Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nort_on
senior tag
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Az meg lett végül, hogy hova kell küldeni a NAV-nak az IBKR által kiállított TBSZ certit?
Mondjuk olvasva itt egy kolléga 6 millás adó plusz-át, nem nagyon jött meg tőle a kedvem.... így is kurva sokat fizetek nekik..
-
vnorbi
aktív tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
A tényleges bekerülési áraknak akkor van szerepe, ha veszteséggel zárul a TBSZ, és értékpapírok kerülnek ki róla. Iyenkor a kikerült papírok jövőbeni eladásakor az adószámításhoz a tényleges bekerülési árat lehetne használni, ami alacsonyabb adót eredményezhetne.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Ixion77
üzenetére
Neked kel bevallani, de pontosan azt kell a bevallásba beírni amit a bróker kiszámol és megküld neked jan 31-ig. TBSz esetén nincs lehetőség a kiadott igazolás felülbírálására (ha nem ért valaki egyet a benne foglaltakkal akkor az igazolást kiállítóval ki kell javíttatni az igazolást és csak akkor lehet).
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
aujjobba
üzenetére
Nem.
A titka szerintem mindösszesen annyi, hogy ilyenkor TBSZ transzfer esetén a számlán belül történő tranzakciókat, bekerülési árakat azért nem kell hogy átadják, mert azokra nincs szükség az adó kiszámítására egy TBSz feltörés esetén. A küldő fél a TBSZ mellé csak egy adatot kel átadjon (ezt át is adja), mégpedig hogy te a gyűjtőév alatt mennyit fizettél be a számlára. Hisz a feltöréshez csak ez kell, meg a teltöréskori számlaérték, ami meg adódni fog. Az adó a kettő különbségének 15%-a (ha pozitív)
Így ezeknek az adatoknak a manuális felvétele szerintem csak öncélú kimutatás szempontjából, releváns, az adót nem az alapján számolnák (hisz azok az infók nem is elegek hozzá amúgy sem). -
mgoogyi
Topikgazda
Ha csökken a saját pemáp/pmáp arányom, akkor majd nekem is feljön ez a kérdés megint.
Jelenleg a 3-7 éves US treasuryre és európai inflation linkedre hajlok fele-fele arányban.
Nem teszik a túlzott kockázatvállalás kötvény oldalon, ezért nem 10-20 éves kötvényekben gondolkozom.
Az EUR hedgelésnél a költségeit túl nagy hátránynak látom.
Viszont túl nagy devizakockázatnak sem akarom kitenni magam. -
aujjobba
addikt
válasz
nort_on
üzenetére
nem küldik be a beker árakat, ezért minden instrumentum esetén a transzfer idején aktuális árfolyam kerül rögzítésre
Azaz ha megvolt a transzfer, majd másnap eladsz mindent es feltöröd a TBSZ-t kvázi nem keletkezik árfolyam nyereséged, max. az egy napi mozgás eredménye?

-
KMT
addikt
Nincs egyértelműen jobb.
Jobbak lehetnek a fix kötvények, ha javul az árfolyamuk, de erre egyre kisebb a tér. Pl. 2032/G vagy 2051/G 5,5-6% körül megy most. De ebben van árfolyamkockázat mindkét irányban. Lehet a "végén" jobb, mint lesz a PMÁP, de nem biztos.
És akkor még az EMÁP is ott van; ahogy romlott a PMÁP, úgy relatív egyre vonzóbb lett. -
avl
senior tag
válasz
stingy2
üzenetére
köszi, en a screen-em elküldesen vagyok epp tul
kicsit döcögös, de ez legyen a legnagyobb baj
idönkent bajban vagyok, hogy magyarul vagy angolul irjak-e ?
eddig ugy tettem, hogy TBSZ kapcsan magyarul (mert aki nem ert magyarul, annak idegen lehet a tema), más kapcsán angolul irtamvajon ez a "Balázs" egy intelligens human, vagy elsökent valami automata reakcio jön, hogy óó, elküldtük, nézd csak meg
-
nort_on
senior tag
IBKR TBSZ transzfer - Bekerülési árak
A transzfer során nem küldik be a beker árakat, ezért minden instrumentum esetén a transzfer idején aktuális árfolyam kerül rögzítésre. Ez egyébként nem tudom, hogy korrekt eljárás-e... Adózás, LIFO, FIFO, stb.
Ez egyrészt nem mutat jól a P&L riportokban, másrészt TBSZ törés esetén az adózás kiszámítása sem lesz helyes. Itt egy leírás a support-tól, hogy lehet ezt manuálisan beírni. Minden egyes vételt külön fel lehet vinni, aktív júzereknek jó nagy sz..ás, kitartást hozzá...
De igazából a cash utalás sem lesz jó, mert pl januárban vettem 10k EUR BTC-t, aztán eladtam 20k-ért, akkor ez sehol nem jelenik meg az IBKR-nél, csak hogy 20k érkezett be a TBSZ-re.ERSTE riportot szedjetek le, mielőtt átmegy a transzfer, mert utána nem lesz elérhető. Max email-ből a napi tranzakciós riportok...
Please be advised that transfers do not include cost basis details however, you have an option to update the details manually from the Client Portal.
Please follow the below procedures to update the cost basis for transferred securities:
Nulladik lépés, a megfelelő TBSZ számla kiválasztása.
1) Log in to Client Portal.
2) Click on Performance and Reports>Tax Documents
3) On the right hand side below is a section Cost Basis
4) Next to Position Transfer is a Configuration (gear) icon.
5) Click on the icon and select the Transfer Date.
6) Select add lot and fill in the fields. The total tax lots must equal the transferred amount.
7) Be sure to enter the Gross Amount for the cost, not the share price.
8) Follow the instructions to save the information.Please note, that you can add several lots in case you did not buy all assets at once but in several transactions. It will take 1-2 business days for the correct price to be reflected in your Client Portal/Statements.
-
stingy2
senior tag
Nálunk is volt ilyen, hogy itt van, itt nincs, de, nem
Aztán küldtem a prtSc-t, hogy nincs ott, és másnapra ott lett. Azt mondták, hogy valami hiba miatt ha a TBSZ alszámlára küldenek értesítést, az nem látszik, míg ha a fő számlára, az igen. Írtam nekik, hogy nekem jó, ha e-mailben megküldik, de nem akarták. -
mgoogyi
Topikgazda
Kötvényben nincs konszenzus.
A Bogle hozzáállás, hogy globális eur hedgelt bond etf, pl Vanguard Global Aggregate Bond.
A lustaportfóliós arc szerint a legjobb a 20+-os USD Treasury.
Az ismert portfóliókban ezeket láttam:
- hosszú kötvényt ajánlanak, mert az tart ellen legjobban a részvényeknek
- közepesen hosszú (5 és 10 év közöttiek), mert az jól tart ellen és nincs indokolatlan magas kockázata
- "barbell" technikát alkalmazva a hosszút és rövidet kombinálják, a hosszú rész ellen tart a részvényeknek, a rövid pedig gyorsan felveszi az új magas kamatokat, így minden szituban van erős kötvényrészed
- nagyritkán inflációkövetőt, merthogy az tartja az értékét, minek kockáztatni a portfólió biztonságos részével
Kicsit visszatérő téma tőled, jellemzően csak ketten csevegünk róla.
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
-
avl
senior tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
"Abban a pillanatban ahogy beutalsz, az aktuális IB részvényárfolyamon a deposit 1%-ának megfelelő IB részvényt kapsz. A kövi befizetésnél megint az akkori IB árfolyam számít a darabszám"
momentan ezt mutatja:

nem tul kevés ez ?
illetve: arfolyama ~82$, a 2.3399 db tehat ~192$, ami ~19200$ -nak lenne az 1%-a ...en meg már jóval többet beutaltam
-
avl
senior tag
válasz
stingy2
üzenetére
jol gondolom, hogy itt kellene latnom TBSZ-röl papirt ?
message center > notifications alatt latok többet, de mind az utalasaimhoz kapcsolodik, TBSZ-röl valami *.pdf-et nem latok, pedig a lenti datumok között nyitottam, 20231215-en utaltam is a TBSZ-re

rakerdeztem "open ticket"-tel, ott is az jött "Balázstól", hogy itt van -> visszaírtam, hogy itt nincsen
emailben is meg kellett volna kapni ?
-
kepe1977
csendes tag
Én total bond market-et vettem, mivel ott a cégek kötvényei is benne vannak és nagyobb a diverzifikáció. De szerintem mind kettő jó.
Én ezt a két alapot tartom tbsz-en (120-életkor a részvény arány)
VANGUARD FTSE ALL WORLD IE00BK5BQT80Vanguard glob aggregate bond euro hedgedISIN IE00BG47KH54, WKN A2PJZJElletve a NYESZ-R -en (amit csak most nyitottam), sajnos a BÉT-en keresztül csak ezeket lehet venni amik alacsony költségű indexkövető és visszaforgató ETF-ek.
iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Acc) IE00B5BMR087i 80%Shares Core DAX UCITS ETF (DE) DE0005933931 19%ETFBUX otp 1%Amiket én pár éve elolvastam az alábbi internetes lapok és könyvek:
https://www.bogleheads.org/wiki/Main_PageAndrás Gy. Lusta portfólió
kiszamolo.hu blogja
https://www.mrmoneymustache.com/2012/01/13/the-shockingly-simple-math-behind-early-retirement/
-
somegi
csendes újonc
A webkincstárban az új felület megjelenése óta nem tudom elérni a számlakimutatásokat a tbsz számlákra vonatkozóan. Pontosabban akármit választok ki, mindig csak a normál számla egyenlegét jeleníti meg. Csak nálam van ez a hiba?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
axioma
üzenetére
Nekem evidens volt, hogy az ünnep miatt a D231227-et legkésőbb szerdán lehetett eladni. Gondolkodtam is rajta, nagyobb részét még hétfőn eladtam, és a maradékot is tudtam volna jobban kamatoztatni ebben a 6 napban (kb 100 forintot nyertem volna a DKJ-ban tartáshoz képest, de ezért most nem hajoltam le).
Ha bizonytalan vagy az árfolyamjegyzésben, a WebKincstárból lehet két napra előre árfolyamtáblát generálni. Az árfolyamokra nem kell alapozni, azok úgyis változnak napon belül is, de az ilyen táblából az legalább kiolvasható, hogy a holnap, holnapután beleesik-e a kamatfizetés/lejárat előtti felfüggesztett árfolyamjegyzésbe.
-
axioma
veterán
Na dkj 2 banki nappal elotte nem vezet arfolyamot? Miert nem tudom most eladni a 27-eit?
A 2 munkanap az lesz, csak hetfo-kedd nem lesz banki nap...
(ma me'g 16 ora elott probaltam).
(15-en meg volt arfolyam a 20-aira) -
aujjobba
addikt
-
bigdady
nagyúr
Nyeszre vettem korábban NASDAQ-ot mint kiderült ma osztalékos mert fizetett
. Van teendőm? 
-
avl
senior tag
ugy latom nagyjabol konszenzus, hogy faktorok nelkül, vagy maskepp fogalmazva: egyszerü rv. ETF-re egy FTSE all world, wagy IMI stb. etf, mint a VWCE a "legjobb" / elegendöen jó
van-e konszenzus egyszerü kötveny ETF-re ?
global ?
"elég" csak US ?
€ hedgelt ? (en csak ilyenre gondolok bond ETF-nél)
government vagy total bond market ?ezekböl en az elsö 2-vel szimpatizalok (latom persze, hogy nem egyforma a "szélességük")
[link]Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF [link]

Vanguard Global Aggregate Bond UCITS ETF [link]

-
Met
nagyúr
Sziasztok,
Jobb a Magyar Államkötvény mint a Prémium Magyar Állampapír?
Megint vennék papírt, hosszabb távra. Előbbinek picit jobb a kamata (már amit most írnak). -
avl
senior tag
válasz
aujjobba
üzenetére
most / mikor írtál nekik ?
hogy idezzelek: #110237aujjobba "Megkerdezhetem esetleg milyen nagyságrendű állományra
adtak meg a díjmentességet?" nem mrasztalnak ? :-)persze nem csak az allomany szamit(hat), hajlok arra, hogy "random", véletlenszerüség is lehet ebben;
persze siman lehetne egy "függvényük" is marasztalasi szandek = f(allomanydij, szamlak szama, miota tagunk, mennyit kereskedik, ebböl mennyi a bevetelünk, ....) -> de nem feltételezek egy ilyet
-
axioma
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Utana egybol, 15.30-ig [asszem] inditva me'g ma a kulso szamlan is lesz.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
MÁK Webkincstár felületen kezelt, mai napon eladott DJK kb mikor utalható saját számlára?
-
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli
üzenetére
Erste hitelkartyam van, de gondolom az erstebroker mas entitas, mindenesetre az RC-nel nem voltam személyesen beazonosítva úgy emlékszem.
Mas: vajon az IB-nel a visszamenőleges TBSZ-t a felhalmozási évre, vagy az effektív első évre kell nyitni?
Marmint erste-nel van pl. TBSZ 2020 nekem, de ott 2020 a felhalmozási ev volt. -
-
Ixion77
addikt
válasz
travix
üzenetére
A fő lehúzás nem a 7 dolláros minimum, még csak nem is a havidíj, hanem a 0.35%/0.45% kereskedési díj, meg a 0.7% váltási költség.
Korábban az 5 euró osztalékjóváírási díj volt a legarcátlanabb, de azt már ők is érezték hogy túlmegy minden határon és előbb ötödölték, majd megszűntették.Itt is, mint mindig, a tisztességes piaci verseny a fogyasztó barátja. Az IB megjelenése már belerondított a levesükbe, és a folyamat várhatóan egyre nagyobb lendületet fog venni. Pedig az óceánon túl IB ma már nem is tartozik a legolcsóbbak közé. De nálunk bőven, így vagy alkalmazkodik az Erste és a KBC, vagy egyre intenzívebben fogják veszteni az ügyfeleket.
-
Dronte
aktív tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy 2023-ban még van ilyen, főleg ha számlanyitáshoz nem kellett. Pedig nem ez az első transzferem
mindig meg tudnak lepni.Valaki meg tudja mondani, mi kell pontosan a transzfer elindításához? Nem akarok feleslegesen két kört futni.
Az IBKR-en elindítottam a transzfert (bár én nem láttam, hogy TBSZ accountonként lehetne, csak az Account Numbert tudtam megadni). Erről kaptam egy Letter of Authorization-t. Mi kell még? Ez lenne a befogadó nyilatkozat? A transzfer információkat IBKR ügyfélszolgálattól tudom elkérni? Sokat keresgéltem, de eléggé sokféle válasz volt itt a topicokban. Köszi!
-
vnorbi
aktív tag
válasz
hukhl
üzenetére
"Vagy lehet olyat, hogy azt meg az államkincstárhoz transzferáljam valahogy
"Két esetben lehet ilyet csinálni a TBSZ feltörése nélkül:
A 3. lekötési év végén ha pont ilyen TBSZ-ed lenne, akkor most részkivétet kellene kérni a PMÁP 2033/I-re (aminek a lekötési hozamára megfizetnéd a 10% adót), és januárban tudnád intézni a TBSZ áthelyezést, amin ekkor már nem lenne rajta a PMÁP, valamint a PMÁP transzfert a Kincstárhoz.
Az 5. lekötési év végén a PMÁP kivételével a teljes állományt érintő részhosszabbítást kell kérni. Ennek is az a végeredménye, mint az előzőnek: a PMÁP kikerül a normál számlára (de itt már nem lenne adófizetés), a többi maradna TBSZ-en, és januárban lehetne intézni a költöztetéseket.
-
pictigjis
őstag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
ez az "aláírási karton" ritka kellemetlen szóösszetétel 2023/2024-ben

-
Dronte
aktív tag
Az Erstétől visszaírtak, hogy a TBSZ transzfert csak személyesen lehet kezdeményezni. Ez mégis mi a fene? Én maradtam le valamiről? Se Erstében se RCnél sose voltam személyesen.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
Lehet egyébként. Viszont az sem mutat jól év végén X 100 millió Ft állományú ügyfél elment. Mi lesz így az év végi prémiummal?
Én ezt látom stratégiaként:
1. először megpróbálják rábeszélni az ügyfeleket, hogy magas költségű erste futures alapot vásároljanak.
2. ha nem megy akkor ráteszik az aktuális díjakat
3. ha reklamál és fel akarja mondani a szerződést akkor pedig adnak még visszavonásig nekik díj kedvezményt. -
hukhl
csendes tag
Kinek mennyi idő alatt ment le az erste (random) IB transzfer? Van esély rá, hogy ha idén elindítom, akkor legalább az idei díjjegyzék szerint vonódjanak le a költségek?
Illetve maradék pénzből vettem 154k 2033/I PÉMÁP-ot, gondolom el kell adnom, mert IB-n nincs ilyen. Vagy lehet olyat, hogy azt meg az államkincstárhoz transzferáljam valahogy
Elég jól kamatozna jövőre...
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
kepe1977
üzenetére
Nem biztos hogy volt/van értelmezhető statégiájuk a randomosok számára. A randomos ügyfelek merőben más természetűek mint azok az ügyfelek akik egy hagyományos banknál nyitnak számlát. Más igényekkel és más elvárásokkal. Nem biztos, hogy az Erste ilyen jellegű igényeket és elvárásokat ki szeretne szolgálni. Bár hozzáteszem, ha ma valaki odaállnak az Erste elé, hogy van egy nagyobb állománya, adják meg neki azokat a kondíciókat amik a randomnál voltak (számlavezetési díj mentesség és azok a kereskedési díjak amik ott voltak), valószínűleg még meg is tudnák adni. Csak azóta olyan szereplő jelent meg a piacon, ami lehetővé teszi, hogy még ennyivel se érje be az ember. Ugyanakkor nem gondolom, hogy az Erste belemenne az IB-vel egy árversenybe. Nekik az elsődleges ügyfélkörük, akikből sok pénzük van, olyanok, akik soha nem nyitnának ez IB-nél maguktól számlát.
-
kepe1977
csendes tag
Én írtam egy email nekik, hogy mivel felemelték a költségeket, ezért tervezem a tbsz-ek átvitelét máshová, az email címükre. Utána visszahívott egy hölgy akivel a nyáron is beszéltem, hogy Ő intéz nekem mindent.
Kedves ..!
Számlaszámom: ****
Név: **** *****
Jelenleg Xxx,xxx ,xxx Ft-nyi összeget tartok az erste investment-nél. A terveim szerint évente X millió Ft-ot fektetek be ezt az összeget az inflációval tervezem növelni minden évben.
Azt kérem, hogy továbbra se kelljen havidíjat és állomány díjat fizetnem az elhelyezett tbsz-es befektetéseim után ahogy eddig is volt nekem mint átvett Random Capitalos ügyfél. "
Díjjegyzék szerinti fix és állományi díj 100%-a elengedése" amit kérek.
Amennyiben ez nem történik meg akkor kénytelen leszek másik szolgáltatót választani.
Előre is köszönöm segítségét
Lehet hogy téged anno nem értek el. Én az emailt javaslom első körben és majd akkor keresnek. Erste Investment <info@ersteinvestment.hu>
-
avl
senior tag
válasz
kepe1977
üzenetére
hogyan erdemes a probat elkezdeni ? irtad:
"Közben az erste megadta a díjmentességet az állomány díjra és a fix díjra tbsz-nél. " és "írásos dokumentumot nem írtak róla, csak az erstés kapcsolattartó mondta telefonba, hogy beállította a díjmentességet"
Randomtol kerültem Erstehez, sosem telefonaltam velük, honnan lehet megtudni ki a kapcsolattartom ?
TBSZ+NYESZ-em van ott, ...de csak a NYESZ-en kivanok a jövöben ott matatni
illetve irtad: "Gondolkodom is, hogy most mi legyen. Igazából azzal járnék legjobban, ha a jelenlegi tbsz-ek maradnának az ersténél"
en ugy vagyok vele: el nem transzferalom - plane ha nincs/alacsony a dij, nyilvan, ha igen magas (abszolut ertekben, nem az IB-hez képest %-osan, mert ugy tutti az :-) - nem baj szolgaltato szerint is diverzifika (tulzasba nem jo esni az atlathatosag miatt, azaz 10 helyen szamla szerintem tulzas ...pedig 30+ ev, 20+ TBSZ :-)
-
-
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
válasz
kepe1977
üzenetére
Nem tervezek mar náluk tranzaktalni, eleve a költségeik magasak, másrészt a kimutatásai is vacakok, egyáltalán nem szimpatikusak.
Pl. van olyan ETF-em (XDEV) amit euróért vettem a randomnal, de az Erste az egyik helyen EUR-ban írja, a másikban USD-ben, konkrétan van ahol úgy számolja
X USD bekerules + Y EUR hozam = X+Y USD
az összeg csak-csak kijön de a devizak össze-vissza.Konkretan teljesítményt ugy számol, hogy a bekerülési értéket átváltja mai árfolyamon forintra, majd ezt kivonja a jelenlegi értékéből forintban....
-
kepe1977
csendes tag
Összesen kb 6 millió , viszont ott azt is írtam hogy tervezek évi fix összeget még befektetni. Valószínűleg ezt is nézték. Bár írásos dokumentumot nem írtak róla, csak az erstés kapcsolattartó mondta telefonba, hogy beállította a díjmentességet. Nyilván nekik az is fontos, hogy X ezer ft-ot évente elköltsek náluk. Ez ha a pénzváltások 1%-os spreadjét, költségét is odaszámolom így kb 40 - 45 ezer Ft volt az előző évben.
Illetve nekem nem lenne annyira nehéz mozgatni, mivel csak 2 etf-et tartok összesen. Van olyan tbsz a 3 közül amin csak 1 fajta van. (én is random capitalos voltam)VANGUARD FTSE ALL WORLD IE00BK5BQT80Vanguard glob aggregate bond euro hedged ISIN IE00BG47KH54, WKN A2PJZJ -
kepe1977
csendes tag
válasz
Paxker315
üzenetére
Nekem írták hogy 1 hét a tbsz igazolás, illetve írták azt is, hogy valószínű már a szerda. A szerda nem jött össze . Nem fogok nekik írni, kivárom a hetet, úgyis Január 13-al fog lejárni a 30 nap amivel be kell jelenteni a NAV-nak a tbsz-t. Közben az erste megadta a díjmentességet az állomány díjra és a fix díjra tbsz-nél. Gondolkodom is, hogy most mi legyen. Igazából azzal járnék legjobban, ha a jelenlegi tbsz-ek maradnának az ersténél az újak pedig az IB-nél lennének, költség szempontból. Bár ott olyat is írtam nekik, hogy minden évben tervezek befektetni xxxx Ft-ot.
Szerintem sokan át akarnak menni az erstétől. -
nort_on
senior tag
válasz
360xbox360
üzenetére
Mindig legyen rajta fedezet a díjra. Beutalni csak a fő számlára lehet, onnan kell átvezetni a TBSZ-re.
-
360xbox360
tag
válasz
ripo05
üzenetére
Click the User menu (head and shoulders icon in the top right corner) > Settings > Account Configuration > Close Account
Így, ezt megismetelve amig csak egy marad?
Tbsz-el egyutt 4 szamlam van most, viszont csak egyrol jott email hogy approved, de kozben mar tbszre is pakoltam penzt.
Azt mar olvastam, hogy a tbsz dijat a foszamlarol vonja le, viszont igy melyik a foszamla? Van harom …
Errol kuld valami ertesitest, hogy tegyek ra penzt vagy mindig figyelni kell hogy legyen rajta? Tbsz-re penzt feltolteni kozvetlenul nem lehet, csak atvezetessel?Dumb kerdesek, de ez a felulet tiszta bug meg atlathatatlan funkciok igy elsore, ipadrol regisztraltam pl. a checkboxok mellett/alatt kellett nyomogatni 10x h bepipalja vegre…
-
kexksz
addikt
-
ngaba
aktív tag
3 hónapos (vételi) DKJ hozam a 3 hónapos US treasury bill hozam alatt...
-
Uyuarasy
tag
A Mobilkincstarba beleptem, engedelyeztem a biometrikus azonositast es utana mar kuldte a push-t a Webkincstar. Azota is kuldi, csak nem mukodik

@UberMutant: 5 oraja jott frissites iOS-re. ugyanugy nem jo...
-
-
fuser123
csendes tag
#109500 wanted5:
Lépj be weben, lépj be mobilon, utána a következő körben már működni fog a push megint
Elméletileg. (Nálam így sikerült működésre bírni (iOS).)
Gyakorlatilag meg most éppen a korábban felvitt bankszámlaszámok nem látszódnak egyeseknél (nálam pl.), de ott vannak azok...
Az ügyintéző azt mondja, hogy tudnak róla, és éppen javítás alatt... :/ -
cdl
senior tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Nálam sajnos nem működik a push.
Viszont most a webkincstárban a beállításoknál felugrott egy piros ablak, hogy nem rendelkezem regisztrált mobilkincstár alkalmazással, ezért nem álíthatok be push értesítést.
A telefonon természetesen működik az app.
Hogyan tudnám regisztrálni az alkalmazást? (IOS) -
avl
senior tag
válasz
Ixion77
üzenetére
jut eszembe :-)
Nálad mennyi most a portfoliodban a cash ? es az tenyleg cash-ben van, vagy milyen eszközben (ISIN ) ? IB alacsony költsege több ilyesmit enged meg szerintem (rövid parkoltatast)
momentan nekem is van nehany %-nyi cash, pl. HUF-os es TBSZ-ekröl kivezetendök amik babakötvenyre mennek ...ANY-t is adtam el kihasznalva a fellendüleset (szerintem jo papir egyebkent az ANY, akár a 2 evre 40% babakötvennyel is versenykepes ...csak epp nem biztosan, persze marad is azokon a TBSZ-eken, amik nem most fordulnak [link]
-
Balikaa
csendes tag
Szépjónapot!
Úgy tűnik, én is nyitnék IB számlát, elsősorban TBSZ céljára, azon leginkább ETF-ek, ezzel kapcsolatban lenne néhány primitív kérdésem (havonta egyszer-kétszer vennék valamit, alkalmanként néhányszázezer ft összegben):
1.idő előtt bármikor feltörhető a TBSZ, mármint nincs olyan, hogy csak adott év végén, vagy ilyesmi? (adóvonzattal tisztában vagyok)
2. mik a költségek? van állománydíj, havidíj, inaktivitási díj, utalási díj vagy csak a tranzakciós költségek? (fix, vagy sávos? azt választani kell?)
3. be-ki utalás magyar számlaszámra/ról történik?
4. valutaváltás milyen árfolyamon történik, mondjuk a Revoluthoz képest?+1 ki tud küldeni ajánló linket, akit cserébe esetleg zaklathatok privátban, ha elakadnék (nem tervezek zaklatni, ha nem muszáj
) -
Uyuarasy
tag
Valakinek megjavult mar az a bug, hogy az uj Webkincstar elkuldi a push notit belepesnel, de hiaba fogadom el nem tortenik semmi? Szerintem egyszer mukodott, azota viszont csak SMS-el tudok belepni.
-
seven7
aktív tag
Lassan itt az év vége, IBKR-en a TBSZ számlámon maradt még cash, azzal mit tudok kezdeni? Muszáj belőle vásárolni? Átvezetni csak az alap accountomról enged a tbsz irányába. Mi történik a rajta maradt pénzzel?
-
nort_on
senior tag
Szerintem jó, hogy van választék, mindenkinek más az ami kézre állóbb. Mondjuk a Binance ezt 1 app-al oldotta meg, van benne egy "Lite" kapcsoló.
Én a mobile-t használom, mert jól be lehet állítani rajta mindent (kiszedtem belőle egy csomó felesleges dolgot), a Trader meg fix. Illetve a Trader-ben van SWAP funkció, azonos devizájú instrumentumokat lehet egymás között "csereberélni", de ez viszonylag drága funkció, asszem ilyen 0.35% fee.
-
avl
senior tag
válasz
nort_on
üzenetére
mennyi lehetöség (kicsit nekem ez is az autok felesleges feature sorához hasonlít, mint téma volt a másik topicban)
rengeteg app, ami mind csak "felület", kinézet; a lényege a befektetéseknek nem ez kellene, hogy legyen
egyebkent az altalad linkelt [IBKR GlobalTrader] vagy ez a fekete hatterü, de ugyanolyan formavilagu (fö a könnyü megkülönböztethetöség, ergonomia) ikonu app a jobb [IBKR Mobile] ETF vetelekre, egyszerübb dolgok intezesere, atlathatosag szempontbol ? nekem ez utobbi "lett"
-
TamásNagy
csendes tag
Tudom baromság amit most leírok,de kiváncsi vagyok a véleményetekre.Nyitottam anno a Randomnál 21' ben 22' ben is TBSZ számlát azért hogy az etf-ekkel megismerkedjek.Egyiken van 614 898,00 HUF a másikon 229 644,00 HUF. A két számlán 5 féle etf van.Ti transzferálnátok IBKR-re a 2 tbszt, vagy mit tegyek ezekkel ?Lightyearen nem tudom van e transzfer lehetőség.Ez az Erste Future nekem nem szimpi.
Köszi előre is. -
nort_on
senior tag
Ez nemtom mi, de IBKR-nek van egy egyszerűsített mobilos verziója is IBKR Global Trader.
-
TCr
veterán
Többen hiányoltuk az IBKR-nél a fancy felületet... nekem ma jött szembe az Impact, próbálgatom, a felület fixált, de egyelőre tetszik.
Szerk: a keresője ISIN-re nem hoz találatot.

-
Blackmate
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az Erste Befektetési Zrt. hatályos üzleti díjjegyzéke - hatályos 2023. december 15-től
4. oldal
https://www.ersteinvestment.hu/static/befrt/download/Uzleti_dijjegyzek_20231215_tc.pdf
Hirdetmény az Erste Befektetési Zrt. által kínált befektetéscsomagokról - 2023. december 8-tól hatályos
2. oldal
https://www.ersteinvestment.hu/static/befrt/download/Erste_Future_Bef_Program_hirdetmeny_20231208_tc.pdf

Én személy szerint normál számlára fogok utalni jövő év januártól 20.005 Ft-ot, mert a 2024-es TBSZ-t az IB-nél tervezem nyitni.
-
nort_on
senior tag
válasz
sbi85g
üzenetére
Piacin esetleg elszállhatnak az árak, bár ilyen likvid instrumentumnál nem valószínű, másrészt az elhatárolás miatt nem tudod 100% elkölteni a cash-t.
BID-ASK árak közé lődd be a vételit, aztán talán felcsippenti a tiédet. Vagy nyomsz egy snapshot-ot, talán 0.02 dollár és mutatja a pillanatnyi árat. Legjobb persze egy valós idejű legjobb 10-20 ajánlatos orderbook lenne.

Egyébként boerse oldal/app mutat 3 kedvencet valós időben (+ orderbook) XETRA-n, de ez most téged nem segít ki (LSE).
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok,
Az Erste Investment transzfer esetén az 5k / értékpapír / számlát úgy kell értelmezni, hogyha pl csak VWCE-m van 2021 és 2022-es TBSZ-en, akkor az 10k költséget jelent?
Ennyit valszeg simán megérne nekem, hogy meneküljek az IBKR-hez, ami már egyébként is régi megbízható társam egyéb célokra.
-
sbi85g
csendes tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
Koszi.
Egyebkent miert? Illetve milyen limitet allitsak be?
Nyilvan en csak szimplan vasarolni akarok az adott arfolyamon (vagy legalabbis az aznapi arfolyamon). -
Dare2Live
félisten
random erste vonalon mi is a teendő a jövő évi költségek csökkentésére? Téma volt csak átugrottam pedig van...
-
ITrex
tag
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De igazából a cash utalás sem lesz jó, mert pl januárban vettem 10k EUR BTC-t, aztán eladtam 20k-ért, akkor ez sehol nem jelenik meg az IBKR-nél, csak hogy 20k érkezett be a TBSZ-re.

. Van teendőm? 

"

Errol kuld valami ertesitest, hogy tegyek ra penzt vagy mindig figyelni kell hogy legyen rajta? Tbsz-re penzt feltolteni kozvetlenul nem lehet, csak atvezetessel?
Köszi előre is.

mgoogyi