Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Magisk
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebixxx
tag
válasz MasterMark #105386 üzenetére
Udv!
Nekem epp par napja erkezett meg az uj Corsair RM650i tapom ami egy Seasonic S12II-620-at valtott mert szamomra tul hangos volt ezert kertem itt tanacsot es ezt a Corsairt ajanlottak..Szerencsere be is valtotta a remenyeket, sokkal halkabb ez a tap, nekem megerte a cseret.. Ami ezt a Corsair link progit illeti nekem az istenert se akar mukodni egyik verzio se mukodott amit leszedtem a Corsair honlapjarol.. Errol amugy tud valaki valamit?
Amugy a tap szerintem elegge rendben van a csomagolasra is adtak amugy azt megkell hagyni, barsony tasak a tapnak meg kulon kis taska a kabeleknek..I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
_Atesz
addikt
válasz vezerhu #105389 üzenetére
Szia, mi lesz még a gépben a 7600k procin kívül?
szabifotosSzia, kb. 300W-os max. fogyasztással lehet számolni, ahhoz egy minőségi 450-500W-os táp is elég.
Akár jó a kinézett CPS-500S is, vagy ez:Antec VPF450: fix kábeles, 80+ Bronze, közepesen halk, 3 év garancia.
-
MasterMark
titán
válasz temporello #105395 üzenetére
Igen, ezek meg vannak.
Annak hogy egy vagy két ág, milyen értelme van?
Switch Tax
-
temporello
tag
válasz MasterMark #105386 üzenetére
Az RMi sorozatnál be lehet állítani,hogy a +12V egy vagy két ágról menjen,a ventilátor FDB-s,2 floppy csatlakozó van.
A Corsair honlapján meg tudod nézni a pontos leírásokat. -
IstvánLászló
senior tag
Szia! MMIX
A Chieftec A135 Series 750W (APS-750CB) néz ki jónak igen igen én őt választom és nem az ára a mérvadó, stabilitása a lényeg.
A belseje meggyőző a látottak alapján egy SIRTEC belsős gyártmány én is ezt megerősítem, most tudtam utánaolvasni.
Köszönöm a korrekt segítségedet és hogy időt is szakítottál én rám.Tisztelettel és üdvözlettel, István László
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
syberia
veterán
válasz waccamár #105387 üzenetére
Bőven elég lesz 400 watt, úgy saccolom hogy ha tuningolnád a processzort, akkor sem tudnád 200 watt fölé vinni az áramfelvételt. Másik tápos topikból friss tapasztalat az általad kinézett Fsp Hyper 500w táppal.
https://howbad.info/
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lordgab #105388 üzenetére
Szia.
Nem a legjobb választás, egész sok hibásodik meg közülük.
Ezeket nézegetném használtan:
-FSP Aurum (S) 500W, 600W
-FSP Raider (S) 550W, 650W
-Seasonic S12II 520, 620Újonnan: Chieftec CPS-500S, CPS-550S, habár ezeknek rövidek a kábeleik, illetve csak két év garancia van.
-
szabifotos
senior tag
válasz szabifotos #105361 üzenetére
Szóval, valaki? 2db VGA-val egy hasonló konfig mekkora teljesítményt vesz fel? Kell a 6-700W táp? Ha igen, van ilyen 20 ezer körül, ami ajánlott?
-
vezerhu
csendes tag
Hi!
Már megvolt a választásom a 7600K-hoz (FSP 500 Hexa+), de az aqua most nem tudja beszerezni.
Egy gyors ajánlat helyette? (Lehetőleg aqua kínálatából, árkategórián belül)
Köszönöm! -
Lordgab
újonc
Sziasztok! Új vga miatt kellene váltanom tápegységet.
Chieftec ctg-500-80p-et néztem magamnak, nem tudom, hogy elég lenne-e a konfignak.
Konfig(új kártyával):
VGA: RX 480 MSI GAMING X
Proci: FX 6300(gyári hűtő, abból is jobbat veszek később)
HDD: 500gb 7200rpm Seagate
Alaplap:ASROCK 970 Extreme4
1db 120mm-es hűtő van benne még.
8GB DDR3-as HyperX ram.(1 stick)A processzort ha lehetséges majd az új hűtővel OC-zni fogom olyan 4,3 felé, hogy ne legyen bottleneck.
Esetleg ha valami jobb tápegységet tudtok kb. 10ezer forint körül akkor jelezzétek.
Köszi előre a segítséget![ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
A Corsair RMx és az RMi között tényleg csak a Corsair Link a különbség? (650 W-os)
Megéri a különbözetet? Valaki használja ezt, tudna róla véleményt mondani?Switch Tax
-
dani_golf
tag
hello.érdkelödnék a Be Quiet ben a Staright power ugye halk mint atom.jobb a pure-nél..de kérdem hogy a 400- körüiekben van e moduláris?
-
_Atesz
addikt
válasz Goblin12 #105365 üzenetére
Szia, elég lesz, de lehetőleg kapjon légáramlatot a táp, illetve alsó tápos házban ráccsal felfele kell beszerelni.
süttyő (#105366)Olcsóbb:
Antec VPF550: fix kábeles, 80+ Bronze, közepesen halk, 3 év garancia.
Drágább:
EVGA SuperNOVA 650 GQ: full moduláris, 80+ Gold, közepesen halk, 5 év garancia, FSP Aurum belső, félpasszív (kikapcsolható)
FSP Hydro X 550W: fix kábeles, 80+ Gold, közepesen halk, 5 év garancia.
Be Quiet Pure Power 10 500W (BN273): fix kábeles, 80+ Silver, halk, 3 év garancia.
Be Quiet Pure Power 10 500W (BN277): félmoduláris, 80+ Silver, halk, 3 év garancia.
-
süttyő
tag
Szaisztok! Corsair tapoknal szamla nelkul lehet garanciaztatni?
-
bladesks007
tag
A magyar webshopokban a Corsair RM550x és RM650X esetén garanciaként 3 év (pl. pcx.hu), vagy 5 év (pl. ipon.hu) került feltüntetésre. A 10 év gyári garanciát hogyan lehet érvényesíteni? Vagy ez annyit jelent, hogy pl. saját önköltségen nekem kell megoldani a postázást 3/5 éven túl?
-
syberia
veterán
válasz darkhorse #105375 üzenetére
Nincs mit, a ház tetejébe én szerelnék a helyedben egy 200 mm néma ventilátort, érdemes kitapasztalni játékok alatt terhelve a melegedést.
(#105376) plerix: Bele van kalkulálva a vga túlhajtás, K-s procinál ez egyértelmű. A mai hardverekkel nem tudsz drámai fogyasztásnövekedést produkálni, kivéve az extrém tuningosok táborát.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz darkhorse #105373 üzenetére
Nem lesz gondja a gépeddel, a házad a kis mérete ellenére kellő szellőzést fog biztosítani az alkatrészeknek és a tápnak is.
(#105368) waccamár: be quiet! Pure Power 9 400W (BN266) félmoduláris jobb választás lenne, 80+ Silver és csöndesebb az Fsp Hyper-nél.
[ Szerkesztve ]
-
darkhorse
tag
válasz syberia #105371 üzenetére
Rendben, én is így tippeltem mert a manualban is azt írják, hogy hőmérséklet ÉS terhelés függvénye, hogy aktív-e a hűtés vagy sem. Igen az adatlapomon levő konfigot hajtaná. Ezt korábban méricskéltem is, üresjáratban ~54W, nagy terhelés mellett ahol a cpu és a vga is dolgozik (pl játék) ~250W körül eszik. Akkor nyugodtan megvehető az RM550x?
[ Szerkesztve ]
-
válasz syberia #105371 üzenetére
Köszönöm! (ezt akartam hallani)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
syberia
veterán
válasz darkhorse #105369 üzenetére
Ha melege lenne a tápnak, a hűtés aktív módba kapcsolna.
Az adatlapon látható konfigurációhoz vennéd?(#105370) luimapeiz:
Gtx 770 kártyákról van szó? 250w tdp/kártya alatt elég lesz sli-hez a tápegység.(#105367) plerix: Seasonic +1, vagy be quiet! Pure Power 9 500W félmoduláris
[ Szerkesztve ]
-
válasz MaxxDamage #104211 üzenetére
Táp minden gond nélkül viszi!
Kérdésem az volna még, hogy 2db GTX 480 (1.5GB x2) helyére lenne 2db Gainward Phantom 4GB (4GB x2) SLi-be azt elviszi még a táp?Most mérőműszerrel néztem és 550-600W max.amit eszik a gép (Battlefield 1 , GTA5 , stb.. Gamek alatt a max.beállítható grafika mellett FHD alatt , 3GB Videó memória szab csak határt)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
darkhorse
tag
Sziasztok!
Egy HAF XB EVO házba bevállalható egy Corsair RM550x ha lent nincs egyáltalán venti, vagy melege lenne?
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tápegység választással kapcsolatban.
Az épülő konfig videóvágásra, renderelésre, after effects-re lesz használva.
A konfig:
i7-6800K proci és 1050Ti vga, egyelőre 1 HDD, és 1 vagy 2 SSD (sata3 mind persze). Ház NZXT S340, ha esetleg ez is fontos infó, alaplap pedig x99a II.FSP HyperS 500W-ot néztem ki, mit szóltok hozzá? 20k körül költenék rá, de ha nagyon indokolt kicsit mehetünk fölé.
Ha esetleg egy moduláris vagy félmoduláris tápot is tudnátok ajánlani, azt megköszönném, a cable management miatt jó lenne, szeretném ha rend lenne a ház belsejében. Ugyan ezen okból kifolyólag gyárilag harisnyázott kábel is jó lenne.
Köszönöm előre is!
-
törölt tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Kinéztem a következő tápegységeket:[EVGA BQ 650w]
[Seasonic m12II Evo]
Elég lenne ez a tápegység egy i74790k és egy gtx 1070 pároshoz?
Tuning is lenne értelem szerűen.
Esetleg valami más típust ajánlatok?
A keretk kb: 20-25 ezer Ft lenne!Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Haliheló.
Az érdekelne, hogy a kövi konfigra elég lenne-e egy 400W-os passzív táp.
Konfig:
Ház: Phanteks Enthoo Pro titanium mit Sichtfenster
Táp: Seasonic Platinum Series Fanless 400W ATX 2.3 (SS-400FL2) Prime-ból is lessz Fanless?
Alaplap: ASUS ROG Strix H270F Gaming
CPU: Intel Core i5-7500
CPU-Hűtő: be quiet! Dark Rock 3
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB | CMK16GX4M2A2400C14
SSD: Samsung SSD 850 Pro 256GB
HDD 1: Western Digital RED 2.0TB
HDD 2: Western Digital RED 1.5TB
VGA: ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 OCTDP: CPU: 65W VGA: 150W Summa: 215W OC egyedül a gyárilag a VGA-n. Ha jól számolok akkor kicsivel több mint 50%-os load esne a tápra.
Eredetileg választott táp: EVGA SuperNOVA G2 550 550W ATX 2.3 (220-G2-0550-Y3)
Kérdés még annyi, hogy ebben a házban jól érezné-e magát vagy esetleg cserélnem kellene, egy jobb szellőzésűre, hogy ne a VGA egye meg a táp "melegét"
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz IstvánLászló #105363 üzenetére
A Chieftec csak matricázta, a régi tápod egy Delta gyártmányú táp (Deltán belül egy Giant).
Chieftec-ből a Navitas a minőségibb, új Delta már nincs nekik.
Fixkábelesben (GPM-***S) Sirtec/HighPower Astro Light van.
Modulárisban (GPM-***C) CWT, azt hiszem PUQ-G tipus.(80+Bronze 750W esetében a Chieftec A135 Series 750W (APS-750CB) néz ki jónak vagy a 850W-oas ebből. Sirtec/HighPower gyártmány.
A Delta egy minőségi és nagyon drága bérgyártó. Nem gyakori mostanában errefelé.
Esetleg másik márka?
Corsair RMx (CWT)
CoolerMaster VS és V (Enhance és Seasonic X)
FSP Hydro G
XFX Pro (Seasonic)
Seasonic M12II EVO
ENERMAX Revolution XT II (CWT)Most ezeken belül melyik marad 5 helyett +-3%-on belül, meg extra alacsony elektromos zaj, meg nem mondom fejből. Próbáltam DC-DC típusúakat írni.
A régi Delta tápod Group-os (csoportos fesz. szab.) volt vagy indy, (független fesz. szab) nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Köszönöm a munkádat és az információt is.
A lényeg a Chieftec-et preferálom mert nálam most is működik egy régi 550Wattos Gps550AB A és csak is jó tapasztalataim is vannak,mert halkan és stabilan is teszi a dolgát.
A tápot most takarítottam a porcikától és a kondik és más alkatrészek is hibátlanok és összeszereltem és gépembe is tettem.
A feszültségeket +5, +3,3, +12,+12 V, -12 és készenléti tápot is multiméterrel is ellenőriztem és minden stimmel.
A tesztet AIDA stressz tesztel monitoroztam.
A ténylegesen mért adatok itt vannak hátha másnak is segítség.
A +3.3 Volt,+5,+12 V,+5 V készenléti feszültségek nem léptek ki az 5%-os méréshatárból.
Kérdezném az ujj Chieftec-et tápok is ilyen jól teljesítenek,mert keresek egy 700Wattos-at.
A célom labortápnak szeretném használni,ára 20 és 40-kra gondoltam és köszönöm a javaslatokat előre is.Üdv, István
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Régebben már érdeklődtem és akkor CPS-500S-t javasoltatok ez alá:
Gigabyte GA-990X-Gaming SLI
AMD FX 8-Core FX-8320 3.5Ghz
16GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black
Toshiba 1TB DT01ACA100
MSI Radeon RX 460 GAMING 4G
Kingston SSDKérdésem, hogy további +1 videokártyával bővítve a dolgot mekkora táp szükséges? Én 600-700W körül gondolkodtam. 20k-ig melyek az ajánlottak? (alsó tápos házban lenne, ha ez fontos)
[ Szerkesztve ]
-
Zoulfly
tag
Sziasztok.
Enermax revolution xt II 550w-os tápról esetleg tudnátok véleményt írni?Köszönöm előre is. -
tonyrulez
őstag
Üdvözletem!
Építenék egy PC-t, a teljes konfig itt látható. A linkelt topikban nagyon ajánlják az FSP HEXA+ 500W tápot, de kaptam más topikban ellenvéleményt hogy az mégsem a legjobb választás. Hasonló árkategóriában, max. 20k-ért, van ennél ajánlottabb táp?
lec jóárasított előny, mert már ígyis túlléptem a keretem4 8 15 16 23 42
-
asew99
újonc
Nem írtam bocsánat de a HDD fél éves garanciális és az előző HDD-nél is ez volt a baj. Egyszer csak fogta és kilépett a játékból és volt-nincs HDD.
[ Szerkesztve ]
-
kopygege
tag
-
Bodben
újonc
Hali, érdeklődnék, hogy ehhez a konfig-hoz kell-e új tápot vennem vagy a régebbi megfelelne?
Konfig: alaplap:Asrock 970 Extreme 4
. processzor:AMD Fx8320
. vga:Geforce Gtx 760
. ram: 16GB ddr3 -mas
. 1TB HDD.Jelenlegi tápegységem: Fsp raider 550W.
Válaszodat előre is köszönöm.
Boben
-
inf3rno
nagyúr
válasz asew99 #105348 üzenetére
Ha kattog a HDD, akkor valszeg az ment tönkre, és nem a táppal van a baj. Nézd meg hdsentinel-el. Hwinfo-val tájékoztató jellegű adatokat tudsz megnézni a tápról is. Nem túl pontos, de azért nagyjából látod vele, hogy a 12v helyett nem 13v-ot kap a lap, stb.
Buliban hasznos! =]
-
asew99
újonc
Sziasztok, jó napot!
Remélem jó helyre írok.
A gépem konfigurációja:
Intel i5 4590 GForce GTX 970 16Gb ddr3 ram 250Gb SSD 2Tb HDD Alaplap:H97 performance azt hiszem
Nem tudom milyen tápegységem van, de már 4-5 éve megvan és nem volt drága
Kérdésem: A HDD-m kattog (furcsán hangzik mintha töltene és közbe köhögne ütemesen) mostanában a gép fel sem ismeri (a BIOS igen) a sajátgépben van hogy igen de nem lehet játékot telepíteni rá (vagy ha felmegy rá nem indul el) pl. a filmek szaggatnak. Volt kék halál is 2-szer és van hogy elmegy e monitor de a gép még megy (megy a játék van hang de kép nincs)
Ez lehet a tápegység miatt?
Elég sok helyen voltam vele.
Új tápon gondolkozom a kiszemelt egy FSP HIPER 600.
Milyen hiba ez?
A válaszokat köszönöm! -
MMIX
addikt
Egyébként a bq! Pure Piower 10 ventije (a 9-ben is ez van) bár tudományos lapátos, de made in Yate Loon.
Szóval nem Silent Wings, az a drágább kategóriás BQ!-ban van.
UL E189702 (címkére van írva) [link]"Models BQ QF1-12025-(x)(y) and BQ QF1-14025-(x)(y) series, where (x) may be H, M or L; (y) may be S or B."
Gyártják a bq!-nak 12cm és 14cm verzióban ezt a ventilátort.
Most épp ki gyártja nekik a Silent Wings-eket nem tudom. Régen Protechnic electric volt, remélem most is azok.
Ezek most a bq! UL számával vannak feliratozva nem a gyáréval.[ Szerkesztve ]
-
darkhorse
tag
Üdv!
~500W körüli teljesítményű tápot keresek, elsődleges szempont, hogy a lehető leghalkabb legyen (passzívat lehetőleg mellőzném). A jelenlegi kb 3.5 éves FSP Raider 550 tápomat váltaná a közeljövőben.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz SZMARK #105342 üzenetére
Szia.
Amíg nem kötöd be, addig tökéletes, de gépre veszélyes kategória.
-
SZMARK
csendes újonc
Sziasztok!
Szerintetek mennyire jó táp a LEPA MX F1 600W-os verzió ehhez a konfighoz, az SLI-vel együtt és a nélkül?
MSI K9ND Speedster2
2xAMD Opteron 2352
16GB DDR2 RAM
Nvidia GeForce GTX 660 2GB (esetleg később SLI)
2x 7200rpm SATA 160+80GB
7200rpm IDE 40GB
sima 5.1 Hangkártya(C-Media)
3x80+92+120mm ventik
DVD-ROM lejátszó
egér+bill.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Látom épp Corsair új CX-ről van szó.
Itt egy lehúzós teszt, hogy ne mondjátok, hogy "Cherry picking" linkelgetek.
Corsair CX550M, hardwareinsights.com
--------------Ugyan innen
Crono PS350N 350W: do not this cover!
[ Szerkesztve ]
-
kopygege
tag
Sziasztok!
Korábbi segítségetek alapján már rászántam magam a tápvásárlásra, de két típus közül nem tudok dönteni.
Be quiet! mellett szól az FSP belső és a 80+ Silver hatásfok.
A Corsair meg az öt év garival és az árával hódítana meg, viszont amennyire laikusként tudom a CWT belsők között nagy szórás, szóval hiába van rá a sok gari, nem szeretném fél évente visszavinni 5 éven át. Ehhez a típushoz nem találtam decibelértéket, bár amennyire írogatták, csöndesnek találták a vásárlók.
Előre is köszönöm szépen a javaslatokat!
-
süttyő
tag
Sziasztok!
Egy corsair cx450m birna nemi tuningot egy r9-380 es egy i5-4690k tarsasagaban? 4ghz lenne a cel, mivel tobb felesleges a kartya melle.Koszonom a segitseget!
-
MMIX
addikt
Chieftec hír, semmi különös, szerintem csak matrica szaporítás. (olyan a képen mint egy CWT-s Smart, IARENA másik címkével)
Value Serie
APB-400B8, APB-500B8
Biztosat, ha lesz jól olvasható címke valahol, még csak tipp.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz .:ZS:. #105332 üzenetére
Szia.
-Be Quiet! Pure Power 9 400W / 500W > 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W CM / 500W CM > félmoduláris, 3 év
-Be Quiet! Straight Power 10 400W, 500W > 5 év
-Be Quiet! Straight Power 10 400W CM, 500W CM > félmoduláris, 5 év
-Corsair CX450M / CX550M > félmoduláris, 5 év
-Corsair RM650i > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link, 10 év garancia
-Corsair RM550x, RM650x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kapcsolható ki), 10 év garancia
-EVGA G2 550w, 650w > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 7 év garancia
-EVGA GQ 550 > 5 év, félmoduláris, a félpasszív mód kikapcsolható
-EVGA GS 550 > 5 év, teljesen moduláris, a félpasszív mód kikapcsolható
-FSP Hydro G 650 > félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-FSP Hydro X 450 / 550 > 5 év
-Seasonic S12II 520 > 5 év
-Super Flower Leadex Gold 550w, 650w > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), világít(nem kapcsolható ki), 5 év garancia
-Super Flower Leadex Platinum 550w, 650w > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), világít(nem kapcsolható ki), 5 év garanciaAz MSI Gaming VGA nem baj, egyik legjobb a piacon.
Ha Kaby Lake CPU-t veszel, akkor az alaplap B250-es legyen, mert itt tuti nem kell a BIOS-t frissíteni.
Huh, ez egy érdekes lista lett.[ Szerkesztve ]
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok!
Teljesen új asztali gép összerakásán gondolkozom. Elég régen csináltam ilyet ( utoljára Pentium 4-el, azóta csak notebook), így javaslatot kérnék tápegységre.
Az összegben nincs konkrétum, de valami földhöz ragadt árra gondolnék. Azért nem akarok átlag ár +20k-t adni, hogy rá legyen írva "Gamer", viszont arra nem sajnálnám, hogy minőségi legyen.
A cucc amire gondoltam: i5-7500, 2x8GB DDR4 2400MHz, Asus B150 Pro, MSI GTX1060 GAMING X 6G videokártya ( Tudom itt ellentmondok önmagamnak ), Samsung 250GB EVO 850 M.2, Később egy lassabb 2-4 TB winyó. Arctic Freezer 13 CO processzor hûtõ, Bitfenix Neos ház.
Előre is köszi!
-
MMIX
addikt
Az Andyson-os EVGA BQ teszt. ComputerBase.de
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
A zalman zm350 sfx tápot vehetem?
Elvileg airtec belsős.
Köszi
Üdvhttp://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
-
_Atesz
addikt
Kisebb tápoknál nem feltétlen kell moduláris kábelezés.
Ha jól szellőző, alsó tápos házba lesz a cucc, akkor mehet a félpasszív, el se fog indulni a 2 ajánlott táp ventije a vázolt konfiggal. Ez esetben érdemes ventivel felfele szerelni a tápot.
Alapvetően ahhoz a konfighoz én a Seasonic G-450 tápot választanám, árban is jó, félmoduláris, amíg az a gép terheli halk marad.
A plusz kábeleket hozzáadják a moduláris táphoz, nem kell megvenni.[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
válasz _Atesz #105325 üzenetére
hasonlókat nézegettem
Neked mi a véleményed arról,hogy moduláris vagy legyenek forrasztott kábelek? Modulárisnál nincs annyi felesleges kábel...viszont ha pl később akarok venni új ssd-t akkor ahhoz plusz kábelt kell,hogy vegyek?
A hűtésnél pedig aktív vagy kapcsolós hybrid??
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
_Atesz
addikt
Jawohl! Ezeket ajánlom:
Be Quiet Straight Power 10 400W (BN230): fix kábeles, 80+ Gold, extra halk, 5 év garancia.
Seasonic G-450 (SS-G450): félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
Corsair RM550X: full moduláris, 80+ Gold, halk, 10 év garancia, félpasszív (nem kapcsolható) (jól szellőző házba érdemes csak rakni)
Super Flower Leadex Platinum 550W: full moduláris, 80+ Platinum, halk, 5 év garancia, félpasszív. (kapcsolható) -> ez a legdrágább ezek közül, de ez is a legjobb
-
BMS
őstag
válasz _Atesz #105323 üzenetére
Szia,nem 35ezer a max és egy kaby lakes gamer pc-hez kell majd.... gtx 1060 gddr5 6 giga ,i5 7600 proci,16giga corsair veng 2400mhz ram,asus strix h270f lap,2 db ssd(egyik majd később lesz megvéve)
[ Szerkesztve ]
-
karis
tag
Régi tápokat hol lehet leselejtezni, kukázni? Már 10 éves, és nem szívesen adnám már tovább senkinek
-
BMS
őstag
hali
milyen tápegységet javasoltok(80+ gold szint) moduláris félmoduláris vagy nem moduláris?illetve milyen hűtésű legyen?
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz KiberFox #105316 üzenetére
Szia, ezt ajánlom:
Be Quiet Pure Power 10 300W (BN270): fix kábeles, 80+ Bronze, halk, 3 év garancia.
Ez alatt árban nem igen van minőségi ventivel szerelt modell, ami halk is lenne.
-
FoLey-v
addikt
válasz MasterMark #105318 üzenetére
Ma reggel még semmi baja nem volt jó nagyon halk kerregés volt,mondom amit tanácsoltak úgy hajtom végre. Ventilátor szétszed bekentem belül és tengelyen is ezzel a Mannol csapágyzsírral. Visszatettem és onnanstól kezdte el ezt csinálni.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz MasterMark #105315 üzenetére
Akkor megint szedhetem szét és csak is műszerolaj-at teszek bele.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
KiberFox
csendes tag
Sziasztok
Van egy FSP Hexa 400W tápegységem (HE400, PPA4003201), amiben döglődik a ventilátor.
Brummog, csikorog(!), néha le is áll. Mit lehet ezzel kezdeni?
Lehet benne valahogy ventilátort cserélni? Ha lehet, érdemes?
Vagy vegyek inkább másik tápot?Az FSP Hexa 400W H2-400-at (PPA4004900) nézegettem:
https://www.aqua.hu/fsp-400w-hexa-400-tapegyseg-ppa4004900-297521.html
Jó lenne ez a táp a mostani hexa helyére?
Olvasgattam a hozzászólásokat, a legtöbbek szerint csendes táp, viszont erre is panaszkodik egy-két ember, hogy már újonan kattog a ventillátora.Milyen tápegységet ajánlanátok?
Normális, márkás kellene (ne tegye tönkre a gépet és ne gyújtsa fel a házat), aktív PFC-s, és kb. 15eFt lenne rá.
A konfig:
- Alsó tápos ATX ház (alaplapi 4tűs tápkábel meg van hosszabbítva)
(az új hexában: 1db 24pin ATX12V, "a +4 fixen szerelt", ez mit jelent?)
- Gigabyte GA-H61M-S1 alaplap
- i3-2100 processzor
- 1TByte-os SATA2-es winchester (Seagate, 7200RPM), és egy SATA DVD-író (videókártya nincs). -
FoLey-v
addikt
válasz FoLey-v #105302 üzenetére
Innen meg is rendeltem,sajnos a CM tápventilátora amióta mannol csapágyzsírral bekentem azóta hangosabban kereg. Visszateszem az FSP tápot,remélem a kábel hamar megfog érkezni hozzám.
[ Szerkesztve ]
-
sazabi
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #105311 üzenetére
A 4 pin bőven elég bármely procinak, amit támogat az az alaplap, a 20 pin-nel több baj lehet.
Szóval elég lenne beledugni az 1x4 pint és menne?Úgy látom pico psuból is van több változat, ezen van 4 pin 12v cpuhoz csatlakozó, amiből lehet 8 pineset csinálni. Meg molex is van rajta, amiből szintén lehet 1x4pin.
Szóval úgy tűnik, hogy a lehetőség adott, csak nem tudom hogy működne-e
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
-
sazabi
aktív tag
Sziasztok
GA-B85M-D3H rev 1.1 alplaphoz szeretnék egy pico psu-t venni, de nem vagyok biztos benne hogy kompatibilis lenne-e.
Az alaplapon ilyen csatlakozók vannak:
1 x 24-pin ATX main power connector
1 x 8-pin ATX 12V power connectorAz a 8 pin gyanús. Pico psu tud olyat? Vagy adapter kell hozzá?
-
Trexmark
csendes újonc
válasz DR|FTK|NG #105301 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a szuper választ!
I7-7500-at nem találtam, csak Intel Core i7-7700 3,6GHz BOX (BX80677I77700)-ot, ez kb 40 ezerrel drágább, alaplap és memória kb. 6 ezerrel. Érdemes ez a különbség a 2*4 szál és 0,4 GHz többletért? Nem melegszik (=nagyobb hűtésigény = nagyobb zaj) lényegesen jobban?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Trexmark #105300 üzenetére
Szia.
Be Quiet! Pure Power 9 400W / 500W > 3 év
Be Quiet! Pure Power 9 400W CM / 500W CM > félmoduláris, 3 év
Be Quiet! Straight Power 10 400W > 5 év
Corsair CX450M / CX550M > félmoduláris, 5 év
FSP Hydro X 450 / 550 > 5 év
Seasonic S12II 520 > 5 évHalkságban: Be Quiet! Straight Power, Be Quiet! Pure Power 9, Corsair CX450M/CX550M, FSP Hydro X/Seasonic S12II
Ha fontos a halkság, akkor nem gondolkoznék az Intel gyári hűtőjében, ezek jobbak:
-Alpenföhn Ben Nevis
-Alpenföhn Brocken Eco
-Be Quiet! Pure Rock
-Be Quiet! Pure Rock Slim
-ID-Cooling SE-204K
-ID-Cooling SE-214X
-Raijintek Aidos
-Raijintek Themis
-Thermalright Macho 90
-Thermalright True Spirit 90M Rev.A
-Thermalright True Spirit 120M (BW) Rev.AA hővezető paszta sok CPU hűtő aljára fel van kenve. Ha nincsen, akkor se nehéz felkenni a procira. Ha segítség kéne, a Milyen CPU hűtőt vegyek? topikban szerintem segíteni fognak.
Ott, ahol vennéd, a B250+i7 7500+2400MHz RAM mennyivel drágább? Ha alig, akkor azt venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest