Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jerry311

nagyúr

A megoldás 10G-re... :W

Ma megjött a második Mellanox.
    Hiba ugyanaz, Mellanox + Mikrotik = nincs link.
    Most viszont kipróbáltam a Mellanox + HP direktbe kötve két gép, ami szépen linkelt. Tehát nem a kártyában van hiba.
    Mikrotikban kikapcsolva minden védelmet (loop, bpdu, stb.), már jobban látszódott, hogy valamit nem szeretnek egymáson: interface flap --> Layer 2 gond.
    Hogy pontosan mit nem szeretett a Mikrotik azt nem tudom, de a megoldást a "Priority and VLAN" opció "Priority only"-ra (=QoS van, VLAN címke nincs) vagy "Priority and VLAN disabled"-re állítása jelentette a Mellanox hálókártyán.
    A fenti beállítás mellett a VLAN ID 0 kell maradjon a Mellanox beállításai közt.

Nem igazán értem miért számít a VLAN ID, ha eleve ki van kapcsolva egy másik kapcsoló eredményeként, de hát ez van.

Mind az intel, mind a HP driverben mindkettő alapból engedélyezett (Priority and VLAN, VLAN ID 0), és nem okoz kommunikációs problémát. Simán feljön a link, működik minden. Szóval nem teljesen értem, de legalább meg van oldva a probléma.

Egyébként most éppen stabil a router, már legalább egy hete, hogy nem fagyott le és nem volt crash sem.

Új hozzászólás Aktív témák