- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
Milka 78 #86174 üzenetére
Jó az ATX is, Meshify C-be megy. Lehet nem csak egy próba megy, mert amikkel játszok ott jellemzően az Intel a gyorsabb (PUBG, WOT, CS:GO) csak amikor vettem a 2600-at, akkor még 33k volt a lap az Intelhez és a proci is 50k felett járt.
Mivel nem akarok ramot venni, ezért a Ryzen állítólag vissza van fogva rendesen. Meg is tarthatnám a ryzen-t és szarhatnék bele az egészbe, de az Intel játékra még mindig jobb választás ebben az árban, hiszen 45+25=70-ért már meg is van, míg a Ryzen-t maxra járatni kell egy X-es lap, legyen 40k, a proci 55k és kell a 3200 körüli ram, ami megint lenne vagy 20k extra kiadás az Intelhez képest és akkor is csak húzva éri utol a 8400-at a legtöbb játékban és úgy sem biztos, hogy utoléri. Ha munka is van, akkor nem kérdés, hogy Ryzen, de azt már nem csinálom itthon.A Bazooka az Audio és a DP port hiánya miatt nem annyira szimpi, 4,5k felára van a másik kettőnek (LeC-től lesz, ha lesz)
-
8nemesis8
veterán
válasz
Milka 78 #86151 üzenetére
Igen köszi, vissza is olvastam, de voltaképpen prime95 alatt volt gondja, cinebench és még máshol nem okozott gondot, ha jól láttam.
Egyébként mivel a Z370 tuningra való, nem lehet, hogy a Rövid/Hosszú távú Power Limit itt magasabbra állítható, ahogyan mondjuk a Gaming ITX lapnál is?
Illetve azt látom az Asrock oldalánál, hogy a B360M 5 fázisú, míg az általam kiszemelt ITX 6, bár a miniATX meg 10. Nem tudom ennek megkkora a jelentősége?A H370-el az a gond, hogy hackintosh telepítésnél sok gond van vele és nem is működik minden jól, míg z370-nél ezek megoldottak.
Már csak az a kérdés, hogy egy top flow hűtő, amit többen is javasoltatok mennyit segítene?
-
vaakuum
addikt
válasz
Milka 78 #86136 üzenetére
Az a gondom, hogy nem feltétlenül lehet egyforma ventiket rakni a házra...nekem most pl 13-as venti van a proci fölött egy 12-es helyen (mert a csavarkiosztása kompatibilis), de ezen kívül még simán be tudnék rakni 2 db 8-as ventit (egyet hátra és egyet felülre).
És nagyon előnyös lenne, ha ezeket simán lehetne az alaplapra csatlakoztatni, mert itx házban nem nagyon van hely semminek. Már azt is bánom, hogy nem tettem rá még egy 10-est a táp árára és vettem sfx-et atx méret helyett. Mindjárt több helyem lenne a kisebb táp és a kevesebb fölös vezeték miatt. -
TomiLi
addikt
válasz
Milka 78 #86122 üzenetére
Köszönöm a válaszod, segítséged.
Ergo, ha tutira akarok menni, akkor még a 8700-hoz is a biztos alap, egy Fatal1ty, vagy Strix.
Ha meg kísérletező kedvű vagyok, akkor akár be is válhat az asrock H-s, vagy gyengébb Z-s lapja?
Ezt még át kell rágnom, mert a hűtőm sem topflow.... Persze ha lesz tapasztalat írok róla.A H-s és a sima Z370 Asrock közül azért választanám inkább H-s lapot, mert látszatra jobbnak tűnik a borda rajta.
-
narayb
csendes tag
válasz
Milka 78 #86109 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még az a kérdésem lenne, hogy megérné-e eggyel feljebb lépni akkor Asus vonalon a Strix x470-f-ért?
Az árkülönbség kb. 10 ezer Ft, cserébe viszont van benne blck-gen, jobb vrm és vrm heatsinkek, mint a Proban, gondolom így időtállóbb lenne és nem kell lapot cseréljek majd, amikor Zen2-re váltok.Vannak erről a lapról tapasztalatok már? Vagy ennyi pénzt már nem érni meg egy 2600x alá dobni?
-
Avicularia
veterán
válasz
Milka 78 #86086 üzenetére
Értem,köszi.
Itt nincs nagyon elájulva a tesztelő a ASUS Prime X470-Pro-tól [link]
Lapot vehetnék sokkal drágábbat is, csak nem akarom a számomra felesleges feature-öket megfizetni, valamint ha eladásra kerül, akkor tök mindegy mennyi volt az új ára, nem kapsz érte sokkal többet mint az olcsóért. -
Avicularia
veterán
válasz
Milka 78 #86079 üzenetére
Köszi a választ, bár az utolsó mondat nem világos
Akkor mondjuk egy MSI X470 GAMING PLUS is jó lehet egy MSI X470 GAMING PRO- val szemben? Még a Aorus X470 Ultra Gaming-et néztem, de csak azért mert a most bent lévő vga aorus 1080 Ti
Sok igényem nincs a lappal szemben, legyen rajta 4 db csatlakozó a házventiknek. M2-t nem használok, majd talán egyszer. Van bent 2 db sata ssd (1db 256-os és 1db 512 gigás). Ledek jó lenne ha kikapcsolhatók lennének, bár zárt gépházban ( Define R5) úgyse látszik. -
elfelejtette
veterán
-
Peddy789
őstag
válasz
Milka 78 #86012 üzenetére
Nah most utanaolvastam, szoval elvileg ha csak az egyik core van terhelve akkor mehet 4ghz-ig, ha mind a 6 akkor 3.6 - 3.8 ghz. En ugylatom amikor terheles van mindegyik stabilan tartja a 3.8ghz-et, szoval szuperul mukodik. be quiet pure rock van amugy rajta ( + asrock b360 fatality)
Ami eleg bena az az rgb software.. lehetne kicsit tobb lehetoseg. Meg keresem honnan lehet olcso adressable rgb-t keresni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Milka 78 #85978 üzenetére
Csak hogy erősitsem a kivételt, az Asrock egyetlen jól sikerült (a nálunk forgalomba se kerülő pár féle 990FX-es csúcs tipust leszámitva) AM3+ -os lapja az a 970A-G3.1 volt...
Még az árazása is elfogadható volt (33-37e Ft), csak annyi "baj" volt vele, hogy túl későn jelent meg, és korlátozottan volt elérhető.
-
8nemesis8
veterán
-
8nemesis8
veterán
válasz
Milka 78 #85953 üzenetére
Szuper, bár erről korábban is beszéltünk szerintem. Amit vennék, az a 2400 vagyis hackintosh-hoz ez ajánlott, nyilván a laphoz is nézem majd.
Rá gondoltam. Ez gondolom elmegy 3000-ren nem? Feltéve, ha Z370-es lapot veszekMost kivárok pár napot, beírok fórumba és az fog dönteni Z370 vagy H370 között.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Milka 78 #85946 üzenetére
Akkor kár félni tőle az Asrockon nincsenek nagy bordák, én meg közelébe sem fogok kerülni egy alap 8700K-nak, nem hogy tuningoltnak
Azt lehet tudni, hogy mit hoztak ki a CPU-ból ezzel a lappal? Illetve, hogy milyen volt a ház? (jól szellőzhet egy hangszigetelt ház is, de mégsem olyan, mint egy direkt airflow-ra készített szerintem...) -
8nemesis8
veterán
válasz
Milka 78 #85942 üzenetére
Jó lenne 30 eleje körül, de ha 38-ért sokkal jobbat kapok, nem baj!
Efölé nem nagyon mennék 40 fölé, azok főként gaming csili-vili lapok (bár sok esetben normálisabb bordákat ők kapnak csak...).
Célom volt mATX lapot venni, de kezdek lemondani róla, a csatlakozás fontosabb, mint a méret és akkor ahhoz veszek majd házat is.Szimpatikus: Asrock Z370m Pro4 viszont alig van rajta hűtőborda, ez nem lehet gond?
Az ATX miért drágább, amikor látszólag minden ugyanaz rajta, sőt kevesebb portja is van. Persze PCI-E csatolóból talán meg több, de akkor isA Giga Z370-mat írtam pont, de írta #Morcosmedve, hogy nem ajánlottak. Ha tudtok megbízható forrást szívesen után olvasok, hogy mennyire jók ezek a Giga lapok.
-
slice14
veterán
válasz
Milka 78 #85888 üzenetére
Közben néztem az Asrock Z370-t, és inkább a mellett teszem le a voksom.
-
Bismarck24
tag
válasz
Milka 78 #85858 üzenetére
Köszönöm a választ
Jelenleg egy delidelt 8700k processzort 1,220volt mellett használok 4,5ghz-en, szeretnék felmenni legalább 4,7ghz-re. Szerinted mi legyen az alap Volt feszültség, amitől el kezdjek kísérletezni vagy hagyjam az egészet a francba és elégedjek meg azzal ami van.
-
Mans20
addikt
válasz
Milka 78 #85849 üzenetére
Nálam akkor melyik lap ajánlott, ha inkább csak Asust szeretnék? talán még MSI. Z lapokból amin normálisabb hűtés van azt nen kapni asusból 40 alatt.Max K nélküli i5 + 2400MHz ram lesz. B360-ból meg ott a Strix B360H 36 ezerért. Egy hete volt itt hírben, hogy jó lesz a cannon tóhoz is, A Z lapok meg nem.[link]
-
-
-
8nemesis8
veterán
válasz
Milka 78 #85758 üzenetére
Köszi a figyelmeztetést, itt mondjuk szerintem 2666-ot szinte tuti nem haladok meg, mert memórián jó lenne sprólni. Legalább 16GB-ot gondoltam bele venni, mivel az is csillagászati áron van (utoljára ddr3-at vettem, ott másak voltak az árak) így ezen spórolnék picit.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Milka 78 #85734 üzenetére
igen, mert nyilván úgy lett megoldva az egész, hogy alapból csak a direkt ilyen célra szánt cuccokkal működjön
a Phanteks RGB szalgjai elvileg kompatibilisek az ASUS, a Giga és az MSI alaplapokkal, ilyenem volt, a sima RGB szalaghoz képest csak a lábkiosztás más, ugyanazok az 5050-es LED-ek vannak rajta.
viszont RGB szalagból sem csak az 5050 létezik és utána még ott vannak a címezhető szalagok/ventik, ahol LEDenként lehet külön színt beállítani, ebből lesznek a szivárvány effektek, pl. az NZXT HUE+ cuccok ilyenek, ez nyilván teljesen más vezérlést igényel.
(#85733) #Morcosmedve: tudsz példát mondani? ránéznék, mert ez nekem tök új dolog.
-
-
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Milka 78 #85701 üzenetére
Dehát az félrevezető lett volna...
A hozzászólásod első felét hagyhattad volna feketén...
(Látod, ha követnéd az AlaplapOffot, akkor ez a hozzászólás (meg amit épp olvasol) nem ide kerül, hanem így nézett volna ki...
Persze Te vagy a topikgazda...
)
-
wassabi11
senior tag
válasz
Milka 78 #85701 üzenetére
Nézegetem egy ideje a 3xx lapokat, de őszintén szólva közép árkategóriában az asus-t nem találom valami kecsegtetőnek. Na igen egy taichi is annyiba kerül és sokkal komolyabbnak is tűnik a taichi. Extreme 4-gyel szemezek csak kicsit tartok a népi hiedelemtől hogy szeretnek hamar kifeküdni az Asrock lapok. A másik meg ez: MSI Z370 GAMING PRO CARBON, ezeknél már nem mennék majd feljebb az árban. Szerinted?
Nagyon tetszenek a strix lapok de a felhozatallal nem vagyok nagyon elégedett.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Milka 78 #85695 üzenetére
tudom, az AMD vonalon nyilvánvaló okokból eléggé bőven szórták a vörös festéket, de én meg kiégek tőle, a hétvégén fogom lefújni az MSI Gaming X 1060 piros műanyagjait más színűre, mert nem bírom, pedig tök jó kártya.
tudom, hogy jön az új széria, de gondolom olcsóbb nem lesz. mondjuk amúgy se biztos, hogy ebben a hónapban veszek, nem olyan sürgős a dolog, perpill a költségvetést számolom. a legnagyobb bajom amúgy a RAM árakkal van, de azt a gondot pár hét várakozás nem fogja megoldani, mert már a Ryzen launch óta csorgatom a nyálam a platformra, de a mostani félkonfigomat tudnám kb. annyiért eladni, amibe 16GB RAM kerül
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Milka 78 #85693 üzenetére
vettem már pont elég spórolós hardvert, mikor fiatal voltam és kellett a pénz másra, nem cserélek gyakran platformot és az alaplap nem bővíthető. a jobb audio codec és a második M.2 slot nagyon nem izgat, de a Type-C port az már erősen kell, kár, hogy a házamon nincs előlapi. a felára meg annyi, mint egy normális Type-C töltőfejnek.
amúgy képben van még az AM4 platform is, oda az ASUS ROG Strix B350-F-et néztem. nem vagyok nagy tuningoló, max szórakozásból szoktam megrángatni a hardvereket, alapvetően azok a követelmények, mint az Inteles deszkánál.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Milka 78 #85689 üzenetére
pwm-nél még nem is láttam olyat, hogy le bírta volna kapcsolni.
most MSI Z97 G43 van, ez nem bírja 50% alá vinni pwm alapon a ventiket, ami szomorú, mert alapjáraton teljesen felesleges, cserébe lehetne még halkabb a gép.
előlapi panelt nem nagyon szeretnék, meg külön szabályozót se, ezért szeretnék RGB portot is, mert a Meshify C-be alig bírtam beszorítani a külön vezérlőt, nem nagyon van sok helyem.
ASUSt próbáltam nézni én is, de amin van AURA port, meg elég venti csatlakozó, meg Z370, az rohadt drága, talán még a TUF széria nem annyira, ezek milyenek?szerk: megnézem a gigát, köszi!
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Milka 78 #85656 üzenetére
Great!
A nép (de elsősorban a magam) nevében köszönöm a frissített Témaösszefoglalót!
Még az is kiírásra került, hogy:
"A témába írt legutóbbi hozzászólásod óta változott a Téma összefoglaló."
Ezt Te intézted, vagy gyárilag be van építve?
(Ne feledd, hogy ezután az AlaplapOffban is te vagy a főnök, ott is neked kell gondoskodnod a gördülékeny működésről...
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest