Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz szegedilaci #1956 üzenetére

    "Nem férek könnyen hozzá." Ez mit jelent manapság? Nem tudsz odamenni és megsimogatni? Ami routert egyszer kivittem, kiraktam az ügyfélhez, ahhoz egyikhez sem férek már oda fizikailag, szinte sehogy, nem hogy könnyen. De ez nem jelenti azt, hogy nem tudom átkonfigurálni teljesen. Nem kell fizikai hozzáférés !
    Itt ráadásnak madzaggal vagy összekötve, itt akár konfig resetet is tudsz tenni ! Mert ez mondjuk neten keresztül nem igen járható, de itt?

    Nem a mikrotik ismereteket hiányolom, hanem azt, hogy két router összekötve mögötte két alhálózat és nem látod át, hogy mitől kellene menjen. Ez nem mikrotik specifikus!

    A megoldáshoz a következő ismeretek szükségesek:
    - mikor megy keresztül egy csomag a routeren
    - a routerből merre akar menni az a csomag
    - a választ honnan várja
    - tudja e a router, hogy a választ, hova továbbitsa.

    neked azért nem megy visszafele, mert a 4. bajusz (2. router nat maszkolás) miatt nem tudja az első router hova küldje, hol keresse a gépet, illetve route szabály nélkül a wan kapcsolat felé küldi alapértelmezetten a csomagot. Ezt a két dolgot kell megváltoztatni. Irtsd ki a nat maszkolást egymás irányába a két routeren, az egyiken ahol nem a default gateway felé kell menjen a csomag vedd fel a route szabályt, ne tiltsd az icpm csomagokat (ha nem csak pingelni akarsz akkor a megfelelő portokat), dőlj hátra és élvezd a sikert.

    "ideiglenes megoldás, jobb híján"
    ezért irtam, hogy nem jó a megközelités, azaz irtam neked egy jobbat, most már nem vagy híján :)

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák