- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak nem növel akkukapacitást a Samsung
- Android szakmai topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
válasz
aujjobba #72962 üzenetére
én építész vagyok, szerencsére van bejelentett munkahelyem. Tehát nem arra használom a Katát, hogy elkerüljem az adófizetést.
Ennek ellenére van/volt Katás egyéni vállalkozásom, mert annyit azért nem keresek, amiből komolyabban előrébb lehetne lépni.
Így sokszor vállaltam egyéb munkákat, sokszor cégeknek és fizettem a 25ezres Katát. Ez a lehetőség például teljesen megszűnik számomra.
Ez csak az én példám, szerintem százezres az a nagyságrend ahány embert ez negatívan érint, közvetve pedig még többet fog.Nekem ez a főállás miatt nem húsba vágó (amíg az megvan), legfeljebb gyűlni fognak majd a borítékok otthon...
-
julius666
addikt
válasz
aujjobba #72962 üzenetére
Valamit nagyon félreértettél. Én szívesen adóznék többet (ésszerű keretek közt persze), a KATA adóterhe eléggé abnormális volt szerintem is.
Viszont ha én szabadúszóként bedolgozok külföldi projektekre, elszámolható költségeim gyakorlatilag nincsenek, akkor ne kelljen már nekem elbábozni egy fullos cégműködést.
Adózás téren max annyi elvárásom van, hogy egyszerű legyen illetve hogy azért ne munkavállalói szintű adóterheim legyenek, lévén hogy nekem nem jár ki csomó minden, ami a munkavállalóknak igen. Van csomó extra kockázatom, extra munkám vele (ügyfeleket szerezni pl.), behozom a pénzt ezzel az országba, stb, szerintem erre jár valamennyi könnyítés a másik oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Autós topik
- További aktív témák...
- TERVEZŐ HP Zbook FURY G7 / i7-10750h /32gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- ThinkPad L14 Gen3 14" FHD IPS i3-1215U 16GB 256GB NVMe gar
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest