-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
sacren #157881 üzenetére
ha külön - külön csatlakozód akkor egyenlően terhelődik le a tápegységed,amúgy se nagyon tudod használni a másik szabad PCIe VGA kábelt ha csak 1 kábellel kötöd rá a VGA-ra a 2db 6+2pin-t más HW eszközre se mehetne amúgy.
hacsak nem olyan VGA kártyád lenne amelyiken 3db PCIe 8pin csati van. -
Rhino666
addikt
válasz
sacren #157601 üzenetére
Ne engem kerdezz, nem en keszitem az osszeallitast. Biztos bent ragadt, mert tul reg volt frissitve. 6 evvel ezelotti konstrukcio, ami azt jelenti hogy siman kifoghatsz olyan peldanyt amit 6 eve gyartottak. En nem szivesen vennek 6 eve legyartott barmit is "uj" cimszo alatt. Nem beszelve a tamogatott szabvanyokrol, nem tudom hogy ez szempont-e.
-
Rhino666
addikt
válasz
sacren #157576 üzenetére
Az ASUS es a Chieftec generacioszokevenyek, 6 eves konstrukcio mindketto, beragadt keszletek, jo esellyel alltukban kiszaradt kondikkal. A Corsair 2023-as termek, max 1-2 eves peldanyok, ujabb technologia, ujabb szabvanyok, 7 ev gyartoi garanciaval, ami fel van tuntetve a termekoldalon. Nalam ketto is van, egyiknel sincs coil whine, nem tudom hogy ezt hol olvastad ennel a konkret tipusnal.
En nem hiszek a garanciaban, inkabb hasznalok egy lejart garancias tapot mint egy olyat amit mar 5x csereltek gariban...
-
jeni
félisten
válasz
sacren #157571 üzenetére
Nem éltél a lehetőséggel,most árfelhajtást van ,ami akkor a kinézett tápegység 30ezer Ft volt most az 45-50 ezer Ft áron veheted meg.
A karácsonynak vége van már.
ez pár hete még 32ezer Ft volt
ASUS ROG-STRIX-650G 650W GOLD tápegység
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 750W 80 PLUS Gold (GPU-750FC)
az utsot ott vedd ahol 5 év garit ad,ne azt nézd,hogy 1-2 ezer Ft-al olcsóbb. -
-
Rhino666
addikt
-
BigBear
senior tag
válasz
sacren #157381 üzenetére
Kb. semennyire nem függ össze, már ha tápot nézel.
Egy 140-es ventit is lehet úgy vezérelni, hogy megőrülsz tőle.
Az a Chieftec bár távolról sem rossz, de alsó hangon 5-6 éves konstrukció, még az ATX 2.52-nek se felel meg teljesen. Egyébként CWT GPR alapokra épít. Kis terhelésen csendes, nem rossz táp, kisebb-nagyobb hiányosságokkal. [teszt]
Az általam ajánlott XPG pedig 2023/2024-es konstrukció, CWT CSE alapon. ATX 3.1-es táp. Természetesen van jobb nála, de a jelenlegi árak mellett bőven elfogadható darab. [XPG teszt] Én ezt venném inkább, de persze a te tárcád.Olcsóbban esetleg ott a ROG Strix 650W, ami régebbi konstrukció, de amennyire tudom, Seasonic Focus Plus alapon.
-
jeni
félisten
válasz
sacren #157204 üzenetére
Az egy régi cucc nem érdemes,és a változás a belső javításokat jelenti de nem jelentős.
Ha az a kérdés ATX 2.x és a 3.x közt az már jelentős változást jelent pozitív értelemben.
Inkább ezt ha 750W keresel.
Azt a boltot keresd ahol legalább 5 év garit adnak. Simán meglenne a 10 év erre de a gyártó ezen spórol. -
válasz
sacren #157105 üzenetére
A koránál fogva sem venném meg, de a maga idejében sem volt egy "must have" táp. Olvass vissza. Voltak 650W-750W környéki táp ajánlások az olcsóbb katetóriában nem is olyan régen. 30 eFt alatt is van vállalható alsópolcos'. MMIX és én is írtam ilyet, egy január 4-i hozzászólás láncban.
A táp a PC egyik olyan komponense, aminél szerintem nagyon meggondolandó a használt vásárlása... Egy nem túl öreg prémium tápnál még csak-csak... De amit linkeltél az nagyon nem az...
-
válasz
sacren #157076 üzenetére
NZXT C sorozata
Corsair CX sorozata, a CX650 Ez pedig egy ritka olcsó vétel 750W-ra 31K-ért, az Alzán.
BQ System Power 10 650W
FSP Hydro K PRO... esetleg, de hangos... Nem hiába olcsó.Ezek talán beférnek 30 alá és egyik másik a vállalható alsópolcos kategória.
Nincs nagyon értelmes javaslatom 750W-os 30K alatti tápra.
De hátha valaki... -
-
jeni
félisten
válasz
sacren #154795 üzenetére
DeepCool PF500 500W 80+
[link]
unbox videót nézzél meg,amúgy ha kevés azt lehet bővíteni.
elvileg 2db molex van 1 kábelen. -
jeni
félisten
válasz
sacren #154712 üzenetére
A Kazycomp jó bolt jó áron-. Áruszállítással egybe meg van neked 15-ben.
3év garival. -
jeni
félisten
válasz
sacren #154726 üzenetére
Ha veszel Alza tagságit akkor 1 évre ingyenes a szállítás.
Alzaplus+akció
Az adott Endorfy az aprón jó áron van ha még akkor is ha nincs arról számla.
Itt nem az a kérdés,hogy ha elromlik akkor plusz költség stb... Hanem a megbízhatóság ,az új termék előrébb van,hogy mint minél olcsóbban megússzam a gépe fejlesztést. Az a pár ezer Ft szerintem nem oszt szoroz.
Aquacomp ezt is megveheted GOLD minősítésű. Ellenben ennél nincs ingyenes szállítás.
Használt:
tény kifogható akár garisan jó,hibátlan darabok.
ennek az a hátránya,hogy csak 1x6pin+2 csatija van.
Fsp HEXA + 400w- aztán az állapota ,kiléte nem igazán ismert.
Mérlegelni kell,hogy a tápot akkor a következő új gépbe is átvihetnéd,ennek megfelelően dönteni,hogy mi az ami hosszabb távon előnyösebb? -
Rottweiler89
senior tag
válasz
sacren #154712 üzenetére
1660 Super alá én nem adnám.
Használt PSU-t 10-ért nem fogsz vásárolni, pláne olyat, amit érdemes a konfig alá rakni. 14-15-től kb. már vannak vállalhatóak, de ezek már jó pár éves tápegységek.
Én minimum innen indítanék, pláne, hogy fejlesztés is lesz a közeljövőben.
A hang pedig lehet terhelésfüggő is. -
Cs1csó
titán
válasz
sacren #154712 üzenetére
Megbízhatóság? Amelyik hajlandó 10-12 év garanciát adni.
Tehát nem adott márka a lényeg hanem típus.
A Seasonicnak is van olcsóbb kivitelű rövidebb garanciaidővel rendelkező tápegysége.
Jók lehetnek:
Seasonic focus plus gx, prime. Corsair RMX, Fractal Desig ion, az Asus és az MSI drága valamelyik prémium márka tápegységének kvázi átcimkézett változata (attól még ugyanaz a magas minőség) -
jeni
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest