- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter-2000
őstag
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
nos igazából minél kevesebbet, ahogy az átlag magyar mondaná de talán olyan 30k de olcsóbbra is vevő vagyok
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Intel Core i5-4690K procihoz kell, illetve még lesz mellette egy giga 970, 1 ssd 2 vinyó eddig
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
atx
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
sata, pci-e, esetleg usb 3.0
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
dvi, hdmi
(B)6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
(/B)
később talán, ha kevésnek érzem a processzort de szerintem ez is elég erős lesz+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
nem
szeretném azt is továbbá hogy hosszútávon támogassák a lapot, eddig giga lapom volt abbol köszi elég egyelőre, most az asus felé kacsingattam...
továbbá az 5.1-es hangrendszert támogassa az még fontos
[ Szerkesztve ]
Szép napot!
-
ThePoweR
senior tag
Hali
Egy új Z97-es lap kellene nekem úgy 40k körül. Márka mindegy csak jól tartsa a feszeket és az órajeleket. A mostani Gigabyte nagyon jó csak az órajeleket nem tudja jól tartani plusz van néhány anomália ami mondjuk nem biztos hogy a lap hibája, de inkább lecserélem és későbbiekben új procit is tehetek bele.
Köszi előre is.
Üdv,
Dave -
Wiz Khalifa
veterán
válasz majoros88 #68894 üzenetére
Nekem Gigabyte 990XA-UD3 lapom volt szintén FX8320 proci alá. Viszont HD5850 Black Edition volt hozzá illetve 2x4GB Crucial server ram tuningolva. Illetve a procit is tuningoltam. 4,5GHz-re.
Nekem teljesen jó volt az a lap. Szerintem ilyent vegyél. Sose volt semmi bajom a lappal.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
majoros88
csendes tag
ASUS M5A99X EVO R2.0
Megfelel egy AMD fx 8320 és egy MSI r7 260x társaságában ?
Most egy Asrock 990fx Extreme 3 van de annyira melegszik a NorthBridge(amin az XFast lan felirat van) ,hogy játszani nem tudok vele.. Az asus lap megoldja ezt a problémát..
Ha valakinek van valami tippje ,hogy miért melegszik ennyira a NorthBridge azt elolvasnám mert kb 1 éve vettem az asrock lapot semmi bajom nem volt vele és mostanság elkezdett így melegedni és játszani sem tudok...
-
MiklosSaS
nagyúr
Egy uj alaplap az MSI muhelyebol:
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
szalai56
senior tag
Tiszteletem a topik lakóknak
Melyik ajánlott qc5000 vagy a J1900. (internet, böngészőben futó flash játék)
KöszönömAmiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/
-
Gabesz87
veterán
Ez már talán picit off, de az merült fel benne, hogy a B85M-D3H-hoz milyen RAM-okat vegyek, ha a jelenlegi Hxper TX3 coolert fogom használni? Elfér a normál magasságú, vagy LP-t nézegessek alapból!? Erről valaki tud infót adni?
Találtam neten képet ilyen összeállítással, és úgy látom, nem nyúlik a hűtő a RAM-ok fölé.[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
Miért nem vesz mindenki z-s lapot? Csak érdemes egy non-k procit a turbo órajelen járatni 4 maggal rosszul gondolok valamit?
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
gradient99
tag
válasz gradient99 #68859 üzenetére
Erre valaki tudna válaszolni?
-
17Pounder
csendes tag
-
17Pounder
csendes tag
Üdv!
i7 4790k, 2x4GB Kingston Savage és GTX 960 alá szeretnék lapot. Tuning és SLI nem lesz. Ház még nincs. Az egyetlen kikötésem, hogy min 4 memória slot legyen mert a későbbiekben bővíteném 16GB-ra.
Köszi -
somasz
addikt
válasz DR|FTK|NG #68871 üzenetére
Sejtettem. Köszönöm!
Utolsó kérdés:
Ha ugyanezt ITX-ben szeretném, akkor melyik lehet a racionális választás, ha az átlagosnál jobb hangot szeretnék? Nyilván abba nem fér külön hangkari.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
válasz Teaway #68864 üzenetére
Köszi!
És az ASUS B85M-GAMER-nek nem jobb a hangkártyája? (mondjuk az usb-k mennyiségétől nem vagyok hanyatt esve...)
Vagy inkább vegyem meg az általad linkeltet, és max később veszek bele egy Xonar DGX-et 11e körül, ha ki akarnám próbálni?[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Gabesz87
veterán
Nem, én most nézem az összehasonlítást a Giga honlapján, és a D3H-ból van mind. Az összehasonlítás alapján, ha lehet neki hinni, nem sok eltérés van: 1.2-nél 3 rendszerventi csatolót ír, a többinél csak 1-et. A 2.0-nál a BIOS-nál 2 x 32 Mbit flash szerepel, míg a másik 2-nél 2x64 Mbit. Ennyi különbséget véltem felfedezni. A nagyobb eltérés inkább a külsőben rejlik. A 2.0-nál mintha kissé lespórolták volna az alkatrészeket a CPU körül, illetve azok hűtése is egyszerűbbnek tűnik. 1.0/.1.1 és 1.2 közt külsőre nem sok különbség van, a kondik tűnnek másnak picit.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz MiklosSaS #68866 üzenetére
Hát jó, azt hiszem meggyőztetek. Még annyi kérdésem volna, hogy mi a kül. a rev. 1.0 és 1.1 közt? Mert látom, hogy az összefoglalóban az ajánlott lapok közt az 1.0 van. Meg ha jól láttam, van már 1.2 és 2.0 is.
(#68858) Teaway: nem, azt hiszem egyikre sincs szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz somasz #68860 üzenetére
Hang: alaplapi
Wi-Fi: USB Wi-Fi Stick
Alaplap ► GA-B85M-D3H (rev. 1.0/1.1)Nincs itthon csokid??
-
somasz
addikt
válasz Balathruin #68862 üzenetére
Tehát ilyen szempontból tök mindegy, akkor nem kell nekem feltétlen a drágább chipset.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
-
somasz
addikt
Üdv!
Gépfejlesztés előtt állok, szemeim előtt a GTA V és a Witcher 3 is lebeg, továbbá Lightroom és kevés CAD is becsúszhat.
Amim van:
G.Skill DDR3 8GB/2400 KIT (bővíteni nem szeretnék), 1 ssd, 2 hdd, FSP Aurum 550W moduláris.Amit tervezek venni:
i5-4440, elegáns ház, gtx 960 vagy HD7970 vagy 280x, 290 vagy valami hasonló tudású kártya, Thonet-Vander Kürbis továbbá valamilyen hangkártya, és egy új wifiadapter (a mostanimnak szar a driver-ellátottsága: TP-LINK 722N)Milyen alaplapot vegyek?
-tuningolni nem akarok
-CF/SLI nem szempont
-nem tudom, hogy mATX vagy mini-ITX legyen, de biztosan nem ATX, fölöslegesen foglalná a helyet
-nem tudom, mennyire használhatóak a marketingezett hangkártyák az újabb alaplapokon, de így meg tudnám esetleg spórolni egy extra kártya helyét ->elég lenne az ITX (nem vagyok vájtfülű, másik topikban éppen utánakérdeztem az ajánlott minimumnak)
-van wifis alaplap, nem lenne rossz, ha használható és problémamentes lenne, szintén megspórolnám annak a helyétÁrban induljunk ki az Asrock B85M (19k) és B85M-ITX (24k) áraiból. Ha jobban jövök ki egy másik adott lappal, amin van mondjuk hang és wifi, mintha ezekhez vennék kiegészítőket, akkor nyilván az a célszerűbb megoldás. Javítsatok ki, ha tévedek!
-
gradient99
tag
Sziasztok! Milyen lapot ajánlanátok egy I5-4570, HD7870, 2 HDD, FSP Hexa 500, 4 gb 1600 Mhz DDR3 RAM mellé?
ATX méretűt szeretnék, nem tudom mennyibe kerülnek normális lapok de olyan 20k körül szeretnék ha lehetséges. Tuningolni nem hiszem hogy szeretnék. -
Gabesz87
veterán
válasz MiklosSaS #68856 üzenetére
Ne haragudj meg, de megkérdezhetem, miért, mitől jobb a másik két H97-esnél? Elfogadom, ha valóban így van, és hallgatok a tapasztaltabb, hozzáértőbb szavakra természetesen, csak úgymond visszalépésnek érzem a H97-es chipsethez képest a B85-öt (persze lehet, hogy nincs igazam), ezért vagyok kíváncsi az okára.
[ Szerkesztve ]
-
-
HI-FI
tag
Sziasztok!
Alaplap vásárlás előtt állok. Eddig ezt a kettőt néztem ki. Szerintetek melyiket lenne érdemesebb?
Vagy ilyen árkategóriában van e jobb?
MSI B85-G43 Gaming
ASUS B85-PRO GAMER
Ezek a komponensek kerülnének bele: i5-4690, gtx660, xfx 550-es táp, 8gb/16gb ram.Köszönöm a segítséget!
-
Gabesz87
veterán
válasz MiklosSaS #68853 üzenetére
Attól, hogy Asus lapom nem volt még, a márka termékeit szeretem, meg másoknál persze láttam/használtam. Ha jól emlékszem, talán raktam is össze Asus lapos gépet.
És ha már ezt a kettőt írtad, a kettő közül melyik éri meg jobban? Ezek mATX-esek ugye? A Gigabyte 19500-ért lenne, Asus meg 27500. Az Asrock H97M pro4 meg a kettő közt, 23500. nem nagy áreltérés, úgyhogy azt venném, ami a legjobb, leginkább ajánlott!
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Gépfejlesztés közepette vagyok, és az alaplapot illetően kérném a tanácsotokat. 1150-es i5 a cél (még nem tudom, valami 45xx, vagy 46xx talán). 2x4GB RAM lesz, a VGA már megvan, az egy Palit GTX 960. Semmi tuning nem lesz, szeretem a dolgokat original állapotukban tudni, óvni. Asrock lapokkal szemezek igazából, H97M-Pro4, de néztem a Fatal1ty Performance-t is, csak azt fölöslegesnek tartom. Nem azért, mert nem tudnám megvenni, de nem vagyok hardcore gamer, és úgysem tuningolok. Árban leginkább 25 körül/alatt gondolkodom, MSI, mint márka teljesen kizárt számomra (csak negatív tapasztalataim vannak mindennel). Most egy 775-ös P43-as Giga lapom van (igaz, a 2. ugyanolyan, tavaly szereztem apron, mivel az 1. totál elhalálozott). Igaz, bírta úgy 7 évig, de nem jó tapasztalat ez sem. Asus lapom még nem volt, de a márkát szeretem! Ezek az igényeim. Természetesen megbízható, stabil, ajánlott lap legyen. 1 SSD+2 HDD+1 Blu-Ray író van a gépben, több kártya nincs a VGA-n kívül.
-
SRII
őstag
válasz Beeerka #68845 üzenetére
MSI H97 GAMING 3 én is ezt ajánlanám, és ezt is fogom nagy valószínűséggel megrendelni!
Árban kb ott van ahol a többi és mellette szol a kinézet, a hang minőség, a felszereltség stb stb..ebben a kategóriában és ár sávban szvsz a legjobb vétel!
Én is átrágtam vagy 1000x mit vegyek, asus párti vagyok voltam, de az ár és a felszereltség mindet visz, és szerintem nem kell attól félni hogy az MSI lap egyszer csak megadja magát vagy épp csépfolyóssá válik egy év múlva...Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
majoros88
csendes tag
MSI 990FXA-GD65 vagy GIGABYTE GA-990FXA-UD5
Egy AMD Fx 8320 és MSI R7 260x 2gb ddr5
Most egy Asrock 990fx extreme 3 van de borzasztóan melegszik a northbridge és ez játékok közben fagyással jelentkezik..
-
Teaway
veterán
-
Beeerka
aktív tag
-
Beeerka
aktív tag
Üdvözletem az Uraknak!
Tervben van egy új platformra váltás, mivel úgy gondolta a lapom, hogy nem szeretne többet működni.
Jelenleg egy kukázott G31 lap és egy C2D van, viszont e miatt nem érzem annyira a boogie-t (azt hiszem ez érthető)
Szóval, 1150 lesz a nyertes, már csak a lap a kérdéses. Első körben valami minimal G proci lesz benne, vagy ha elkapok értelmes áron i3-at akkor az, pár hónapon belül pedig egy sima 4770. Tehát a tuning kilőve.
Amiket nézegettem eddig lapokat, azok a következőek lennének:
Asrock Fatal1ty B85 Killer
Asrock Fatal1ty H97 Performance
Asrock Fatal1ty H87 Performance
Asus H97 ProÁrban a 30k +- párezer sávban szeretnék mozogni, legfőbb kívánság annyi lenne, hogy jópár évre életben maradjon.
Kérdésem az lenne, hogy melyik választás lenne a legjobb?
Elvárásaim nincsenek nagyok, AMD-s berögződés miatt a nagy hűtött VRM, ATX méret, megbízhatóság, nem papír PCB.Meglévő alkatrészeim:
XFX XTR 550W
2X4GB HyperX 1600
OCZ Agility3 SSD
hangos WD 500 HDD.Segítségeteket előre is köszönöm!
ui: ha ezeknél van jobb, okosabb választás ebben az ársávban, minden lehetőséget meghallgatok
-
Tretuv
csendes tag
válasz Balathruin #68838 üzenetére
Döntöttem Msi lesz. Köszönöm a segítséget.
Msi Gaming970 Bulldozer 8320 :)
-
Tretuv
csendes tag
válasz Balathruin #68836 üzenetére
Köszi. Jobban tetszik az MSI de a 990fx Chipset se elvetélendő.
-
Tretuv
csendes tag
Sziasztok Am3+ alaplap + proc csere lenne a gépembe és dilemmába estem. Asrock 990FX Extreme3 és az Msi gaming között. Fx8320 hajtana. Vga egy sapphire 6670. Mem 2X 4Gb Crossair. Nem kimondottan tuning alaplap vonz, de ne legyen egy száraz deszka. Ti melyik mellet érveltek. Köszönöm a válaszokat!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Balathruin #68832 üzenetére
Ne is akármilyet! [link]
Miután megkapta: , szóval puha csomagolásban küldjük el.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Eladom a mostani MSI MPower Max AC lapomat, es adok egy eselyt ennek a lapnak. 3 ev utan ujbol kiprobalom mit tudnak.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
bluyoo
nagyúr
válasz #22907392 #68826 üzenetére
Hát az aprón így hirtelen a mATX-es P8H77M-PRO tűnik az egyik legjobb/olcsóbb vételnek (16K).
Az ATX lapok régebbi chipset-el szereltek, és főleg komolyabb/drágább tuningképes lapok vannak.
Pl. az Asus P8Z68-V PRO/GEN3, hogy márkánál maradjak.
De ez folyamatosan változik, nem árt sűrűn felnézni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
pilu85
őstag
Köszi a válaszokat alaplapokról...
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
LógaGéza
veterán
-
jim bcs
nagyúr
válasz pilu85 #68814 üzenetére
(#68814) pilu85
Ha egy mód van rá, vagy nem tudjuk lebeszélni a delikvenst róla akkor határozottan igen.(#68816) bluyoo
Ha nem is elég de eladja és a 750Ti árából olyan egeret vesz hogy magától rááll a célpontra Viccet félretéve ha eladja abból az árból vehet akár egy 250-es ssd-t vagy lehet kombinálni, 40 guriga az azért nem olyan kevés.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Teaway
veterán
válasz vass1024 #68803 üzenetére
Néha nem árt visszaolvasni vagy keresni!!
► GA-B85M-D3H és a Haswell Refresh kapcsolata(#68816) bluyoo: NEM!
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
jim bcs
nagyúr
válasz pilu85 #68789 üzenetére
Ez így már ok-nak mondható, azt gondoltam kevesebbet akarsz rá szánni
ASUS Z97-PRO GAMER (4k-val többért egér is van mellé)
ASUS Z97-AR
MSI Z97-G45 GAMING
MSI Z97S SLI Krait Edition
GIGABYTE G1.Sniper Z97
GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 5
GIGABYTE GA-Z97X-UD3HASUS Z97M-PLUS
MSI Z97M-G43
GIGABYTE GA-Z97MX-Gaming 5Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
pilu85
őstag
válasz vass1024 #68806 üzenetére
Halo. 40 ezres asrock alaplapok már jók? Avagz 40 ért asrockkal jobban jársz mint egz asussal 40ért?
[ Szerkesztve ]
-
vass1024
tag
válasz Balathruin #68805 üzenetére
Akkor így elég zsákba macska.. és milyennel szállítják mostanság?
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
vass1024
tag
válasz Balathruin #68802 üzenetére
És ha régivel kapom? attól tudok biost frissíteni hogy nem támogatja?
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest