Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Szeretett Corsair CX450M tápocskámat használom már tobb mint egy éve (5 év gari van rá) ,nagyon sokat szenvedtem mire találtam egy nagyon halk és megbizhato tápot ,biztosan valakinek rémlik is mert folyamatosan itt panaszkodtam amiken keresztül mentem.
Lényeg ,hogy minden még mindig happy viszont csak egy egyszerű kérdésem lenne ,1070/1080 vga t rá e rakhatok nyugodtan ,természetesen egykártyás saját rendszerembe gondoltam (adatlapomon) ,semmi tuning vagy bármi felhajtás mellett?
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz bluemirage #115995 üzenetére
Köszi mindenkinek A hexa-ról hallottam rosszakat is manapság,hogy hamar bedöglött pár darab.Szóval azt mondod,hogy ha kevesebbet eszik a gépem,akkor kisebb lesz a hangja a tápnak?
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
-
őstag
válasz Pécsi gyerek #115992 üzenetére
Ha mindenképpen FSP és ez az árkategória, akkor inkább ezt venném. HEXA+
Az erősebb 12V-os ága miatt jobb választás, akár emiatt halkabb is lehet egy picivel. Nincs rajta viszont kikapcsoló gomb, de gondolom ez nem nagy probléma.
A kis terhelésed miatt szerintem halk lesz az tápod.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
syberia
veterán
válasz Pécsi gyerek #115992 üzenetére
Bőven sok, a 350 wattos változat is simán elég lenne, olyan keveset fog enni.
(#115990) TomX: Használtan csak sok garanciás, nyomott árút vennék, annyival nem drágábbak a bolti újak hogy megérné ezen spórolni. Ha mindent tudsz a tápegység "előéletéről", az kisebb kockázatot rejt magában szvsz.
(#115983) MMIX: 180W tápnak nem semmi a titanium hatásfok, de hogy lehet erőben 400 watt? az már majdnem elég lenne 280X karim mellé.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Pécsi gyerek
addikt
Ez a táp vállalható [link].G4560+4gb ddr4 1 db ssd+1 házventi lesz csak amit megkell hajtson.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
TomX
tag
válasz cskamacska #115988 üzenetére
Kösz a választ!Mert már máshol irták hogy a táp egy ipari hulladék de azért itt is megkérdeztem,akkor ezt le fogom cserélni mert az új gépemet nem szeretném tönkrevágni vele.Egy CX500 az már jó tápnak minősül?
Használtan tápot venni hülye ötlet?[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
Árukeresőre legtöbbször borzasztó, info tartalom nélküli értékelések szoktak felkerülni. De ehhez a táphoz jött egész jó is, így bespamolom
Erw: Eléggé sajnálom azokat, akik a dobozra írt teljesítményről próbálják megítélni a tápegység minőségét. Az első probléma ott van, hogy ~14 ezres árkategóriában 600W-ra nincs szükség. Ahol szükség lenne, ott nem az irodai szintű elite széria fog minket érdekelni. Ez hatalmas probléma, a minőségéhez képest túlméretezett, azaz feleslegesen drága.
Olcsó, sleeve csapágyas ventilátor (ez annyit tesz, hogy idővel gyorsan kopik, azaz ne lepődjünk meg, ha pár év után a gondolatainkat sem fogjuk hallani).
12V ágon alig 400W leadására alkalmas. Ennyit a papíron 600W-ról, marketingduma. A belseje hagy némi kívánnivalót, hegesztése ocsmány, 85°C Yang Chun kondik, OCP csak egy ágon lenne, de a marketing ellenére egész egyszerűen nincs. UVP és OTP-t akkor már nem is említem, hűtőborda sincs és hiába a kiváló designnak, ha költségspórolás miatt a lehető legborzalmasabb minőségű kacatokat dobáljuk bele vagy éppenséggel hagyunk ki pár fontos védelmi vonalat. Első próbák alatt a leadott feszültségértékek meglepően jók (ezért kap egy csillagot! ), reméljük idővel a terhelést is bírni fogja, de ilyen belső mellet erre nem vennék mérget.
Igaz, léteznek sokkal borzalmasabb kodegány tápok is, de emiatt nem kéne olyan igénytelennek lenni, hogy ehhez hasonló félmegoldásokkal megelégszünk.
Összességében érdekes (=aránytalan) tápegység, de a probléma inkább ott van, hogy ~15 ezres árkategóriában hatalmas a verseny és ez a \"600W\"-s valami nem állja meg a helyét a lényegesen magasabb minőségű, ténylegesen 400W modellekkel szemben. Emiatt semmiképpen nem ajánlom ezt a darabot.Előnyök
- A kimeneti értékek meglepően jók.
Hátrányok
- Valójában 400W tápegység, csak a CM marketingesek vicces kedvükben voltak.
- Ventilátor gyorsan kopik, idővel hangos lesz, rossz minőségű hőmenedzsment.
- Kínai noname kondenzátorok, nagy terhelés mellett rövid élettartam várható.
- Hiányos védelem, komoly rendszerek alá nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
nihil41
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni a következő problémával kapcsolatban. Adott egy ASRock q1900-itx alaplap. Ehhez vettem egy ms-tech ci-57 mini-itx házat. Beleraktam az alaplapot, rákötöttem egy ssd-t, amin van egy win10 telepítve. Bekapcsolás után bejön a BIOS, de más semmi. A meghajtók között sem látszik az ssd, ami egyébként jó, mert szabvány atx táppal megy minden. Lehet, hogy az új ház paneltápja rossz?
-
TomX
tag
Hello!
Erről a tápról vélemény?
Cooler Master Elite Power RS600-ACAB-M4Köszi
-
cskamacska
addikt
válasz Martel #115979 üzenetére
Nem megugrott, hanem nem lehet kapni. Merlin meg a Bluechip csak tartogatja a listában.
A fentiekből a Pure Power 10, CM az ugyanaz csak félmoduláris kábelekkel nyilván drágábban.Egyébként vannak még alternatívák.
Enermax REVOLUTION DUO 500W Gold 20 200 Ft-tól ritkán kerül szóba, pedig nem olyan borzasztó az áráért. A régi tápokra jellemző két ventis hűtés a hátránya ami nem olyan halk, igaz pont az a lényege mint régen, nem csak a tápot hűti, hanem kiszívja a levegőt a házból. (anno nem is volt más venti a házban a procihűtőn kívül)
HardOCP Enermax Revolution Duo 700W Power Supply ReviewAlza valahonnan kerített egzotikus SilverStone tápot: SilverStone Essential Gold ET550-G 550W 20 090 Ft ami egész jó ár, módosított CWT GPS bél ez is, igaz a hűtő kiciócó Yate Loon D12SM-12 siklócsapágyas, kimeneti kondenzátorokat meg kicsit olcsósították.
RealHardTechX SILVERSTONE Essential series 750W (ET750-G) ReviewDe tán legjobban a fentebb már kipróbált be quiet! Straight Power E10 400W Gold 20 890 Ft-tól táppal járnál. Ultra halk SilentWings venti, 400W bőven elég egy 3570+HD5670/GTX1050 kombóhoz, minőségre egy szinttel feljebb van mint a Pure Power 10 vonal.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Csak érdekességnek 180W-os 80+Titanium táp. PDF
Lite-on 180W (PA-2181-1LA) a következő a listán erőben 400W-os.
--------------Hírek szerint a Corsair, SF Series SFX 80+GOLD után jön Platina verzió hamarosan. (Computex 2018? Pár hét múlva lesz)
----------------
Antec HCG Extreme PDF, magyar árlistán már van.
Seasonic
---------------
Fehér Deepcool táp (DQ*50-M) PDF
CWT GPU-nak mondja az oldal.
----------
80+Bronze be quiet! System power U9
80+ PDF azt mondja hogy, CWT? CWT gyártmány még nem volt. Erről még kéne fotó.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy HTPC (médialejátszó+ NAS) mely 24/7-ben megy. Most egy Seasonic 350W-os tápom van benne, pontos típus asszem az alábbi: Seasonic SS350-ET 80+ Bronze: Rev:3
A konfig egyszerű, lehetne paneltáp + átalakítós megoldás is de én az ATX-es verziónak vagyok a híve ennél a konfignál is, mintha asztali gépem lenne.
Tehát..milyen 350W-os tápot ajánltok nekem tudom ennél kisebb is jó lenne nekem), melyen van 2-3 sata csatlakozó + 24 pin?
árban max használtan 5-6k-ig mennék el.
FSP 350-60APN
FSP FSP350-60GHN
FSP FSP350-60HHN
FSP ATX-350PNF => esetleg ő, mert helyben van nekemTápban bármit ajánlhattok, nem mai darab tápok azt én is tudom. Talán még ha emlékeim nem csalnak akkor Chieftec-ben is van ajánlott széria talán valami 101-es végződésű..nem tudom beszerezhető vagy sem.
Konfig nem egy combos, mert : Asrock J4105-itx(ingel procis integrál lap), 8GB ram, 1WD Purple 6TB + 1 SSD + 2 ventillátor kell hogy meghajtson
Segítségeteket előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
subaruwrc
félisten
-
Martel
csendes tag
válasz cskamacska #115936 üzenetére
Köszi a választ!
Kicsit megugrott az ára a Bitfenix 550 esnek.
Az alábbiak közül melyiket ajánlanád?
be quiet! Pure Power 10 500W Silver
be quiet! Pure Power 10 CM 500W Silver (ez moduláris de a belvilága talán hasonló mint a fenti?)
be quiet! System Power B9 600W Bronze (BN209) -
Némóó
kezdő
Sziasztok!
FSP RAIDER II 750W Silver tápegységemet szeretném lecserélni, elég gyakran hangos lesz alapjáraton és gattog is.
Most egy 600-650W-os tápban gondolkozok (Elvileg ennyi bőven elég, de inkább veszek nagyobb teljesítményűt). Tipikus gamer PC-m van, 1ssd, 1hhd, 1VGA (8GB-os), 16GB RAM, intel core i7, mid tower
Keret: Örülnék ha 25k-ból meglenne
A legfontosabb szempont hogy ne legyen gondom zajjal, ne kattogjon terhelés alatt se, tehát legyen nagyon csendes.
Lehet akár moduláris félmoduláris is. -
subaruwrc
félisten
válasz nagylaci32 #115976 üzenetére
egy kondi szett csere ráférhet már 6 év után,amúgy elbírhatja.
-
nagylaci32
tag
Sziasztok! Ezt a konfigot el fogja bírni az 5-6 éves 400 W-os Antec (HCG400) tápom? Ahogy néztem a max fogyasztásokat, necces lesz és ráadásul csak 1 db 6 pines csatlakozó van a tápon, a VGA viszont 2-t igényel. Átalakítóval kell majd használnom.
Videokártya: Gigabyte GTX 960 4Gb Oc
-Processzor Intel Core i5-4460 3,2 GHz (Socket 1150)
-Alaplap Asus B85m-G
-Intel 240 GB SSD + 2 TB HDD
-Memória 2x4gb/1600 DDR3 Kingston
2-3 db ház ventilátor -
Z.É.T.
őstag
válasz subaruwrc #115972 üzenetére
Semmi komoly terhelés és egyszer csak gép OFF.
Innentől bármilyen bekapcsolási kísérletre csak egy halk relé-szerű hang volt a válasz.
Gyors vizsgálat alatt a szerviz sem tudta megállapítani a hibát. (vagy nem volt kedvük foglalkozni vele)(#115971) w333: előfordul az ilyen, de nyilván bosszantó volt a hibás hardver megtalálása (még egy roh@dt jumper sem volt kéznél cmos clear-hez) ügyintézés-rohangálás, újabb szerelés...
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Szakmaiságot teljességgel nélkülöző hsz jön.
A Bitfenix Formula 450W Gold tápom 3 nap után beadta a kulcsot. Garanciában levásárolhattam, mivel nem volt ugyanaz készleten és a bizalmam is csökkent némileg - tudom, ez szimpla pech és nem hiszem, hogy rossz széria lenne - így az eredetileg tervezett Be Quiet! 400W Straight Power E10 (BN230) lett a cseretáp, a különbözetet ráfizettem. A két táp közötti szubjektív különbségek:
Hang: egyforma. A fülem kiváló, lehet, hogy mérve valamelyik halkabb, de mindkettő beleveszik a szobazajba, közvetlen közelről is egyformán kulturált, csendes járás.
Kábelek: hajszállal szimpibb a Bitfenix, a BQ! harisnyája gyengébb szövésű.
Ház: a BQ! rokonszenvesebb. A csavarok normálisan merőlegesek, a Bitfenix csavarfejei ferdék, kiállnak, a fedlapot picit meg is feszítik-hajlítják. Először azt hittem, hogy volt már buherálva, de netes fotók alapján ez mind ilyen.
Hálózati kapcsoló: egyértelműen finomabb a BQ!
Csatlakozók: MSi lapba a BQ cstik finomabban csusszannak be és húzhatóak ki.
Festés, csomagolás és illat ( ) szintén BQ a nyerő.Lényeg a lényeg: érdemi különbség - a meghibásodást leszámítva - nincs, ha nem kell a plusz 50W, akkor bármelyik lőhető a külső jegyek és a tech spec alapján. Az üsz. annyit tudott mondani, hogy Bitfenixből még nagyon keveset adtak el, nincs tapasztalat, de a BQ-ből rengeteget és még alacsonyabb kategóriában is nullához konvergál a meghibásodások száma.
Amíg nem költenék jóval többet, maradok a márkánál.
w333: csuklottál?
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Mirman #115968 üzenetére
Szia.
Egy 550-650w-os elég lesz, de nyugodtan vehetsz nagyobbat is:
-Corsair HX750i > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link, 10 év
-Corsair RM650i > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link, 10 év
-Seasonic Focus Plus 650W Gold > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 10 év
-Seasonic Focus Plus 650W Platinum > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 10 év
-Seasonic Prime 650W Platinum > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 12 év
-Seasonic Prime Ultra 650W Gold > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 12 év -
Mirman
őstag
Sziasztok !
Adott lenne egy Ryzen 7 1700X proci , 16 GB ram (később akár bővítve többre ) , 2-3 SSD , 2 HDD . Emellé lenne még a következő generációs csúcs kártya NVIDIA oldalon és ez cserélődne 2 év múlva kb az akkorira. Ehhez a géphez terveznék egy csendes, moduláris vagy felmodularis megbízható tápot a jelenlegi öregecske Raider 550 helyett . Keretnek olyan maximum 50k-ra gondoltam , felteszem ebből már kijön egy értékelhető a következő 4 évre de ha nem akkor is kérnék ajánlatot hogy mi az amit már megeri.
Külső mind1.Köszönöm előre is .
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés lenne csak:
Van egy EVGA 500BQ tápom és fejlesztenék a konfigomon. A mostani R5 1600 (OC )+ gtx 970 (OC) + ram (OC) helyett tennék be egy 980ti, vagy 1070 kártyát. Bőven elég az 500w így is nemde?Köszi
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Elvesztem a tápegységek rengetegében, ezért szeretném, ha ajánlanátok max 13K-ig jó minőségű, halk 4+4-es cpu kábellel ellátott tápegységet, ehhez a confighoz:Gigabyte ma785gt ud3h
Phenom II x4 b50
Radeon HD 5830
2x2GB DDR3 1333MHz memóriák
1TB WD HDD + 250GB Samsung 850 EVO SSDNagyon Szépen köszönöm!
-
csi24biga
csendes újonc
sziasztok- átt irányitotak ide a vga-topikrol- a kérdésem a következök- van ijen konfigom
alaplap- fm2 asus f2a85-v
proci- A10 5800k
ram- 2x2 gb ddr3 1600mhz king max
hdd- 1db 320gb és 1TB
és összesen 7db 12cm-es venti
és jelenleg vga- sapphire hd5770tehát kérdésem az hogy a táp 600watt ( ocz) 80pluszos ) és ha játszok melegszik
de könyörgök hisz az egész gép nem fogyaszt többet mint 300watt- akkor hogy tudnám ezzel a táppal hajtani sli be ha meg lesz a testvére is a vga-nak ??? tehát magyarán el birná a másik vgat is ha már most melegszik ???
-
bizoonik
tag
Sziasztok!
Seasonic Focus Plus 550W Gold táp elég a kövi konfighoz?Asus Z170 Deluxe
Core i7 7700K
EVGA GTX 1080 (később +1 SLI-hez)
Corsair H100i GTX
2x 4GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 MHz
1 db 3,5” HDD 7200 rpm
1 db 2,5” SSD
3x 120mm venti
1x 140mm LED ventiKövetelmény: moduláris, minimum gold minősítés, hosszútávú gari idő, lehetőség későbbi játékkonfigok kiszolgálására, mindezt lehetőleg ingyen ( )
Köszönöm!!
-
tlac
nagyúr
válasz cskamacska #115951 üzenetére
A 4 vezetékes EPS csati továbbra is csak 3 vezetékről lenne etetve(pláne olyan molexről jön a fele aminek ágán lehet sok minden más is, és annak vezetékét/csatlakozóját szeretik legelőször teszkógazdaságosítani)
attól még maradhat rajta elég amper, amit le is kellene neki tudnia adnia
Legfőbb gond, hogy milyen táp az aminek csak P4 csatlakozója van, de mai modern gépre akarnánk rádugni? 2007-2008 környékén C2D lapokon már megjelent az EPS csatlakozó
pl. egy FSP 350-60APN, az ajánlottak között van
egyébként nem modern gépben használom, hanem egy Core 2 Duo-s időkből származóban, viszont moddolni akarok bele Xeon procit -
Whaazzup
senior tag
válasz ronnie0508 #115954 üzenetére
Szia.Ha egyszer szétszeded meglátod ez már nem az igazi régi Rs szériás erős táp a súlya sem az. Kívánom, hogy sokáig jó legyen. de én inkább vettem volna egy FSP-ennyiért abból a 500-wattos is többet tud.ÜDV.
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//-Mobil --06204489764. Csepel. Zöldfa utca..
-
-
subaruwrc
félisten
válasz ronnie0508 #115954 üzenetére
milyen gépek ettek 500w-ot aida + furmark alatt?
full cpu terhelésre prime in place fft teszt is jó még. az alatt kb 100% tdp-t fogyaszt.
-
ronnie0508
csendes tag
Nos srácok,annak ellenére hogy milyen tápot ajánlottatok nekem,be vállaltam 2db Cooler Master Elite V3 600W (Modellszám:MPW-6001-ACAAN1) tápot.Elvileg ez egy újabb szériás táp ahogy a napokba keresgéltem a pcx-en akkor bukkantam rá, az előtt soha nem is láttam még ilyet legalábbis az oldalon.+12V ágon 46A-552W +5V on 20A +3.3V-20A 120W. Meg is rendeltem őket,meg is érkezett bele is szereltem a gépekbe,és mind két géppel csináltam egy 24 órás 100% load tesztet.(értsd úgy hogy AIDA 64 CPU Stressz teszt,megspékelve egy jó kis Furmark-kal egy időben.)Jelentem hogy mind két táp sikeresen teljesített és túlélte a gépekkel együtt.
Sajnos a hatásfoka a gyártó szerint csak 75% de szerintem ez legyen a legkevesebb.A tápegység nagyon halk,idle és load közben sem cicereg, nem melegedett,hűvös levegőt fújt magából.A gépek amikbe raktam sacc per kb 500-520W ot fogyaszottak teljes terhelésen.A tápegységből ki jövő csatlakozók elég hosszúak,2db mid tower gépházba is nagyon szépen meg tudtam oldani velük a kábelmenedzsmentet,az EPS 12V 8pin CPU csati 60cm,24PIN 50cm,2x8PIN PCI-E 50cm,SATA 65cm,ezek közül a 8pin EPS 12V és a 24pin alaplapi csatik harisnyázottak a többi csupasz,a kábelek minősége egész jó,nem kemény de nem is túl puha.Az hogy mennyire lesz megbízható,majd kiderül az évek során 13 ezer ft volt darabja tápnak,kb egy árban volt a chieftec smart 600w al. -
Sonja
nagyúr
A Seasonic Prime Ultra Gold 750W (SSR-750GD2) tápot néztem ki a mostani Corsair TX750 (első széria) lecserélésére. Szegénykém már lassan 8 éves, és a Seasonic a kedvencem (a Corsair idején is Seasonic-ot akartam, csak sokkal többe került ). Ajánlott, vehető nyugodtan?
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
cskamacska
addikt
Továbbra is butaság. A 4 vezetékes EPS csati továbbra is csak 3 vezetékről lenne etetve(pláne olyan molexről jön a fele aminek ágán lehet sok minden más is, és annak vezetékét/csatlakozóját szeretik legelőször teszkógazdaságosítani), ráadásul az ATX/P4 és periféria csatlakozók sokszor ugyanazon 12V ágon lógnak, nem használ az semmit.
Legfőbb gond, hogy milyen táp az aminek csak P4 csatlakozója van, de mai modern gépre akarnánk rádugni? 2007-2008 környékén C2D lapokon már megjelent az EPS csatlakozó, 2010-re már az alsó kat tápokon is ott lógott, így vagy nagyon réginek, vagy nagyon alul méretezettnek kell lennie."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
tlac
nagyúr
válasz subaruwrc #115947 üzenetére
akkor legalább van valami érv a létezésére
van egy ilyen másfajta eps-es cucc is, ami 1 molexről és a táp 4 pin-jéről kapja az áramot:
4 tűs + Molex - 8 tűs tápkábel átalakítójól gondolom, hogy ez már valóban hasznos lehet tuningnál?
főleg ha osztott ágas a tápegység[ Szerkesztve ]
-
abw6291
tag
Melyik univerzális notebook-töltőt ajánljátok?
-
tlac
nagyúr
ezeknek az ATX 4pin - ATX EPS 8pin tápkábel átalakítóknak van valami értelmük?
[link] -
pohár
félisten
válasz Z.É.T. #115942 üzenetére
legalább le tudod 3 napoztatni, talán még épp benne vagy
sajna előfordul ritkán az ilyesmi, szimplán belenyúltál
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Z.É.T.
őstag
Bitfenix Formula Gold 450W élt 3 napot.
(vadonatúj gépben, másik táppal hibátlan)
RIP -
Ramoskaa
senior tag
Bocs! Elvittem kb. Az utolsót , de el is adom , mert + 1000ft-ért kapok +100w-ot
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
Richard!
addikt
válasz cskamacska #115936 üzenetére
eBayes rendelés volt, egyenesen a gyártótól. Talán azért volt kicsit drágább
Mindent onnét rendelek #csakazíbélyMa kezdődik életed háralévő része
-
sir0cco
tag
válasz Lordvipi #115937 üzenetére
Nálam is kerreg az fsp táp fordítva van beépítve így megszünt a hang.
Feszül a kábelezés mint az isten nyila de jó.
Természetesen srmmit nem tapasztaltak garis bevizsgáláskor.
....jött is vissza, hogy semmi baja. 3000huf minusz a semmiért.
A boltot meg hagyjuk leráztak utána.[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz Richard! #115933 üzenetére
Nem rossz választás, jobb mint a felmerült alternatívák. Igaz Heise.de alapján olcsó éppen nem volt, mert még nálunk is 20k alá tart az ára.
Azt viszont nem csodálom hogy egyből Be Quiet lett, német ismerősnek mikor említettem hogy új táp lesz véve, kapásból kérdezte hogy melyik Be Quiet modellt néztem ki..
Martel: Azzal nagyon kinövöd a tápot hogy a 60 wattos videokártyát lecseréled egy 50 wattosra.
Szvsz egy 19000 forintos Bitfenix Formula Gold pont... nem elérhető. Szóval Formula 550W Gold 20500-20800 környékén, és 8700K+GTX1080-ig biztosan nem növöd ki. Radeon 390X, Fury X, és Vega fiúk meg a bányában senyvednek, így nem fenyeget a veszély hogy bárkinek olyanja lesz.Esetleg megnézheted hogy a 550-es Formulának a SATA elrendezése jó-e a házadba, ha tényleg annyi háttértárat bepakolsz
650-től már jobb az elrendezés, sajnos az olcsóbbakból kispórolták a plusz kábelt Annyira nem vészes, mert elég nagy a ráhagyás a csatik között, de lehet hogy az egyik HDD és a DVD között artista mutatvány kell
Viszont közröhej, hogy a 450 és 750 wattos Formulák már megint elfogytak. Tiszta sor hogy hirtelen népszerűek lettek, mint legolcsóbb Gold tápok, de miért nem lehet rendesen után rendelni?
Szab24: lásd feljebb
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
-
Szab24
tag
Sziasztok,
szeretnék egy majdnem új gépet építeni a tervezett konfig: MSI B350M MORTAR ARCTIC, AMD Ryzen 5 1600, 16GB 3000Mhz memória (talán Corsair) + ami eddig is megvan XFX Radeon RX480 4GB, 2 db HDD (500 GB Hitachi és WD) 2 db SSD (60 GB Corsair és 240 GB ADATA)Ha kész lesz nagyon nem tervezek változást (max a videokártya de az is jó pár év múlva)
Milyen tápot ajánlanátok modulárisban és félmodulárisban? 20-25.000 Ft amennyit gondoltam de nem vagyok képben a tápokkal.
Köszönöm a segítséget! -
Martel
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #115931 üzenetére
Most ami van:
Asrock H77 Pro4/MVP alaplap
i5 3570 proci
Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz
Radeon HD5670
7200 rpm hdd
1 SSD
1 DVD
Cooler Master Hyper TX3 EVO hütő
1 házventi
3-4 usb eszközAmi jönne még pluszban:
egy erősebb proci
8 GB ram
1 erősebb videokártya GeForce GTX 1050 vagy erősebb (esetleg valami crossfire megoldás)
1 HDD
1 SSDEzt kellene bírnia kényelmesen.
-
Martel
csendes tag
Sziasztok!
Táp vásárláson gondolkodom és bár a jelenlegi konfigom kisebbel is beéri, olvasva a topicot, meg számolgatva, legalább 500W-os kellene (vagy ha lehet még több) hogy ne nőjem ki.Az elsődleges szempont hogy halk legyen és hosszú távon is megbízható. (Ne kezdjen 1-2 év után kerregni, ciceregni.) Árban max. 20-ig mennék el.
Az alábbi típusok közül melyiket javasoljátok:Illetve ha van jobb darab azt is írjátok meg!
FSP Hyper M 600W vagy 700W
FSP HEXA 85+ 550W
Chieftec A-135 650W
Seasonic SS-500ET
Seasonic SS-600ET F3
Chieftec Force 500W
be quiet! Pure Power 10 500W SilverElőre is köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Richard! #115928 üzenetére
Szia.
300W elég lesz, de nem baj, ha nagyobb.
FSP Hexa+ 400, erre 3 év garancia van, viszont nem a leghalkabb. Kicsit drágábban ezeket ajánlom:
-Be Quiet! Pure Power 10 300W, 350W > 3 év, hű a nevéhez
-Seasonic Eco 430W > 3 év, kb egy kicsit lebutított S12II
-Seasonic S12II 430W > 5 év -
Richard!
addikt
Üdv!
Maszkimum 15.000 Ft-ig keresek tápot, egy FX4100, GT 1030, 1TB SATA II HDD és egy alsótápos gagyi ház ellátására.
Nem követem a piacot, de szerintem elég lesz egy jobb 400-as ugye? Vagy mit javasoltok?Ma kezdődik életed háralévő része
-
MMIX
addikt
Félmodulárissá tette korábbi táptrióját a SilverStone, Prohardver.hu
SilverStone Essential Gold (ET*50-HG)
Képek, coolpc.com.tw
CWT GPS, Yate Loon D14SM-12 ventilátor.[ Szerkesztve ]
-
HSNet
aktív tag
válasz subaruwrc #115924 üzenetére
Köszönöm, neked is és cskamacska-nak is mégegyszer.
Megyek holnap a Corsair-ért, ha nem lesz, vagy valahogy reggelre megdrágul (rendelés megvolt, de láttunk már furcsa dolgokat), akkor lecsapok egy focus plus / evga-ra, ami kapható.In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
cskamacska
addikt
válasz HSNet #115923 üzenetére
Túlméretezettnek éppen túlmotorozott, de 80% alá valahol 30W környékén eshet be a Corsair
attól nem rettegnék, hogy 50W alatt fog enni a gép.
Viszont ha meghúzod
akkor enni kér a nép.
Amúgy a kicsit rövidebb 2018-as modell szintén olcsóért, 32-33k körül már előfordul. Corsair RMx Series RM750x 2018 750W Gold
Azért bátorkodtam a zakcióra lőni, mert a mostani drágulása után 30000 forintért kapnád az RM550x-et, mint jobb Gold alternatívát.
Azon túl hogy kompaktabb, mást elvileg nem variáltak, de legalább drágább.Persze BitFenix Formula 650W Gold 24000 forint alatt szintén egy lehetőség.
ui. húúú de lassú vagyok, ebből hajcsi lesz
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz cskamacska #115921 üzenetére
corsairnek is ki lehet majd küldeni a tápot ha meg van az eredeti számla
úgy érvényesíthető a 10 év simánsylvia_1988
hexa 500 elég lesz neki
HSNet
focus plus 650-750
vagy
evga gq - g2 - g3 esetleg p2 650 - 750 közül bármelyik jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
HSNet
aktív tag
válasz cskamacska #115921 üzenetére
Köszi, jól hangzik, de nem lesz sok a 750W? Idle fogyi miatt kérdezem, nyilván azon nem fog megsértődni a táp, ha csak 50% körül hajtom terhelés alatt
NVM: Megtaláltam a Johny-n, elolvastam, megvettem, köszönöm a tippet
[ Szerkesztve ]
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
vaakuum
addikt
válasz cskamacska #115917 üzenetére
Köszönöm!
Azt hiszem akkor ráhajtok a 450-es bitfenix formulára...pusztán technikai kíváncsiság:
[erről a tápról mi a vélemény?]
Olyan formás kis jószág...[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
cskamacska
addikt
válasz HSNet #115920 üzenetére
Szerintem az rbx.hu direkt neked zakciózta le az RMx 750-et.
Corsair RMx Series RM750x 750W, 80 PLUS Gold, Fully modular, 135mm 30 870 Ft (24 307 Ft + ÁFA)
Egyetlen hátránya, hogy nem vállalnak a 10 év gariból csak 5-öt.
Most úgy néz ki, hogy ha nem te is a legolcsóbb Bitfenix Formulát választod, akkor egy 550-es Gold táp 25k felett lesz az olcsóbbakból, 31k a drágábbakból, 650W felára még 5000. Ez az RMx 750, ha tényleg meghozzák ennyiért, akkor még az orrodat is tisztíccsa.
-
HSNet
aktív tag
Üdv,
Ryzen R7 2700x + Vega56 -hoz néznék tápot. Komoly tuningot nem tervezek, moduláris táp előny, de nem ragaszkodok hozzá. Árban kb 20-30 körülre gondoltam. Ha jól érzem, akkor 500-650 W között érdemes nézelődni, ugye?Az alábbiakat néztem, van köztük olyan ami kerülendő? Esetleg valami más értelmes ötlet?
SEASONIC S12II
SEASONIC M12II
FSP Hyper M
FSP Hyper M85+
FSP Raider II
BeQuite! PurePower 10
Seasonic Focus Plus
FSP Hydo X
EVGA Supernova Gold-ok (G3? GQ?)In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
Tamagocsi123
tag
válasz cskamacska #115917 üzenetére
Azt majd a lottó 5 után!
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
jim bcs
nagyúr
válasz sylvia_1988 #115911 üzenetére
Minden molex pin rendesen belecsusszant a helyére, átnézted tüzetesen a csatlakozó foglalatait? Az ilyen átalakítóknál általános hiba, hogy összedugáskor 1-2 pin nem csúszik a helyére, kitolja az anya a pint a foglalatból. Oka az, hogy nincsenek eléggé szétnyitva a pin rögzítő szárnyai, ilyenkor a szárnyakat akár egy tűvel ki kell nyitni és egyesével a helyükre kell tolni.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
cskamacska
addikt
válasz vaakuum #115908 üzenetére
Be Quiet tényleg elég népszerű, de nem a HEC beles budget tápjaik. Az EVGA 500B szintén budget, 19000-ért még túlárazott is.
be quiet! Pure Power 10 400W Silver 17000-től kezdődik(btw 300-350W Pure Power 10 változatokban gyengébb bél van!), 500W Silver 19880-tól, Straight Power E10 400W Gold 20890-től
De Bitfenix Formula 450W Gold most 19000 környéke, 550W Gold meg már 20500-től kapható, ezek jobbak mint a Pure Power majd azonos áron. Mind e Be Quiet mind a Bitfenix tápok halkak.
Tamagocsi123: Csak nem tudtalak rá venni a jóra. Pedig már készítettem a teszkógazdaságos Seasonic Focus Plus Gold/Platinum linkeket.
-
sylvia_1988
tag
válasz subaruwrc #115912 üzenetére
Kár, mert most nem terveztem beruházni egy új tápra.
Az FSP Hexa+ 500 W jó választás? Vagy van jobb ár/érték arányú opció?
*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***
-
bleszko
csendes tag
Sziasztok! Tippeket szeretnék kérni tápegység vásárlással kapcsolatban. Fx 8350-es procimhoz néztem gtx 1050 ti 4gb-os videókártyát és ezekhez keresek megbízható tápot lehetőleg 15 max 20k alatt. (Jelenlegi alaplapom asrock 970 extreme 4, a tápnál sajna volt egy kavarodás és nincsenek meg az adatai nem tudok semmit azon kívül ami rá van írva: Chieftec a-80, és Kingston 2x4GB DDR3 ) 3 és fél éve vettem ezeket. A táp cseréjének oka röviden az, hogy korábban is volt már táp problémám és pár napja annyira kapcsolt be a gépem, hogy csak zúgott. Nem töltött be a bios. vidi kártyát kicseréltem, monitort kicseréltem, semmi. Vissza került minden alaphelyzetbe, másnapra működött megint. Korábban is volt hasonló probléma, akkor táppal volt a baj. Viszont a játék amivel mostanában játszottam sokkal rosszabb, nagyobb effekteknél belassul és volt, hogy kifagyott. Nem 100%, hogy táp, de videókártyára és tápra tippelek, hogy valami nem stimmel. Ha valakinek volt hasonló problémája vagy tud haszbos tanácsot adni azzal sokat segítene.
Köszi! -
subaruwrc
félisten
válasz sylvia_1988 #115911 üzenetére
Nem fogja. Táp megfáradt
-
sylvia_1988
tag
válasz gbors #115909 üzenetére
Köszönöm a segítőkészséget!
- Letöltöttem a FurMark-ot, a teszt indítása után 1-ig sem tudtam elszámolni, azonnal újraindult a gép.
- Kontakthiba biztosan nincs, rengetegszer szereltem gépet és délután mindent leellenőriztem.
- Már korábban átkötöttem az átalakítót másik 2 molexre, tehát az nem hozott változást. Új átalakítót végül csak holnap fogok tudni szerezni, jó lenne, ha az megoldaná a problémát.[ Szerkesztve ]
*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***
-
nagyúr
válasz sylvia_1988 #115907 üzenetére
A leírtak egy kicsit a tápellátás probléma irányába billentik a mérleget, de abszolút nem bizonyító erejű. Esetleg próbálj meg egy FurMarkot vagy valami hasonló power vírust - ha azoktól azonnal lehal, akkor gyanús, hogy a táp körül van a gond.
Meg lehet próbálni azt is, hogy másik molexekre teszed az átalakítót, ill. a csatlakozást is érdemes ellenőrizni, rendesen össze vannak-e dugva."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
vaakuum
addikt
ryzen 1600 + rx 580 mellé ti melyiket vennétek?
be-quiet-500w-system-power-8-bn241 (15355Ft) vagy
evga_b1_500w (19290Ft) éri meg jobban? Csend és stabilitás a lényeg. Jelenleg már van egy EVGA-m (supernova 550 gs), semmi panaszom nincs rá, de látom a be quiet is elég népszerű"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
sylvia_1988
tag
válasz gbors #115904 üzenetére
Sajnos nincs lehetőségem máshol kipróbálni a kártyát. Az átalakítóból viszont tudok szerezni másikat, majd este megnézem... A táp valószínűleg nem rossz, mert egy darabig volt nálam egy ASUS gyártmányú GTX 760 és akkor nem volt probléma, igaz, azon a kártyán 1 db 8 tűs aljzat volt, tehát nem kellett átalakítót beiktatni.
Egyébként játékon kívül nincs újraindulás, régebbi játékok esetében pedig ritkábban van. Új játékok alatt pár percen belül újraindul a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Tamagocsi123
tag
válasz cskamacska #115880 üzenetére
Meggyöztél fsp hexa 550W lesz!
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
MMIX
addikt
Thermaltake Toughpower GX1 500/600/700W, 80+Gold
www.reichelt.de képek alapján, CWT GPS
-
nagyúr
válasz sylvia_1988 #115900 üzenetére
Ennek elvben menni kellene. Lehet rossz a kábel, lehet rossz a VGA és a táp is. Van lehetőséged máshol kipróbálni a 760-at?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
KAMELOT
titán
válasz Lordvipi #115899 üzenetére
Ilyen esetben azt ajánlom ha van lehetőség személyesen vidd be és teszteltesd le velük.
Szomorú az egészben az, hogy szerintem meg sem nézték csak ezt írták, hogy lerázzanak. Mivel lefelé van a venti nálad, szerintem ők felfelé nézték ezért nem érzékelték a hibát. Leírtad nekik, hogy lefelé van a venti és kerreg?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
chopin42
addikt
válasz Lordvipi #115899 üzenetére
Ide fordulj:Garancia kérdés, fogyasztóvédelem.
Másrészt az emag román székhelyű, tehát a magyar törvények nem úgy hatnak rá.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
subaruwrc
félisten
válasz sylvia_1988 #115900 üzenetére
hát 370w-ba bele kéne hogy férjél úgyhogy akkor inkább táp csere lesz ez. ( vagy kondi cserés felújítás )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest