Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
Annyit sikerült kideríteni, hogy a Cisco megkapja a /56-os prefixet. (saját státuszában kijelzi).
Viszont a DHCPv6 szervere /64-es címeket oszt. Vagyis köthetek a LAN oldalára 255db gépet és mindegyik kapna egy /64-et.
Mondjuk én csak 3-4 géppel próbáltam, de mind megy rendesen kintről is el lehet érni őket és ők is kilátnak a netre.
A DHCPv6 beállításai közt nem hagyja megváltoztatni a delegált prefix hosszát. A 255 kiosztott cím számát, ha csökkentem, akkor sem, fixen /64-et kap mindig a Mikrotik DHCPv6 kliense. (hiába állítom a hintet)A Mikrotik DHCPv6 klienssel kap egy db /64-es címtartományt, ez bekerül a IPv6 poolba. Ezt az egészet el is viszi a ether2-master (LAN oldal).
A Mikrotik mögé ötött PC kap IPv6 címet, vagy csinál magának stateless módon, de nem látja az IPv6 netet. És nem tudom miért, van default route és gw is.
Mondjuk IPv6 címet azt nem osztottam ki az ether1-nek, mert nincs miből... Ha kiosztok neki, akkor meg az ether2-master-nek nem jut.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 91% Akkumulátor
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ekkold