- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz leviske #4214 üzenetére
Na meg mielőtt meglátnak a giga fanok.... itt van pár lap a Gigabyte-tól:
GIGABYTE GA-X38-DQ6 (LGA775, INTEL) 53 420 Ft 2 ÉV
GIGABYTE GA-P35T-DQ6 (LGA775, INTEL) 43 204 Ft 2 ÉV
GIGABYTE GA-P35-DS4 V2.0 (LGA775, INTEL) 35 231 Ft 2 ÉV
GIGABYTE GA-P35-DS3R (LGA775, INTEL) 24 658 Ft 2 ÉVMost már csak neked kell döntened, ezek mindegyikével jól menne a konfigod.
-
Gyuri27
félisten
válasz leviske #4215 üzenetére
Szerintem túl sok lét nem érdemes olyan p35-be ölni ami nem tudja az 1600-s fsb-t. Mert nem soká nem lesz hozzá proci. Az x38 drága és sajna kifelejtették belőle a x48-s ficsöröket
Szerintem 25k körül nem érdemes többet szánni rá.Sajnos ez az intel valósága. Tehát tapsoljuk meg
Amd - Radeon - Ryzen
-
Milka 78
nagyúr
válasz leviske #83481 üzenetére
Még új foglalat,nincs vele tapasztalat.Ellenben nagyon úgy fest,hogy papper launch a Coffee,egyre több hír kering,hogy a tényleges szállítás December,Január környékén lesz csak.Addig meg arany áron lehet dealerektől szerezni.A Sky Lakenél is ez volt,én itt álltam egy komplett géppel és 91 ropiért még copnom is kellett,hogy legyen egy nyavajás 6600k-m,úgy hogy csak óvatosan!Előbb a proci és utána a deszka
Ha meg a fenti hír tényleg igaz és Januárra normalizálódik a helyzet én már Z390-be gondolkodnék.Abba jön még egy sorozatnyi proci.[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
válasz leviske #100099 üzenetére
Szerintem ez sem rossz alternatíva!
ASUS AMD TUF GAMING B550-PLUS alaplap
Az eMAG-nál most csak 41990! És a VRM-je is elég jó, legalábbis a Hardware Unboxed szerint.
2,5Gb LAN, korrekt audio, jó vrm, és szerintem kb minden mást tud, amit írtál.
Most rettentő jó áron. Délelőtt még volt 7db. Illetve már csak 6... -
bcl
senior tag
válasz leviske #100115 üzenetére
Rám az hatott, hogy a B550-es lapok közül a Tomahawk, amit nagyon ajánlottak. Namost ez attól egy árnyalatnyival jobb csatlakozók terén, és csak egy picivel rosszabb VRM hőfok terén, és most az akció miatt olyan 17-18 ezerrel olcsóbb.
Ez most nem FoMO, hanem $$$-spórolás.
Nekem a másik jelöltem az X570 Tomahawk lett volna, de azt éppen a hétvégén emelték meg 75-ről 90-re, így meg... maradtam ennél. Annyit még talán adtam volna érte. Ami tetszene az X570-es lapokban az a 2 PCIe4-es ssd lehetősége (B550-en ugye csak az egyik 4, a másik 3.0-ás), illetve az összes PCIe slot 4-es. De csak 1 db VGA-m van, és lesz is, szóval kb mindegy. A SAS vezérlőnek megint mindegy...
Ráadásul a X570 Tomahawk-on ugyanez a Realtek 2,5GBe van, mint ezen az Asus-on, még azon sem Intel.
Ja, a hangkártya is asszem ugyanaz. De abból meg van egy USB-s SBX Prostudio , nem az alaplapit fogom használni.Amúgy ami nekem sokat segített, az ez a pár videó:
Affordable B550 VRM Thermal Performance, In Search of the Best Value Board
All Boards Tested B550 Roundup, Part 3 $180 - $300
AMD B550 vs. X570 VRM Temp Test + Ryzen 3000XT News
...meg az összes rohadt lap specifikációjának a böngészése a hosszú hétvégén...Ja, meg csináltam egy ilyet is a specifikációk, gyártói összehasonlítások, meg a fenti videók alapján.
...hát, így valahogy.
Egyébként valamelyik fenti videóban kifejezetten ajánlja ezt a lapot a srác.
Illetveee... egészen pontosan a mATX verzióját... De mertem élni a feltételezéssel, hogy a "rendes" ATX lap VRM-je legalábbis nem rosszabb. Az Asus ugyanazt a reklámszöveget írta a tesókhoz (mATX vs ATX). És akkor itt, lejjebb, valaki beírta, hogy van ez az akció.
Pont jól jött.[ Szerkesztve ]
-
NomadND1
senior tag
válasz leviske #100104 üzenetére
Szép matricák járnak hozzá Viccet mellőzve, rendkivül stabil a lap.A plus-al annyival tud többet, hogy mindkettő m2 kapott hűtést és van rajta fron gen2. type-c (key a) csatlakozó.
Ha ezek nem fontosak, akkor a plus is jó vétel.
Az meg, hogy intel, vagy realtek nic... a vélemények megoszlanak, de csak a driver és a név változik a nic nem -
palfitom
félisten
válasz leviske #101316 üzenetére
leviskeMindhárom kinézett lap megfelel a célnak.
Ha többet költenél, akkor pl. Asus TUF Gaming Z590-Plus / Gigabyte Z590 Gaming X / Gigabyte Z590 Aorus Elite AXLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
djyuri
őstag
válasz leviske #101331 üzenetére
Szia,
Köszönöm, ez teljesen érthető írás számomra.
Szomorú vagyok a sok selejt "fejlesztés" miatt.
Intelért biztosan nem adok ennyi pénzt.
Akkor marad, hogy váltok amd-re.
A tr4 lesz akkor a B tervem.
A tervnek akkor leteszem az X8 foglalatba a 1080TI kártyát, mert alig vesztek teljesítményt vele. És bekerül a helyére az ssd raid kártya.Tapasztalat van valamelyik tr4-el, hogy gaming-re melyik használható?
-
leviske
veterán
válasz leviske #101318 üzenetére
Közben lehet, hogy felleltem erre a választ. Elvileg B560 esetében a második és harmadik m.2 osztozik a sávszélességen, így PCIe módban elvileg x2 módban futna mindkettő, míg Z590 esetében mind két foglalat külön x4 sebességgel tudna futni. Nem mintha kihasználnék 3 tároló esetében is 2000+ MBps sebességet.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest