Hirdetés
- Sózd a jégakkut! Megoldotta a CATL a téli akkuproblémákat
- Két 200 megapixeles kamerát tesz a Xiaomi a 18-as szériába?
- Akciófigyelő: Ajándékok az új Redmi Note 15-ök mellé
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Néhány Pixelnél Wi‑Fi és Bluetooth hibákat hozott a januári frissítés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 13 év után is kap még frissítést az iPhone 5s! Itt az iOS 12.5.8
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Néhány Pixelnél Wi‑Fi és Bluetooth hibákat hozott a januári frissítés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Arra jó ez az új K-01 hogy mindenkinek világos legyen miért tartottuk értelmetlennek a K bayonett megtartását!

Ez így egy torzszülött, első látásra semmivel se jobb egy adapteres mirrorless-nél, csak itt az adapter rá van hegesztve.
Persze jöhetnek majd rá olyan obik, amik majd mélyen hátranyúlnak a bayonett mögé és ezáltal kiaknázzák majd a rendszerben rejlő lehetőségeket.
De ettől függetlenül még ez a váz egy kis szörnyeteg. És miért?? Hogy az eddigi K-s obik is felmenjenek, csak hát ha tényleg nincs benne semmilyen tükör akkor a PD AF-re hangolt SLR obik a kontraszt AF-el béna kacsa ként fognak működni.
Ezért szerintem kár volt..
Inkább lett volna ez is szép vékony elegáns mint a többi, plusz kaphatott volna egy gyári konvertert ami ugyanúgy biztosította volna a kompatibilitást visszafelé.Az új 40-es szerintem is ugyanaz lesz mint a Limited, csak egyrészt egyszerűbb építést kapott, másrészt biztos hozzá igazították a kontraszt AF igényeihez is, például az élesség kicsit túl fut a végtelenen.
De én ezzel a megoldással se vagyok elégedett, így megtartották ennek az obinak minden hátrányát, APS-C-n ez ekv. 60mm, se alapnak, se portrénak nem az igazi. És hiába eszméletlen lapos, a dög vastag vázzal együtt mirrorless gépek között már egyáltalán nem számít se kicsinek se fényerősnek.
Na majd a Leicásan vázba lógó seggű obikkal lesz ez érdekes, csak kérdés mikorra lesznek ilyenek, jó lett volna már bejelentéskor legalább egy ilyen, hogy bemutassák milyen lehetőségek vannak az új rendszerben..
Mindenesetre szerintem jól döntöttél, hogy nem vártad ezt meg és másodváznak egy NEX-et vettél.

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- 3,5" Asztali HDD 1TB Seagate
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs