- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Beniii06 #8671 üzenetére
Az MTU-val szinte biztosan gond lesz, nekem legalábbis akadt. Mondjuk én azt szerettem volna, hogy két otthoni hálózatot kössek össze layer2-n, pl. hogy a DLNA is elérhető legyen távolról. Ugyanakkor a DHCP-t szűrni szerettem volna, hogy a DHCP kliensek ne függjenek attól, hogy éppen él-e az EOIP kapcsolat. Ez a része működött is, de ennek ellenére voltak fura anomáliák a hálózatban. Pl. a virtuális gépeken futó windows-ok folyton IP ütközést írtak ki és lehalt a hálózatuk (pedig biztos, hogy nem volt IP ütközés). Némelyik PC-n bizonyos weboldalak nem jöttek be, amikor az MTU állítgatásakor megjavult, akkor máshol elromlott valami más. Néha pedig megmagyarázhatatlanul belassult az egész hálózat (pedig nem volt hurok vagy ilyesmi). Igazán jóra sosem sikerült beállítani. Persze a DLNA az működött.
Ha az én oldalaamon nem raktam be a LAN bridge-be az EOIP-t, hanem külön bridge-be, és egy másik SSID-vel wifi-n értem el, akkor nálam megszűntek a problémák, de a másik oldalon nem teljesen. Ezért aztán inkább félretettem ezt az EOIP-t, addig amíg valakinek sikerül jól belőni - hátha tanulok valamit, hogyan kell.Ezután megpróbáltam a PPTP-t layer2 módban beizzítani, egy leírás alapján. Sikerült is, működött is, és bár kevésbé durván, de hasonló problémák jelentkeztek mint az EOIP esetében. Szóval örülnék ha Te sikerrel járnál, és elmondanád hogyan....
Ja, és az EOIP összelőhető VPN nélkül is, ahhoz pedig, hogy használjon pl. IPSEC titkosítást, csak be kell rakni egy pipát, és megadni egy kulcsot....
Új hozzászólás Aktív témák
- League of Legends
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Videó stream letöltése
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest