Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andersen10

    aktív tag

    válasz bignor #47986 üzenetére

    Nekem jelenleg ez (beltéri sport) a "főprofil" révén, hogy a gyerekek jégkorongoznak és judóznak, tonnaszámra termelem a fotókat (nem csak saját, hanem egyesületi célokra is)
    Azt tudom mondani, hogy a m43 alkalmas erre (is) de határeset, erre azért még mindig egy FF DSLR nagyon gyors profi obikkal az ideális szett... viszont nem hiszem hogy egy D7000-like APSC géppel és középkategóriás obikkal előrébb lennék:
    - Tapasztalat szerint távolságtól függően 1/250-1/500 min. záridő kell bemozdulásmentesítés miatt. Pl. egy gyengébben megvilágított jégcsarnokban f2.8 1/250s ISO1600 expoval lehet számolni. A jelenlegi GX7 vázammal nem megyek ISO1600 fölé ilyen témánál, mert gyakran kell croppolni és fölötte már zavaró lenne a zaj. Viszont az APSC vázak (kivéve Fuji- de az meg követő AF-ben lassabb) sem jelentősen jobbak zajban mint az új gen. m43 szenzorok, tehát azzal sem vagy előrébb.
    - Az AF sebessége az OMD, újabb G, GX, GH vázaknál pariban van a APSC DSLR-ekkel, de a Pana GH4 konkrétan gyorsabb is a legtöbbnél. Korábban Nikon D80/D90/D300 volt nekem, ahhoz tudok viszonyítani.

    Konklúzió: Nyugodtam vágj bele az m43-ba, de beltéri sportnál a kitobit felejtsd el. Nekem még f2.8 pro zoomok fényereje is kevés lenne, akciófotóra nekem az Oly 45/1.8 vált be, általában nyitva. Csapatfotó, öltöző stb: Pana 20/1.7. Távolabbról, nézőtérről kevés a 45mm, oda oly 75 lenne az ideális - de az már zsebbenyúlós...

    Érdemes ráprogramozni az egyik custom programra a beltéri sport beállításokat, akkor egy pillanat alatt válthatsz. Nálam:
    - S-mód 1/250s vagy 1/500s (jégcsarnokban "M" mód a fehér jégfelület miatt)
    - AUTO ISO
    - C-AF
    - Dinamikus AF mező
    - Sorozat expó
    - mechanikus zár (statikus témára e-shuttert használok)

Új hozzászólás Aktív témák