Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsko72
tag
Sziasztok!
Olvasgatom vissza-vissza a hsz-kat, látom van néhány GX80 tulaj.
Nekem egy ilyen vázam van egy sima 12-60-as és egy 35-100 f/2.8-al. A családon, utazáson, természeten kívül hobbiból a fiam nagypályás foci- és futsal meccseire járok fotózni.
Mostanában gondolkodtam el azon, hogy váz tekintetében kellene e és ha igen merre lenne érdemes lépni. Az Oly EM1 MII-es vázát néztem, mert sportfotózás szempontjából talán jobb lenne valamivel. De ahogy visszaolvastam itt, esetleg a G9 is szóba jöhetne. Jól láttam, hogy a két váz igen hasonló a paramétereket tekintve?
Illetve objektívvel kapcsolatban a 12-60-at a 35-100 megtartása mellett mire lenne érdemes cserélni? 12-60 Leica-ra vagy 12-35 f/2.8-ra? -
ricsko72
tag
Köszönöm a kimerítő választ.
Ha lenne lehetőségem váltanék Oly E-M1 II-re, de egyelőre a Panám a lőtéri kutyának sem kell. A jelenlegi 12-60 mellé vettem egy 35-100 f2.8-at és úgy volt, hogy beszerzek egy 12-35 f2.8-at, de azt gondolom, jobban tudnám használni az Elmaritos 12-60-at, hiába van átfedés a kettő között. -
ricsko72
tag
Sziasztok!
Azon gondolkodom, hogy egy Pana GX80-ra FOTGA elektromos adapterrel feltennék egy Oly 12-60 2.8-4 SWD objektívet. Mennyire jó ötlet ez ha egy Pana 12-60 3.5-5.6-ot váltanék ki vele? Sosem használtam még adaptergyűrűt, nem tudom, hogy mit befolyásolna esetleg.
-
ricsko72
tag
válasz
domedee
üzenetére
Most egy pana 12-60-am van. A GX80 sport módját szoktam használni, csak RAW-ok készülnek. Online felhasználáshoz készülnek, nincs profi szintű elvárás, már annak is örülnek ami most van. Csak a saját elvárásaim miatt szeretnék messzebb is ellátni és a természetben is hasznát venném. Szívem szerint a 100 300-at venném, de nem tudom hogy a közel pontokkal mennyire leszek bajban pl 100-on.
-
ricsko72
tag
Sziasztok!
U14-es háromnegyed pályás foci fotózáshoz keresek obit. GX80-as vázzal használnám, későbbiekben akár beltéren is, futsalhoz Használtban gondolkodom, a keret max 150e. A 45-200 és a 100-300 között vacilálok. Mindkettöből a power ois verziót néztem. A pályától való távolság 1 métertől 8-10 méterig változik általában, hol a rövid, hol a hosszú oldalról van lehetőség fotózni. Pro/ kontra ki melyiket ajánlaná, esetleg saját tapasztalat?
-
ricsko72
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az.
Kapcsolható.
Ezért is gondoltam, hogy megér annyit a dolog, hogy felcsavarjam a GX80-ra. -
ricsko72
tag
Sziasztok!
Van egy régi 28-80-as Sigma obim és szeretném kipróbálni a GX80-ason. A Fotga Nikon (G) konverter jó lesz nekem erre a célra? No meg, van ennek értelme?

Illetve ennek a 28-80-nak mi lehet a kiváltója Pana vonalon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
megrágom a 14-140-et, aztán meglátjuk.