-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
ekkold #16305 üzenetére
Saját tapasztalat, mindig is így használtam. Egyetlen wg interfacem van otthonra, azon keresztül érem el mobilról, laptopról, egyéb eszközökről akár egyszerre is az otthoni hálózatot természetesen egy peer, egy eszköz alapon. Ha belegondolsz, eleve így a logikus, hiszen rengeteg VPN szolgáltatás akkor nem tudna wireguardot használni, ha minden peernek külön port kellene...
Amire tudok gondolni, hogy miért nem "működhetett" nálad, az az allowed addresses hiánya router oldalon. Amikor létrehozod a peert, akkor egy peer esetén talán nem szükséges kitölteni az allowed addresses mezőt, de ha több peered van, mindenképpen ki kell, különben nem tudja a router, hogy hova küldje a csomagokat. Pl:
Columns: INTERFACE, PUBLIC-KEY, ENDPOINT-PORT, ALLOWED-ADDRESS
# INTERFACE PUBLIC-KEY ENDPOINT-PORT ALLOWED-ADDRESS
0 wireguard1 hack<redacted> 0 192.168.98.2/32
1 wireguard1 Coal<redacted> 0 192.168.98.3/32
Nekem így remekül működik.
Más: Ezt már régóta be szerettem volna dobni, hátha másnak is segíthet. Én is belefutottam a memleakes bugba ROS7-re frissítés során. Illetve voltak érdekességek, hogy a router az összes talált DHCP szerverről berakta a gateway-t default routenak, hiába volt kigyomlálva az add default routes opció meg stb. Produkált jó pár érdekességet a rendszer. Végül @adika4444 hívta fel a figyelmem, amit innen is nagyon köszönök, hogy nem elég csak a packages fülön frissíteni az OS-t: [kép] Hanem figyelni kell arra, hogy a firmware is friss legyen a System->RouterBOARD menüben: [kép]
Hogyha a második képen nem 7.x szerepel a current firmware alatt, hanem 6.x, akkor mindenképpen érdemes az upgrade gombbal frissíteni a firmwaret is. Nekem így megszűnt a memleak probléma és kb 10 MB RAM-mal kevesebbet eszik a rendszer a 6.x-hez képest.
Persze elképzelhető, hogy más memleaket idéző probléma is létezik a rendszerben, de szerintem megéri ránézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- PlayStation 5
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- További aktív témák...
- Bontatlan utángyártott toner Samsung CLP-310/315 és CLX-3170/3175 nyomtatókhoz
- Zotac Geforce RTX 3060 (működik, de hibás!)
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon Laptop 14" i7-8565U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Razer Cynosa V2 - Nordic Layout INGYEN FOXPOST
- i7 asztali pc játszani, és sok másra, bomba áron!!!! Socket 2066 64GB 8GB VGA
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3198, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest