- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Core2duo6600 #3901 üzenetére
ez szükséges, de nem elégséges a működéshez.
Ahhoz, hogy működjön, minden befele jövő csomagot meg kell jelölni, hogy honnan jön, hogy alapból azon az úton menjen ki, ahonnan befele jött. (ez igazából a későbbi szívás elkerülése miatt kell, mert be akarsz majd dnatolni egy rdp-t és nem érted majd miért nem megy)
Ha ez megvan, akkor a kifele tartó csomagokat is meg kell jelölni (ami még jelöletlen), hogy merre szeretnéd, hogy kimenjen.
Utána kellenek azok a firewall szabályok, hogy merre nem mehet ki valami, pl a levél szerver semmiképp nem mehet csak egyfelé, mert rögtön felkerülsz a spammelő listára. (már ha van ilyen szolgáltatás)
Legvégül pedig kellenek a routing táblába is szabályok, alacsonyabb distance-re a megjelölt csomagokat, hogy melyik átjárón menjen kifele, majd utána kellenek a failover szabályok miatt, magasabb distancel a másik átjárók, legvégül pedig a legmagasabb distancel a preferált majd a még magasabbal a failover gateway.
Ha nem érthető, akkor komplett scripteket tudsz kiguglizni, de ha így sem megy, és meguntad, akkor némi támogatásért cserébe átnézem ill. kijavítom a beállításaid.
-
Ablakos
őstag
válasz
Core2duo6600 #3897 üzenetére
Nálam az ovpn server helyi címe a belső hálózatom szegmensében van és bele is rakom a local bridgbe. A kliensek is ebből a szegmensből kapját az ip címet, így közvetlenül a belső hálózatba kerülnek. Gyakorlatilag mindegy, hogy dns vagy ip alapján éred el az eszközöket. (Szerintem mérhetetlen egy dns feloldás)
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3895 üzenetére
Amennyiben van a belső hálón belső dns szolgáltatás.
Szerintem gyorsabb lesz IP alapon. -
Ablakos
őstag
válasz
Core2duo6600 #3895 üzenetére
Nem értem milyen nasról van szó? Nem mikrotikhez akarsz kapcsolódni?
-
Ablakos
őstag
válasz
Core2duo6600 #3893 üzenetére
Úgy tudom, csak a kapcsolódási időt növeli a nagyobb bites kulcs. (néhány másodperccel) Androidos kliens 3-4 sec alatt bent van az otthoni hálózatomban. (legnagyobb kulcsot készítettem)
-
Ablakos
őstag
válasz
Core2duo6600 #3891 üzenetére
Mindent meg lehet csinálni a winboxban. CA -t (saját magával aláírtat is) és a user certeket. Picit lassú a kulcs készítés (főleg ha 4096bites kulcs lesz).
-
bacus
őstag
válasz
Core2duo6600 #3883 üzenetére
Nagy kérdés, hogy egy linux szerveren csináltál e már OVPN szervert, mert ha már igen, és tisztában vagy a kulcsok létrehozásával, aláirásával, akkor nem lesz gondod a mikrotiken, sőt, a már elkészitett kulcsokat tudod használni a mikrotiken is.
A googli egyébként segít, akár lépésről lépésre végigvisz, hogy kell felhúzni egy ilyen szervert.
-
bambano
titán
válasz
Core2duo6600 #3883 üzenetére
guglit kérdezted már?
-
válasz
Core2duo6600 #3884 üzenetére
OpenVpn témában sajnos nem vagyok otthon :-(
-
válasz
Core2duo6600 #3878 üzenetére
Külön Nat szabály a Digi-re és a Telekom-ra, természetesen a hozzájuk tartozó kliensekkel.
-
csusza`
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3818 üzenetére
Ha WiFi is kell, akkor szerintem RB951G-2HnD, ha elég a 2.4GHz WiFi.
Hardveresen nem annyira jó, mint az RB750GR3, a gigát szerintem nem fogja úgy átnatolni.
Valaki más is ajánlhatna, érdekelne más véleménye is.
-
bambano
titán
válasz
Core2duo6600 #3791 üzenetére
-
csusza`
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3784 üzenetére
Akkor ahogy poli27 is említette, szerintem is RB750Gr3, aka hEX.
-
poli27
veterán
válasz
Core2duo6600 #3772 üzenetére
pc.... vagy a RB750Gr3 elvileg ez tudja natolni.... de nincs wifi benne...
-
csusza`
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3772 üzenetére
Wlan is kell, vagy csak ethernet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest