- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyobb akksi, hatékonyabb processzor
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
A megoldás 10G-re...
Ma megjött a második Mellanox.
Hiba ugyanaz, Mellanox + Mikrotik = nincs link.
Most viszont kipróbáltam a Mellanox + HP direktbe kötve két gép, ami szépen linkelt. Tehát nem a kártyában van hiba.
Mikrotikban kikapcsolva minden védelmet (loop, bpdu, stb.), már jobban látszódott, hogy valamit nem szeretnek egymáson: interface flap --> Layer 2 gond.
Hogy pontosan mit nem szeretett a Mikrotik azt nem tudom, de a megoldást a "Priority and VLAN" opció "Priority only"-ra (=QoS van, VLAN címke nincs) vagy "Priority and VLAN disabled"-re állítása jelentette a Mellanox hálókártyán.
A fenti beállítás mellett a VLAN ID 0 kell maradjon a Mellanox beállításai közt.Nem igazán értem miért számít a VLAN ID, ha eleve ki van kapcsolva egy másik kapcsoló eredményeként, de hát ez van.
Mind az intel, mind a HP driverben mindkettő alapból engedélyezett (Priority and VLAN, VLAN ID 0), és nem okoz kommunikációs problémát. Simán feljön a link, működik minden. Szóval nem teljesen értem, de legalább meg van oldva a probléma.
Egyébként most éppen stabil a router, már legalább egy hete, hogy nem fagyott le és nem volt crash sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest