- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magisk
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
#40935168 #65629 üzenetére
Ebben szerintem az is benne van, hogy mára elég jók lettek a vázak és objektívek. Egyre kisebb a különbség a kiadott új modellek és a régiek között, tehát a gyors vázcsere biznisznek szép lassan vége. Talán ezt látják, és nem kimondottan arról van szó, hogy a népek eldobják a DSLR-eket a MILC-ekért cserébe.
-
.mf
veterán
válasz
#40935168 #65089 üzenetére
Érdekes, a legtöbb más helyen nem ezt hallani, pl slrgear
-
ROBOTER
addikt
válasz
#40935168 #65083 üzenetére
A 60-as makró is kiváló. Lehet középen icipicit jobb a 45-ös, de ha nem makróra is használod, egyenletesebb a 60-as a teljes képfelületen, nyitottabb rekeszeken.
A 40-150 + közgyűrűvel van mindened, AF és rekesz is. Nyilván nem érintkező nélküli közgyűrűt kell venni.
-
Studi
veterán
válasz
#40935168 #65072 üzenetére
Azt tudod, hogy Sigma 105-ösből van csak kvázi natív? Azaz feladapterezhető normálosan, hogy menjen az AF, blende. Manapság már egész normális áron is vannak kínai adapterek ehhez. De az AF tetűlassú lesz.
Az a baj, hogy a jelenlegi két makróobi gyújtótávolságban igen közel van a rendszer legnépszerűbb fixéhez, így kisteléből egyből duplikáció lesz. Ettől függetlenül a 60/2.8 szerintem nagyon jó obi, ha erre jár ROBOTER, akkor mond pár szót a 45-ös Lajkáról is, esetleg felvet pár összehasonlító gondololatot. Sajnos a gyártók (Pana) most is épp rövidebb, 30-as makrón gondolkoznak.
Ha jársz a belvárosban, vagy Maglód felé, akkor a 60-ast amúgy egy próba erejéig oda tudom adni. -
|AP|
veterán
válasz
#40935168 #65052 üzenetére
ismerem, követem
Most inkább ilyesmiben gondolkodnék, a modell is elég hasonló alkat... -
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #65006 üzenetére
Hát, ez érdekes, múltkor a nikon topikba benéztem, mert félreklikkeltem, és ott áradoztak, hogy az 50/1.8G bokeh mennyire nagyonjó, az 50/1.8D mennyire szögletes, csúnya, pfejj. Esküszöm jobban tetszett az 50/1.8D bukéja, de inkább nem írtam semmit, elhagytam a topikot...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#40935168 #65001 üzenetére
Ja, erre céloztam én is kb.
Képileg talán ez az egyetlen hibája ennek az üvegnek, a bokeh néha elég ronda (amiért mondjuk én rajongok
)... egyik leméretezett portrémat nemrég a bokeh alapján azt hittem revuenon-al lőttem, meglepődtem, amikor flickr exif infója a sigmát írta ki
FEDman:
-
madgie
titán
válasz
#40935168 #64170 üzenetére
"Fuji ? Túl jó az E-M10 ahhoz, hogy elkezdjek Fujizni. Az csak kütyübuzulás lenne, tehát Fuji neeeeem. Remélem erre most kapok itt a kedves utazóközönségtől egy pirospontot."
Nincs gond, de lehet a 45-öt a tópart túloldalára dobnád, ha a egy XF 35/1.4-gyel portréznál egy akármilyen fudzsin (gép mindegy). Direkt nem mondom az 56-ost, a 35 is besza-behu, és hiába - elvileg - a 25/1.4 ellenfele papíron, a gyakorlatban inkább a 45/1.8 ellen indítaná az ember, csak tágabb, karakteresebb. Én eladtam, az 56 és a 23 mellett annyira nem hiányzik, de ha olcsóbb f*satós cuccot akar az ember ,akkor egy random X-akármire (akár a filléres X-M1/A1) felcsavarja a 35/1.4-et, portrézik párat és lemegy alfába.
szerk: az viszont igaz, hogy az Oly/Pana-féle vázjóságból nem sok jut a fudzsinak. Sem érintőképernyő, se normális arcfelismerés... ott "csak" objektívek vannak, szégyentelenül jók, eszméletlen karakteresek és igen, borzasztóan drágák.
-
role_of_72
tag
válasz
#40935168 #64166 üzenetére
Hát igen.. képen láttam eddig még csak 75-öst, valóban gyönyörű, de horror árak vannak mFT országban amúgy is..
A 45-ös is tetszik, de jelenleg ha valamit vennék hozzá, az a 20-as palacsinta lenne.. (meg a canonos Samyang halszemem cserélném m43 7.5mm-re, de a csere nem számít obivásárlásnak, ugye?)
-
FEDman
addikt
válasz
#40935168 #63966 üzenetére
Tényleg teljesen elbeszélünk egymás mellett, a nem bázistáv függőt értsd úgy ahogy mondom. Nagy markolatos nagyobb akksis mirrorless váz lehet rövid meg hosszabb bázistávolsággal is.
A GH3-mal és az NX1-gyel csak arra akartam rámutatni, hogy ilyen mirrorlessek már jelenleg is léteznek, max csak nem azoktól akiktől te várnád.
Ami a két nagyot illeti, ezt olvasd át még egyszer és akkor rájössz hogy náluk én se erőltetném minden áron a rövidebb bázistávolságot ff szenzor mellett.
-
hemaka
nagyúr
válasz
#40935168 #63954 üzenetére
A Pentax, Kodak, Minolta dolog valóban így van, ez jutott eszembe róla szinte azonnal.
-
-
válasz
#40935168 #63943 üzenetére
maradjunk annyiban, hogy a cégek, még ha követnek is el hibákat, ennél jóval tudományosabban csinálják. a statisztikában van szórás, mintavételezés, hipotézis-vizsgálat stb. kicsit túlviláginak tartom, amikor egy fórumban a saját vélt/valós igények alapján valakik azonnal lerakják az asztalra az üzleti tervet.
amerikában például szarnak bele a mirrorless-be.
a nikon nem hülye, vagy legalábbis nem hülyébb, mint a többi, alapvetően azért nem ellensége a pénztárcájának. még csak nem is technológiai kérdés a milc, ott a nikon 1, az én szememben sok szempontból az a leginkább megcsinált házifeladat.
kár volna abból bármit következtetni, hogy neked tetszik egy oly váz.
-
daniduke
tag
-
törölt tag
válasz
#40935168 #63935 üzenetére
Szerk: a de jooo-k a kis gepre jottek, nem nezett ki tul sokat belole elsore a nagy monstrum utan
aztan amikor megertette h egy kepen sem homalyos a szeme es tok szepen latszanak a hajszalai mar egymasutan a sokadik kepen is, leesett neki, hogy ez nem egy gyenge stuff. Masnap kerdezte mennyiert tudna venni ilyen szep hattermosasos gepet es mit ajanlok. Ment a 45 1.8 es az E-PL5 javaslat, de meg azt is sokallta, o ugye megsem fotos h ennyit koltson ra just for fun. Aztan a szokasos D5100 + vmi 50 1.8 de tukrosben meg csalodni fog, se a jpeg nem szep, se a fokusz nem pontos, raw-zni nem fog ugysem... Szoval egyelore var es gyujt
-
Mercutio_
félisten
válasz
#40935168 #63889 üzenetére
Az van, hogy lusta desznyó vagy jpg-ben kattintani legalább 2-3 képet külön módokban és megnézni őket, vagy elolvasni a manuált, inkább felteszed itt a kérdést
Szerdán sörözünk, lehetőleg estig iratkozzon fel aki jönne, de semmi
buzulásFuji, Fujibuzulásaz nuku! -
madgie
titán
válasz
#40935168 #63889 üzenetére
Az van, amit Studi mond. Amúgy RAW-ban is ott vannak ezek a módok az Adobe programokban. Nem 100%-ban ugyanazok, mint a gépen, de engem pl a Muted mód jól jött egy-két elkefélt világítású helyen.
A portrait meg alap szinte minden gépen, Panán is azt szerettem anno (bár ott nem támogatta a Lightroom a profilokat).
-
MrChris
nagyúr
válasz
#40935168 #63496 üzenetére
Ha 6mp akkor nekem elég lenne ha cserébe megkapnám a jobb érzékenységet és dinamikát. Az ős E1 csak 5mp-es és kiváló képeket gyárt, ezzel mármint a felbontással nekem nem volt gondom semelyik 5mp-es gépnél.
Olyan sorozat sebességek jönnének ki ha megtartanánk a mai képfeldolgozást hogy simán menne a 25raw/sec akár folyamatosan megszakítás nélül. Vevő lennék ilyen vázra. -
hibavissza
veterán
válasz
#40935168 #63323 üzenetére
Én mindig elcsodálkozom, amikor ilyen csilliómilliomos vázakat látok kihajtható kijelző nélkül. Gyakorlatilag profi dslr fronton megállt az idő pár évtizede az ergonómiát szemlélve.
Biztos, hogy ez marketing hiba és nem piaci igény? Csak ezekkel csattogtatnak a profi fotóriporterek/újságírók/sportfotósok/természetfotósok nap mint nap....
Cipeli, pakolja, izzad vele. Valami előnye biztos van ennek a vázépítési hagyománynak. Azt meg hogy nincs bennük jól használható kontraszt af meg végképp nem értem. Ráadásul ff-en még vékonyabb a dof...
Valaki világosítson fel engem. -
MrChris
nagyúr
válasz
#40935168 #63323 üzenetére
A nokia csinálta ezt a ha muszáj csepegtetek, de cserébe kiveszek tahtikát. Telán erre van is marketinges kifejezés is, annyira természetesnek tűnik. Közben mindent kifejlesztettek és betették a szekrénybe, hogy maximalizálják egy generáció/termékcsomag hasznát. Aztán csak elhasaltak.
-
-
Dolphin
tag
válasz
#40935168 #63213 üzenetére
Nekem E-M5-ön és E-M1-en is a beépített stabi volt mindehol, minden körülmények között a jobb, még a 100-300 végén, ekv. 600mm-en is, direkt csináltam így tesztet is anno, mert nekem is az obi stabiját mondták telénél... de ha a fizikájába gondolok bele, már akkor is elvileg a váz stabi bizonyulna jobbnak.. szerintem...
-
jmakk
őstag
válasz
#40935168 #63210 üzenetére
Nem akad össze. A tücsükpöcsöd menüjében van egy pont, hogy melyik stabi a preferálandó és az fog menni. A másik meg kikapcsol/letilt. A kettő együtt csak az új sunyi a7 II-ben működik egyszerre. Ott meg úgy oldották meg, hogy ilyenkor tengelyenként szétosztják a stabilizást a váz és az obi között.
Vannak viták, melyik a jobb. A Pana 100-300-nál nagyobb gyútávoknál én jobbnak éreztem az obi stabiját, de más meg azt mondta, hogy neki a vázstabi a jobb. E-M5 II-t kell venni és az mindent földbe döngöl stabi téren.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
#40935168 #63205 üzenetére
http://www.metabones.com/products/details/MB_SPEF-m43-BM2
Szerk: Bocs, autófókuszt ez se tud.
-
válasz
#40935168 #62866 üzenetére
a szenzorteljesítményt szerintem túlkombinálod, nem rossz a sony-ban sem, régebben például azt mondogatták, hogy zajban tényleg gyengébb, de jobb a színszeparációja (bármit is jelentsen ez), ergo valamit-valamiért.
a tömörített 11 bites vagy milyen raw viszont a világ vicce, de tényleg, főleg az a7r-nél
-
válasz
#40935168 #62860 üzenetére
én csak azt tudom, hogy ha bemegyek egy mediamarktba és elkezdem tapizni a vázakat, akkor az a6000 jön ki győztesen mindig. egyrészt szép. másrészt funkcionális, letisztult. harmadrészt az egyetlen olyan váz, ami formára innovatív, nem fogtak valami ősi izét, hanem nulláról lerajzolták, hogy hogy nézzen ki egy mirrorless. nekem az e-m10 is egy agyonzsúfolt és kicsit bazári valami hozzá képest (ezzel nem a tudását kritizálom, mielőtt elkezd ömleni a békemenet a postaládámba
).
viszont itt megáll a tudomány, nulla, azaz nulla obi van, amit szívesen rátennék és jó vételnek is tartom. a 16-70 drága, röhej. a 24-es dettó. a 35-ös és az 50-es oké, de az 50-esnek én meg nem bocsátom, hogy 60 vagy 70 helyett 50 lett, a 35-ös meg lehetne kicsit olcsóbb (de ezzel együtt talán az az egyetlen mégis "hibátlan" obi a rendszerhez). a 20/2,8 is jöhetne, mondjuk max. 40e ft-ért.
stb.
-
atok666
őstag
válasz
#40935168 #62792 üzenetére
Benn van a kedvencek kozott, be szokok nezni ide is, hogy kepbe legyek a dolgokkal kapcsolatban (meg neha kuncogni a sok QQn - bar mostanara ez mar nem jellemzo
). Mar talan at is futott a fejemen, hogy lecserelem a motyomat, de vegen rajovok, hogy nem lennek sokkal elobbre. A plusz suly egyenlore nem kulonosebben zavar, a zoomot meg szeretem
Atok
-
jmakk
őstag
válasz
#40935168 #62786 üzenetére
A sunyinál már bocsánat, szerintem csak szimplán hülyék. Nézd csak meg a most kihozott 28/2 obit. Kicsi, könnyű, penge képe van. Ha ezt ekkora méretben meg lehet csinálni, akkor 24/2, 35/2, 50/2 és talán még 85/2 sem kellene számottevően nagyobbnak lennie. És a fix iránti igények 80-90% egy ilyen sorral le is van fedve. Meg mi a töknek kell rögtön az elején 10x zoom (24-240) fullrémre? Egy 28-105/135 is jó lett volna a szokásos 3.5-5.6-tal. Talán még értelmes méretben előállítható. De nem, ők tolják továbbra is az idétlennél idétlenebb koncepciókat.
-
válasz
#40935168 #62763 üzenetére
mert egy pici Sony A7-et kenhetsz a hajadra a pici méretével, ha a rávaló üvegeknek törvényszerűen óriásinak kell lenniük
Az A7 sorozatban pont az a jó, hogy bajonettkompatibilis a NEX üvegekkel. Tehát amikor cipelni akarod, akkor legfeljebb rácsavarsz egy kisebb NEX üveget, ami csak APS-C-t rajzol ki, amikor pedig kell a nagy szenzor, az is ott van kéznél. -
eeXaa
addikt
válasz
#40935168 #62763 üzenetére
"de garantálom, hogy a MILC úgy fogja átvenni a DSLR-ek helyét, hogy a nagy váz megmarad, mert igény lesz rá, fogás, súly, akksi, bla bla, benne pedig egy elektronikus redőnyös atom szenzor fog dolgozni teljes képernyős kontraszt alapú, szenzorra tett fázisalapú hibrid AF-el, nagyfelbontású EVF-el és bele fog menni a vázba egy feltöltéssel lazán az 600-800-1000 expó, mert lesz miben tárolni hozzá a szükséges kakaót."
...szerinted ennek mikor jön el a reális ideje?
(sztm min10év)
62764: ...majd jön a firmwarel.
, de ha nem el lehet lenni nélküle még egyenlőre...
-
Mercutio_
félisten
válasz
#40935168 #62631 üzenetére
Ez mondjuk nem igazán derült ki az eredeti kommentedből, kb. úgy volt leírva, hogy kimentünk a természetbe, sétáltunk,
sexeltünk, kicsit napozgattink, lőttem egyet gyorsan, áttöltöttem, nesztek itt van.Freddy76: Ezt a trabit akár 300k-ért is hajlandó lennék megvenni, ha nem rohad
-
FEDman
addikt
válasz
#40935168 #62629 üzenetére
Elég volt ránéznem a képedre és látni, hogy milyen csúnyán hirtelen koppantak le rajta a csúcsfények és máris arra gondoltam, hogy ezt tuti iso100-on lőtted. És ha egyből ezt láttam a képeden, akkor ezek szerint nyilván nem uralod ezt a témát annyira, mint gondolod.
Persze ez az ellenfényes téma tipikusan az a szitu, amikor szinte biztosan beégett volna iso200 mellett is. Viszont beégés és beégés között is van különbség. Szerintem se probléma ha néha kicsit kilukad a kép, csak az nem mindegy hogy mindezt hogyan teszi, finom átmenettel, vagy hirtelen digitálisan. A te képed ez utóbbi és ez tipikusan a szoftveres iso100 sajátja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- DJI POCKET 2 Standard kamera kiváló állapotban eladó, tartozékokkal!
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged