Hirdetés
- Két butatelefon és egy 5G-s okos a HMD-től
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
ekkold #16305 üzenetére
Saját tapasztalat, mindig is így használtam. Egyetlen wg interfacem van otthonra, azon keresztül érem el mobilról, laptopról, egyéb eszközökről akár egyszerre is az otthoni hálózatot természetesen egy peer, egy eszköz alapon. Ha belegondolsz, eleve így a logikus, hiszen rengeteg VPN szolgáltatás akkor nem tudna wireguardot használni, ha minden peernek külön port kellene...
Amire tudok gondolni, hogy miért nem "működhetett" nálad, az az allowed addresses hiánya router oldalon. Amikor létrehozod a peert, akkor egy peer esetén talán nem szükséges kitölteni az allowed addresses mezőt, de ha több peered van, mindenképpen ki kell, különben nem tudja a router, hogy hova küldje a csomagokat. Pl:
Columns: INTERFACE, PUBLIC-KEY, ENDPOINT-PORT, ALLOWED-ADDRESS
# INTERFACE PUBLIC-KEY ENDPOINT-PORT ALLOWED-ADDRESS
0 wireguard1 hack<redacted> 0 192.168.98.2/32
1 wireguard1 Coal<redacted> 0 192.168.98.3/32
Nekem így remekül működik.
Más: Ezt már régóta be szerettem volna dobni, hátha másnak is segíthet. Én is belefutottam a memleakes bugba ROS7-re frissítés során. Illetve voltak érdekességek, hogy a router az összes talált DHCP szerverről berakta a gateway-t default routenak, hiába volt kigyomlálva az add default routes opció meg stb. Produkált jó pár érdekességet a rendszer. Végül @adika4444 hívta fel a figyelmem, amit innen is nagyon köszönök, hogy nem elég csak a packages fülön frissíteni az OS-t: [kép] Hanem figyelni kell arra, hogy a firmware is friss legyen a System->RouterBOARD menüben: [kép]
Hogyha a második képen nem 7.x szerepel a current firmware alatt, hanem 6.x, akkor mindenképpen érdemes az upgrade gombbal frissíteni a firmwaret is. Nekem így megszűnt a memleak probléma és kb 10 MB RAM-mal kevesebbet eszik a rendszer a 6.x-hez képest.
Persze elképzelhető, hogy más memleaket idéző probléma is létezik a rendszerben, de szerintem megéri ránézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G9 5120x1440 240hz eladó, BeszámolOK!
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest