- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
janes1976
őstag
válasz
ddani868 #11316 üzenetére
Töltögetésnél most nem a warezt értem. Hanem általánosságba írtam, hogy töltöget az ember a netről dolgokat és itt nem mindegy hogy mit fog meg, meg mit nem az adott kergető. Én a tesztekbe elég rossznak látom az MSE-t. Pozitívuma hogy nem kérdezősködik, csendben van + hogy van 64 bites verziója.
Amúgy én is rengeteg ingyenes programot használok. Vannak ezek a Wise programok Wise Disk Cleaner + Wise Registry Cleaner (mindkettő nálam csillagos 5-ösre vizsgázott, ja és ingyenes + magyar). Mindenki a Ccleanert használja, pedig sztem a Wise Disk Cleaner sokkal jobb! Megcsináltam vele a gépem, és sokkal gyorsabb az egész gép + a bootolás is!
Sztem próbáljátok ki, egy próbát mindenképp megér. Nyugi, nem cseszi el a gépet mert biztonsági másolatot készít előtte.
Sztem méltánytalanul el van hallgatva ez a 2 remek program. Nem reklámozzák 1000-rel, én is alig akadtam rájuk. Pedig használhatóságba, funkcionalitásba csillagos 5-ös mindkettő.
Tőlem megkapja a Különösen ajánlott plecsnit!
-
janes1976
őstag
válasz
ddani868 #11313 üzenetére
Mi szükség van rá? Az MSE pont rossz példa. Frissítése ha nem buherálod kritikán aluli (tudod kinek van kedve kézzel frissítgetni), felismerésbe meg írtásba is elég gyenge. "Internetezési szokásokon változtass": erről meg annyit, hogy általában az emberek többsége nem csak böngészésre használja a netet, ha ezt tenné, egyetértek, elég lenne ez a védelem. Viszont mivel töltöget is lefele az ember, így kell a megfelelően erős védelem és a Kaspersky abszolút nem gyenge, sőt adatbázisa a legnagyobb meg ráadásul megbízható, sőt, írtásba meg eltávolításba meg sztem az első.
Normális nethasználattal Panda Cloud + Outpost Security Suite mellett bejött egy-egy trójai, úgyhogy én ezt a 2 programot senkinek nem ajánlom, személyes tapasztalat alapján. Gondolom mindenkinek van olyan, amivel már szopott, így azt nem szívesen ajánlgatja másoknak. A Panda Cloud amilyen könnyű olyan sz*r is.
Én a Kasperskybe találtam meg azt, amit kerestem, viszont ahogy már párszor írtam, erőforrásigénye picit magas, ezen csiszolnának egy pöttyet fasza lenne. A legideálisabb program lenne számomra.
Ja, utóiratnak annyit hogy nem is emlészem, hogy mikor volt utoljára, hogy ablakot láttam a KIS 2012-től. Ennyit a netezési szokásaimról.
-
Mosanke
senior tag
válasz
ddani868 #11313 üzenetére
Részben osztom a véleményedet.
Amióta a laptopomon Panda Cloud van azóta kicsit túl soknak vagy inkább kicsit feleslegesnek tartom a NIS-tudását a másik gépen.
Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy a Panda óta azt veszem észre, hogy az is bőven elég, pedig messze kevesebb funkcióval rendelkezik mint a NIS. -
-
Pano
addikt
válasz
ddani868 #10040 üzenetére
Tényleg nem akarok veled veszekedni, meg személyeskedni stb. Viszont csak 1x mondom el, többször nem. Választól függetlenül többet nem írok ez ügyben.
Addig még oké, hogy sokszor egekbe kiáltó marhaságokat vagy képes kijelenteni (ez nem probléma, mert valahol el kell kezdeni), de hogy ahhoz még makacs módon, körmöd szakadtáig ragaszkodsz is már kicsit soknak érzem.
Ha még legalább elfogadnád, hogy feltehetőleg tévedsz és rosszul látod, próbálnál hallgatni a tapasztaltabb szakemberre -nem feltétlen magamra gondolok- és hajlanál az önfejlődés illetve önkorrekció felé, jó lenne. De nem, még hirdeted is.Én kimondom laca helyett, amit ő nem akart: vérpisti vagy, ennyi. Nem így van? Akkor ne ezt bizonygasd folyton.
-
blattida
nagyúr
válasz
ddani868 #10035 üzenetére
Az, hogy azt írják, semmit sem garantál, ráadásél a vírus elleni védelemben nehezen megoldható az, hogy rezidens módban fusson egymás mellett két irtó, természetesen gond nélkül.
Ilyeneket nem kellene beírkálnod, mivel sok tapasztalatlan olvasó is megfordul erre és könnyen elhiszik az ilyen tévedéseket is. -
BigManus
addikt
válasz
ddani868 #10024 üzenetére
Ha értesz hozzá, az jöjjön át.
Nem megbántani akarlak, de keress vissza a hozzászólásaid közt és nézd meg mennyien ugrottak arra amit írtál. Abból sajnos az jön le, khm, khm, hogy is fogalmazzak úgy, hogy a vér pistike ne legyen benne... tehát autodidakta módon űzöd a dolgokat. -
-
-
motacilo
aktív tag
válasz
ddani868 #9969 üzenetére
Köszönöm. A cikket olvastam korábban és a kommenteket is. Kíváncsi lettem volna egyéb tapasztalatokra is a használóktól, mert így elég vegyes az összkép. Nagyon jó teszteredmények párosulnak nem túl jó felhasználói véleményekkel.
Azért még várom a hsz-okat (Trustport is érdekel). -
Pano
addikt
válasz
ddani868 #9849 üzenetére
Magam is használok linuxot, azaz ismerkedem vele egy ideje (igaz, nem ubuntuval, az nem jött be).
Viszont akármennyire jobb lett már és használható és jó pár dolgot imádok benne, sok igényt nem tud megfelelően kielégíteni. Az enyéimet legalábbis. Nem tudom mellőzni a Windowst (pedig nem játszom). A legfőbb gondom azzal van, hogy az ATI videokártyák támogatása és a java kezelés egyszerűen brutálisan nevetséges, mindegyik disztrón.
Vannak olyan java alkalmazásim, amiket muszáj használnom és nem tud velük a linux mit kezdeni. Nem működik megfelelően, ritka ocsmányul jeleníti meg stb.Attól függetlenül pl sok netbookra tettem fel, arra csak azt ajánlanám. Meg is vannak elégedve vele a delikvensek, holott Windowshoz vannak szokva.
-
Pano
addikt
válasz
ddani868 #9830 üzenetére
Csak a web védelmi komponenst használod/hagyod aktívan, az Állandó vagy fájlrendszer védelmet meg kikapcsolod.
Viszont ezt nagyon nem ajánlanám, mert mondjuk egy nagy méretű tömörített fájlt nem fog lecsekkolni a webvédelem, amikor meg kicsomagolod és van benne valami és le is futtatod, good bye szása.
Vagy egy telepítő, ami önmagában nem fertőz és nem is káros, de akar neked egy frankó reklámozó toolbart ajándékba adni támogatás címén. -
válasz
ddani868 #9813 üzenetére
Reklámok tiltva vannak. CCleanert, IObit ASC-t, Tune Up Utilities-t és Yamicsoft Windows 7 Manager-t is szoktam használni.
Nem lassulással volt bajom, csak semmi riasztást nem kaptam már legalább 1 éve, legutolsó akkor volt és egy játék rajongói oldalát blokkolta a Kaspersky mert állítólag adathalász oldal volt bár azt én erősen kétlem, max. feltörhették. Viszont sokkal gyorsabban töltődnek be az oldalak Chrome-ban, mondjuk ez lehet a 18-as verziónak köszönhető. Szóval igazából nem volt bajom, csak kíváncsi vagyok, egyelőre ez csak egy kísérlet, meglátom majd hogyan boldogulok, meddig jutok.
-
BigManus
addikt
válasz
ddani868 #9584 üzenetére
A magyarázat: konfiguráció.
Lehet a Te géped konfigurációjára vonatkozólag az ESET jobban fut.
Azt senki nem állította, hogy nem jó az ESET. Ha hozzáértő userről beszélünk akkor lehet bármilyen védelem a gépén, kevés eséllyel fog megfertőződni. Ismerek olyan felhasználót akinél Kaspersky volt fent és tönkre vágta a rendszerét, mert annyit warezolt, olyan oldalakat látogatott és nem foglalkozott a felbukkanó figyelmeztetésekkel.Nézd meg az adatlapomon a gépem paramétereit.
Ezen az ESET volt próbaképpen és sajnos az is és az MSE is elhasalt. Egyszerűen ilyen a konfig.
Az F-Secure viszont jól működött.
De az egyetlen gépem amin most Windows van az egy 3000 Pentium, 4 GB RAM. Ezen az F-Secure alig akar menni az ESET-el egyetemben, az MSE viszont pörög. -
Pano
addikt
válasz
ddani868 #9578 üzenetére
Nem ezt írta, hanem azt, hogy ezen szakmai vonalon nincs sok tapasztalatod. Most ez olyan dolog, hogy én informatikus vagyok, de sokat nem konyítok a programozáshoz. Érteni mondjuk a számítógép kezeléshez/szervizeléshez nem egyenlő azzal, hogy minden szakirányhoz hozzá tudsz csak úgy szólni szakmaisággal.
A gyakorlati és elméleti tapasztalat, amit hiányol nálad a laca, szerintem. -
válasz
ddani868 #9569 üzenetére
Igazából nem értem, honnan ismerjük mi egymást annyira, hogy ezt a paranoid jelzőt puffogtasd itt nekem... Ember, hol élsz...?!
Ha neked elég a win 7 fal csendes némasága, és nem szereted átlátni a netes forgalmadat egy jól konfigolható, informatív tűzfallal, ami ráadásul proaktív képességekben az egyik legjobb, akkor az már a te dolgod. Máskor gondold át, hogy kinek mit szólsz be, mert a végén kiderülhet, hogy az, akit megszólsz, lehet kicsit többet konyít a témához, mint te magad...
LiLxWaYnEx: nekem a BD scan sebességével semmi bajom, sőt igazán gyorsnak tűnik...
-
-
BigManus
addikt
-
-
Pano
addikt
válasz
ddani868 #9355 üzenetére
Ha funkció alapján mérlegelsz, akkor ezen az alapon MSE-nél minden más jobb. De egy program -főleg ebben a témában- marhára nem ettől lesz jó, vagy jobb. Nem vagyok se MSE, se Avast párti, de azért az avast nem csak funkcionalitásban de detektálásban is sokkal jobb. Ez tény.
Amúgy egy jó tanács, hogy ne érzelmi alapon akarj dönteni. Van pro-kontra és szakmai érv is.
Viszont van, amiben az MSE jobb. -
blattida
nagyúr
válasz
ddani868 #9355 üzenetére
Szerintem egy kicsit tanulj még, szállj magadba és gondolkodj, mielőtt ilyen magvas kinyilatkoztatásokat teszel.
Ez egy (elvileg) szakmai topik, az ilyen szintű hozzászólásoknak nincs semmi értelme, azon kívül, hogy félrevezet olyan olvasókat, akik nem ismerik annyira a témát. -
blattida
nagyúr
válasz
ddani868 #9352 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy az mse-nél minkét említett egyértelműen jobb, azt pedig, hogy az avg vagy avast, azt alapvetően az ízlés dönti el.
A 7-es avastban talán kicsit több a potenciál, viszont nagyon bugos még, ellentétben az avg-vel.
Védelem szempontjából nagyon kicsi közöttük a különbség. -
sz.j
nagyúr
válasz
ddani868 #9293 üzenetére
Már bocsi, de nem arra kértek tanácsot, hogy az xp-t mire cserélje le, hanem, hogy xp-s gépre milyen AV lenne jó .....
@ Papesz01
Jelenleg az egyik XP-s gépemen AVG Free 2012 AV-t és Comodo FW-t használok, és eddig elégedett vagyok vele.
De gondolom, hogy mások is javasolnak majd AV-ket, próbáld ki őket és a neked tetszőt használd. -
Fandango
veterán
válasz
ddani868 #9270 üzenetére
Nekem nem faj, csak nemreg olyan hozzaszolasaid voltak itt a forumban aminek fenyeben elolvasva ezt a tudom mit csinalok mondatot nem tudtam komolyan venni. Nem akarlak bantani, azt kijelenteni, hogy tudom mit csinalok eleg meresz megfogalmazas, legyen az barmilyen terulet, az ember csak bizik benne, hogy tudja, de nem biztos, szerintem. Tema lezarva nem akarok trollkodni, ahogy Plag kollega fogalmazott.
-
HZoli87
veterán
válasz
ddani868 #9213 üzenetére
Lusta vagyok kijelölni a linket és másolni + elég volt, hogy tegnap láttam.
Amúgy is ilyen táblázatot innen a topikból páran összetudnának dobni. Számokkal való dobálgatás az jól megy az írónak, de sajnos velem célt tévesztett, mert engem jobban érdekel az adott termék használhatósága. Tőlem lehet a Bitdefender a legjobb (most őt emeltem ki), ha az átlagos gépemből (C2D, 4GB) zombit csinál.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
ddani868 #9213 üzenetére
Szia
Ne egy tesztoldalra hivatkozz mindig,ha egyáltalán nevezhetjük-e ezt annak.Ahány oldal annyiféle eredmény.Eredményeket befolyásoló tényező:pénz<->igazság. Célszerű meglátogatni más weboldalakat és összesíteni őket,ebből levonni a következtetéseket és talán rá jövünk melyik termék sikerült igen jól.
-
motacilo
aktív tag
válasz
ddani868 #9181 üzenetére
http://www.toptenreviews.com/
Na végre egy igazán hiteles és velőig hatoló összehasonlító táblázat!
Erre várt az összes fórumtag, éljen!
Örök hála annak aki ezt az oldalt megosztotta velünk. Bezárhatjuk a fórumot, okafogyottá vált.
wilburwalsh: nagyon jól fogalmaztál "azonos beállításokkal", de minden tesztet alap beállításokkal futtatnak ??? (install & run: ahogy a felhasználók döntő többsége teszi)
Egy pici módosítás valamelyik AV-n és más a sorrend (tized százalékok számítanak), persze ettől függetlenül én töretlenül szeretnék (és fogok is) hinni ezen víruslaborok korrekt eljárásában. -
@matthew@
őstag
válasz
ddani868 #8998 üzenetére
Ok, köszi a helpet!
Tudom csak szeretnék 100%-ig biztos lenni abban h nem lesz gond
Amúgy AVG IS 2012-ről milyenek a vélemények és teszt eredmények? Csak mert eddig azt használtam minden gond nélkül 2 évig, most KIS 2012-re váltottam de sajna néha megáll egy adott elemnél scan közben és van h 1-2 óra a scan vagy teljesen megáll és gépet is lefagyasztja, ezt írták már a Kaspersky fórumba is az oldalukon, de nem jött rá megoldás, csak azt mondták frissítsenek a 2012-re de nekem az sem jó, meg nagyon másoknak sem akik oda írtak, csak így benne van 4k-m -
válasz
ddani868 #8945 üzenetére
Nem tudom, csak lefordítottam a leírást. (5.9-hez (ki)igazítva, mert nem teljesen ott van, mint a leírásban)
Nem tudom miket próbáltál eddig (főleg, ha nem is tudtad hol keresd), ezért célszerű lenne kipróbálni nem?Aztán vagy működik, vagy nem...
(feltételezem ezt a módszert még nem próbáltad...) -
válasz
ddani868 #8943 üzenetére
Defense+ fül/Számítógép biztonsági házirendek/Defens+ szabályok fül/a listában duplaklikk a Comodo Internet Security csoporton/Egyedi házirend mellett Létrehoz-on katt/Védelmi beállítások fül/Folyamtok közötti memória hozzáférés sorában a Módosítás-on katt/Hozzáad gomb és betallózod az LWEMon.exe-t, majd pedig végigokézol/alkalmazol mindent.
-
AmigaFan
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Fotó állvány eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest