- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Közben már a hsz-ek között javították: az ár elírás, bőven duplája lesz. Csak hogy még kevesebb értelme legyen
Egy (4/3-oshoz képest) kompakt és olcsóbb 12-60 f2.8-4-et bezzeg senki sem akar csinálni... Vagy egy 100-150 és f2-f3.5 közötti fixet sem, pedig arra is nagyobb kereslet lenne, mint még egy drága, stabi-mentes, kérdéses minőségű túrazoomra.
-
Studi
veterán
Ha már alapobi, abból is inkább valami hosszabb lehetne piacképes, mondjuk egy 14-75 körüli, ami már jobban belekóstol a tele tartományba. (szerk: vagy valami fényerősebb, ámde olcsó cuccal...)
A portréobi a 45-ös mellett nem lenne túl életképes, profibb felhasználásra meg ott a 75-ös. A kettő között meg még mindig ott van, és elég jó kompromisszum a kétféle 60/2.8.
A hosszabb makróval egyetértek, az jó lehetne. -
.mf
veterán
Én teljesen megértem, hogy az enyémen feljön, mert tényleg szinte mindig jön velem, és mivel függőlegesen van a kiscuccban, ezért berakásnál és kivételnél is dörzsölődik a sarka. Azonban míg a PL3-on talán 1x cseréltem fóliát bő 1 év alatt, addig az EM5-ön 3x 5 hónap alatt. Annyi különbséget látok, hogy a PL3 teljesen síkban volt.
Mazsi: nem az a párszáz forint a hatdarabos kiszerelésért, hanem az, amikor útközben veszed észre, hogy basszus már megint jön fel, vissza tudom-e még nyomni a buborékokat, hogy lássak is valamit; majd utána otthon lekaparni, letisztítgatni, előkeresni, óvatosan ráigazítani és felapplikálni...
Erősen gondolkoztam a GSS üvegen is (csak sehol sem találtam). Bár egyesek szerint még a táccs is működhet tovább, de igazából már az se zavar, ha nem, úgyse tapizom. Ha hozzáférek, akkor EVF (95%), a kijelzőt inkább csak a képek visszanézésére használom.Btw, "nyit a halpiac".. Mindjárt ránktöri az NSA az ajtót, hogy milyen kódbeszédet használunk
-
arn
félisten
jah ezt neztem, de ausztriaban nehez beszerezni, illetve nehez is. azt hiszem vmi turaallvany kellene inkabb. a mefotonak van ez az [link] allvanya, ez monopodda alakithato, csak ez a sok tekero nemtom mennyire praktikus.
bar aztan lehet inkabb erdemes vmi normalis meretut venni, mert ugyis inkabb csak itt van a szekreny tetejen, hasznalom, de ritkan.
-
madgie
titán
"20.1 megapixel Live MOS 1" sensor"
Kár, hogy már nincs (igazán) egyben a régi zenekarunk, Moon of Soul volt a nevünk, mindenütt MOS-nak rövidítették... ha lett volna egy koncertalbum, tuti kiharcoltam volna a "Live MOS" címet neki
szerk: már úgyis annyi Panasonic gépet használtam, hogy akár szponzorálhatott volna minket a Pana
-
rbalint88
addikt
Parci-mennyország. Ha kikapcsolva elég kicsi és nem túl nehéz, akkor bőven király. Főleg, ha még kényelmes fogás is esik rajta. Az ára is rendben van szerintem, de nyilván majd kifutóban, ötvené' kell megvenni.
Studi: tudtommal még mindig a régifost nyomatják hozzá, legalábbis a feketéhez. fehér vázhoz az újfajta obit adják ezüstben.
-
p_adam
addikt
300/2.8 zuiko 6500 dollár (listaára 8000 dollár csak kifutó), akkor ezt a 300/4-et 3000 dollár/euro körül saccolom (de akár több is lehet, attól függően hogy ítélik meg az eladhatóságot).
Valószínű, hogy ez lesz a legdrágább Pro Zuiko, és csak az fogja megvenni akinek tényleg kell a fix 600mm és vagy nincs neki, vagy esetleg hajlandó minőségbeli kompromisszumra a méret+súly miatt. Ugyanez a baja a 150/2.8-nak is (amit csak tetéz az Oly zoom, persze úgy se lehet még tudni mennyire lesz jó). -
bignor
tag
Köszi jmakk.
Technikai oldalról a legkomplikáltabb témám pont a beltéri mozgalmas sport lenne. Ugyanakkor hozzáteszem, hogy bármelyik milcet nézem, képminőségben más kategória, mint a kompakt, de nem lenne logikus lépés az első szembejövőt leemelni a polcról. Azt hiszem még olvasgatok egy kicsit és gyűjtöm az infókat. Mégegyszer köszönöm a segítséget.
-
bignor
tag
Úgy gondolom, hogy minden vélemény, még ha nem is személyes vélemény.
Az említett gép kapcsán akkor konkrét kérdéseim a következőek lennének. A gyors és hibrid af rendszer bizonyos témáimnál (sport) nagyon jó lenne, azonban a kisebb szenzor mérete egy kicsit elrémiszt. Továbbá ezen gépek piaca itthon nagyon kicsi és ez talán látszik használt áraikon is. Mindezt egybevetve megéri-e egyáltalán az említett műszer, érdemes-e vele foglalkozni?Mercutio_: kicsiny lelkem nem sértett
-
bignor
tag
Tisztelt jmakk!
Elnézésedet kérem, hogy ilyen tahó módon belerondítottam a topicba. Mivel a konkrét topic gyakorlatilag halott, ezért bátorkodtam (mint ahogy írtam) feltenni itt a kérdésem. Sokan vagytok itt öreg rókák a fényképezésben, több gép megfordult már a kezetekben. Ezért tettem fel egy általános kérdést, hogy általánosságban mi a véleményetek róla. Úgy gondolom és úgy érzem, hogy nem egy merev topic ez. Volt itt már szó fujin keresztül sonyig, a kerékpáron át minden.
És valóban igazad van f..om sincs az m4/3-ról, valószínűleg azért, mert eddig csak kompaktot nyomkodtam. Ellenben van bennem egy vágy hogy fentebb lépjek, picit beletanuljak ebbe, a számomra ismeretlen világba. Olvasgatok szorgalmasan, hogy piciny forintjaimat egy olyan gép vásárlásába fektessem, ami számomra megfelelő. Az említett modelről sajnos nem túl sok info van, személyes tapasztalatok meg igen csak kevés. Ezért reménykedtem abban, hogy valaki esetleg személyes tapasztalatait megosztja velem.
Kéretik töröltetni a hozzászolásaimat, rossz postaládába dobtam..
-
Marseille199
senior tag
-
gorgo
őstag
Igen, szinte csak drágábbak vannak, és főleg ritka az, ha valaki használtat tesz fel normális induló áron és hajlandó postázni kishazáján túlra is... Azok ára pedig ott ér véget, ahol kiszállsz a licitből, a kérdés csak az, hogy te nyered-e meg... Mert ha nem, az auto-licitek miatt sosem tudni meddig menne el.
-
HollyBoni
veterán
Sokat fotózok naplementét GH1-el, ki lehet hozni szépen simán. Itt meg valószínű lapszűrő volt, nézd meg a faleveleket, sötétek. De itt van 1-2 példa, egyik sem HDR (még a kontraszt csúszka is kicsit jobban megcsúszott mint szokott):
Igaz nekem valamiért chrome-ban sötét az egész, lightroomban meg explolerben tökéletes.
-
.mf
veterán
Nekem úgy tűnik, hogy ez Panás stabi-sajátosság. Ha nincs bekapcsolt vázon, akkor ahogy mozgatod az obit, hallod, ahogy valami ide-oda ütközik. A 12-32 is kotyog, csak kevésbé. A 14-140 viszont jól hallhatóan és érezhetően. Frászt kapok tőle, nem is szívesen viszem magammal motoron.
Mazsi: lehet, hogy az EM5-ben is mozog a szenzor, de ott nem hallom, hogy valahol felütközne. Ezeknél viszont érzem és hallom is...
-
-
-
A G6 eladásait már azzal teljesen tönkretették, hogy ilyen ocsmány lufi vázba csomagolták szegényt. Utólag persze lehet a hülye vásárlóra fogni, és kinyírni az egész vonalat, de ez a döntés pont olyan idióta, mint a formatervről szóló volt. De hát japánok, mit vársz tőlük?
-
HollyBoni
veterán
En mar szinte semmit nem hiszek el amit az interneten olvasok.
Itt is forumokon mik mennek neha... Olyan emberkek ajanlanak masoknak gepeket nagy hozzaertessel akik 2 hete vettek meg a haccazdet. Multkor az is jo volt mikor benyogte valaki azert jok a MILC-ek videozasra mert szenzorstabisak. Aki nem ert hozza az meg keszpenznek veszi.
-
jjeahh
nagyúr
én meg eladtam az össz androidos kütyümet, és vettem egy nokia 100-at
pár hétig hiányoztak a megszokott app-ok, de bódog vagyok, kütyüfree
hiába na engem a kütyüzés absz beszippant, muszáj tennem ellene...a romozgatás, játékok, okos appok, közösségi oldalak, chat appok tesznek róla, hogy azt a kevés agysejtemet is feleméssze egy okosteló
-
Ilidzser
tag
Pontosítok.
Szóval a D7000-rel szívesebben használom a fényerős, fix obikat.
Utazáshoz viszont jobb lenne egy könnyebb gép, amiben kevés a kompromisszum.
Ezért néztem a Canon 100D-t is, ehhez írtam a 18-135-öt. Viszont ezért jöttek szóba a MILC gépek, de akkor inkább a Canon helyett. Szóval olyat keresek. -
Mr.Csizmás
titán
jól éreztem, hogy nex7-habbelslad effekt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Crypto Trade
- EAFC 25
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hálózati / IP kamera
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Synology NAS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest