- Mindenki Z Fold7-et akar
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Blackmirror #2974 üzenetére
Mármint kártyásban?
-
Piszok nehéz ez gyerekek. Ha el is végzel olyan tanfolyamot, amire lenne is igény a munkaerőpiac részéről, még egyáltalán nem biztos, hogy találsz is a közelben olyan céget, ahol alkalmazni tudnának. Ha van már család, akkor költözni sem lehet. Én Pesten tanulok, én itt van is munkalehetőség. Én megtehettem, hogy ide jöttem, mert nem kötött semmi sehova. Hozzáteszem, hogy itt Pesten is egyre kevesebb a lehetőség.
Sok fiatal ezért hagyja el az országot, mert tudják, hogy ha itt maradnak, nehéz évek várnak rájuk. Nem azt mondom, hogy kint egyszerűbb az élet, ott is meg kell dolgozni a pénzedért keményen, sőt még túlóráztatnak is. A különbség az, hogy meg is fizetik. Arányilag több pénzt tudsz félretenni, mint Mo.-on tudnál. A kormány szerint csak azért mennek ki a fiatalok, hogy megszedjék magukat, aztán hazajönnek. Fenéket. Miután megtapasztalták, hogy kint milyen az élet, többet vissza sem néznek.
Én is nagyon erősen gondolkodom azon, hogy elhúzom innen a csíkot, miután elvégeztem az egyetemet. Túl sok szemetet láttam már ebben az országban, és ez évről évre egyre rosszabb lesz. -
válasz
Keeperv85 #2955 üzenetére
Hát sajnálom, hogy már korábban feladtad.
Egyébként mint mondtam, a diploma csak egy papír, nem jelenti azt, hogy programozni is tudsz. Az egyik kollégámnak sincs diplomája, de többet keres, mint én. Egyszerűen tud. A tudásával bizonyít, nem a papírjaival.
Simán jelentkezhettél volna az álláshirdetésekre diploma nélkül is, biztos lett volna olyan cég, aki behívott volna interjúztatni. Csak tudod aki nem próbálkozik, az elfogadja a kudarcot. -
válasz
Keeperv85 #2953 üzenetére
Hát igen, a Dalvik egy egyedi Java VM implementáció. Merőben különbözik a Java SE-től vagy akár a Java ME-től. Viszont ami a lényeg, hogy a Java nyelv szintaxisa mindenhol ugyan az. Tehát aki ismeri a Java nyelvet, annak tudnia kell Androidon is programozni, miután megismerte a specifikus API osztályokat.
Próbáltál egyébként szoftverfejlesztő cégeknél elhelyezkedni?
-
válasz
Keeperv85 #2950 üzenetére
Mennyire mélyültél el a Java-ban, illetve milyen végzettséged van?
Van olyan Java fejlesztő kollégám, akinek nincs diplomája, csak egy Java programozó tanfolyamot végzett el. Jobban vágja a témát, mint én, aki az ELTE-n tanul proginf szakon. Az a baj, hogy túl sok az elmélet. A magolós rész. Szoftverfejlesztő munkakörben nem elég elméletet kell tudni, hanem programozni is tudni kell. Az a gond, hogy az egyetemen ezt nem tanítják meg. Mondjuk igazából én voltam a hülye, hogy erre a szakra jöttem. Itt tudósképzés folyik kérem szépen.
Önszorgalomból kezdtem el Java-ban és C#-ban programozni, otthon. Ha nincs meg ez a gyakorlat, nem vettek volna fel a jelenlegi munkahelyemre. Egyébként nem panaszkodhatok, 100 ezret megkeresem részmunkaidőben (a suli mellett dolgozok).
(#2951) batai15: képet akarsz beszúrni? Így kell:
[IMG:http://kep.linkje.ide][/IMG]
-
-
válasz
Ed3r_X_ #2872 üzenetére
Évek óta könyörögnek a Google-nek a felhasználók, hogy fusson a háttérben és eddig semmi előrelépés nem történt az ügyben. Nagyon nem akarják megcsinálni.
Egyébként szerintem a PVSTAR+ a legjobb erre a célra, az ráadásul le is menti a lejátszott videókat, így később offline is elérhetőek lesznek. -
-
A rendezvény még ok, de az hogy ráerőltetik a homoszexualitást heteroszexuális emberekre is, már erősen durva. És nem egy esetet hallottam...
-
Hogy jutottatok el a melegekhez?
-
Nincs vhol statisztika arról, hogy ki írta a legtöbb hozzászólást meghatározott idő alatt? Lennének itt érdekes dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest