-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
e90lci
senior tag
Végre megérkezett a 6.41 firmware.IGMP snooping a bridge-be.
-
-
e90lci
senior tag
válasz
Pizzafutar #3946 üzenetére
Szia
Köszi szépen átnézem,értelmezem meg beszerzek még egy menedzselhető switchet mert egy már van és 2db IPTV boxom van.Ezer köszönet és hála! -
e90lci
senior tag
válasz
Pizzafutar #3942 üzenetére
Szia
Érdekelne a megoldásod.Kezdő vagyok még,Vlant nem állítottam be soha ha leírnád privátba,részletesen,hogy te hogy csináltad azt nagyon megköszönném.Csináltam egy pár ip firewall filtert úgy néz ki tegnap óta működik és csak oda dobja az igmp csomagokat ahol az IPTV STB-k vannak.Viszont az IGMP proxy MFC ben még mindíg látom az ip címeket ahol nem kellene.
Dobok egy képet. -
e90lci
senior tag
Sziasztok
Úgy néz ki a 198.168.1.10-es (nas) IP-ről sikerült letiltanom az igmp csomagokat.De ez még csak teszt,ha működik akkor a többi Ip-re is csinálok firewallt aztán meglátjuk mennyit lassul a rendszer. -
e90lci
senior tag
-
e90lci
senior tag
ugyan úgy szemetel.IPTV tökéletesen működik,az igmp snooping beállítva.És mégis tolja a csomagokat másfele is.Valami tűzfal,vagy bridge filter szabály kell,hogy ne szórja össze vissza a csomagokat,csak a megadott IP címekre.Ha nem lesz megoldás lejár a hűségem és visszamondom az IPTV-t,bridge-be tetetem a kábelmodemet.Hacsak nem jön erre a Digi mert akkor egy életre elfelejtem a telekomot.
-
-
e90lci
senior tag
Szia
Köszi minden kábel a falban van úgyhogy kábelt nem tudok húzni másikat és nem is szeretném kettéosztani az utp kábelt bár a 100Mbit elég lenne.Tp link switch nem menedzselhető de az igmp csomagok át mennek rajta.Megvárjam a 6.41 firmwar-et abban lesz állítólag igmp snooping?Mikor fel lett újítva a lakás akkor még nem gondoltam,hogy nekem lesz valaha IPTV-m.Mondjuk ha itt lenne egy normális kábeltv szolgáltató az IPTV boxok repülnének vissza a telekomhoz. -
e90lci
senior tag
Sziasztok
Kb 1 hónapja vettem egy RB3011-es routert minden be van állítva jól működik,csak az IGMP csomagokkal van egy kis gondom,hogy teleszemeteli a hálózatomat.Jelzem kezdő vagyok a konfigurálásban.bambano a múltkor próbált segíteni de nem jöttem rá,hogyan és milyen firewall szabályokat kellene létrehoznom,hogy jól működjön.A bridge filtert is próbáltam beállítani (látszólag működik de mégsem szűri a csomagokat).Teszek még itt egy próbát,felrakom a konfigot ide hátha valaki tud segíteni.
ether1 (WAN)
bridge (Lan)
ether2 master=eth3,eth4,eth5 (slave)
ether6 master=eth7,eth10 (slave)
eth8-eth9 (bonding) a nas miatt
Szeretném megoldani,hogy az IPTV (igmp csomagok) csak a 192.168.1.20,192.168.1.21 es IP címre menjenek ki (fixen be van állítva IPTV STB)?
Itt egy kép a belső hálózatról:
Azt szeretném ha csak a zöld vonal mentén menne az igmp (IPTV címtartomány:224.0.0.0-239.255.255.254).
Köszönöm előre is ha valaki beszúr ide,vagy egy bridge filtert,vagy firewall szabályt,amitől jól működik és a többi ip-címet nem szemeteli össze. -
e90lci
senior tag
válasz
bambano #3813 üzenetére
Szia
Igen úgy van ahogy írod az iptv stb saját ip címére van rátéve a tűzfal szabály.Megpróbálom amit írtál,olvasgatok róla mivel csak egy hete van meg nagyon kezdő vagyok a témában.Csak itthon szerettem volna egy jó megbízható hálózatot azért vettem,de nem bántam meg.Nem vagyok informatikus teljesen mással foglalkozom,úgyhogy ha valami hülyeséget kérdezek nézzétek el nekem.Köszi -
e90lci
senior tag
válasz
csusza` #3811 üzenetére
Annyit szerettem volna,hogy a 2db IPTV boxnak menjen csak a forgalom ne szemetelje tele a hálózatot ennyi a lényeg találtam leírást hozzá be is állítottam a tűzfal szabályokat a 2 box fix ipcímére de néztem az MFC-ben és ugyan úgy szemetel,valamit elrontottam valószínű.Át kell néznem megint,de per pillanat nincs időm,megyek a gyerekért az oviba.Egyébként ezt találtam hozzá.
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Egy hete vettem egy rb3011 est,sikerült mindent beállítanom rajta.De az IPTV forgalmat szeretném,hogy csak 2 db portron menjen,megoldható ez valahogy?Köszi előre is a segítséget! -
e90lci
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy Mikrotik routert,ami tudja:
VPN,IGMPv3,DDNS,WIFI a/b/g/n/ac,8 db Gigabites LAN portja legyen ezek lennének a fontosak.Azért kérdezem itt,mert itt szakértők vannak és gondolom tudnának nekem egy olyan típust ajánlani ami ezeket tudja.
Ára Kb 100000 Ft ig mehet.Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Medence topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest