- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Yettel topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
Bővítem a tűzfal szabályokat, két kérdés jutott eszembe:
-QoS esetén (Queue Tree) láttam példát arra, hogy ahelyett, hogy direktben jelölnék meg a csomagokat, előbb a kapcsolatot jelölik, majd külön szabályban amiben már csak a kapcsolatot figyelik, a csomagokat.Nekem csak a feltöltés irányába kellene jelölgetnem bizonyos interfészen. Szabad direktbe bejelölni a csomagokat? Mert látszólag működik és még csak olyan nagy CPU használatot se látok. Ha mégis két lépésben csinálom, a második lépést postrouting vagy forward láncban érdemes (a legtöbb szabály forwardolt csomagra lenne, kevés csomag megy direktbe kifele a routerről)?
-Magonként mi egy normális CPU terhelés, ha jól leterheljük a hálózatot, amit csak fizikailag bírnak a a kapcsolatok. Nyugodtan mehet 80-90% felé is, vagy mennyi tartalék legyen, hogy ne legyen érezhető a hálózaton (pl megnövő és bizonytalan késleltetés). Van-e erre valami aranyszabály?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Eladó Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 12/256GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold