- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
-
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #76802 üzenetére
Hát igen, de mivel csorogjon le? EM10 és EM5 már második kiadásnál jár, fél éven belül jön az EM1 második iterációja, és nagyjából ezek vannak. Az EP sorozat úgy eltűnt a ködben. Pana meg most jött ugye a GX80-nal, és a GX8 is elég új még, utód nem fog jönni. Egy éven belül nem sok változás lesz a rendszerben, talán csak obik terén.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #76789 üzenetére
Szerintem nem lesz most nagyon előrelépés m43 vonalon az érzékelőben. Az eddig kijött 20-asokat nem nagyon istenítik, ahogy láttam, és mást meg nem nagyon látni a kanyarban sem. Ugye az EM1-II is 20-assal jön, de csak jövőre, és amíg az nem jött ki, addig nem nagyon látunk más/jobb érzékelőket. De gyanítom, hogy még utána sem olyan egy éven belül. Az mondjuk másfél év mostantól számítva, addig az elérhető kategóriában marad a 16-os érzékelő leginkább, amin vagy csiszolnak még kicsit, vagy nem.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #76619 üzenetére
A Fujikhoz is Silky jár, úgyhogy fuss újra neki
Mégsem tudja, mit állítasz be a gépen (a színmódokon kívül). Magyarul nem fogja neked átvinni a kontraszt, élesség, stb beállításaidat, mert azt csak a normális, nem 3rd party gyártó által adott rawkonverterek tudják (NiCanon meg Oly, mittomén, mi a nevük mostanában).
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mercutio_ #76617 üzenetére
Ilyen jellegű lehetőséggel, funkcióval nem találkoztam egyik menüben, beállításban sem. Úgy láttam semmi mást csak a WB értéket hozza át a kamerából. A képjellemzők is mások, meg máshogy vannak skálázva.
Viszont egyetlen dolog van amivel nagyon hasonlót lehet kapni, a Color paramétereknél a Profile-t Photo Style/Camera color-ra állítod, szinte ugyan olyan színek lesznek mint ami a kamerából kijön. Legalábbis amit eddig visszanéztem, mert alig van váz JPG-m.
Van szokásos batch konverzió alapbeállításokkal, meg rájuk lehet húzni szerkesztési paramétereket, pl a fentit. -
TayRol
nagyúr
-
-
totálkezdő
tag
válasz
Mercutio_ #76461 üzenetére
Igazad van, de engem érdekelne a Te megoldási javaslatod is. Mert itt van pl. a 9-18, ami igazán nem olyan nagy, hogy méret szempontjából problémát okozzon. De szerintem ez az obi inkább akkor érdekes, ha van elég tér egy nagy épület lefotózására. Pl. ezzel már reményteljes a magyar Parlament Kossuth tér felőli lefényképezése.
De az én tapasztalataim szerint szűk utcában már a következő két probléma jelentkezik:
1, Mondjuk már egy Váci utcai szélességű térben sem biztos, hogy le tudod fotózni az épület egészét.
2, Egy bizonyos pontnál közelebb már keményen fellép a torzulás.Vajon Te is így látod-e ezt vagy másképp, Neked mik az ilyen téren szerzett tapasztalataid, és mik a javaslataid?
-
GyureX
tag
-
silmatauki
őstag
válasz
Mercutio_ #76266 üzenetére
"silmatautki: ebből nem akcióznak valahol?"
Nem - én is a GX80-nal szemezek, de mivel tök új gép (szemben pl. a Rajalánál akciózgatott Pana cuccokkal, amik ha nem is túlhaladott, de legalábbis – pl. a GH4 – már min. 1 éves modellek), ezért még semmi akció nincs.
Mind1, SZVSZ így is megéri pl. egy 20/1.7-tel 900 euróért (vagy 12-32-vel 800 / csak a váz 700), ha a többi m43-as gép árát (és tudását) nézzük.
-
Tikakukac
titán
-
silmatauki
őstag
válasz
Mercutio_ #75973 üzenetére
Jaja, most ebédszünetben valszeg leugrok, és félretetetek egyet magamnak fizu utánra
Remélem, kellően rugalmasak, és nem kell “trükköznöm” (pl. postára rendelni, és csak akkor felszedni, amikor megjön a fizu).
Edit: Amúgy külföldi címre 20 euró a postaköltség – ezt most vettem észre. Azaz elvileg Mo-ra is lehet direktben(!!) rendelni. Ha valaki szeretne rendelni, most rájuk tudok kérdezni, hogy tényleg csak 20e-e, és hogy a garival ilyenkor mi a helyzet.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #75811 üzenetére
(#75811) Mercutio_
Köszönöm, megnézem ezt a szín finomhangolást.
(#75817) MrChris
"Vá GX7?
Hogy hogy?"
Mert tetszett.
A Silkyt ma próbáltam ki, kellemes eredménnyel. Tetszik, hogy ha kell, egy az egyben hozza a váz színeit, de Standard color beállítással ránézésre egészen valósághű eredményt ad. A Lightroom következetesen és alaposan elrontotta az eget, ronda zöldesre festette sajnos (ahogy mondtad). Érdemes megnézni az összehasonlítást.
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #75752 üzenetére
Ha ki-be kapcsolgatom a kiterjesztett ISO-t, akkor sem változik a dolog. Pedig vázat felfrissítettem 1.1-re, bár ha jól tudom ez csak annyi, hogy az IOS eszközökkel javították a vezeték nélküli kapcsolatot.
Még keresgélek benne, mert eddig semmivel nem megy 3200 fölé. Vimeo-n is a cameralabs videótesztjében 3200-vel lövi a lowlight videót, gondoltam nem véletlenül, mert annyi a max. De ha nálad 6400, akkor csak meg kell találni.
-
ati3x
senior tag
válasz
Mercutio_ #75670 üzenetére
Egyetértek. Ki így, ki úgy érti. Még egyszer, nem rossz a pana. Az ára ha nem is dupla, de legalább 1/3-al drágább. Teljesítményben meg egál. Szóval kinek mi a szimpi. Én még mindig nem"fixesítettem" a 45-ös van csak. Még nem döntöttem el merre. A 20-as pana szimpi, de még mindig nem határoztam el magam. Egyenlőre "távlati tervnek" a 40-150pro, és talán a 12-40 lenne.. De ez még a távoli(?) jövő zenéje.
-
ati3x
senior tag
válasz
Mercutio_ #75663 üzenetére
Nem, a 25-ös pana nagy. Nagyobb, vastagabb mint az olympus. Az oly fizikailag kb a 45-ös méret. A pana viszont könyebb, és bizony minöség érzetre nem egy kategoria az olympussal. Müanyag, na. Cserébe jóval olcsóbb, és optikailag is egàlban vannak. Azt nem tom, de lehet, hogy az új pana vàzakon tàmogatjàk a dfd-t?
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #75616 üzenetére
De jó kis gép az!
De tényleg. Az obipark viszont több sebből vérzik. És a szenzor is fele ekkora, úgyhogy ez a befutó. Ráadásul nincs digi telekonverter, ami videó alatt megrövidíti nekem a zoom-ot x2.7-tel. Ezek miatt sajnos nem alternatívája az alig drágább GM1-nek.
-
Rum.cájsz
tag
válasz
Mercutio_ #75452 üzenetére
van egy penlájtom, főleg mf-ben használom, de af-ben se tapasztaltam még vészesen melléfókuszált képet, igaz csak pana obikkal etetem. a pro tizenkettő-negyvenről nem olvastam még olyat hogy híresen sokat melléfókuszálna, de ettől még nem biztos hogy az igazat mondom.
gorgo szettjéhez hasonlót élőben még nem volt alkalmam nyúzni. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #75416 üzenetére
Veszek is, csak a modernebb evf-es oly-k még nem 25k-k
De no, a nyáron valszeg meglesz. Ma mérgemben kivittem a jó öreg e-p1-et is, de a m*rhára pixeles nem kihajtható, nem érintős kijelző, natív obival meg lassú és pontatlan af, csigalassú sorozat, gyenge puffer stb. kb 10 kép után felhúzott, inkább elővettem a panát, el vagyok kényelmesedve na...
Stitch: Tényleg ízlés kérdése is, oly színek egyszerűen jól esnek a szememnek utómunka nélkül is, amíg panával szelektív színezek, maszkolok minden egyes fotónál, addig oly-val max a kontrasztal babrálok picit és helyrehúzom a wb-t. Canon színekkel amúgy nekem nincs gondom, picit néha barnába hajlik de könnyen korrigálható. Mondjuk az általad említett canonokat nem használtam, csak a 60d-t.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #75410 üzenetére
Pana valszeg majdnem mindíg lapos, mondjuk ez ízlés kérdése is és gondolom azok érzékenyek rá igazán akik oly-ról váltottak panára. Télen nem volt gond, valszeg azért, mert akkor nem voltak színek
madgie: Igaz, azokat nem is próbáltam, jók valamire?
Stitch: Nem kell ehhez fórumozni, használj fujit vagy olympust, majd térj át panasonyc-ra, vagy nikonra. Mondjuk eddig engem sem igazán zavart, csak most tavasz van és ez a sok zöld meg egyéb élénk szín nem olyan amilyennek lennie kéne.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #75322 üzenetére
Fuji váza már van, zúúmja nincs rá!
gorgo: amúgy a Fuji 18-55/2.8-4 nem jó? Arról azért rosszat nem hallottam eddig, fényerőben az eleje picit jobb, a vége picit gyengébb, átfogásban fordítva, de azért ég és föld különbségek nem lehetnek. És az még olcsó is, ellentétben az Olyval.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #75134 üzenetére
Ha már pana, általában még mindíg elégedett vagyok a pannikkal, de néha (az esetek 10-15%-ában) azért nagyon felhúznak engem is a döglött színekkel újabban, pl a legutóbbi kutyázós fotók ilyenek lettek nyersen, fogalmam sincs mit kezdjek velük lr+ps-ben
Tudom, öreg manuál is elcseszi "picit" a színeket, de olympuson ennyire sosem voltak döglöttek semmilyen manuállal a tónusok. A nyáron szerintem szinte biztosan visszaváltok oly-ra, a panába már úgy is beleöltem kb. 40.000 expót, ideje nyugdíjba küldeni
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #75110 üzenetére
Még nem
Az USB kimenet 5V 0,5A. Egy örökkévalóság lenne feltölteni az akkut, ha egyáltalán feltöltődne. Pl. a telefonom nem tölt a PC-ről, csak más nagy áramú töltőről, USB csati ide vagy oda.
Azt is marhára rühellném, ha nem adnának külső töltőt a fényképezőgéphez, mert ott az USB. Most simán tudom használni a gépet a másik akkuval, míg az egyik töltődik. Úgy meg vagy fotó vagy töltés. Kösz, de inkább nem.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Mercutio_ #74876 üzenetére
Ha már tele....
Az előbb említett kettő hogy viszonyul a 35-100-hoz?
Sőt ha már lúd legyen kövér. Fel lehetne állítani képminőség és AF-gyorsaság szempontjából egy sorrendet a telék között? -
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #74787 üzenetére
Ahogy melegszik az idő egyre "közelebb" vagyok
, mert mostanában már gyakran bringázom arrafelé, igaz, inkább csak hétvégén.
De nem sürgős és annyira nem is fontos, hogy nagyon pixelkukkolósra teszteljem dolgot, de m43-ból már csak a gm1 váz maradt arra meg lehet, hogy jobb lenne egy stabis obi a oly helyett.
Szóval igazából az lett volna a kérdés célja, hogy ne cseréljem le valami közismerten ótvar szarra
3YEW , te egyébként hirdetted csak nem vitték el?
-
-
hibavissza
veterán
válasz
Mercutio_ #74757 üzenetére
Nem akarom begyűjteni mindet. 35+56+16-50+50-230 nekem elég lenne. De még így is horror lenne a váltás. Másrészt nem érzem úgy, hogy a tudásom feszegeti a jelenlegi szett határait.
(#74759) MrChris: azt viszont kétlem, hogy ki tudnék keverni ilyen zsemle színt a fű haragos zöldje mellé.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #74721 üzenetére
Persze, alapvető komponáláshoz használható, de ilyen sötétben azért úgy gondolnám, hogy a fotózáshoz amúgy is állványra kell tenni a gépet, vagy valahova letámasztani, akkor meg a kereső használata nem lesz valami kényelmes, ellenben a kijelzővel, ami meg minden gépen van úgyis.
Egyébként igen, a kijelzőnél is zavar, hogy méretben elég kicsi a gép hátuljához képest, marha nagy kerete van, illetve a felbontás is lehetne sokkal jobb azért. Tudom, hogy drágítaná a gépek árát, de egy 4-4,5"-os fHD IPS panelt elbírna legalább a felsőbb kategória, és ilyenekből amúgy rengeteg van a telefonokban manapság. Ugyanez az evf-re is igaz, hogy kicist nagyobb méretű és jobb felbontású kijelző kellene oda is, és máris jól használhatók lennének. Csak ez is olyan, hogy egyet előre, kettőt hátra a gyártóknál. Legalábbis emlékszem olyasmire, hogy újabb generációban gyengébb evf volt.
Szóval nem az evf ellen vagyok, csak azt szeretném, ha lenne olyan kontrasztos és tűéles képe, mint egy ovf-nek
hemaka: Megnézem majd, mert nem láttam még élőben a második generációt. Az jó, ha abba már normálisabb kereső került, bár az összképet nézve nem igazán érné meg váltani rá első generációról, annyira nem vagyok megszállott
fotóskocka, hogy évente új vázat vegyek -
törölt tag
-
-
-
silmatauki
őstag
válasz
Mercutio_ #74631 üzenetére
Beleolvastam, rögtön ki is szúrtam ezt:
“Természetesen a váz mellé dedikált full frame objektívek is érkeznek az eddigiek mellé, így a vázzal együtt érkezik 12 optika is.”
Nemtom, ezt honnan szedte az író, de itt vmi nagyon nem stimmel. “Rögtön” csak az új zoomok érkeznek, amúgy meg semmi. A 12 obi a valszeg a “régi” FA-s (kompatibilis) obi.
Amúgy nagyon várom, hogy mit tudnak ezek a régi prime-ok a K1-en. Valszeg nem lesznek túl jók...
-
balage0000
csendes tag
válasz
Mercutio_ #74399 üzenetére
Utanaolvasva forumokon, a stabi megy folyamatosan benne. Akkor is, ha OFF-ra allitom.
Sajnos masik akksival is melegszik. Kikapcsoltam az EVF szemerzekelojet, es csak az EVF megy most, LCD ki van kapcsolva, hogy azt is kiszurjem. Okozhatja vajon a stabilizator a melegedest?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #74368 üzenetére
Innen vettem, 26GBP xe szerint 10k + 3.99 posta
Aztán, hogy Mo-n mennyi a font azt nem tudom, én nem Mo-n lakok nomeg váltanom sem kellett mert stock-os pénzből vettem, amit a paypal-re kaptam meg
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #74305 üzenetére
Ritka lúzer az az orgazda, aki nem képes legalább megnézni egy árlistán, hogy mit árul
Egyébként meg ha újra felkerül a hirdetés, akkor el lehet menni, megnézni a sorozatszámot, és közzétenni, esetleg feljelentést venni. Telefonszám legalábbis van az illetőhöz, hacsak nem eldobható telefont használt. De gyanítom, hogy ha az árat nem tudta megnézni, akkor esélyesen van annyi esze, hogy saját személyivel vett telefonszámmal adta fel a hirdetést.
-
válasz
Mercutio_ #74278 üzenetére
A panáról saját tapasztalat nincs, csak olym van. Tesztekből: a lenstip szerint a pana lemarad a képszéleken az olyhoz képest.
Szöveges véleményük: "The Panasonic G X VARIO 12–35 mm f/2.8 ASPH. P.O.I.S set the standards pretty high in this category but the Olympus company managed to meet them without any problem. First of all they produced a bit cheaper lens with a wider focal range. When it comes to the image sharpness the Panasonic is a bit more even but the Olympus provide a tad more lpmm** at the maximum relative aperture. Apart from that you get slightly lower distortion and chromatic aberration, noticeably lower vignetting and distinctly better performance against bright light. The Panasonic, for a change, corrects the coma better and its off-focus images look nicer; it is also physically lighter and smaller, despite built-in image stabilization, and it is produced in Japan. "
Ok, nyilván nem egy szódásüveg vs top-Zeiss optika arány, de ha olcsóbb, kicsit bővebb átfogású, ráadásul kicsit jobb, akkor nyilván az olyt venné az ember. OK, a pana kisebb.
**: ne felejtsük el, hogy a lenstip 12MP-es E-PL1-el tesztel, egy 20MP-es GX8-on, PEN-F-en vagy egy high-res módra nyúzott e-m5ii-n ezek a különbségek jelentősen megnőnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5000 napja regisztráltam
- GTA V
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged