- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
Annyit sikerült kideríteni, hogy a Cisco megkapja a /56-os prefixet. (saját státuszában kijelzi).
Viszont a DHCPv6 szervere /64-es címeket oszt. Vagyis köthetek a LAN oldalára 255db gépet és mindegyik kapna egy /64-et.
Mondjuk én csak 3-4 géppel próbáltam, de mind megy rendesen kintről is el lehet érni őket és ők is kilátnak a netre.
A DHCPv6 beállításai közt nem hagyja megváltoztatni a delegált prefix hosszát. A 255 kiosztott cím számát, ha csökkentem, akkor sem, fixen /64-et kap mindig a Mikrotik DHCPv6 kliense. (hiába állítom a hintet)A Mikrotik DHCPv6 klienssel kap egy db /64-es címtartományt, ez bekerül a IPv6 poolba. Ezt az egészet el is viszi a ether2-master (LAN oldal).
A Mikrotik mögé ötött PC kap IPv6 címet, vagy csinál magának stateless módon, de nem látja az IPv6 netet. És nem tudom miért, van default route és gw is.
Mondjuk IPv6 címet azt nem osztottam ki az ether1-nek, mert nincs miből... Ha kiosztok neki, akkor meg az ether2-master-nek nem jut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Bomba ár! Lenovo V15-ADA - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest