Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr.FantastiK

őstag

Sziasztok,

Par nap es megkapom az uj Mikrotik routerem, RB5009.
    szeretnek addig megerteni par dolgot, kerlek segitsetek !!

A sok torrent (tobb mint 8000 ) miatt neha megszakadt , es eleg surun !! a Telekom 1000/1000 optikas Net.
    ezert jon a Router hogy levegye a terhelest a Sagemcom 5655 ONT-rol..

de
    azt nem ertem ha :
    1.
    Bekapcsoltam a PPPOe passtrough es Bridge modba tettem (mar keszvan) az ONT-t, akkor ha rakotom majd a torrentes gepet a Mikrotikra >ezt meg az ONT-re ,, de ugy hogy nem toroltem ki a felhasznalo nevet es a jelszot a Modem-bol, akkor a Router veszi at a terhelest vagy tovabbra is az ONT-t terhelik a torrentes forgalom ?? ?? ??

2.
    Muszaj kitorolni a felhasznalo nevet es a jelszot az ONT-bol, vagy maradhat ?? mert ha jol ertem igy racsatlakozik a Netre es lesz Net a tobbi ures portjain is). ??
    Persze nem akarok az ONT-re kotni semmi mast csak a Routert es aztan arra mindent.
    Azt szeretnem hogy csak a Routert terhelje a forgalom, es az ONT-t egyaltalan NE !!

3.
    Az ONT-n ki kell kapcsolni a DHCP Servert vagy maradhat ??

4.
    DMZ-be tennem a Routert az ONT-n, azert hogy az ONT ne szurjon forgalmat egyaltalan !! ?? jo igy ?

5.
    Ha jol ertem a Mikrotik Router ip cime 192.168.88.0 ,,, ezt meg szabad valtoztatni 192.168.1.xx tartomanyba , mert ilyen cimeket oszt ki az ONT jelenleg DHCP-n. ?? ??

elore is koszonom szepen ha adtok utmutatast. :R

Új hozzászólás Aktív témák