- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iceman821
tag
válasz
oroszLajos #158891 üzenetére
Nekem még ennyi se kellett, hogy 200W fölé menjen elég volt neki, ha folyamatosan hosszabb ideig játszottam vele.
Tegnap mindenesetre visszaküldtem garanciáztatni, majd kiderül mit mondanak, addig beraktam a tertalék Seasonic Focus tápomat a gépbe az is 650W-os.
A poén az, hogy ezzel a táppal még a vga se cw-zik úgy. -
BigBear
senior tag
válasz
oroszLajos #158913 üzenetére
Semmi gondod nem lesz belőle.
Nem optimális, ezért a hatásfok valószínűleg a béka segge alatt lesz amikor idle megy a gép, de az eleve minimális fogyasztás mellett ez szerintem elhanyagolható veszteség.Más kérdés, hogy mennyire van értelme fölé lőni a ténylegesnek, mik a pár éves tervek.
Annak semmi értelmét nem látom, hogy több pénzt adjon ki az ember a szükségesnél, ha mondjuk az elkövetkező 2-3-4 évben nincs tervben brutál kártya mondjuk.
Páran már felvetették, hiába a 7-8-10 éves garancia, normál esetben úgysem hagyja bent az ember addig a tápot. Bármilyen jó holmi, azért egy nagy értékű gépet nem bíznék egy 6-7 éves holmira, még akkor sem, ha elő-előfordul, hogy az ember ilyen öreg táppal működtet valamit. Hiába szükséges rossz, az egyik alapja az egész holminak. Ha neadj' viszi a cumót, akkor igen pöszén néz az ember.
[5080 PH fogyasztás] Példának itt a PH 5080-as tesztje. ~470W -ot mértek teljes rendszerre. Ha ehhez még némi spike-ot hozzáteszek is, bőséggel fölé vagyok lőve az igényeknek egy 850W-os táppal, vagy maxoljuk ki egy 1000W-os holmival. Persze, ha valaki széttuningol mindent is, a határ a csillagos ég. De fél lábbal a földön maradva és átlag felhasználói igényeket tekintve, középkategória tetejéig nagyon bőséges lesz még pár évig a 850W is.
Visszatérve az elejére: ha mondjuk a 3-4 éves tervben nincs extrém kártya, akkor tök felesleges egy fillérrel is többet kiadni az ún. jövőállóságért, mert mondjuk 4-5-6 év múlva amúgy is ildomos lenne tápot cserélni. Érdekes, hogy VGA-t, procit, lapot, memóriát, házat mittudomén mindenki váltogatja mint az alsógatyát, az egyik legfontosabb, a táp meg rendszerint háttérbe szorul.Szerk.:
7600x, RX6600 gép, + cullang. Én tavaly év vége felé egy Corsair RM1000x-et vettem, mert jó áron volt. Aztán elkapott a kicsinyítési láz, a 160+ mm és a Jonsbo Z20 nem barátok, ezért lecseréltem egy Asrock SL850-re, ami 2 bekapcsig sem jutott.
Most csereképpen kínomban egy XPG Core Ractor II 850W-os holmi [HWbusters teszt] [Cybenetics Performance database] mellett döntöttem, részben mert ez csak 140mm hosszú. RMe-ből annyi coil whine-os van mint égen a csillag, más meg alig akad, ami rövidke. SFX horror drága, hangos. Tervben legfeljebb egy 7800XT van mondjuk 1-2 éven belül. Még ezzel is nagyon bőséggel túllőttem az igényt.
Gondolkoztam mindenféle csillivilli holmin, nem igazán látom értelmét. Tévedhetek persze, de inkább lecserélem ezt majd 4-5 év múlva ha kell, minthogy a szépen hangzó jövőállóság miatt 2x ennyit kiadjak tápra. -
RobbyJr
addikt
válasz
oroszLajos #158913 üzenetére
Alacsonyabb fogyasztáson kicsit több áramot vesz fel a falból, mint egy kisebb táp.
Nekem is elég lett volna a 850W, de 1000W-os tápot vettem, gondolva a jövőre. -
KAMELOT
titán
válasz
oroszLajos #158837 üzenetére
Ott a link. CN is kiváló minősítést kapott.
Bátran lehet venni. LL is ezt használja.sylex: 2200W kellett volna venni
-
KAMELOT
titán
válasz
oroszLajos #158833 üzenetére
Phanteks mehet Helly beles, ahogy a 1st player is.
-
Csorbi
addikt
válasz
oroszLajos #158744 üzenetére
Én még nem hallottam a hangját (félpasszív), mondjuk süket is vagyok kissé.
Nem nagyon tudok viszonyítani a kábelek merevségét illetően a jelen piac tápjaihoz viszonyítva, egy 14 éves Corsair HX650W volt az előd. -
Csorbi
addikt
válasz
oroszLajos #158742 üzenetére
Nyugodtan veheted a Power Zone 2-t, nálam is 2 hete már az van. (FSP belső)
-
jeni
félisten
válasz
oroszLajos #158740 üzenetére
a Vita 1000W ami már ki ismert és csak 57ezer Ft 10 év garival jobb választás.
ha az NGDP 850W kerül 63 ezer Ft-ba akkor nem annyira jó vétel.
a tesztekre nem írnak rosszat,bár a fanatikusoknak a dupla 12V-2x6 csati jól jöhet.
a Google Chrome fordítóval eltudod olvasni a többi részét is.
Fél passzív mód is van benne,igaz kisebb terhelésnél korábban kapcsol be. -
jeni
félisten
válasz
oroszLajos #158738 üzenetére
ja ,igen elnéztem a beszállított
és itt a 850W test -
jeni
félisten
válasz
oroszLajos #158735 üzenetére
Elvileg Helly a gyártója(?).
Az Emag árulja 57ezer Ft 2 év garival(?) és a Firstshop (náluk meg nincs listában) a beszállító?
1000W és a 750W -n is először látok ilyeneken dupla 12V-2x6 csatlakozást.
750W test -
Bossp
addikt
válasz
oroszLajos #158671 üzenetére
Helpdesk szerint lehetséges. Írtak mailt. válaszban elküldtem a történteket és a képeket.
-
CriticalHit
addikt
válasz
oroszLajos #158671 üzenetére
Szerencsére az Elállási Jog gyakorlása nem "szerencse" kérdése, hanem a 45/2014. (II. 26.) Korm. kormány rendeletben rögzített jog.
-
Rhino666
addikt
válasz
oroszLajos #158598 üzenetére
Bőven sok a 850W is, egy normálisabb 650W is elég lehet.
-
RobbyJr
addikt
válasz
oroszLajos #158604 üzenetére
Inkább Corsair
-
RobbyJr
addikt
válasz
oroszLajos #158598 üzenetére
1000W bőven elég, de mivel az AMD proci nem zabál annyit mint egy Intel, így egy 850W-os is megteszi. Corsair RM850x Gold tökéletes, vagy ha később veszel erősebb kártyát, akkor ebből az 1000W-os verzió hosszútávon kiszolgál.
-
Rhino666
addikt
válasz
oroszLajos #158594 üzenetére
CPU függő, azt pont nem írtad le.
-
KAMELOT
titán
válasz
oroszLajos #157197 üzenetére
Ha gond van a táppal, akkor gariztasd!
Ashenvale86: ATX 3.1 tápot vegyél amik már 2024/2025 gyártásúak!
-
KAMELOT
titán
válasz
oroszLajos #157195 üzenetére
Főleg azért mert ez mind 2024-es gyártású táp.
Milyen tápod van és milyen régi? -
jeni
félisten
válasz
oroszLajos #157065 üzenetére
A házon belül rossz a léghűtés?
Azon van 0dB venti kapcsoló és tedd folyamatos pörgésre a ventit. Akkor is lekapcsol a tápegység? -
jeni
félisten
válasz
oroszLajos #157059 üzenetére
Az oké hogy maga a tápegység dobozán felíratozás és a csati dugó látszólag azonosak de a másik vége a fontos!
Ami az alaplapon a CPU,illetve a VGA eszközre megy és vannak sata,ide és a molex megjelölve oldalt.
Asus melyik típusa ez?
Miből kell 5db korbács?
Amúgy lehet gyártani hozzá plusz kábeleket. Van egy srác az aprón aki kedvező áron tud gyártani neked szólóban vagy duplán is. Nem biztos,hogy le kell cserélni az Asus tápegységet ha van benne elegendő kraft. 750W vagy a 850W?
Egyes egyedül a VGA ami fogyaszt,a proci nem mivel X3D-s -
jeni
félisten
válasz
oroszLajos #157053 üzenetére
Sem összekeverni sem csatlakoztatni nem lehet egyikel a másikkal sehogy sem!
Erőszakkal igen de az már töréssel járna!
Maga a csatlakozóra is rá van írva mi melyikre való.
Jobb fajta tápegységeken általában 2 kábel korbács van a Pcie VGA dugóval szerelve ami összesen 4db 6+2pin ezek általában a 650W felettiekre érvényesek. Persze a gyártóktól ettől eltérhetnek lefelé is de oda már nem nagyon tesznek annyit. Vannak kivételek ahol csak 1 kábelen 2db 6+2 pin és a másik kábelen meg csak 1db 6+2 pin VGA van. Az újabbakon már inkább 2x2 csati van.
A bika tápegységeken akár 3 PCIe VGA kábel korbács is lehet 1000/1200W moduláris vonalon. -
Rhino666
addikt
válasz
oroszLajos #157053 üzenetére
Az a "csak" 4db az eggyel több, mint a 3db amire szükséged van. Az alaplapba EPS 8pin + ATX 4pin megy, ezeket (a táphoz járó 2db 4+4 pines csatit) nem érdemes (és szerencsére nem is nagyon lehet) összekeverni a PCIe 6+2 csatikkal.
-
CriticalHit
addikt
válasz
oroszLajos #157049 üzenetére
Hogy történt az átverés?
Táp: [link] 10 év garanciával -
IzI
őstag
válasz
oroszLajos #148191 üzenetére
-
IzI
őstag
válasz
oroszLajos #148182 üzenetére
Köszi, azért nézek alternatívát.
-
IzI
őstag
válasz
oroszLajos #148180 üzenetére
Ezzel a táppal mi volt a gond? Ezt néztem ki magamnak
-
TaaT
nagyúr
válasz
oroszLajos #147933 üzenetére
A linken:
"Meghibásodási arány: 0,0%"
Ezt gondolom javítani kell majd nekik.Amúgy lehet nem vigasztal téged de a legjobbnak tartott tápegységekkel is előfordul hogy megmakkannak. Havernak egy Seasonic Prime Platinum döglött meg (erősen ajánlott típus, felső polcos). Nálam egy Seasonic belsős Corsair HX520, vitte is magával a fél gépet.
-
arcitec
addikt
válasz
oroszLajos #147924 üzenetére
Na ügye, egyáltalán nem vagy képben. El is állhatsz akár bármikor garancia időn belül, ha meghibásodott. Kérheted vissza az árát. Ha meg neten vetted 2 hét az elállás.
De ha elfüstölt, azt bizton jelezned kell, a 2 héten belül is. Azonban így is úgy is kérheted vissza az árát. Jó az FSP de mint írták, a Hydro szériát kell választani.
Amúgy meg ajánlgatnak itt minden félét és csak matricáznak, az FSP meg táp gyártó.
Hibás minden termékben lehet. Az IPON meg ügye számomra nem egy vevőbarát cég. (Tapasztalat).
U.I Amúgy meg minek az 1000W?Véleményem szerint mindenképp túlzás.
De ha mindenképp 1000W akkor : [link] vagy [link] a 850W is bőven elég kell legyen.
550W Hydro GD visz a 3070Ti -t 95W cpu TDP stb ... -
arcitec
addikt
válasz
oroszLajos #147920 üzenetére
IPON vétel?
Majd kérlek írjad meg, mi lett a vége...
-
KAMELOT
titán
válasz
oroszLajos #147920 üzenetére
Hibás volt.
Inkább egy Corsair, CM, BQ tápot vennék. -
KAMELOT
titán
válasz
oroszLajos #147912 üzenetére
Ez nagy flash, hogy ilyen táp robbant egyet.
-
válasz
Az mindenesetre tetszik, hogy csak a táp mukkant meg, minden más érintetlen maradt.
-
Cs1csó
titán
válasz
-
dudika10
veterán
válasz
oroszLajos #147910 üzenetére
Az bizony hibas peldany volt. Mehet garanciaztatasra.
-
MMIX
addikt
válasz
-
Cs1csó
titán
válasz
"kirobbant" ez mit jelent.
-
dudika10
veterán
válasz
oroszLajos #147288 üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz
oroszLajos #147285 üzenetére
Cpu megoldásra van màsik topik vagy pü.
-
Floyd80
addikt
válasz
oroszLajos #147282 üzenetére
Megnézném, miért vegetál a VGA, 90% feletti gpu load az optimális, inkább 99%.
Kikapcsolnám a proci boostot a bios-ban (tehát fix 3600 Mhz-en menjen), hogy úgy mennyi a gpu load és így is kikapcsol-e. Az Intel GPU le van tiltva?
Emellett driver takarítás: Display Driver Uninstaller Download version 18.0.5.9 (guru3d.com)
-
arcitec
addikt
válasz
oroszLajos #147280 üzenetére
Márpedig ha visszaveszed és jó, akkor lehet a táp van megterhelve és nem az egyéb hardverrel, hanem a VGA-val. Ez nem is kérdés. Fogyasztásmérő mindenképp előbbre mutatna, persze ettől akár még a VGA is lehet bibis. Mást nem tudsz tenni mint amit javasoltam az az első. Majd ha a fogyasztás OK, akkor vagy egy másik táppal, vagy elviszed DR. Vga-hoz kitesztelni a kártyát, hátha az a bibis.
U.I.: De vannak olyan helyek is ahova az egész géped viheted... Ha nincs már más megoldás... -
Floyd80
addikt
válasz
oroszLajos #147278 üzenetére
Alulfeszelted a VGA-t vagy ennyi alapon? Mert eléggé malmozik game közben 70-80%. Kb. 150W-os szoftveres fogyasztásnál dobott ki (a konnektoros mérő sem fog sokkal többet mutatni), nem biztos, hogy itt táp probléma van.
Red Dead Redemption 2 RTX 3080 + i7 10700k 1440p, @Hardware Unboxed Settings - YouTube
-
arcitec
addikt
válasz
oroszLajos #147278 üzenetére
Miféle a monitor? ? Hz-en megy? Mert az is megemeli a fogyasztást ám, ha pl 144 vagy165. Szerezz be egy 220V fogyasztásmérőt és az megmondja kell-e másik táp.
Az RDR2 az egyébként pláne maxon jobban is terheli... -
válasz
oroszLajos #147245 üzenetére
Nem neked írtam, csak általánosságban.
Ha valaki 650-est akarna venni, akkor ennyiért ez jó vétel most. Ahhoz a VGA-hoz szerintem illene egy 850-est venni aztán lenne rendes tartalékod is.
Árban jelenleg ez az egyik legkedvezőbb táp: [link] High Power belsős, csendes működés, teljesen moduláris, 7 év gari és gold hatékonyság. A kondik primer oldalon jó minőségű japánok, szekunder oldalon tajvaniak, de abból is a jobbak. -
válasz
oroszLajos #147241 üzenetére
Nekem ilyen van. [link] A jelenlegi ára kétszerese annak, mint amennyiért anno vettem, de elég jó. Van hozzá egy applikáció, amivel wifin keresztül lehet hozzá csatlakozni. Méri a fogyasztást, áramerősséget, feszültséget, teljesítményet, plusz a fogyasztást megjeleníti dátum szerint is, hogy melyik nap mennyi volt.
-
válasz
oroszLajos #147228 üzenetére
Van okoskonnektorod, amivel tudod mérni a teljesítmény felvételt? Egy AIDA stresszteszttel vagy egy Superpositionnal megnézni, hogy hajtás mellett mit mutat a konnektor.
Bár nem tudom, hogy jó ötlet-e ezzel kísérletezni.
-
Floyd80
addikt
válasz
oroszLajos #147236 üzenetére
Ez jutott még eszembe, hogy régen is volt ilyen probléma.
Seasonic Issues Warning: FOCUS PLUS PSU has GPU Compatibility Issues (guru3d.com)
-
Floyd80
addikt
válasz
oroszLajos #147228 üzenetére
Célszerű játék közben valami monitort használni és logolni, hogy leállásnál milyen értékek voltak. pl. GPU-z, sensors és log to file funkció.
Illetve egy kis undervolttal nézni a kártyát, hogy reagál.
-
Amerigo57
őstag
válasz
oroszLajos #137435 üzenetére
-
zooliii
tag
válasz
oroszLajos #137435 üzenetére
Fractal Design ION+ 560W Platinum
FSP Hydro G PRO 650W Gold
Seasonic FOCUS GX-550W
SilentiumPC Supremo FM2 650WÉn ezekből választanék.
-
Cs1csó
titán
válasz
oroszLajos #136971 üzenetére
Amilyen minőségben te keresel most tápot vehetsz használtan is de legyen rá legalább még 5 év garancia.
Tehát ez a "bontatlan" stb. duma kevés, ha mellé nincs semennyi garancia.
Az is gond, hogy most nagyon nem jó nagy tápot venni egy csomó jó táp elfogyott. -
Cs1csó
titán
válasz
oroszLajos #136968 üzenetére
Amiket néztünk jó tápok csak akkor:
- legyen nagyobb pl. 750W
- legyen moduláris - teljesen -
Azért készülj fel, hogy nagyon kikoptak ezek a nagy tápok most
BitFenix Whisper M 750W Gold (BP-WG750UMAG-9FM) 49k
Super Flower Leadex 850W Platinum (SF-850F14MP) 57k
Corsair RMx Series RM750x 2018 750W Gold (CP-9020179) 51kHa később tervezd a komolyabb fejlesztés akkor lehet ráérnél akkor venni, tehát mondjuk egy év múlva kell majd a nagyobb akkor megveszed a nagyobbat ezt a kisebbet meg simán el tudod adni, hiszen van rá garancia
-
nexwo
őstag
válasz
oroszLajos #136968 üzenetére
Nem mondtam hogy rossz a táp, csak arra céloztam, ha RTX 3080/3090-et akarnál inkább. De ne is foglalkozz vele! Végén félrevezetlek!
-
nexwo
őstag
válasz
oroszLajos #136965 üzenetére
Igen, de ha még durvábbra akarsz bővíteni akkor az már úgyis arany áron van amihez egy nagyobb táp már meg se kottyan.
-
Cs1csó
titán
válasz
oroszLajos #136965 üzenetére
Igen, bírni fogja, egy combosabb proci max +50W-ot jelenthet.
-
Cs1csó
titán
válasz
oroszLajos #136947 üzenetére
Amit linkeltem félmoduláris már elég lehet: Seasonic Core GM 650W Gold (SSR-650LM) 30,5k
Ha teljesen moduláris akkor ez: Seasonic FOCUS GX-650W Gold (Focus GX-650) 38,8kVagy olcsóbb modulárisok:
Super Flower Leadex 650W Silver 31,6k
Super Flower Leadex III 650W 80 Plus Gold 35,5k
Corsair RM650 650X Gold Fully Modular 35k -
Cs1csó
titán
válasz
oroszLajos #136943 üzenetére
A konfig értékének 5-10%-át a tápegységre kellene költeni, minimum:
Seasonic Core GC 650W Gold (SSR-650LC) 31k körül 7 év garanciával fix kábeles vagy kb .ennyiért fél modulárist:Seasonic Core GM 650W Gold (SSR-650LM) -
nexwo
őstag
válasz
oroszLajos #136943 üzenetére
Szerintem nincs jó ajánlat ilyen feltételekkel. Csak kicsit drágábban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged