Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
andersen10
aktív tag
válasz
bignor
üzenetére
Nekem jelenleg ez (beltéri sport) a "főprofil" révén, hogy a gyerekek jégkorongoznak és judóznak, tonnaszámra termelem a fotókat (nem csak saját, hanem egyesületi célokra is)
Azt tudom mondani, hogy a m43 alkalmas erre (is) de határeset, erre azért még mindig egy FF DSLR nagyon gyors profi obikkal az ideális szett... viszont nem hiszem hogy egy D7000-like APSC géppel és középkategóriás obikkal előrébb lennék:
- Tapasztalat szerint távolságtól függően 1/250-1/500 min. záridő kell bemozdulásmentesítés miatt. Pl. egy gyengébben megvilágított jégcsarnokban f2.8 1/250s ISO1600 expoval lehet számolni. A jelenlegi GX7 vázammal nem megyek ISO1600 fölé ilyen témánál, mert gyakran kell croppolni és fölötte már zavaró lenne a zaj. Viszont az APSC vázak (kivéve Fuji- de az meg követő AF-ben lassabb) sem jelentősen jobbak zajban mint az új gen. m43 szenzorok, tehát azzal sem vagy előrébb.
- Az AF sebessége az OMD, újabb G, GX, GH vázaknál pariban van a APSC DSLR-ekkel, de a Pana GH4 konkrétan gyorsabb is a legtöbbnél. Korábban Nikon D80/D90/D300 volt nekem, ahhoz tudok viszonyítani.Konklúzió: Nyugodtam vágj bele az m43-ba, de beltéri sportnál a kitobit felejtsd el. Nekem még f2.8 pro zoomok fényereje is kevés lenne, akciófotóra nekem az Oly 45/1.8 vált be, általában nyitva. Csapatfotó, öltöző stb: Pana 20/1.7. Távolabbról, nézőtérről kevés a 45mm, oda oly 75 lenne az ideális - de az már zsebbenyúlós...
Érdemes ráprogramozni az egyik custom programra a beltéri sport beállításokat, akkor egy pillanat alatt válthatsz. Nálam:
- S-mód 1/250s vagy 1/500s (jégcsarnokban "M" mód a fehér jégfelület miatt)
- AUTO ISO
- C-AF
- Dinamikus AF mező
- Sorozat expó
- mechanikus zár (statikus témára e-shuttert használok)
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Peugeot, Citroën topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cáfolta a Microsoft, hogy más gyártók készítenék az új Xboxot
- Ubuntu Linux
- Azonnali fotós kérdések órája
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Olympus OM-D E-M1 Mark III váz + 12-100mm f/4 PRO objektív
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Tilta FX6 Camera Cage Rig Sony FX6-hoz, profi videós felszerelés
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest