- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ennek nem az lenne pont a lényege, hogy köze nincs a házon belüli meleg levegőnek, hanem kintről ( alulról ) szívja be a friss levegőt, és ezzel szellőzteti át a tápot?
Ha megy is benne a ventilátor, akkor is egy plusz kifújó ventilátorként funkcionál, viszont ebben nem megy, egyfelől, mert masszívan túl van méretezve a gépben a tápegység, másfelől pedig ebben hőmérséklet hatására kapcsol be csak a ventilátor. [link]
hanem kintről ( alulról ) szívja be a friss levegőt, és ezzel szellőzteti át a tápot?
Ez is érdekes dolog, mert amit alulról szív be levegőt az túl közel van ahhoz a nyíláshoz, amin hátul kifúj, szóval ha nem forog eléggé gyorsan a ventilátor, akkor előbb-utóbb inkább felmelegíti magát. Nekem erről ez az elméletem, természetesen ezt nem tudom semmivel sem alátámasztani, mert nem végeztem el rá semmilyen kísérletet, amivel bizonyítani tudnám.
Meg így a két venti ( táp és a felette lévő ) ellen dolgozik egymásnak....
Ez valóban így lenne, ha egyáltalán menne benne a venti.
Engem a szívinfarktus kerülgetne hogy beleesik valami fentről amint éppen piszkálok a gépben
Volt már olyan, hogy egy csavart majdnem beleejtettem. Akkor éppen bennem is meghűlt a vér egy pillanatra.
-
-
-
-
En a sajat karomon tanultam meg, hogy (gyartotol fuggoen) semmit nem jelent a garancia, azt hiszed hogy immunissa teszi a tapegyseget a gyari hibakra, vagy legalabb karmentesit, ha megsem, kozben csak arra volt jo (jelen pelda eseten), hogy megvegyem a rosszabb tapot tobb "garival", dragabban. Ez persze nem torvenyszeru, de ahogy Rowon kollega is irta, a garancia elso sorban marketingfogas, ugy bujnak ki alola, ahogy csak tudnak (tisztelet a kivetelnek). Iranyadasnak jo lehet, hogy egy 10 ev gyari garis tap valoszinuleg jobb minosegu egy 2 ev gyari garisnal, de en nem ez alapjan valasztanek vegso soron.
Ha egy nalam sokkal nagyobb szakertelemmel rendelkezo (ami nem nehez mellesleg), elfogulatlannak tuno tesztelo dicser valamit, az nekem tobbet jelent holmi igergetesnel.
-
-
-
jeni
félisten
Thermaltake Smart BM2 550W
CWT beles! -
-
-
-
DR|FTK|NG
veterán
30-33k-ig:
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM
-Cooler Master G550M
-Cooler Master V550(S)
-Corsair RM550x > a félpasszív módot nem lehet kikapcsolni
-Super Flower Leadex Gold 550W > Van belőle fekete, szürkés(Gun metal) és fehér házas kivitel is, a moduláris tápcsatlakozóknál enyhén világít.
-XFX XTR 550
Askformore(#95098)
Szia.FSP Hexa HE-500 > Jó táp
Be Quiet BQT ES-450W > Régen jó tápnak számított, de már ~9-10 éves.
Zalman 400W ZM400-LX > Nem
Chieftec iArena > Gázosak, nem ajánlottak(elvileg érkezőfélben van egy új, jobb széria belőlük).
Gondolom használtan nézted.Lehet, hogy tudok jobbat ajánlani ezeknél: Mennyit szánnál rá, milyen gépbe kerülne, és van-e valami extra igényed a táppal kapcsolatban?
-
-
MMIX
addikt
Ez egy régóta kapható táp, "tele" van a topik tapasztalattal vele.
Röviden, ajánlott.(#60684) ricshard444:
"Láttatok már olyat, hogy a CPU és/vagy a 24 Pines csati kicsit kilazult és terhelésre lekapcsolta a táp a gépet?"
- Ezeket leszedni is alig lehet, ha ez volt a baja, akkor nem raktad jól össze. (vagy elkopott a csatlakozó a sok leszedéstől.)
De Te vagy a gép mellet, nyomozd ki. -
jeni
félisten
ha a bolti számlán csak 1 év van megadva, akkor kicsit körülményes a dolog,mert 1 év után ha van a termékre vagy a gyártó oldalán feltüntetve 1-nél több szavatossági idő akkor azt a fogyasztónak kell kiküldeni a gyártónak és ott kell érvényesíteni a jótállást,de ezt érdemes előtte még tisztázni velük.Kérdés,hogy a magyarországi szerviz ezt elfogadja utólagosan?
Abban az esetben ha többet írnak rá mint a gyártó garantál,akkor a plusz gari időt a boltnak kell állnia,és ha ebből fakadóan keletkezik kár,akkor szintén a bolt sara -
jeni
félisten
a törvény 1 évet ír elő ami kötelező betartania
a többit meg a bolt adja,adhatja amit nem köteles,azt a saját szakállára adja meg.
pontosabban így van leírva
a termékre egy év jótállás vanez ettől eltérhet ha azt az eladó,a kereskedő külön feltünteti és azt jelzi a garanciális papíron vagy egyéb számánMennyi időn belül lehet szavatossági/jótállási igényt érvényesíteni?
Jótállás: Az új tartós fogyasztási cikkekre a jogszabály egy éves jótállási határidőt ír elő, amely az átadás, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.
Ha a gyártó a fogyasztási cikkre a rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal (így például egy évnél hosszabb jótállási idő) a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra. T(OFF)ehát ebben a forgalmazónak nem elegendő a jogszabály által előírt minimumot biztosítani.(/OFF) -
bluyoo
nagyúr
Nagyon is!Ahogy írtam 16K -ért mindenképpen megéri halk,jó kábelezés,szép fekete
80 PLUS Bronze minősítés .... Na meg az 5év gari megnyugtató.(Az iPon-ak már írtam hogy hibásan van a garancia feltüntetve.A garanciapapíron helyesen 5év amúgy.)
"Használd egészséggel!" Köszi! -
MMIX
addikt
Nem az erősebb, hanem a többet fogyasztó processzorok miatt. (lehet erősebb processzor ami kevesebbet fogyaszt)
Szimplán a csatlakozó és vezetékek kímélésére való. Ha jól tudom a 8pin eredetileg a két processzoros alaplapok miatt kellet. Csak később a processzorok fogyasztása elszabadult, aztán meg jöttek a tuningosok.4pin terhelhetőségére több vélemény van, van aki 95W-ot mond, van aki 140W-ot. A lapgyártók 95W-ig 4pinest szoktak rakni. Láttam 4pinest 125-os TDP CPU support listával.
Ha új tápot vesz valaki, vegyen 8pinest, ha teheti, ártani nem árt.
Ha meg megvan régebbről a táp 4pinnel, akkor meg lehet mérlegelni, hogy megég-e a csatlakozó vagy nem. A csatlakozó széthúzás és kapcsolása is ront a helyzeten.
Romolhat az illeszkedés, az meg hőt termel. -
KAMELOT
titán
Hát inkább akkor már FSP AURUM 600W. Minőség, teljesítmény, megbízhatóság és hatásfok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Acer notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged