- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
Nem minden cég engedhet meg magának százezres nagyságrendű fejlesztéseket önerőből. pl. ha venni kell bármit is, pl.: a minőségibb, többet tudó cucc helyett is a pár százalékkal olcsóbbat veszik, mert az irodában ülő, magasabb beosztású, gazdasági végzettségű emberke kiszámolja, hogy akkor ezen ennyit spóroltunk, az már nem számít, hogy meddig bírja vagy mennyire bővíthető, a lényeg, hogy a célnak megfeleljen és minél olcsóbb legyen, nekem ez a tapasztalatom.
Az utolsóként leírt megoldást is azért írtam, mert korábban foglalkoztatott engem is az ötlet, hogy 1/1 helyett 2/1 vagy 2/2 legyen. Először én is direktbe akartam kötni az ONT kihagyásával, de azután rájöttem, hogy nem leent és megfordítottam a gondolat menetet, viszont végig gondolva lakossági szinten:
1. nem sok értelme van a dolognak
2. nem is ért volna meg ennyit(minden gépbe ssd, 10gb-es kártyák, 10gb-es modul stb.)
3. gigabitek ide vagy oda, a központban egy szegmens(60-80 előfizető kb.) egy 10-es portra van kötve, így elosztva a garantált sebességek is alig lennének meg, ha mindenki egyidejűleg használná a netet, tehát hiába fizetsz elő akármilyen lakossági/üzleti csomagra ha főleg magaddal és további 60 előfizetővel osztozol a sávszélen.
4. Ezeket figyelembe véve, hogy csaka garantálttal lehet biztosan számolni végképp nem éri meg, még két előfizetésnél is 1/1 esetén 600/100 lenne a garantált. Itt is eleinte megvolt a 950/950, mostmár érződik, hogy több ember csatlakozott be és délután már csak 700/950 van meg, de szerintem ez 600 alá is le fog menni később, mert még nem sok helyen láttam a légkábelt behúzva a környéken.(lakossági csomag)Ha nem bérelt vonalatok van, akkor hagynám az egészet vagy ha ennyire zavar a kihasználatlan sávszél, váltsatok le 1/1-re és a maradék összegből vegyetek valami hasznosat pl. switchet vagy egy új kávéfőzőnek biztosan örülnének a kollégák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- Amazon Fire TV stick/box
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- Robotporszívók
- Marvel Snap
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 7 165U 32GB 256GB NVMe IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Okostelefonok javítása, akku, törött kijelző, töltőcsatlakozó csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 5470 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- HP A8-as Radeon VGA kártyás notebook leárazás!!! AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest