- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
"Nem férek könnyen hozzá." Ez mit jelent manapság? Nem tudsz odamenni és megsimogatni? Ami routert egyszer kivittem, kiraktam az ügyfélhez, ahhoz egyikhez sem férek már oda fizikailag, szinte sehogy, nem hogy könnyen. De ez nem jelenti azt, hogy nem tudom átkonfigurálni teljesen. Nem kell fizikai hozzáférés !
Itt ráadásnak madzaggal vagy összekötve, itt akár konfig resetet is tudsz tenni ! Mert ez mondjuk neten keresztül nem igen járható, de itt?Nem a mikrotik ismereteket hiányolom, hanem azt, hogy két router összekötve mögötte két alhálózat és nem látod át, hogy mitől kellene menjen. Ez nem mikrotik specifikus!
A megoldáshoz a következő ismeretek szükségesek:
- mikor megy keresztül egy csomag a routeren
- a routerből merre akar menni az a csomag
- a választ honnan várja
- tudja e a router, hogy a választ, hova továbbitsa.neked azért nem megy visszafele, mert a 4. bajusz (2. router nat maszkolás) miatt nem tudja az első router hova küldje, hol keresse a gépet, illetve route szabály nélkül a wan kapcsolat felé küldi alapértelmezetten a csomagot. Ezt a két dolgot kell megváltoztatni. Irtsd ki a nat maszkolást egymás irányába a két routeren, az egyiken ahol nem a default gateway felé kell menjen a csomag vedd fel a route szabályt, ne tiltsd az icpm csomagokat (ha nem csak pingelni akarsz akkor a megfelelő portokat), dőlj hátra és élvezd a sikert.
"ideiglenes megoldás, jobb híján"
ezért irtam, hogy nem jó a megközelités, azaz irtam neked egy jobbat, most már nem vagy híján
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Eladó 3. generációs I7-es számítógép
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold - Garancia 2033.05.04
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - AQUA garancia 2026.04.20
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest