- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
zoo8800 #123550 üzenetére
Nem tőzsdetag az IB semmilyen formában már. De lehet kereskedni, gondolom valami tőzsdetagon keresztül, vagy hogy.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
zoo8800 #120243 üzenetére
Nem akarok dicsekedni de már július 25-én megmondtam: hogyha megjön az offer svájcból, zuhanni fog a piac. Természetesen így is lett, élvezzétek a jó beszállókat amiből én kimaradok.
Rendelkezésre álló pmápból azért egy picit be tudok tolni, kb 20%-át.
-
vati
senior tag
válasz
zoo8800 #118770 üzenetére
Köszi, ezt ismertem - a probléma, hogy azóta nem megy, hogy bejött az OTP csilivili új netbankja, korábban ment. Nem tudok pl. Jogosult bank azonosító kódot (SWIFT BIC) vagy Jogosult bank nevet és címet megadni (nincs rá rovat) számlaszámra is csak IBAN-t enged, mintha külföldre utalnék, kicsit furi. Még az is gyanús hogy esetleg a közlemény rossz formátumú, pedig elvileg csak a MÁK azonosítómnak kéne az elején lennie, minden más opcionális.
Sajnos csak egy napos iterációkban tudok próbálgatni, és még örülhetek hogy 1 nap után visszapattan, mert 3 napig is malmozhatnak rajta.Senki se utalt mostanában új OTP netbankból devizát MÁK-ba?
-
stingy2
senior tag
válasz
zoo8800 #118160 üzenetére
Nem rossz, de azért ne úgy nézd, hogy jan 1-én belevettem, és azóta tartom ,mert úgy tényleg szép lenne, de havi portfólió átrendezés van, és nem is mindig jön be. Van, amikor amit eladtam megy tovább, amit vettem az meg helyben jár, esetleg esik. Kemény meló ez, na...
.
-
Paxker315
veterán
válasz
zoo8800 #117189 üzenetére
Óh, hát nem releváns. A 2023-as IB-st december közepén nyitottam, ideit januárban. Még mindig "erősen" pluszosak, dea "month-to-date" esetén azért szép zuhanás van. Ennek jelenleg örülnék, mert legalább diszkontban bővíthetek. Csak nem kellett volna tavaly novemberben belelocsolni annyit Erste-s vásárlásra, de akkor még nem tudtam, hogy IB-re menjek-e vagy sem. De ezzel sem foglalkozom, addig nem terveztem hozzányúlni azokhoz a számlákhoz, amíg el nem telik az 5 éves holding period. Szvsz jó döntés volt akkor befektetned, mikor tetted, és nem várni a "korrekciót". Ha véletlen ATH-n sikerült belevenned, az sem "tragédia", majd hosszú távon nézd vissza a kimenetelt.
Még visszacsatolnék:
#117117ngaba
IQSA-n felül még teljesen más megközelítésű, de "multi-factor"-nak címkézett alap is van, a Gerd Kommer féle, szintén relatíve kevés tech-kitettséggel (így is túlnyomórészt az: tech& telcom). Én mondjuk egyiket sem terveztem később tartani, meg igazából az IQSA-ban én azt látom, hogy főleg momentumra& qualityre, kicsit value-ra koncentrált, akkor meg már nem gondolom, hogy szükségem lenne rá (a WVAL és XDEM mellé).Aztán lehet egy szép napon arra ébredek, hogy eladom az összes faktor-alapot, oszt FTSE All-World all-in vagy MSCI ACWI lesz, hiába jutottam oda, hogy meggyőztek az érvek...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
zoo8800 #116744 üzenetére
Ez ilyen, a tőzsdei kötés teljesülésekor érvényes devizaárfolyam alapján engedélyezi a vételt, negatív egyenleget állít elő devizából, majd 1-2 perc múlva az akkori árfolyamon megpróbálja kiegyenlíteni a forintból az egyenleget (ami ugye bármi lehet). Ha nem sikerül fedezni, akkor kényszerlikvidál.
Április 25-én megyünk az MNB-hez ezt megbeszélni. Kíváncsi leszek, hogy tényleg eljönnek-e az IBCE-től. Nekik kötelező, nekem opcionális. (A fene se gondolta, hogy beküldöm online a panaszt, aztán személyes meghallgatást tartanak miatta).
-
ITrex
tag
válasz
zoo8800 #113492 üzenetére
Nyilván "jól kiválasztott cégek" alatt azt értem, amit jól ismer is az ember, tudja mit vesz. 90%-ra tudja biztosan, hogy mondjuk egy zakó után van feljebb. Persze, ott az a 10%, de azt hiszem azt hívják közepes/magas kockázatnak, ami a részvényeket illeti.
#113493 HussarF: Nem, mivel kezdőnek számítok, 2 éve vagyok benne az egész befektetősdi témában. Lakásra/házra gyűjtök, így nem engedhetem meg magamnak jelenleg az ilyesmi kockázatot. Nem azt mondom, hogy pár százalékot nem fogok a későbbiekben egyedi részvénybe tenni, de jelenleg nem ez a fő csapásirány nálam. Ha meglenne ház/lakás mellé egy normális autó, akkor azt mondom inkább kísérleteznék ilyesmivel. Majd idővel talán...
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
axioma
veterán
-
válasz
zoo8800 #109297 üzenetére
Kérdezd meg, hogy az arany jár-e ingyen!
Nekem így lett. Az csak 1.5m, de még munkáltatói se kellett hozzá.
Kell valamennyi pénznek érkezni havonta, talán 600 vagy 800k.
Az államkincstári vásárlás után nem nagyon adnak visszatérítést. (ezt itt mondták, nem jártam utána) -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
zoo8800 #108182 üzenetére
De az fontos hogy vonatkoztass el mindenfele devizatol. Ha ETF-ed van, akkor csak az szamit hogy mik a cegek (vagy egyeb dolgok) benne, az hogy azok pillanatnyi erteket milyen devizaban latod, teljesen mindegy. Annyit szamit max hogyha eladod es kolteni akarsz belole, akkor a celdevizara at kell valtani.
Az is mindegy hogy milyen devizaert vetted. Akarmibol jutsz el a veteli devizaig, tobb darab ETF-hez sosem tudsz jutni. -
Vesa
veterán
válasz
zoo8800 #105111 üzenetére
Tegnap utaltam ki 10k EUR-t és kért. Lehet, hogy összeghatárhoz van kötve, de nem is az a veszélyes, ha ellopnak 100 EUR-t, hanem az, hogy 50k-t vagy többet. MÁK detto, nyilván 100k HUF is fáj, de onnan gyakorlatilag 100M-et is gond nélkül kilapátolhatnak ha egyszer bejutottak illetéktelenek.
-
Vesa
veterán
válasz
zoo8800 #105107 üzenetére
Wise SMS kódot kér utalás előtt...Telefonszám átírásához szintén, tehát hiába van meg a belépési kód, attól még nem tudja a tolvaj átírni a telefonszámot és nem tud utalni sem. Ellenben az ÁKK-ban ha bejutottál, bármit csinálhatsz, bármiféle megerősítés nélkül...1998-ban jobb megoldások voltak, mint ez.
-
-
CriticalHit
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest