Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Atla
senior tag
válasz
Enter65
üzenetére
Adatlapomon van a config,de
-2500K huzva,tervezek egy 6 magos 12 szálas,vagy 4 magos 8 szálas,proci cserét,AMD vagy Intel még nem tudom,de tuning lesz valoszínű ott is.
-AMD R9 290 ezt nem birta a Chieftechem egy ágon.Itt egy kép róla.

-1 SSD,2 HDD,
- 5 házventi,+ a processzor venti.
Olyan érzésem van a 750W-os táp után,hogy egy kisebbet kell vennem,mintha visszalépés lenne,ezért nem merek 600W-nál kissebbet nézni,pedig lehet egy 500W-os is elvinné a configot.

Szóval akkor a Corsair project törölve,viszont ezt a Be Quitet tesztet most olvastam itt Ph-n.
SEASONIC FOCUS+ SSR-650FX 28K
BE QUIET! PURE POWER 10 CM 600W 29K -
Mexeltkeszeg
csendes tag
válasz
Enter65
üzenetére
Ennyire még nem néztem utána de a régi Chieftec GPS-400AA-101 A-som már lassan abban a korban van, rokonomhoz van elhelyezve, a mai napig takarítom, olajozom és még vidáman elvan, nemsoká költözik vissza hozzám párom gépébe. A kérdés hogy 6+ év múlva is ugyanazok a csatik lesznek-e az alaplapon

-
korren
aktív tag
válasz
Enter65
üzenetére
Igen, vittem már vissza terméket iPon-ba, nagyon korrektek szoktak lenni ilyen téren.
Ráadásul a Seasonic erre nem a szokásos 10, hanem 12 év garit ad.Akkor marad az.
Bár fáj a szívem a SUPER-FLOWER - ért, mert irtó jó áron van! Ha kell vkinek csapjon le rá!
Annyi hogy egy PCI-E ág van rajta. -
mghltm
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
"A vitaanyagot többszöri módosítás után 1993. szeptemberében fogadták el, s a konszenzus eredményeként született MSZ 1 jelû szabványt a Szabványügyi Közlöny 1993. decemberi számában közzé is tették. Ez - nemzetközi egyezményekkel összhangban - elôírja, hogy az új villamos készülékeket a "megszokott" 380/220 V-os hálózati tápfeszültség helyett a továbbiakban hazánkban is 400/230 V-ra kell tervezni, valamint csak ilyen készülékeket szabad gyártani. 1996. január 1-tôl már csak a 400/230 V-os készülékeket szabad forgalomba hozni. Tartalmazza továbbá, hogy 2003. január 1-jétôl a hálózati feszültség névleges értéke 230 V kell, hogy legyen."
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Enter65
üzenetére
Ja olvastam a fej lécet, máskor nem ide írok.

Szia. Csak olvastam, hogy milyen márkás tápokról írogatnak, gondoltam meg írom milyen tapasztalatom van.
Persze abban igazad van, hogy feldobtam a írást ebből nem derült ki, igaz! Csak sok táp volt nálam, és azt szerettem volna érzékeltetni, hogy hiába a jó márka amiket írtok, de a meglátásom az, hogy anyag szegény
kommersz alkatrészekből állnak az említett tápok.Pedig ami igazán jó a régebbi FSP, Cooler Master,Chieftec(Delta)Antec-tápok. de ennél jóval megbízhatóbbak a Brand gyártok Szerveres,Workstation, ás sima nagy teljesítményű tápjai, ami a lényeg egy tápnál csak a alaplap, vga a mérvadó a többi alig fogyaszt.ÜDV. -
-
Kékes525
félisten
válasz
Enter65
üzenetére
Esetleg erősebb processzor, erősebb videokártya (de nem lényegesen nagyobb), +1 x 6TB hard disk. Ezek beleférnek az 550W-ba? Az ár megfelelő amiket írtál, csak jó legyen.
Ezekre gondoltál?
-
scabi78
senior tag
válasz
Enter65
üzenetére
Köszi.
Az FSP Hyper a legolcsóbb és az egyik oldalon 5 év garancia van rá. A webshop adatai alapján a zajszint 19 dB. Nem tudom, hogy mi alapján kell válogatni. Én csak az árát és a garancia idejét, meg a külsejét nézem, a többihez nem értek...
Az FSP-ről jókat hallottam, a BQ szimpi, az EVGA-ról és a Seasonic-ról nincs véleményem.Ha csak egyet kellene ajánlanod, melyik lenne az?
-
-
Zsoca_D
tag
válasz
Enter65
üzenetére
Uhh... "Zöld" vagyok a témában. A moduláris rész azt jelenti, hogy azok a csatlakozóhelyek a tápon, amikbe bemennek a gyárilag adott kábelek? És esetleg az egyik ilyen helyre (VGA1,2) bedughatok egy olyan kábelt, amit csinál valaki, és van rajta 3-4 db 8pin-es vagy 6pin-es kimenet? Megosztanád a srác elérhetőségét (akár priviben is).
Viszont visszatérve kicsit az előzőre Mert ha vehetnék is ilyen kábelt tőle, nekem ez holnapra kellene, így lehet, hogy nem megoldható.
A sata kábeleken 3 csatlakozó van, a molex-en pedig van egy olyan is, amin 4. Elérhető valahol olyan adat, hogy ezek az ágak max mennyivel terhelhetőek? A táp hivatalos honlapján ilyet nem találok. Viszont ha egy sata legalább 15W-ra van kitalálva, akkor a 3-as sata elbírja simán a ráeső terhelést. A nagyobb kártya kap 2x8pin + riser táplálást. Mivel felső határként 170-180W fogyaszt, így ha a riser sokkal kisebb áramot is húz, egy darab 8pin max 80W lehet, amit 2 satára osztva 40W-tól sehogyan sem lehet több. Vagy itt az a gond, hogy folyamatos terhelés nem tetszik neki? És mi a helyzet ilyen szempontból a molex-el? Azon is van 3 csatlakozó. Az a folyamatos terhelést jobban bírja? Mekkora terhelésre van kitalálva? Régebben azt olvastam, hogy ha muszáj "mókolni" a tápolással, akkor inkább molex, mint sata. Ha a sata is elvileg megbirkózik 50W körüli terheléssel, akkor a molex lehet ettől "erősebb" is? Bírja a folyamatos terhelést, ha nem csúcsközelében terheljük? Tegyük fel bír 60-70W-ot (vagy akár többet is), akkor a folyamatos max 40W megárthat? -
Zsoca_D
tag
válasz
Enter65
üzenetére
Eleve 3-3 arányban akartam megosztani a kártyákat, de sajnos nem sikerült átadnom a mondandóm lényegét.

Minden kártyának KETTŐ Pci táp kell. 8+6 vagy 8+8 pin (Rx570 és Vega).
Tehát egyszerűen fizikailag nincs annyi csatlakozóm (közel sem), mint amennyi kellene.
Gyakorlatilag 4 kártya rákötése után elfogy a Pcia csatlakozóim száma. Sőt...
BQ-nál van 3db 8pin és 3db 6pin (tehát még 2 kártyára sem elég direktben). Ott adtak gyárilag egy 2x6->8pin átalakítót. Így jött ki a 4x8 és marad egy db 6-os. B3-nál van 4x8, és nincs 6-os (ez pont két kártya).
Valahogyan ki kellene hoznom még táponként 2x8pin-t.
BQ-nál ki tudom hozni egyszerűen ezt, ha a molex használható kártya tápolásra. Két külön molexos ága van összesen 5 csatlakozóval, így 2xmolex->8pin egyiken és másikon is, így megoldottuk a harmadik kártyát erre a tápra és maradt "lógóban" egy molex és egy 6pin.
B3-nál viszont sima 4x8pin van, és nincs 6pin-es ág. Ráadásul molex-ból is csak egy ág van 3 csatlakozóval. Itt nem tudom még akkor sem megoldani "tisztán", ha a molex nyugodtan tápolhatja a kártyát (nincs 4 molex-em). Itt gondoltam "bevetni" azt az átalakítót, amit láttam: 2xsata->8pin.
Riserek táplálása nem hiszem, hogy gond lenne, mert azok úgy tudom nem húznak nagy áramot, és eleve sok belőlük úgy van kialakítva, hogy 1 satáról megy. A kártya a fő áramot a 8pin/6pin-ből veszi.PS Közben eszembe jutott egy olyan kombináció is, hogy kicserélem a molex kábelt a két táp között (mindkettő EVGA 750), és akkor a BQ-nál a fennmaradt 6pin és egy molex-ből csinálok 8pin-t. Még nem néztem, de sejtem, hogy ilyen átalakító is van.
-
zozó72
csendes tag
válasz
Enter65
üzenetére
Köszi, tényleg nem írtam árat.
Sima asztali PC lenne a gépem, úgyhogy olyan 20 ezer forint körüli FSP tápot keresek.FSP Hyper M 500W (PPA5005900)
FSP Hydro 500W Bronze (PPA5006401)
FSP RAIDER S 550W (PPA5502302)
FSP HEXA 85+ 550W Bronze (PPA5504301)Ezeket dobta ki az árukereső
-
lzs
újonc
válasz
Enter65
üzenetére
chieftec ctg 500 80p ezt nyúzom most.
amúgy köszi.
azért írok 15 körült, mert tudom, hogy úgyis több lesz.(#113752) syberia
köszi, meggondolom.
igazából a kérdés az lett volna, hogy kötelező most új tápot venni, vagy biosig se jutok el a mostanival?
Perpill a tuningot se tervezem még pl. -
billy
csendes tag
válasz
Enter65
üzenetére
Mert nem értenek hozzá és nincs tapasztalatuk. Ezért kérdezősködnek előbb a hozzáértő emberektől, mielőtt még valami hülyeséget csinálnának. Én nem ragaszkodok a spóroláshoz, ha indokolt a drágább. Éreztem én, hogy máshogy kéne megfogalmazni a kérdést.
koxx: Köszi a tanácsot! Minden apró infó jól jön.
-
válasz
Enter65
üzenetére
Ha egyszer megjön...

billy: ha 1080Ti-re futja akkor ne spórolj a tápon, 15ezres tápra én nem kötnék 1080-at. Igen mindkettő tápcsatit be kell kötni mert rohadt sokat zabál a vga. Ha később is bővíteni akarsz akkor miért nem veszel vmi 1000W+-os gold/plat moduláris tápot?
-
molyolo77
újonc
-
szazbolha
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Szerintem meg nem. Jól leírtam mire van a szükségem, a konfig megadása semmiféle pluszt nem adott hozzá. Ismét mindenkinek köszönöm, hogy segített.
De javaslom, hogy kicsit elfogadóbban bánjatok azokkal akik úgy gondolják kellő ismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy a saját konfigjuk áramfelvételét (itteni terminológiával "fogyasztását") megadják a tápválasztás fő paramétereként. -
szazbolha
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Bocsi... de a pcie csatik számának semmi a köze ahhoz, hogy egy rendszer 12V-os ágán mennyi max. áramot vesz fel. És az is tök mindegy hogy 2, 4 vagy 6 VGA van a rendszerben. Az amper az amper. Szerintem korrekten specifikáltam hogy mire van szükségem, nem tudtam hogy konfigot is kötelező megadni.
Úgy gondolom helyesen számoltam a 60A-t. amihez egy FSP raider II 750W is elegendő lenne a maga 62,5A-jával és silver minősítésével (ezt is írtam - sajnos nem kapható vagy csak hetes rendeléssel és csak 4 pcie csatija van). Mivel nincs termék ismeretem, ezért kértem itt segítséget leírva mire lenne szükségem.De csekkoljuk le, hátha tévedtem . A konfig:
H81 pro BTC + I3-4170 + 4GB RAM + 120GB SSD + 3 db 12cm Venti + 4 db GTX 1060 3GB + 3db USB riser (pcie csatis)Véleményem szerint a konfig max. áramfelvétele nem lehet több 50A-nál, ezt 20% tartalékkal megtoldva jön ki a 60A. Ti mást mondanátok?
A wattban gondolkodóknak:
1 db GTX 1060 /Gb -> max 125W
H81 pro BTC + I3-4170 + 4GB RAM -> max 90W
SSD+Ventik -> max 10W
Összesen 600W +20% biztonsági tartalékkal 720W
Ráadásnak: a VGA-k tipikusan 75%-on járnak a CPU meg 10%-on, bányászás alatt ez kb 400W -
Hunork
veterán
válasz
Enter65
üzenetére
Cimboránál meg USB alapú a riser...

Többször is írtam, hogy hatkártyás vagy hat VGA, tök mindegy, nem volt utalás eddig a 4 VGA-ra. Aztán arra is figyelni kell PCIE portoknál, hogy mindnek saját áramellátás kell legyen, akad alaplap, mely fizikailag letiltja a portokat, ha azok összes energia felvétele meghalad egy adott értéket. Nem ismerem az említett lapot, így erről nem is tudok nyilatkozni. Mindegy, reméljük rendben fog működni.
-
szazbolha
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Enter65. Talán másnak is hasznos lehet, ezért külön hsz-ben leírom, hogy jött ki a kártyák árama.
1. Megnéztem a techPowerUp tesztjét az adott kártyatípussal. A Avg és Peak értéket vettem alapul
2. techPowerUp mérését összevettem olyan teszt oldallal ahol szintén nem faltól, hanem megfelelő eszközzel mérik az áramfelvételt. Kb. stimmelt
3. Megnéztem a Whattomine oldalon a kártya fogyasztását 65%-os TDP-nél.
4. Saját méréseket végeztem. Csak faltól tudok mérni egy wattmérővel, de ismerem a táp hatásfokát.
4.1. Megmértem a gép fogyasztását VGA nélkül, terhelve a cpu-t és terheletlenül is.
4.2. Megmértem a gép fogyasztását VGA-val, furmarkkal és EWBF-vel terhelve (65% és 100% TDP-vel) majd terheletlenül is.5. Kiszámoltam a mért adatokból a VGA terhelés alatti fogyasztását.
Falnál mérve: Pvga = Pgepvga-Pgep
12V-os ágra átszámolva:. Pvga12v=Pvga*n, ahol n a hatásfok. (pl 82% -> n= 0,82)
Áramfelvétel Ivga12v= Pvga12v /126. A tesztekből származó adatokat összevettem a saját méréseimmel. Kb egyeztek.
7- Ugyanígy megmértem és kiszámoltam a szerintem gazdaságos 75% TDP-re is.Ez a mérés és számítás egyszerű, szerintem középiskolai tanulmányokkal lefedhető, de lehet már ált. iskola végén is tanítanak hatásfokot. Az áram * feszültség = teljesítmény hármast biztosan. (P=U*I)
-
szazbolha
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Igen, köszönöm, mindent beleszámoltam, sőt faltól vissza is mértem.
Megjegyzem, az Asrock BTC lapnak nem kell 2db molex, csak lehetőség. Amíg a pcie 1x-ről nincs áram felvétel (márpedig nincs, mert a riserek külön betápot kapnak, nem az usb kábelen megy a delej) nincs rá szükség.
(#113323) Hunork Köszönöm a válaszod, és a tippet. Nagyon jó kis táp az a goldos SEASONIC Focus Plus tápp, de valami szerényebbre gondoltam. Igaz, ha még bővítenék pont jó lenne a speckója alapján, de ezzel ki kéne lépjek a PC házból és nyitott rig kéne, Tudom hol a határ.
Reménykedem, nem fogok belebukni, eleve 20% tartalékkal számoltam, a max áramfelvételhez képest.
Nem hasra ütés szerű számokat írtam le, hanem tervezettet.
Sajnos nincs termék ismeretem, ezért kell kérdezzek ebben a nagy tudásbázisban. A megvásárlandó tápot sem szeretném átkábelezni (garvesztés + eladhathatlan) ezért is keresek 6 db pcie csatisat. A molex még csak-csak de a sata csatik 4-5A-nél többel nem nagyon terhelhetőek. -
szazbolha
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Köszi! Nekem elég a 60A a 12V-os ágon, nem kell több... max 70A de csak azért hogy üzemszerű működés közben a ennek 50-60%-át vegye fel a rendszerem és ezért a max. legyen az eff. A nagyobb tápok ára aránytalanul növekszik. A 6db pcie csati egyrészt kényelmi elvárás, másrészt nem szeretnék sokat toldani elosztani, melegedő kábeleket keresni.
Szóval ne kell sem 2 táp, sem 1200W-os. az igény 60A max. (720w) aminek kb a felét használom majd üzemszerően 35A-t,
-
FunPro
őstag
válasz
Enter65
üzenetére
Tegnap kicsit jobban belemerültem.
Átraktam ugye egy másik gépbe, lefuttattam rajta egy hdd tesztet, meg sem nyekkent.
Amikor visszavittem az alap gépbe, akkor már a kábelt is vittem magammal, mert azzal ugye jó volt. Bedugtam egy teljesen új sata slotba.Első próbálkozásra mindent úgy dugtam össze ahogy volt. Második próbálkozásra kihúztam a cicergősön kívüli vinyót, így csak az SSD maradt mellette, mind a kettő külön ágon. Harmadik próbálkozásra már az SSD-t sem dugtam rá, hanem egyedül a cicergős maradt.
A hang nem szűnt meg, egy alkalmat kivéve, amikor véletlenül félredugtam a tápot, és így a nem cicergős vinyó ment az SSD-vel. Szóval elmondhatom, hogy a másik merevlemez köszöni, de jól megvan a táppal.
Ezért nem értem én sem, hogy mi lehet ez.

#syberia
A tápokhoz annyira nem értek sajnos. Azért választottam a VP500PC-t, mert olcsó volt, de mégis nagyon jókat olvastam róla.
Am, olyan 16-17 ezer körüli összeget szánnék egy új tápra.
U.I.: azért ide is belinkelem, hogy mégis milyen hangot ad ki:
[link] -
Winner_hun
félisten
-
WWallace
csendes tag
válasz
Enter65
üzenetére
És Hyper S vagy Hyper M tápod van? Ha jól jártam utána, akkor a kettő között (legalábbis az 500W-osakat néztem) alapvetően az a különbség, hogy az M moduláris, az S pedig nem, illetve az M-ben eggyel több SATA és Molex csatlakozó van. Az én konfigomhoz - ha jól gondolom - az a 8 db. SATA és 2 db. Molex is bőven sok, a modularitás pedig őszintén szólva nekem mindegy.
Szóval akkor bőven elég lenne az S is, ha a Hyper mellett döntök, ugye? És az 500W is elég, ha te 600W-tal ennyi mindent hajtasz meg.

-
ElectroFM
csendes tag
válasz
Enter65
üzenetére
Szia! Akkor egy 300 350wos táp is elegendő ha minőségibb darab? Mert nézelődtem bár én 400 w körül, de fogalmam sincs a tápokról.
Amit néztem 3 példa:
CHIEFTEC GPE-400S ECO 400W
ENERMAX Lepa MX F1 400W Akciós
CHIEFTEC GPA-400S8 400W -ennél sok jót láttam az iponon
Igazából a gép összértéke nincs szerintem 40 nél több igy szeretnék 10e körényékén maradni .
Azért is mert ez helyett egy teljesen új nagy konfig van készülőben ,szóval ez tovább nem lesz fejlesztve. -
-
_Atesz
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Ezeket ajánlom:
Thermaltake Toughpower 1200W GOLD (PS-TPD-1200MPCG): félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
FSP AURUM PT 1200W (PPA12A0600): full moduláris, 80+ Platinum, halk, 5 év garancia. -> ezt venném
-
_Atesz
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Talán azért szeretne nagyobbat, mert azt ajánlotta neki egy boltos, aki HKC, Codegen, stb. márkákhoz szokott. Abban az esetben tényleg jobb (valamivel) a nagyobb. Itt minőségi tápokat ajánlottam, ha semmiképp sem enged, arra az esetre ajánlok pár 650W-ost (az ő pénze):
Corsair RM650i: full moduláris, 80+ Gold, halk, 10 év garancia, félpasszív (szoftveresen szabályozható)
Corsair RM650X: full moduláris, 80+ Gold, halk, 10 év garancia, félpasszív (nem kapcsolható)
EVGA SuperNOVA 650 GS: full moduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia, Seasonic G belső, félpasszív (kikapcsolható)
-
FoLey-v
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Ha arra értetted,hogy ide kitettem akkor ez nem is volt reklám,hanem a tápegység részéhez tartozó kiegészítő,szóval itt a témával kapcsolatban írtam. Mivel itt ajánlották nekem a hosszabítót és megoszthatom itt a tapasztalatomat,szerintem meg érdekelnének is. Mellesleg ha erre az úrra gondolsz akkor nincsen,mert már kérdeztem.

Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Gaming notebook topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Robotporszívók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Series X|S
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- További aktív témák...
- Lian Li SP750 750W Gold SFX Moduláris Tápegység
- Chieftec CFT-620-12S 620W ATX tápegység -- JANUÁR 12.-IG JEGELVE
- Corsair AX 750 Professional Series - Teljesen Moduláris Tápegység + Extra kábelek
- Fsp Hydro G Pro 1000w Gold vagy 1200w
- Közepes teljesítményű Chieftec GPS-500AB kedvező áron, garanciával!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de ha az eco mod biztonságos minek szivja feleslegesen magába a port..