- iPhone topik
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Netfone
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Furcsa névvel dönt rekordokat a Snapdragon 8 Elite Gen 5
- Újradefiniálja a Xiaomi 17, milyen egy kompakt csúcstelefon
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamarel
senior tag
válasz
user12 #24008 üzenetére
Szintén telekom - digi (mindkettő ftth).
Vagy a telekom eszköz (bug) vagy az ip címhez köthetően valami szűrő (a restart-nál új ip-t kap).Alteran-IT
Ez nem mikrotik, digi - digi között nem volt, telekom - digi között mindig volt. Azóta volt legalább 3 új főverzió és teljesen mindegy mit próbáltam. -
Alteran-IT
őstag
válasz
user12 #24008 üzenetére
Ez nem szolgáltatói hiba, inkább Mikrotik specifikus szerintem, én is tapasztaltam már sima kliens-szerver kapcsolatnál is, simán a routert indítottam újra és megoldotta. Mostanában egyre szarabb és instabilabb a ROS az újabb verziók felé haladva. Múltkor egy AP-t az Istenért sem tudtam bridge-be rakni, nem kaptak IP-t rajta keresztül a kliensek, gyakorlatilag nulláról volt felkonfigolva, töröltem simán a konfigot, Quick Set, ugyan az. Mondom ilyen nincs. Legfrissebb szoftver volt rajta. Reseteltem, újrahúztam netinstallal, ugyan az a konfig, rögtön működött. Másnap újraindítás után megint beszart.
Nálam az új wAP ax-el nem tudtam a vendég VLAN-t összehozni, mindig a privát belsőből adott IP címet, akárhogy taggeltem, elb@sztam vele szerintem vagy 2 órát. Most lefrissítettem, elment róla a konfig, ment az anyázás. Nézem, csinált előtte egy backup-ot, mondom jaj de jó, aha persze, visszaállítottam, gyakorlatilag üres volt, az idióta gyári jelszót viszont visszarakta, szóval szedhettem le megnézni a hátulját, mondom ilyen egy félkegyelmű banda nincs még egy mint ami a Mikrotiknél van.
Oké, 10 perc alatf felkonfigolom, rutinból ráraktam Vendég hálót is, de le is tiltottam, mondom úgy sem működik, csak hogy rakom fel a vlan-t a bridge-re DHCP kliensnek és a vendég vlan tag-et adtam meg, kap IP-t, elindítom a vendég WIFI-t, jó tartományból kaoja az IP-t, izoláció is fasza és ugyan az a konfig ... sajnos Mikrotiknél most szoftveres téren nincsenek toppon, régen hardveres téren voltak idióták, gondolom helyet cseréltek vagy nem tudom ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- iPhone 13 mini 128GB gyári független új akku
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest