- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csokifalo #157552 üzenetére
Ha benézel kint pár reddit fórumban 90%-ban "garbage" jelzővel illetik a Chieftech-et mostanság más tápokkal szemben
1. A Reddit nem egy szakmai fórum, oda boldog, boldogtalan írogat (mondjuk ide is).
2. Javarészt nyugati felhasználók írnak oda, akikre erősen hat a közösségi média. Ha valami nem Corsair vagy Seasonic, akkor biztos sz*r lehet.
3. Nyugaton ezek a márkák kevésbé ismertek, vagy akár ismeretlenek is. Azt látja, hogy Chieftec, de még nem hallott róla, az biztos "garbage".
4. Ők annyira nem árérzékenyek mint mi, tehát ott a legfikább gépbe is megveszik a drága tápot, nincs szükség azon morfondírozni, hogy adott célra a leginkább ár-érték hatékony megoldást válasszuk. Sok helyre a Chieftec is elég lehet.Vannak jó Chieftec tápok ma is, egyedül amiben kevésbé versenyképesek, hogy nagyon kevés jótállást vállalnak a termékre (átlag 2 év).
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Csokifalo #157392 üzenetére
No ma beépítettem, ha valaki 1200W-ban gondolkodik, merem ajánlani, jó minőség, seasonic belső, dombornyomott kábelek, kábelfésű, 3.1 / 5.1 minden ami kell. Ventiről nem tudok nyilatkozni eddig még nem indult el
szóval én csak ajánlani tudom, és most olcsóbb mint az 1000W-os tesója
Montech TITAN PLA 1200 -
válasz
Csokifalo #157376 üzenetére
Én azt vettem most figyelembe, hogy 4 éve vettem az akkor "csúcs" méretű 650W-os seasonic tápot 36.000 Ft-ért, most ahogy nézem az aprót olyan 27-28 körül el fogom tudni adni, tehát használtam 8000 Ft.ért 4 évig
Nem számoltad bele azt a csudálatos mértékű inflációt, ami az utóbbi 4 évben érte a forintot. Én nem gondolom, hogy az csak 8000 forint. -
válasz
Csokifalo #157374 üzenetére
De 120k-t egy tápegységre??? Másik meg, hogy mi került ezen a tápegységen 120k forintba? Úgy, mint a régi kabaréban: https://www.dailymotion.com/video/x997vnk Ezt már senki nem tudná megmagyarázni.
-
válasz
Csokifalo #157253 üzenetére
4090-ekre szeretnek tuzveszelyes ipari hulladek jellegu csatlakozot rakni, ami regebbi szabvanyu tapokon szerencsere/sajnos nincs. AMD kartyakkal nincs ilyen szopatas, azok mai napig normalis, biztonsagis PCIe 6pin/8pin csatikat hasznalnak, amik valahogy csodaval hataros modon tovabbra is gond nelkul mukodnek. Valoszinuleg 200+ IQ kellene ahhoz hogy kepesek legyenek kovetni az "if it ain't broke, don't fix it" filozofiat.
-
jeni
félisten
válasz
Csokifalo #157250 üzenetére
Egyik sem ATX 3.1 és PCie 5.1
Az RTX 4090 és az 5080/90 nem két Ft-s VGA-k.
Keress inkább ATX 3.1 PCie 5.1 tápegységet 1000W kiadásban.
NZXT - 1000W - C1000 ATX 3.1 Gold Modular tápegység - Fekete - PA-0G2BB-EU
FSP - VITA GM 1000W 80+ Gold tápegység - VITA-1000GM
Seasonic - Focus GX ATX 3 ATX desktop tápegység 1000W 80+ Gold BOX (2024)
Corsair RM1000x ATX 3.1
ADATA XPG CORE REACTOR II 1000W
Montech TITAN PLA 1000
Montech TITAN PLA 1200 -
-
syberia
veterán
válasz
Csokifalo #132545 üzenetére
Seasonic FOCUS GX a legjobb, de ez az árán is látszik sajnos. A Core GC főleg az extra funkciók terén van lemaradva, teljesítményleadás és stabilitás szempontjából majdnem egy szint.
(#132544) H0NV3Đ: Majdnem 10 éves típus, én kihagynám a helyedben. Milyen géphez keresel amúgy tápot?
Linusék listája szerintem több ponton is logikai bukfenceket tartalmaz, tehát nem feltétlenül érdemes rájuk hagyatkozni. De inkább semennyire. -
syberia
veterán
válasz
Csokifalo #132540 üzenetére
Szerintem érdemes fejleszteni a tápegységet, főleg ilyen komoly videokártyához fontos a minél stabilabb áramforrás.
Én ezt a tápot ajánlom a figyelmedbe, mindent tud ami egy modern tápegységtől elvárható, és nagyon stabilan és halkan adja le a teljesítményélt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Crucial 240GB SSD eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged