- iPhone topik
- Google Pixel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
beni3d
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Thunder LX-82 2T UHF rádiós mikrofon (2 db CSÍPTETŐS mikrofon) szettet.
Bűvészethez lenne rá szükségem, a terv az, hogy vagy a rendezvényen lévő hangrendszerbe tudjam kötni, vagy a saját hordozható hangszórómba. Elég lenne egy mikrofon is. Van 30-40 körül jobb ár érték arányú termék a piacon?
A segítséget köszönöm! -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Kisfiam játszik hangszeren és ezt szeretném néha egy kicsit jobb minőségben rögzíteni, mint a telefon mikrofonja.
Tudtok valami alacsony költségvetésű megoldást javasolni, ami telefonnal is működik? Telefonon van Jack és usb-c csatlakozó, androidos. -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Discord, Gaming-re szeretnék egy lavelier mikrofont PC-hez, nem laptophoz, smartphone-hoz.
Fontos a jobb hangminőség, és az alacsony ár.
Van jó fülesem, Sony CH-700N Bluetoot-os, de ha a Handsfree módját használom, az audió elég rotty lesz.Szóval egy PC-s csiptethető mikit keresek, aminek jó a jel/zaj viszonya és a hangja.
10K alatt mindenképp, szóval ne Rode-t ajánljatokKöszi!
-
shadow93
csendes tag
Sziasztok!
Podcasteket készítünk filmekről ketten, ehhez keresnék két mikrofont. Jelenleg két nagyon olcsó van, és nem túl jó minőségű felvételeket produkál, zajszűrés egy fontos szempont lenne. Kb. 30 ezres felső határra gondoltam egyenként. Illetve még az lenne a kérdésem, hogy két mikrofonos felvételhez mi a legjobb megoldás? Eddig úgy csináltuk, hogy Voicemeeter+Audacity kombóval két sávon rögzítettük a beszélgetést laptopról, két usb portba dugva a mikrofonokat. A laptop továbbra is maradna.
Köszönöm. -
gyulank
addikt
Mire jó a fejhallgató kimenet némelyik mikrofonon, és mennyire hasznos/szükséges? Ha választani lehetne, hogy egy hangkártyán a szimmetrikus mikrofonbemenet mellett, egy ezt a visszahallgató szerepet betöltő jack legyen, vagy egy aszimmetrikus mikrofon bemenet, melyik lenne hasznosabb?
-
FistXL
senior tag
Az a helyzet, hogy igencsak úgy írtam ki a kérdést, hogy magam szinte egyátalán nem néztem utána annak, hogy mi kell nekem.
Először is: asztali állványon van a mikrofon, szóval shockmountba tehető mic kell, ezáltal Superlux és Fifine kilőve.
Másfelől az ablak szinte egész nap nyitva van, így sajnos sok por is beszáll a szobába, szóval olyan mikrofonra van szükség amire gányolás nélkül is húzható szivacs (Razer, HyperX elég tömzsinek tűnt, eBayen nézegettem, de nem találtam olyan nagy szivacsot, másrészt szivaccsal elveszne a HyperX némító gombja, a hátulsó USB-C miatt shockmountba rakni is kérdéses)Kizárásos alapon maradt az SPC Gear, ráadásul kapóra jött egy FB Marketplace hirdetés, egy szinte csak kibontott példányt szereztem be 10k-ért.
Nem volt túl magasan a mérce, egy Maono AU-901 mikrofont akartam cserélni az iszonyú alapzaja miatt. Mikor megjött az SPC, én nem hittem a fülemnek: Egy Tannoy 502 hangfalpáron 50% hangerő mellett konkrétan 0 alapzaja van még +5db erősítés mellett is, a Maono mikrofonnal ilyenkor már elviselhetetlen sziszegés hallatszódott. DC-n még komolyabb fejhallgatót használók mellett sem kell bekapcsolnom semmilyen zajszűrést a 128-as szerveren. Jóval basszusosabb hangot is vesz fel, a magashangokat sem a Maono-hoz hasonló fülsértő módon.
Az a helyzet, hogy én elégedett vagyok vele, de azóta rábukkantam a Lewitz C100, C120-ra a hasonló kialakítás miatt, bár néztem róluk teszteket, de közvetlen összehasonlítást nem találtam. Ott van még az Auna 900b is, noha a hallottak alapján nagyobb az alapzaja.
Az a gond hogyha megveszek valamit majd találok hasonló cuccokat, folyamatosan azon kattog az agyam hogy dönthettem volna jobban is.
Form factoron és azért összeghatáron belül maradva meg tudna valaki erősíteni/cáfolni ebben? (A Lewitz C120-on van pár kapcsoló, de azokat amúgy is egyszer beállítom a legjobbra és kész.) -
FistXL
senior tag
Üdv. SPC SM900T, uRage 800HD, Razer Seiren Mini, HyperX SoloCast, Superlux E205, esetleg valamilyen Fifine mikrofon közül melyik hangminősége a legjobb? Vagy igazából nagyjából hasonló, vegyem ami tetszik? DC-n beszélgetésre lenne használva, asztali állvány lényegtelen mert van sajátom, tényleg csak a hangminőség fontos.
-
Subi77
csendes tag
Köszönöm. Valahol sejtettem, hogy ez lesz a válasz...
-
Subi77
csendes tag
Kicsit megkésve, de köszönöm a válaszodat.
Lenne egy fogósabb kérdésem: van olyan mikrofon, ami képes kb. mindent rögzíteni, ami az emberi fül számára hallható? Úgy értem függetlenül attól, hogy közelről vagy épp távolról érkezik hang.
A felettem lévő lakó gyakran dübörög és pont ezt a frekvenciát valahogy ignorálják a mikrofonok, ami egy jogi eljárás esetén nem kecsegtet semmi jóval... Ugyanez van az üvöltözésével: én értek minden szót, de a mikrofon csak a csendet rögzíti. -
Mcleod
tag
Sziasztok!
Teams-es megbeszélésekhez keresek olyan mikrofont ami egy kb. 10m-es kör közepére egy asztalra helyezve a távolabbi kollégák hangját is képes viszonylag jól hallhatóvá tenni kiabálás nélkül.
Köszönöm a tanácsaitokat! -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Fiamnak néznék mikrofont.
Játék, discord. stb...Olyan kellene ami szépen szűri a zajokat. Még nincs kész a szobája, és a nappaliban foglal helyet a pc-je. Elég nagy a forgalom ott, a vele járó zajjal, beszélgetéssel.
Szóval olyan kellene ami ezt le tudja kezelni Ha lehet, akkor csak a közelebbi beszédet továbbítsa (elég jó minőségben) a megfelelő zajszűréssel.
Jó lenne ha állványos lenne.Keret:
Hááááát, fogalmam sincs. Mi a legolcsóbb, ami ezt a kihívást teljesíti?
Mi a közepes ársáv? A "hájg end" nem érdekel nem szeretnék annyit kiadni rá....
A szobájához fontosabb a cuccokat megvenni.
Használt mikrofon elől sem zárkózok el.Köszi a tippeket előre is!
-
nuke7
veterán
válasz
zooltan93 #1075 üzenetére
Szerintem az előző hsz-ben írt mikrofon valószínűleg neked is jó lenne, vagy esetleg pár száz forinttal drágábban a hyper X solocast.
-
nuke7
veterán
Ez az audiotechnika 15k körül szerintem megfelelő lenne neked
-
Subi77
csendes tag
Van ötletetek valami emberi árú USB-s mikrofonra, ami nem dobozhangot ad vissza? Egy ilyet vettem (Trust GXT215), de az említett dobozhang elég markánsan jelentkezik:
[link]
Néztem, hogy 10.000 Ft-ért már van használható mikrofon és az állvány még 15.000 Ft és máris 25.000 Ft-nál járnék... Ha lenne valami hasonlóan kompakt kivitelű, hajlítható nyakú (hogy beférjen a monitorom alá) az lenne a tökéletes választás.
Minden javaslat érdekel. -
zooltan93
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen mikrofon-analfabetakent szeretnek tanacsot kerni abban, hogy milyen asztali mikorofont vegyek.
* Irodai munkat vegzek, es a napi meetingek lebonyolitasahoz szukseges.
* A kornyezetem nem zajos, nem egy call centert kell elkepzelni, sokszor az otthonom csendjebol dolgozom.
* A legfobb problema, hogy a notebookom beepitett mikrofonjat hasznalom, es azzal kapcsolatban mindig panaszkodnak, hogy olyan, mintha egy repulogep hangarbol jelentkeznek be.
* 5-10-15 forintot kepzelek el - mint laikus - amennyibol egy igenyesebb, de semmi extravagans asztali mikrofont ki lehet hozni. Esetleg 20k a plafon.
* Mikrofonos fejhallgatot nem szeretnek, mert mar van 3 eleg jo minosegu fejhallgatom, es nem akarok egy 4-iket.
* Valamint a het egyik feleben otthonrol, masik feleben az irodaban dolgozom, tehat fontos, hogy ne akkora bohom, asztalra erositheto kivitel legyen, amit kenyelmetlen szallitani. Ergo, egy hatizsakba kenyelmesen be lehessen rakni.Koszonom, ha segitetek, udv!
-
coolpet
senior tag
Akkor azt mondjátok meg, hogy ha dinamikus mikrofont szeretnék, akkor melyik az érzékenyebb, amelyik halkabb hangra is reagál?
A -35db vagy a -70db?Nem érdekelnek különösebben a teknikai részletek, csak hogy minimális zajjal halk, szinte suttogó szöveget 30-50cm-ről felvegyen.
olcsó legyen -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Bohóckodásból elkezdtem egy kicsit YT videókat készíteni haveroknak Minecraft-ról, hátha megozom a kedvüket.
Namost a jelenlegi mikrofonom kicsit (nagyon) zajos, ez.
A Haylo Moripods fülesem közel sem hozza az elvárhatót, beszélgetni jó, de a handsfree eléggé gagyi.Vezetékes fülest nem akarok, utálom, ha madzag lóg.
Van egy Sony CH700N fülesem, de csak akkor működik a mic rajta, a Noise cancelling be van kapcsolva. de az is eléggé zajos.Videopad szerkesztővel szépen le lehet húzni a zajokat, de akkor vágja a magasabb hangokat, és a játékbeli zúgásokat, esőt is részben, valamint minimális zaj még akkor is marad.
Melyik az a legolcsóbb nem studió streamer mikrofon, amit már érdemes lenne megvenni?
Ez talán jobb mint a felsoroltak?Köszi!
-
nuke7
veterán
válasz
Mephike #1068 üzenetére
első körben erre gondoltam:
video mic go -
Mephike
őstag
Hali nuke7, nem gondoltam, hogy itt is összefutunk
Keresek a Canon M50 fényképezőmre egy mikrofont. Jelenleg egy Takstar SGC-598-at használok, ami olcsó és egész jól szól, de szeretnék szintet lépni. Elsősorban youtube oktató videókhoz, tehát élőbeszédhez kellene. 20-30k összegre gondoltam, de bármilyen ötletet meghallgatok. Köszi! -
ITrex
tag
Sziasztok!
Mikrofon vásárlás előtt állok. Főként videó narráláshoz használnám, a keret nem sok 10-15k.
Discordra/Videochatre lenne még főképp használva. Az igényem egyedül annyi hogy lehetőleg csak előlről a számtól vegye a hangot, mert a hang (pl. discord, játék) hangfalakra van kitéve. A mikrofon és a hangfalak között pedig a távolság nagyjából 25 cm. Ezen felül nyilván a legjobb ár-értékű mikrofont keresem.Válaszokat előre is köszönöm!
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Füles megvan, de nem mikrofonos. Játékhoz (discord) kellene egy jó mikrofon, kb.: 1-1.5 m ülnék tőle. Lehetőleg USB-s legyen. Ár max 16 ezer Ft.
-
törölt tag
Video narráláshoz keresek mikrofont relatíve low-budget kategóriában, de nem tudom milyen irányban lenne érdemes nézelődnöm, ebben kérném a segítségeteket.
Amit tudok, hogy mindenképp kardioid karakterisztika kéne. Elég hangos a laptopom, és bár használnék majd RTX Voice-t zajszűréshez, jó lenne ha minél kevesebbet venne fel a hangjából a mikrofon.
Dinamikus vonalon például a Samson Q2U és Maono HD300T az, amit sok helyen ajánlanak, ezekben az tetszik, hogy USB-vel közvetlenül a gépre is csatlakoztathatók. Hátrányuk, hogy kéne hozzájuk állvány, emiatt helyigényesek, illetve ügyelni kellene rá, hogy végig megfelelően közelről beszéljek bele.
Amik szimpatikusabbak lennének, azok a szintén dinamikus fejmikrofonok. IMG Stage Line HM-30 és Audio-Technica PRO 8 HEX azok, amik árban beleférnek, nagyon maximum Shure WH20-XLR.
Viszont ezekről nem sok tesztet találtam, nem tudom az előzőekhez képest milyenek lennének hangminőség és háttérzaj tekintetében. Illetve jól értelmezem ezen video alapján, hogy dinamikus mikrofon lévén elég lenne egy usb átalakító a csatlakoztatásukhoz, vagy kéne valami interfész is?Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, teljesen fogalmatlan vagyok a témában...
Harmadik opció: kondenzátor fejmikrofon Shure PGA31-TQG, vagy csiptetős BOYA BY-M4C, de gondolom ezek több háttérzajt vennének fel, mint a dinamikusak.
Ti mit ajánlanátok? Köszi előre is a választ.
-
Direkt nem írtam keretet, csak annyit, hogy amatőr hobbi lesz ez egyelőre. De legyen akkor 20-25
-
Sziasztok!
Női családtagnak szüksége lenne notebookhoz mikrofonra, szöveget szeretne rögzíteni, meséket például. Tudnátok ebben segíteni, miket lenne érdemes keresni? Nyilván így elsőre nem is kéne professional minőség...szóval a szép beszédhang visszaadása lenne lényeges, háttérzaj szűrés gondolom ilyenkor javasolt.
thnx előre is
-
TheKresh
csendes tag
Üdvözletem!
Remélem jó helyen járok ez ügyben és maradhat:
Bevezetésként annyit, hogy Hardveraprón vettem egy TritonAudio FetHeadet, de mire ideért FetHead Phantom lett belőle...Megpróbálom felvenni újra a kontaktot az eladóval, de eléggé valószínű hogy már nem fogok tőle választ kapni és átlettem verve.
Nekem sajnos csak dinamikus mikrofonom van és tudtommal a FH Phantom átengedi a fantom tápot, ezért nem szerencsés dinamikussal használni.
Van itt olyan aki Adony - Érd vonalon vagy a közelben rendelkezik XLR -es kondenzátoros mikrofonnal és kitudnám próbálni nála, hogy egyáltalán működik vagy sem ? (ha igen, akkor privátban keressen meg) Ha esetleg meg is venné valaki vagy van cserébe dinamikushoz való preamp/előerősítő, azt is szívesen meghallgatom.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
chopin42
őstag
Üdv!
Olyan mikrofont keresnék, aminek nagyon jó az érzékenysége, nagyon kicsi a belső zaja, és akár használhatom telefonnal (jack/ type-c usb, a teló egy Xiaomi note 10 lite).
A cél jó minőségű hangfelvétel, illetve decibelmérésre használnám (mechanikus zajok, pc ventik, alapzaj, ilyenek). Nem tudom, hogy a puska vagy a tér lenne a jobb, mert azt venné, ami előtte van, viszont alapzajhoz nem tudom, használható-e.
Van-e ilyen cucc, ami 10k körül van? Tudom,nem sok, de ennyi körül kellene a legjobb megoldás. Ha nincs, akkor mi a minimum?
Köszönöm. -
Mehflow
csendes újonc
Üdv mindenkinek! Szeretnék segítséget kérni a mostani mikrofonom kábeléhez. Egy audio technika at2020usbi-t használok, amihez egy micro hdmi-usb kábelt adtak, ami sajnos megtört.. A beszerzése valòsággal lehetetlennek tűnik, emiatt pedig nem szeretnék még egy mikrofont venni 60k-ért ha nem muszáj. Nincs itt bárki, akinek lenne elfekvőbe egy eladò? Illetve ha nem ez a megfelelő topik nekem, kérlek igazítsatok útba, a válaszokat előre is köszönöm
-
gyulank
addikt
Ez így eléggé aluldefiniált válasz. Minőségi termékek, és szemetek is készülnek kínában. És nyilván, ha az egész márkáról nem tudsz semmit, nem segített volna a típus sem, mert nem azt mondtam, hogy nézd meg az adatait helyettem, és döntsd el helyettem, hogy az jó-e. Adatok alapján jó. Az a kérdés, hogy elhihetem-e, hogy olyan jó. Az oldalukon van összesen 2 mikrofon, szóval, annyira nem aluldefiniált a kérdésem...
-
gyulank
addikt
Az ESI márka megbízható? Csak saját reklámot találtam róla, vagy max. magyarázós videót, de jó tesztet nem.
-
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Nem teljesen mikorfonos a kérdésem csak részben....
Ha az asztali gépemhez veszek egy bluetooth adaptert, akkor pl a Soundcore Liberty 2 -es TWS füles mikrofonját is tudom használni vagy csak hangot küldik ki az adapter?
-
Amur
addikt
Olvastál rosszat róla?
Először 10k körül gondolkoztam, aztán láttam hogy tesztek alapján(magyar első körben)
semmi értelmes nincs, ezért kérdeztem itt is, rá de említettétek a samsonokat arra ránéztem. ott a kisebbet még bevállaltam volna, de a nagyobb már erősen kereten túl volt.
Ezért elkezdtem nézelődni angol tesztek után, úgy mindig szélesebb a választék.
Úgy botlottam bele a maono asztalijába. A márkáról sosem hallottam, rákerestem hogy magyarországon kapható-e, és amikor láttam hogy akciós a Mediában impulzív vásárlás lett a vége. A sokadik "decent és fantastic" jelző után amúgy is meggyőztek. a youtuberek pl. váltogatták a saját mikrofonjuk és a maono hangját, hogy megmutassák mennyire nem hallani különbséget a jóval drágább modellekhez képest. Félre ne érts nem azért kértem itt véleményt hogy utána nem foglalkozzak vele. de tény hogy eleve rosszul tettem fel a kérdést, két modell közül melyik a jobb, és nem írtam le az elvárásaim. Bocs a hosszúért!
amint megkapom írok róla. -
Hauptmann
veterán
Valami jobb minőségű 3,5-ös jack csatlakozós asztali mikrofont tudtok ajánlani, úgy max. 15-20 ezer Ft árig? Vese, vagy szupervese karakterisztikájú kellene.
-
nuke7
veterán
te tudod, én biztos nem ezt vettem volna, ha a minőség számít.
az nem jelent semmit, hogy egy 10k alatti usb-s mikrofon hoz annyit, mintha 20%-al drágább lenne (12k...)bármelyik samsonnal jobban jártál volna. (pláne a nagyobbal)
de ha beírod, hogy a poti fontos neked - meg az alacsony ár - akkor szerintem találtál volna jobb megoldást is talán... -
Amur
addikt
Végül ezt rendeltem,(belebotlottam egy mikrofonos teszteket készítő youtuber oldalán) még nem jött meg majd írok véleményt:
[link]
20+ tesztet, youtube és íros olvastam róla, és mindenki azt írta hogy nem hogy azt tudja amit az árához képest kell, hanem még többet is.
Nekem fontos volt hogy a mikrofonon is legyen poti, mert nem életszerű állandóan át alttabolni a saját programjába, és a legtöbb asztali mikrofonról lehagyják(pláne az 10ezer alatti kategóriában(olyan drága egy potméter..?), még állványt is kapok hozzá. Szerintem jó vétel. -
Amur
addikt
Sziasztok!
elsősorban youtube gameplayekhez keresek mikrofont, mert a fülesen lévő mikrofon ugyan szépen rögzít, de zavar hogy nem hallom vissza a hangom, és igazából fülesre nem is lenne szükségem, a játék hangját a hangfalakból elég ha rögzíti a hangom sokkal fontosabb hogy tisztán szóljon.
Érdemes az egyszerűbb samson meteorite-ot is megvenni(az állványon kivül van-e különbség minőségben?)? Ezt úgy látom mágneses rögzítésű, nincs jelentősége mert aránylag közel, max 20 centire lenne tőlem.
ez az olcsóbb álvány nélküli:
samson
ez a drágább króm állványos:
samson meteorite -
karesy
csendes tag
Köszönöm a gyors reakciódat
Utána olvasgattam, és bár a területhatárokkal már tisztába vagyok, még mindig szinte semmit sem tudok rólukAmi világos
- a bi-direkt lehet egy előadó beszéde, és a szemben ülő közönség reakciójának felvételéhez,
- cardioid ha csak egy emberre, vagy egy kisebb egymás mellett álló csapatra koncentrálok,
és fontos a háttérzaj kiszűrése,
- az omnit miért nem kedvelik?
és milyet ajánlanál egy előadáshoz?Rengeteg márka és féle-fajta miki van, ha mindkét típushoz adnál egy sugallatot megköszönném!, de így is hálás vagyok, hogy rávilágítottál, nem tudom mit keresek
-
-
karesy
csendes tag
Igen, egy mikrofonra gondoltam... arra írtam, hogy érdekel akár usb-s akár fantomtápos mikrofon is, elviekben van egy keverő, és egy erősítő is, habár ritkán használt de nem ismerem a hangtechnikát csupán kezelni tanultam meg a meglévőket, de minden bölcsességet szívesen veszek
Esetekben meg tudom oldani, hogy a kórus elé tegyem álvánnyal, így tudom 50-100cm-re tenni az elsőktől..
a beszélgetésnél pedig előadásokhoz használnánk, egy szereplő beszél, majd esetenként énekelnek, ilyenkor fontos lenne, hogy a vele szemben ülő vagy álló emberek hangja is átjöhessen. -
karesy
csendes tag
Sziasztok!
Mikrofont keresnék főként többszereplős beszéd, illetve kórus énekéhez, van, hogy nagyobb, van hogy kisebb teremben, akár laptophoz csatlakoztatható usb, akár keverős mikrofon érdekelne, a távolság, tőlük 50-100 cm, mit ajánlanátok, ami ár/érték viszonylatba nagyon jól szerepelne, nem szeretnék mellé nyúlni, néhány évre vennénk
Köszönöm az időtöket!
-
szabo.csabi
tag
Sziasztok!
Elsősorban előadások, workshopok és hasonló kisebb volumenű (1-2 fő előadó vagy előadó + moderátor) összejöveteleket, rendezvényeket rögzíteném Redmi Note 10 Pro mobiltelefonommal vagy Nikon D750 DSLR fényképezőgépemmel, s ehhez rendeltem egy Boya BY-WM8 PRO-K2 szettet. Rengeteg videót megnéztem YouTubeon, s azok alapján ez tűnt a legpraktikusabb és legjobb választásnak.
Azonban nem vagyok szakmabeli, a választott mikrofon szett specifikációit, paramétereket és jellemzőit nem egészen értem; hogy mi mit jelent, mire jó pontosan és mely érték a jó / jobb az adott paraméter tekintetében. Bárhogy kerestem, nem találtam ezekre vonatkozó leírást.
Segítenétek kérlek, hogy hol találhatok ilyesmit? Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy a választott mikrofonból mit és milyen módon tudok kihozni?
Érdekelne még, hogy mi a különbség az UHF és 2.4 gHz működési elvek között; hogy a jellemzői, paraméterei alapján a Boya BY-WM8 PRO-K2 típust pontosan milyen célokra tudom használni, milyen eszközökhöz tudom csatlakoztatni, milyen minőségű nyersanyagot tudok rögzíteni vele különböző eszközökhöz csatlakoztatva, milyen utómunkával jár egyik vagy másik opció, stb.
Köszönöm, ha időt szántok a válaszra! :-)
-
sityuka89
tag
Sziasztok! Xbox one hoz szeretnék mikrofont használni.
Valaki tudna olyat ajánlani, ami működik Xboxal?
Lehetőleg olyan kellene, ami 3,5 Jack a vége.Előre is köszönöm a segítséget
-
nuke7
veterán
válasz
Perijon #1014 üzenetére
ha jól láttam, ezeken van 3,5mm jack, úgyhogy ami tuti jó lenne neked szerintem:
- rode wireless go II - ez 95k, két csiptetős egység van benne és egy vevő, amit lehet fényképezőre rögzíteni és 3,5mm jack kimenete van
- hasonló, csak full szett 115k-ért - Saramonic Blink 500 B2 szett töltő táskával
- vagy ugyanez töltő táska nélkül 73k-ért - Saramonic Blink 500 B2én ezek valamelyikét venném, bőven büdzsén belül vagy és ezek jó minőségűek.
-
Perijon
tag
Sziasztok!
Olyan csiptetős, vezeték nélküli mikrofon érdekelne, ami használható a következő eszközökkel: JVC GY-HM650U és Canon EOS 850D. Árban 150k a limit. Mit javasoltok?
Köszönöm! -
Balion
senior tag
Hello
Vettem egy BEHRINGER C-1U mikrofont, ami ugyebár usb-s, viszont halk. Hogyan lehet erősíteni egy usb-s mikrofont? És nem a rendszeren belüli megoldásokra gondolok, hanem hardware-esre. Köszi -
bati1989
csendes tag
Sziasztok!
Megrendeltem az alábbi kit-et:
https://studioeszkozok.hu/puluz-4-az-1-ben-vlogger-szett-video-rig-mobiltelefonhoz-mikrofonnal-led-vilagitassal-1598
Telefon amivel használtam (volna): Huawei P9 Lite, OS: Android 10
Szeretném leszögezni nem vagyok a témakör szakértője. Kipróbáláskor tapasztaltam, hogy a mikrofon része nem funkcionál. Nekem gyanús, hogy nem hardveres baja van, hanem velem van a baj. Próbáltam a gyári kamera és hangrögzítő appban, illetve egy Open Camera nevű appban. Majd utána Google-t hívtam segítségül, ahol idegen nyelvű fórumokon azt olvastam, hogy Androidon bizonyos eszközök csak, egy trs/trrs átalakítóval működnek viszont amíg nem vagyok benne biztos, hogy nekem arra van szükségem feleslegesen nem akarok rá beruházni.
Tudnátok segíteni, hogy szükségem lesz az átalakítóra vagy a én nem csinálok valamit jól?
Köszönöm!
-
Hauptmann
veterán
Létezik valami árnyékoló, hogy a mikrofon el legyen szeparálva a hangfalból jövő hangoktól (vese karakterisztika)?
-
nuke7
veterán
válasz
Dragbajnok #1007 üzenetére
vehetsz szerintem viszonlyag olcsó puska mikrofon vagy egy jobb minőségű rode mobilos mikrofont, az általában előre lépés a sima mobilhoz képest... (különösen ha nem vagy nagyon messze a forrástól)
a következő szint, ha állványra elé teszel egy mikrofont és laptopra veszed - ha nincs keverő akkor USB-s mikrofont javaslok, az laptoppal simán működik.
-
Dragbajnok
tag
Feleségem énekel általában kamarazenekarral vagy zongora kísérettel. A helység mérete általában nem haladja meg a kb. 100 nm-t. A mikrofont ellehetne helyezni akár közvetlenül elé is. Nem profi stúdió minőség a cél. Eddig simán telefonnal lettek felvéve a koncertek a telefon saját mikrofonjával ,de ez nem túl jó minőségű.
-
nuke7
veterán
válasz
Dragbajnok #1005 üzenetére
hát a minőség a kérdés, hogy milyen minőségben szeretnéd rögzíteni, mekkora helyen és mire szeretnéd rögzíteni...
Ha egy koncertet szeretnél viszonylag messziről felvenni telefonnal akkor egy telefonos mikrofon bőven elég lehet... -
Dragbajnok
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Opera éneklést(női) szeretnék rögzíteni mikrofonnal,de nem tudom milyen mikrofon lenne ideális a célra. Továbbá ,hogy mivel lenne érdemes felvenni. Elég egy telefon is vagy pl. valami komolyabb eszköz kéne.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Atla
senior tag
Sziasztok. Usb-s mikrofon némitására keresek valami élhetö megoldást. Szerintetek usb hosszabbító kábel kapcsolóval jó ötlet lehet? Ugye ez áramtalanítja ha lekapcsolom,a kérdés az, hogy ha visszakapcsolom akkor minden megy tovább, vagy elveszíti a Windows az eszközt és esetleg újra kell indítani, mert akkor az nem olyan jó stream, vagy multi közben. Valakinek tapasztalata?
-
nike_
addikt
Sziasztok!
Hasonló problémával küzdök, mint pár hozzászólással feljebb vtomi2. Van egy HyperX Cloud II fejhallgatóm, és sajnos alapjáraton nagyon halk a mikrofonja, én pedig átlag alatti hangerővel szoktam beszélni.Minden fel van húzva 100%-ra, külön szoftverrel gain +25-30dB-en és sajnos így is csak épphogy elfogadható a hangerő, illetve a minősége sem az igazi.
A probléma megoldására gondolkozom egy mikrofon beszerzésén, ebben kérném szépen a segítségeteket. Van egy PreSonus AudioBox iTwo USB-s audio interface-em, tehát XLR csatis mikrofon is szóba jöhet.
Fontos szempont lenne, hogy a billentyűzet kattogásától ne őrüljenek meg a vonal másik végén.
Mindenképp csak állványos megoldás jöhet szóba így vagy van esetleg olyan asztali mikrofon, ami egy oldalról árnyékolt/fedett?
Az összeg, amit rászánnék, maximum ~20 ezer Ft (állvány nélkül). Ennyiből kihozható egy elfogadható eszköz?
Köszönöm szépen!
-
milu
aktív tag
Ha szükséges másnak is olcsó(bb) minőségi mikrofon állvány mint a mikrofonhoz javasolt gyári állványok, abban az esetben ajánlani tudom ezt az állványt! Tegnap vettem át, felszereltem és nekem nagyon megfelel a célra. Annyi a megjegyzésem, hogy a "karja" rövidebb lehet (40 cm-t mértem), mint a gyári terméké, de sokkal kedvezőbb az ára (13e Ft-ot fizettem) mint a gyári, ami 33e-35e Ft jelenleg)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged