- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacak
senior tag
válasz
batai15 #2946 üzenetére
Azért tanulok most CNC-forgácsolónak,mert ebből remélek vmit.Van 2 szakmám(optikus,vagyonőr),ezek semmit nem érnek ma.A regionális munkaügyi központban a meghirdetett képzések közt volt ez a Cnc-forgácsoló,jelentkeztem.Volt felvételi teszt,megfeleltem szerencsére,bár nincs semmilyen fémipari képzettségem.Voltunk úgy 40-50-en legalább,akik jelentkeztek,16 embernek volt hely,annyira szólt a képző kht. pályázata.Szerencsém volt,bekerültem.Intenzív tanfolyam,jan. 17.-ére írták ki a vizsgát,addig 10 modulból időközben is vizsgázni kell,majd a végén újra,mindenből,elméleti írásbeli,szóbeli,plusz gyakorlati vizsga lesz.Aki megbukna esetleg,annak kötelező min. 1x pótvizsgázni önköltségen,az ország bármely,a képző által kijelölt helyén,akár többszáz km-re,és 40 ezer az 1. pótvizsga.Ha januárig nem járom ki a tanfolyamot,473 ezret kellene visszafizetnem,plusz a munkaügyinek az odáig felvett pénzt.Tehát nem babra megy a játék.Viszont,ismerek CNC-seket,és nem keresnek rosszul(sztem),120-250 ezer körül keresnek,és nem xakadnak bele fizikailag,a CNC gyakorlatilag mindent elvégez,viszont érteni kell hozzá.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
batai15 #2946 üzenetére
Strandon van már vagy 15 éve, hogy voltam. Akkor is meghívott valaki. Egyrészt mindig megszívom a munkahelyekkel, mint most is, másrészt.. másrészt is. Ha van meló, akkor nincs szabadidő hozzá, ha nincs meló, akkor pénz nincs rá.
De amúgy én nem panaszkodhatok. Van mit ennem-innom, van fedél a fejem felett, van net, okos teló... Mire vágynék még?! Otthonra, ami soha sem volt? Ugyan... Az én otthonom a város. Minden részt ismerek, mindenhol pontosan tudom hogy nézett ki fénykorában ez a hely. Sajnos végignézem most, ahogy "Európa itt épül".... miközben a várost a kárára bontják...
Lassan nem marad itt más, csak a mocsok és mérhetetlen emberi közöny.... De a magamfajta patkány ide születik a kosz és a por közé. Ez legalább még a miénk.
@Superhun: Nehéz kérdé. Nem vagyok olyan nagy guru, mint itt páran hiszik. Mondjuk úgy, hogy talán nem jelent gondot egy mindennaposan előforduló kérdés, de nem vagyok fejlesztő, sem mérnök. Nem tudok drivert írni sem, ha nincs. Szóval eléggé csak ugatom a témát. Java-t tanultam, azzal elkínlódok, de az Android picit abban is különc-
-
Cyberpunk
félisten
-
Cyberpunk
félisten
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
batai15 #2796 üzenetére
Nos, mivel szerencsém van és van pár festő a családban és fényező, így egy kulisszatitok: minden festékkel el lehet érni ugyan azt a minőséget, az eltérés annyi, hogy nem mindegy mennyi munkával és mennyi ideig marad úgy. Értsd: olcsó festék >> egy hétig kened, mire normálisan fed és lehet, hogy csak 1 évig lesz szép. A drágáknál ennek kisebb az esélye. Persze ott sem kizárt...
-
-
quailstorm
félisten
válasz
batai15 #2635 üzenetére
Nem volt megoldásom, nem tudtam megcsinálni, mert nem tudtunk rájönni Miroslavval mit csinálok rosszul. A tény az hogy nekem, és a többi magyarnak szarul ment, fagyott. Neki meg jó volt állítólag... De ő csinálta tehát hihető.
Szimplán a partícióméretekre meg a gyári ROM milyenségére tudok gondolni, hacsak nem tényleg a CM a bugos és nem a telepítés a hibás.
BTW megnéztem az SGS4-et és az SGS4 active-ot is. SGS4 kijelzője sárgás, egyéb pentile hatás alig van, piros nincs.
Active-on meg a kék vacak. (TFT) -
-
quailstorm
félisten
válasz
batai15 #2619 üzenetére
A natúrról indulás, vagy egy CM-re ugrás tutorial követése jó lehet.
S5830i-nél nagyon nem mindegy milyen gyári ROMot használsz alapnak. Érdekes dolgok ezek.
Nomeg a CM10 alapvetően egy bleeding-edge nightly pre-alpha cucc, ahol nem kell csodálkozni ha valami gány van.
BTW mit használsz? Melyik ROMot?
-
quailstorm
félisten
válasz
batai15 #2616 üzenetére
Nem de meg se kérdeztél az észnélküli gombnyomogatás előtt hogy mi legyen az IMEI-vel. Mindegy.
Azt látom hogy jó gyerek vagy. Csak túl heves. Azt a mondatot meg nem tudtam értelmezni. Nem láttam értelmét se.
Jó mindegy legközelebb másképp csinálod, én is elbasztam egy két dolgot, de ott volt a lehetőség egész közel...
-
sexymusprime
tag
válasz
batai15 #2524 üzenetére
Nem találtam semmit róla a topicban, de a hivatalos oldalon (http://en.ui.vmall.com/downloadp1.html) úgy néz ki, mintha frissíteni lehetne.. igazából ezek alapján egész nyilvánvaló hogy lehet, de valamiért nehéz bízni csak ennyiben.
(#2548) Zsolt_72
Nekem itt valami kimaradt, mint esetleges Huawei vásárló, rákérdezek: miért van terror a szívekben a "kínai telefon garanciája" szavak hallatán? :s -
Cyberpunk
félisten
válasz
batai15 #2517 üzenetére
Hogy zaklatja? Vissza akar menni vagy mi?
Szerintem ja ki kell tálalni. Ezek előbb vagy utóbb úgy is ki fognak derülni, és én sem örülnék neki, ha hazudnak nekem, vagy titkolóznak a családban. De mondjuk nem tudom milyen állapotban van, ha úgy érzed csak ártana, akkor jobb titkolni még, de ne sokáig!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest