép, egyértelműen a legújabb fejlesztésekben gondolkodj. Szóval DDR4. -
bluyoo
nagyúr
válasz
McEacrhan3 #73499 üzenetére
Ez esetben a GA-H97M-D3H -t mondanám a három közül.
CPU szempontjából nem igazán tudod majd bővíteni, mivel már kint vannak az új, LGA1151-es foglalttal szerelt lapok. Szóval az Intel már nem ad ki az LGA1150-es lapokhoz új CPU-t.
Max. a már jelenleg is kapható I7-esekre, esetleg tuningképes "K"-s CPU-ra.
De ha "K"-s CPU-t tervezel, akkor a Z97-P -t válaszd a trióból (bár nem épp egy acélos tuninglap).
A Z97-E valamivel jobb választás lenne és nem is sokkal drágább. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Smithy1986 #73489 üzenetére
Hi!
Mivel a CF tervben van, én a 990FX chipset-el szerelt lapot tartanám meg (mondjuk megfontolnám a platformváltást is).
"A 970-es oldalon ott a 220W-os proci támogatás," Na igen mókás ASRock javaslatokkal:
"For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design.
For cooling the CPU and its surrounding components, please install a decent liquid cooling system."(#73495) jarlax
Hi!
Egy szálon ~20% -al erősebb, szóval hozhat valamit konyhára. De előtte rakd újra a rendszered + nézd meg, hogy játék alatt milyen terhelést kap az a CPU ... és irány a Milyen processzort vegyek? topic.
A kinézett lap az ok.(#73496) Slyer
A tuning chipset-el szerelt lapokat csak azért nem ajánljuk szorzózáras CPU alá, mert szinte semmivel nem ad többet mint egy nem (hivatalosan) tuningképtelen lap. Szóval feleslegesen fizeted ki a tuning chipset árát.
Bár az esetedben az USB BIOS Flashback funkció hasznos lehet, ha esetleg régi UEFI-vel vásárolod [link].#73497) McEacrhan3
Hi!
Az attól függ ...
"Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?" -
bluyoo
nagyúr
válasz
Czimby #73479 üzenetére
Ha már Gigabyte és 25K-s keret a GA-B85M-D3H, GA-H97M-D3H kézenfekvő lenne.
(#73481) Czimby
Előnye mindkét lapnak van, én a H97-PRO -t választanám. Egy olcsóbb hangkártya és máris kész a "gémer deszka".(#73480) miklosss2012
Köszi mr. Sass! Kérdés kikerüljenek-e az MSI lapok összefoglalóból? Minden foglalat alatt voltak problémásabb gyártók, típusok .... Az összes MSI lapot szerintem túlzás lenne kiszedni.
Ha nem gond az Alaplap OFF topik-ba dobjál kérlek egy részletesebb "hibajelentést".
Gratulálok nektek az újabb kis sashoz!
A kis utód már nálunk is a gyártósoron van!(#73482) Teaway
-
bluyoo
nagyúr
Hát ez benne a csavar, hogy a normális lapoknak valami brutális árakat lőttek be (a CPU-hoz mérten).
Talán a Gigabyte GA-970A-DS3P az legalább kapott valami bordázat félét.(#73468) HI-FI
Szia!
AM2 -t írnak: [link].
Lap szempontjából amit olcsón az aprón találsz.
Sokat nem költenék rá. Őszintén megalva egy fillért sem. Isteni sugallat a platformváltásra. -
bluyoo
nagyúr
Hi!
Személy szerint "csupasz" tápkörű lapot semmilyen FX alá nem tennék (az ASRock általában amúgy sem annyira jó választás az FX-ek alá).
De finomhangolva valószínű elboldogulna vele. Viszont a tuningot nem kell majd erőltetned.
Kérdezz rá az AMD FX topic-ban, hátha hajt valaki egyet belőle (kevés rá az esély). -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tukolp #73446 üzenetére
Fogadjunk, hogy még mindig a Z170 -es deszkán agyalsz!
LGA1151 Skylake chipsets -
bluyoo
nagyúr
válasz
_adaml21_ #73443 üzenetére
Az ájponban pl. pont két évvel adják a B85M Pro4-et.
Egy a lényeg, az egyetlen egy gyártó akinek a lapjait, egyes üzletekben a mai napig 2év garanciával árulják (néha 3 de utána 2 majd megint 3 ...).
De gondolom a kérdező meg tudja nézni a választott üzletben.
Többek között az UEFI lényege pont az átláthatóság, ebben szerintem nem kimagasló az ASRock. Mondjuk ez megszokás kérdése is.
Az árrés pedig ahogy írtad is üzlet és időfüggő. A közelmúltban pl. nem egyszer olcsóbb volt a Gigabyte lapja.
De miért nekem írod?(#73442) Shkiz0
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
#34576640 #73436 üzenetére
Szia!
A kinézett ASRock lap helyett a B85M Pro4 választanám.
"A Gigabyte GA-B85M-D3H (rev. 1.x) esetében jobb, hűtött tápkör, három év garancia, talán valamivel jobb audio.
Az ASRock B85M Pro4 esetében pedig Intel LAN, Optical SPDIF kimenet , de (a legtöbb üzletben) két év garancia."
Döntsd el hogy melyik szimpatikusabb számodra.Én a Gigát mondanám, de az Intel LAN meg az ASRock fele ...
"
Az Asust most utoljára hagynám, bár a laphoz járó szoftverek szerintem az Asus-nál a leghasználhatóbbak. Nem mintha bajod lenne belőle, ha azt választanád. Tudomásom szerint nincs vele gond.
A táp kérdésében, mindegy hogy egy hétre vagy több évre veszed a gépedet egy másodperc alatt a másvilágra küldheti egy .. táp. Na meg két évig kerregést, búgást hallgatni .... Egyszóval ezen nem spórolnék.
Melyik tápegységet vegyem?(#73437) Shkiz0
Részemről +1 a M5A97 EVO R2.0 -nak. -
bluyoo
nagyúr
válasz
keke69 #73431 üzenetére
Hi!
A CPU-d "kicsit" régebbi.A kinézett lap LGA1150-es.
A legújabb lap Z77-es ami jó alá (LGA1155), de újonnan már nem igazán lehet kapni.
Szóval ha lapcsere akkor vagy használt, vagy CPU csere is esedékes.
Ha pedig a legújabb platformot célzod meg (LGA1151) akkor RAM csere is ajánlott (DDR4).(#73433) DR|FTK|NG
+1 -
bluyoo
nagyúr
válasz
laca500 #73423 üzenetére
Csak? Szerintem ott van igazán értelme ezeknek az USB csatlakozóknak ... Hátsó csatlakozón talán 1X nem használtam USB3.0 -ás ezközt.
Pl. az Intel LAN, erősített PCI-Express foglalat miatt (kinézetre is jobban bejön mint a veres gyíkos).
De a nem 90°-os SATA port valóban hátrány. Nem is értem miért alkalmazza az MSI ebben a kategóriában .. pl. a Z170A GAMING PRO -n is ...(#73424) edda80
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
laca500 #73421 üzenetére
Szívesen!
Nem arról van szó, hogy nem elfogadható Z170-es deszkák vannak 30K-ért. Hanem, hogy nincs annyiért, 35K környékén pedig a gyártók a belépőszintű példányai kaphatóak.
Az Extreme4 a szokásosan "olcsó" és jól felszerelt lap, megfontolandó a Z170 Extreme4+ -os változata.
Ha MSI én inkább a Z170A KRAIT GAMING -et választanám. -
bluyoo
nagyúr
válasz
laca500 #73418 üzenetére
Hi!
Annyi a gond, hogy nincs annyiért Z170-es deszka. Ha tuningolni szeretnél, kicsit jobban a zsebedbe kell nyúlnod.
Így hitelen (talán) az egyik a legolcsóbb az MSI Z170A PC MATE, kb. 34K-ért.(#73419) edda80
De ha nem akarsz tuningolni (nem "K"-s CPU-t vásárolsz) a H170 PRO GAMING jó választás. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Tukolp #73415 üzenetére
Szívesen!
A legtöbb ember általában így van ezzel, ha bevált valami nem változtat (nekem pl. Asus lapom van).
Ha nem lenne "ajánlott" megpróbálnánk lebeszélni róla. A két említett gyártó a piacvezető, nem hinném, hogy melléfognál a felső kategóriás lapjaikkal.
Természetesen az Asus, ASRock, MSI is rendelkezik abban az ársávban komolyabb lappal (ugye ezeknek a gyártóknak is a felső szegmensében nézelődünk).
Pl. a H170 PRO GAMING, Fatal1ty H170 Performance, H170A GAMING PRO, ....... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Tukolp #73413 üzenetére
Igen elég! Tuning nélkül nem kell az GA-Z170XP-SLI.
Persze vannak H170 -es Giga "gamer" deszkák is, ha arra lenne szükséged.
Pl. a G1.Sniper B7 -
bluyoo
nagyúr
válasz
s7evcsenko #73387 üzenetére
Egy ROG-os cikk: [link]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
s7evcsenko #73385 üzenetére
Hi!
Ez esetben nem fizetném ki a tuningchipset felárát (a megspórolt pénzen, kicsit belepótolva akár egy hangkártyát is vehetsz).
De ha ragaszkodsz a Z97-es chipset-hez (és esetleg a márkához), akkor már a Fatal1ty Z97X Killer/3.1 -es változatát vásárolnám.
Egy komolyabb H97-es deszka tökéletes az I7-4770 alá. Hogy a hálókártyát is kiemelted, én az Intel megoldását választanám. Pl.:
Asus H97-PRO GAMER
Gigabyte G1.Sniper B6
ASRock Fatal1ty H97 Performance -
bluyoo
nagyúr
válasz
_adaml21_ #73373 üzenetére
Az MSI B85I GAMING benne van az összefoglalóban a B85M-G -nél meg szerintem jobb (jobb felszereltségű lap) a B85M-E ...
A GA-B85M-D3H is rendben van, kevés az esélye, hogy régi UEFI-vel kapod.
Max. jelezd az üzletnek, hogy Haswell Refresh CPU-t pakolsz bele és ha nem megy elállsz a vásárlástól.
Én a B85M-HD3-t hagynám a lista végére. -
bluyoo
nagyúr
válasz
falijja #73289 üzenetére
Ok, megbirkózunk vele!
(#73286) Alpachino
Nem tudom mennyi a valóságtartalma (részemről a tuning "Z"-s deszka "K"-s CPU):
"Intel beorrolt a non-Z overclockra és új microcode-ot adott ki. Ha nem Z alaplapban tuningot érzékel Win 10 alatt, újraindul a rendszer.
Legújabb BIOS-oknál el is tűnt az overclock lehetősége.
Vissza kell flashelni egy régebbi BIOS-t, egy dll fájlt átnevezni Win 10 alatt és utána megy. De hogy meddig senki sem tudja."
A lap legújabb F15-ös UEFI-je:
"Update CPU microcode for win10 support with Pentium AE"
De a lap, tuning nélkül is jó vétel. Ellenben a CPU tuning nélkül nem annyira (a 3-4K-val olcsóbb Pentium G3250-el összehasonlítva:[link]). -
bluyoo
nagyúr
válasz
falijja #73287 üzenetére
Jelenleg nincs nagy választék (kár volt hezitálnod ...).
Most talán a Sapphire pure platinum z68 -at venném. Mondhatni egzotikus deszka.(#73286) Alpachino
Aztán bízzunk benne, hogy nem változtattak a tuninglehetőségeken (valószínű nem).
Bár a típus nem pontos (a választott lap jobb), de talán segíthet majd:
Gigabyte B85M / Pentium G3258 Uncut Overclock Tutorial For Beginners. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Alpachino #73282 üzenetére
Én az após megoldást javaslom. Kiskergari megvan (+1 év a javított deszkához képest), olcsó és az eredetileg kinézett CPU is meglenne.
Az ATX-es változatában anno Miresz "K"-s CPU-t is cibált, viszonylag szép eredménnyel.
A GA-B85M-D3H és a GA-Z87M-D3H esetében a chipset-en kívül szinte semmit nem változtattak a lapokon szóval mondhatjuk felépítésben megegyezik a két lap. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Alpachino #73282 üzenetére
De hát ott 17,5K az a a lap.
Mindenesetre ha nem viszolyogsz az aprótól, kiskergaranciával van most egy GA-B85M-D3H 15K-ért.
Szerk.: Személy szerint nem erőltetnem azt a lapot tuningra. Bár a gyári hűtővel amúgy sem döntenél csúcsokat. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tukolp #73246 üzenetére
"A tuningmentes variációra írnék (mert a keretedbe a főleg ezek a lapok férnek bele).
Ha már Gigabyte a Gigabyte GA-H170-D3HP egy ugyancsak jól felszerelt darab."
Szóval minden CPU alá megfelelő, de ha "K"-s CPU -t vásárolsz és tuningolni is szeretnéd, akkor Z170-es chipset-el szerelt lap az "ajánlott".
Hát én (márkán belül) legalább a Gigabyte GA-Z170-D3H -ra, de még inkább a GA-Z170XP-SLI-re gondoltam. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Lordus #73236 üzenetére
Simán a videokártyát jelenti.
VGA ügyben jobban jársz, ha felkeresed (egy kerettel) a megfelelő topic-ot (ugye egy VGA nem csak vRAM-ból áll).
A CPU témával kapcsolatban egy szorzózáras I5 is elég nagy előrelépés lesz a mostani CPU-d után.
Valószínű a mostani VGA-val is teljesítményjavulást fogsz tapasztalni.
Szóval egy keretet írjál légy szíves mennyit szánsz a lapra.(#73237) Tukolp
Szia!
A tuningmentes variációra írnék (mert a keretedbe a főleg ezek a lapok férnek bele).
Ha már Gigabyte a Gigabyte GA-H170-D3HP egy ugyancsak jól felszerelt darab.
Z170-es chipset-el (tuningchipset) talán a Gigabyte GA-Z170-HD3P-t megkapod annyiért.
Szóval ha tuning egy kicsit ajánlott azt a keretet kitolni. Főleg ha "dual vgas" (CF/SLI) rendszert tervezel.(#73238) alexy92
Hi!
A CPU-d csak 1333-as RAM-okat kezel.
A lap természetesen egy I5-nek is megfelel. -
bluyoo
nagyúr
válasz
anytime #73229 üzenetére
Szia!
Valóban hamarabb volt. De én miután eladtam a régi lapomat pluszosan szálltam ki a dologból.
A CPU-t is csak azért cseréltem, mert féláron vettem egy Z97-es deszkát és azt jutányos áron azonnal el tudtam adni amiből ment a csere. Szóval egy fillérembe nem került.
"Z"-s CPU nélkül nem látom igazán értelmét a cserének. A kedves rokonnak vennék egy mATX-es deszkát + magamnak egy jó kis hangkártyát. De amúgy értelek a fejlesztés öröme.(#73233) Lordus
A "K"-s CPU az szorzózármentes, szóval megfelelő lappal tuningolható (drágább lap és +CPU hűtő is kell).
A többi az szorzózármentes. Lehetőleg betűjel nélkülieket válassz, mivel a többi változat energiatakarékos (kisebb teljesítmény jobb fogyasztás) kiadás.
A dVGA is erősen a keretedtől függ, mivel előre vásárolsz a keret itt is fontos. Ugye nagyjából igaz, hogy minél drágább annál erősebb a kártya.
Szóval ha eldöntötted, hogy akarsz-e tuningolni, és mennyit szánsz a lapra akkor tudunk javasolni megfelelő lapot. -
bluyoo
nagyúr
válasz
falijja #73223 üzenetére
Nehéz eset vagy ...
Asus M5A97 EVO R2.0
(#73224) anytime
Jobban jársz, ha veszel egy mATX deszkát neki, mivel a kikötéseidből max. a több ventilátorcsatlakozót nyernéd (persze mITX-es aranyáron). A ki tudja mi lesz miatt meg egy fillért nem adnék.
De ha ragaszkodsz a dologhoz az MSI Z97I AC kézenfekvő lenne. "Olcsó", Z97-es így tuningképes, de 1-1 venticsatlakozó van rajta .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
anytime #73211 üzenetére
Hi!
A mATX méret alapból kiüti a két bővítőhely lehetőségét.
Hogyhogy jobban szereted az alaplapit? Ugyancsak komoly hangeszközöket gyártanak USB-re. Ahogy én tudom minőségre sokszor jobbak is. Teljesen kézenfekvő megoldás lenne.(#73210) Adanosz
Ha nem gond az ára egyértelműen a H170-PRO Gaming. -
bluyoo
nagyúr
válasz
falijja #73207 üzenetére
Szívesen!
Leírom még egyszer. Annyiért nem kapható újonnan tuningképes lap (amik még kaphatóak szinte kivétel nélkül H61-es chipset-el szereltek).
Neked az I5-2500K-hoz a P67, Z68, Z77 -es lapok a megfelelőek, a sima I5-2500-hoz B75, H77, ...
LGA1155 Sandy Bridge/Ivy Bridge chipsets -
bluyoo
nagyúr
válasz
falijja #73202 üzenetére
Hi!
Ha sietős akkor inkább egy komolyabb P67-es deszkát tolnék alá (videokimenet nélkül).
Így hirtelen két komolyabb lap innen az apróról:
P8P67 WS Revolution, P8P67 DELUXE.
De most egy Z77-es MSI is van 2hó kiskergaranciával (ugyancsak itt az aprón) a Z77A-G45 személyében.
A lapokat lehetőség szerint áraztasd be az ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic-ban. -
bluyoo
nagyúr
válasz
HollyBoni #73195 üzenetére
Annyiért nem is nagyon van .. bár ez üzlettől is függ.
Öcsémnek most egy GA-H81M-HD3 van tervben. Kicsivel 15K felett már megkaphatod.(#73196) Murty
Szerkezetileg ugyan az mint a H170-es testvére. Ahhoz képest megkérik az árát.
De annyiért nem kapsz sokkal jobb lapot. Esetleg ha az USB3.1 (USB-C)-ben látsz fantáziát az Asus Z170M-PLUS ugyan abban az ársávban mozog.(#73197) Redbull941
+1 a Gigabyte lapnak.
De ha az ASRock mellett döntenél, akkor már a Extreme4/3.1 -es változatot vásárold.(#73198) jim bcs
Frissítenem kellett volna az oldalt .... -
bluyoo
nagyúr
Így sincs újonnan deszka a CPU-d alá. Szinte csak a H61-es lapok kaphatóak újonnan. Végül is valószínű működni fog vele.
De inkább használt, kiskergaris lapot ajánlanék. Vagy add el a CPU-d és egy tuningmentes LGA1151/1150-es konfig ....(#73180) semua
Hol találtál? Mennyiért? -
bluyoo
nagyúr
"egy H61et ajanlottak, hogy azzal csereljem" Valószínű az ellenséged, ne hallgass rá!!
"hasznaltat nem szivesen vennek" Sajnos nem igazán van más lehetőséged.
Próbálj még kiskergaranciás lapot vadászni. Elvétve azért még akad.(#73177) semua
Nincs újabb tuninglap a CPU-d alá.
De újonnan amúgy sem kapni szinte egy lapot sem az LGA1155-ös foglalttal. -
bluyoo
nagyúr
válasz
falijja #73152 üzenetére
Pl. 4-500MHz-el kisebb órajel a CPU-nak, SLI, ...
De a különbségeket két konkrét lap között érdemes megnézni.(#73151) falijja
Lehet kapni, csak éppen azonnal el is viszik őket. Szóval érdemes pár napot rászánni.
De ha elég a gyári órajel akkor egy H77-es B75-ös lap is megfelelő.(#73150) Viktoár
Működni fog vele a CPU, viszont az iGPU-ról le kell mondanod.(#73157) maxika2004
Egyértelműen az ASRock lapja. -
bluyoo
nagyúr
válasz
falijja #73148 üzenetére
Pl. a Téma összefoglalóban találhatókra. Azon belül az "Intel Z77 chipset" részben lévőkre.
A jobb lapokat jellemzően hamar elkapkodják az aprón. -
bluyoo
nagyúr
válasz
TomiLi #73139 üzenetére
Nem potyára fejlesztette ki az Intel.
Az i5-6700 alapórajele 3.4GHz, 4mag terhelésekor a max. turbo 3.7GHz, három mag esetén 3.8GHz, két mag esetén 3.9GHz, egy mag esetén 4GHz. Szerintem semmit nem vennél észre ....
De ahogy néztem a 6700 még ugyancsak rossz áron kapható (annyiért már "K"-s CPU is van).
Kérdezz rá a linkelt topic-ban, nem próbáltam szorzózáras CPU-t tuninglapban (nem sok értelme van).
Szerintem a mai napig egyszerű a képlet. Tuning: "Z"-s deszka "K"-s CPU! -
bluyoo
nagyúr
válasz
TomiLi #73124 üzenetére
Bocsi, hogy nem válaszoltam. Lehalt a rendszerünk a melóhelyen ....
Nem teljesen igaz, a szorzózáras Skylake esetében (ezt már a Haswell-nél elvette az Intel) már nem tudsz plusz szorzót beállítani (a turbo szorzó felett) csak a BCLK tuning lehetősége nyitott.
Azt, hogy az egy magra vonatkozó max. turbo frekvenciát, vagy a négy magra vonatkozó max. turbo frekvenciát tudod fixálni azt nem tudom.
Az Intel Core i3 / i5 / i7 6xxx "Skylake" (LGA1151) topic-ban nagyobb eséllyel tudnak segíteni.
A Turbo Boost Technology és a Enhanced Intel SpeedStep Technology letiltásával fix órajelet kapnál akármelyik lappal. Bár nem sok értelmét látom. Neked miért szükséges?
Mindenesetre ha "Z"-s deszkát vásárolnék, akkor már "K"-s CPU-t pattintanék bele. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Viktoár #73087 üzenetére
Szívesen!
Sokan egész platformot kukáznak +10-15% -ért.
Na meg később akár "K"-s CPU is mehet bele, nem beszélve, hogy generációval újabb lapok a Z77-esek.
Ma már nem olyan vészesek a tuninglapok árai. Mindenesetre legalább 2X annyiba kerülne mint a kinézett lap. Pl. a linkelt hirdetésben (amiben minden lap jegelve van) a GA-Z77X-UD3H amivel már nem csak azt a +400MHz-et nyernéd. -
bluyoo
nagyúr
válasz
bala963 #73085 üzenetére
Hát ezt neked kell ledöntened. De itt egy teszt a témáról:
DDR4 vs DDR3L on Gaming.
Ha a meglévő DDR3 mellett döntesz az általad kinézett Asus lap tökéletes számodra. -
bluyoo
nagyúr
válasz
zimi1991 #73080 üzenetére
Hi!
A színe.(#73077) Viktoár
Szia!
Igen működne vele. Viszont egy "Z"-s lappal nyernél +400MHz-et.
De azt 8K-ért biztos nem kapsz.(#73076) pete_21
Szia!
Folyamatosan jelennek meg az új deszkák, egyelőre szerkesztés alatt van az összefoglaló.
Szóval ez egyben azt is jelenti, hogy nem sok tapasztalat van az LGA1151-es lapokkal.
A HD3P, D3HP nem ugyan az (a chipset-en kívül jobb lap a GA-H170-D3HP).
Pl. a GA-B150-HD3 DDR3, GA-B150-HD3, GA-H170-HD3 DDR3, GA-H170-HD3, GA-Z170-HD3 -at már nevezhetjük testvérlapoknakszinte teljesen megegyeznek.
Mindenesetre a GA-H170-D3HP szerintem jó választás lenne.(#73082) bala963
A kinézett lapok egyike DDR4 a másik DDR3 -as RAM-ot támogat.
Szóval milyen RAM-al rendelkezel/vásárolsz?
A kereted közelében DDR4 támogatással ott az MSI B150 GAMING M3, kifejezetten játékosoknak. -
bluyoo
nagyúr
válasz
PetiPécs #73057 üzenetére
Szívesen!
Mondhatni tökéletes.
Jó ideig egy I5-2310 -et használtam hasonlóan "Z"-s deszkában egy GTX660Ti mellett ...
Szóval később akár egy VGA csere is elég lehet a fejlesztéshez, de akár szorzózármentes CPU-t is fejleszthetsz később (pl.:I5-3570K, ....).(#73058) Teaway
A többi topic-ot olvasva, nehezen meggyőzhető fórumtárs. -
bluyoo
nagyúr
válasz
PetiPécs #73054 üzenetére
Szia!
Az I5 korlátozottan tuningképes (megfelelő lappal) ha jól néztem ~20K -d marad a lapra.
Jelenleg ennyiért az aprón van egy P8Z77-V LE.(#73055) Hmmm1
Szívesen!
Nem írtam hogy a Realtek rossz lenne, nem egy deszkám volt vele szerelve ...
Az Apple -ös eszmefuttatást nem igazán értem, valószínű tényleg hülyeség. -
bluyoo
nagyúr
Nem potyára van az én deszkámon is az Intel megoldása.
Kisebb CPU terhelés, kisebb fogyasztás, valószínű stabilabb is (ugye Intel chipset, CPU).
Természetesen nem lesz 2X akkora sávszélességed, és a Realtek -es megoldás sem fog percenként ledobni a hálóról. De egyértelműen jobbak az Intel megoldásai. -
bluyoo
nagyúr
Hát ha nem akarsz mATX-es lapot akkor kár ragozni a dolgot. A te lapod lesz a te döntésed.
Amúgy mindkettő "PLUS".
Az M.2 a legújabb csatlakozási mód, minden csak nem "felejtős".
Persze ha már megvan a SATA3-as SSD ... ezért én sem cserélem a meglévő SSD-m.
Ez ügyben ha gondolod az SSD-s topic-ban útbaigazítanak. -
bluyoo
nagyúr
Ha mindenképpen PLUS, akkor a mATX-es változat megér egy misét.
Asus H97M-PLUS
Intel LAN, 90°-ban elforgatott SATA portok, ... olcsóbb, egy dVGA alá tökéletes.
Az M.2 (NGFF) formátum
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest