Hirdetés
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
ekkold
üzenetére
Saját tapasztalat, mindig is így használtam. Egyetlen wg interfacem van otthonra, azon keresztül érem el mobilról, laptopról, egyéb eszközökről akár egyszerre is az otthoni hálózatot természetesen egy peer, egy eszköz alapon. Ha belegondolsz, eleve így a logikus, hiszen rengeteg VPN szolgáltatás akkor nem tudna wireguardot használni, ha minden peernek külön port kellene...
Amire tudok gondolni, hogy miért nem "működhetett" nálad, az az allowed addresses hiánya router oldalon. Amikor létrehozod a peert, akkor egy peer esetén talán nem szükséges kitölteni az allowed addresses mezőt, de ha több peered van, mindenképpen ki kell, különben nem tudja a router, hogy hova küldje a csomagokat. Pl:
Columns: INTERFACE, PUBLIC-KEY, ENDPOINT-PORT, ALLOWED-ADDRESS# INTERFACE PUBLIC-KEY ENDPOINT-PORT ALLOWED-ADDRESS0 wireguard1 hack<redacted> 0 192.168.98.2/321 wireguard1 Coal<redacted> 0 192.168.98.3/32Nekem így remekül működik.
Más: Ezt már régóta be szerettem volna dobni, hátha másnak is segíthet. Én is belefutottam a memleakes bugba ROS7-re frissítés során. Illetve voltak érdekességek, hogy a router az összes talált DHCP szerverről berakta a gateway-t default routenak, hiába volt kigyomlálva az add default routes opció meg stb. Produkált jó pár érdekességet a rendszer. Végül @adika4444 hívta fel a figyelmem, amit innen is nagyon köszönök, hogy nem elég csak a packages fülön frissíteni az OS-t: [kép] Hanem figyelni kell arra, hogy a firmware is friss legyen a System->RouterBOARD menüben: [kép]
Hogyha a második képen nem 7.x szerepel a current firmware alatt, hanem 6.x, akkor mindenképpen érdemes az upgrade gombbal frissíteni a firmwaret is. Nekem így megszűnt a memleak probléma és kb 10 MB RAM-mal kevesebbet eszik a rendszer a 6.x-hez képest.
Persze elképzelhető, hogy más memleaket idéző probléma is létezik a rendszerben, de szerintem megéri ránézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Napelem
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Arc Raiders
- Revolut
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo laptop adapter
- AKCIÓ!!! ASUS TUF Gaming F17 , RTX 4070 , i7 13620H , 16GB DDR5 , 1.2TB SSD , gamer laptop
- 27% - ÚJ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3040G32GX2-TZ5RK
- HP 15s eq1905nz 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest