Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz BEE #7670 üzenetére

    Arra jó ez az új K-01 hogy mindenkinek világos legyen miért tartottuk értelmetlennek a K bayonett megtartását! :DDD

    Ez így egy torzszülött, első látásra semmivel se jobb egy adapteres mirrorless-nél, csak itt az adapter rá van hegesztve.

    Persze jöhetnek majd rá olyan obik, amik majd mélyen hátranyúlnak a bayonett mögé és ezáltal kiaknázzák majd a rendszerben rejlő lehetőségeket.
    De ettől függetlenül még ez a váz egy kis szörnyeteg. És miért?? Hogy az eddigi K-s obik is felmenjenek, csak hát ha tényleg nincs benne semmilyen tükör akkor a PD AF-re hangolt SLR obik a kontraszt AF-el béna kacsa ként fognak működni.
    Ezért szerintem kár volt..
    Inkább lett volna ez is szép vékony elegáns mint a többi, plusz kaphatott volna egy gyári konvertert ami ugyanúgy biztosította volna a kompatibilitást visszafelé.

    Az új 40-es szerintem is ugyanaz lesz mint a Limited, csak egyrészt egyszerűbb építést kapott, másrészt biztos hozzá igazították a kontraszt AF igényeihez is, például az élesség kicsit túl fut a végtelenen.

    De én ezzel a megoldással se vagyok elégedett, így megtartották ennek az obinak minden hátrányát, APS-C-n ez ekv. 60mm, se alapnak, se portrénak nem az igazi. És hiába eszméletlen lapos, a dög vastag vázzal együtt mirrorless gépek között már egyáltalán nem számít se kicsinek se fényerősnek.

    Na majd a Leicásan vázba lógó seggű obikkal lesz ez érdekes, csak kérdés mikorra lesznek ilyenek, jó lett volna már bejelentéskor legalább egy ilyen, hogy bemutassák milyen lehetőségek vannak az új rendszerben..

    Mindenesetre szerintem jól döntöttél, hogy nem vártad ezt meg és másodváznak egy NEX-et vettél. :)

Új hozzászólás Aktív témák