- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
mrszitya #23690 üzenetére
Már volt itt említve, hogy a win defender a fájlműveleteket igencsak elnyújtja, annyira nem új infó, de köszönjünk a linket
A boot időt egyébként nem tolja ki defender. A kettő közül kinek mi a fontosabb..
Néhány érdekes link, sajnos mind angol:
Data Discrimination Means the Poor May Experience a Different Internet
-
törölt tag
válasz
mrszitya #23638 üzenetére
Köszi.
A Comodo IS termékoldalán [link] van egy olyan feature, hogy "Memory Firewall". Ez elég, vagy külön kellene még telepíteni a "Comodo Firewall"-t is az IS mellé?
Van még "Comodo IS Pro", valamint "Comodo IS Complete" is. Ezek fizetősek, de szerintem nem drágák (havi egy kávé + egy fagyi). Érdemes inkább ezeket vagy elég a sima IS is?
Bitdefendernél kifejeztetten írják, hogy "tailored for Windows 8"
-
mrszitya
senior tag
válasz
mrszitya #23629 üzenetére
Avira, AVG, WhatsApp töréssel kapcsolatban, aki nem olvasta még: http://news.softpedia.com/news/AVG-Website-Apparently-Hacked-by-Palestinian-Group-389307.shtml
All of the impacted domains are registered through Network Solutions. It's possible that the hackers breached the systems of Network Solutions.
-
micafighter
nagyúr
válasz
mrszitya #23614 üzenetére
Persze CKS is jó. De amit szeretne csinálni , azt a Windows alapból is tudja. Feladatkezelőben látja, éppen mi használja a netet. Törölni is tudsz manuálisan. Feladatkezelőben jobb klikk egy folyamatra, tulajdonságok, a helynél látod hova mutat a folyamat, le tudod törölni.
Amiket blattida mondott, azok miatt szerintem : Comodo valkyre > VT , de mondthatnám még threatexpertet, vagy anubist
-
szabeska
addikt
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #23538 üzenetére
Ez az általános elhülyülés és lustaság jele. amúgy is erre felé megy a mindennapi élet realitása, az emberek mindent egy gombnyomással és azonnal szeretnének elintézni.
Sajnos ez van, ha kellően nagy az igény, akkor a cégek lépnek. Nekem tetszik ez az egész folyamat, de ez van. -
válasz
mrszitya #23401 üzenetére
Nem is tudom, hogy manapság érdemes-e egyáltalán még foglalkozni az egykor sokkal szebb napokat megélt Avirával. Nagyon régen, még Win98-on, de főleg XP-n sokat használtam. Akkoriban az ingyenesek között a legjobb volt. Most már nem ajánlom senkinek sem, mert szépen elhúzott mellette a konkurencia.
Fordítsd le inkább a BD-t, szerintem sokan örülnének, de valahogy én is úgy vagyok, mint micafighter fórumtárs, hogy az angol jobban fekszik, megszoktam már.
-
micafighter
nagyúr
válasz
mrszitya #23375 üzenetére
Nem próbáltam az összes cloud szolgáltatót, de azért azt elmondanám, hogy nem mind egyforma. Mega pl nem szinkronizál, csak manuális feltöltést enged. Van akinek az is jó, nekem emiatt kiesett. A skydrive Dropbox meg google drive szinkronizálni is tudnak. Az antivirusok cloud szolgáltatását megint csak nem ismerem mind, de a webroot az tudom h szinkronizál.
,,Ki aki 50 GB ot osztogat ingyen?"
Vannak cloud promók is, pl ha a google új mobileos ingyenes office alkalmazását felpakolod, kapni fogsz pár héten belül a gdrive-ba aszem +10 GB-t örökre. Ez így már 25 GB ingyér. A Dropbox nak, és a Box-nak is vannak promói, nekem promobol dropbox 78 GB, Box meg 15 GB.
-
micafighter
nagyúr
válasz
mrszitya #23362 üzenetére
Valóban, de szebb mint a BD 2GB-je
Más:
Feltettem a Windows Firewall Control nevü tűzfalat. Ez gyakorlatilag a win tüzfalát szabályozza egy hatékonyabb kezelőfelülettel. Tetszik a program egyszerűsége. Szabályra 3 eset van: engedélyezve, tiltva, vagy pedig nincs létrehozva szabály. 4 féle szűrési lehetőség:
No filtering -> kikapcsolja a tüzfalat
Low filtering -> csak azokat blokkolja, ami tiltva van, a többi folyamatot engedi (tehát ha nincs szabály akkor is engedi)
Medium filtering -> csak azt engedi ki, ami engedélyezve van (tehát ahol nincs szabály, az tiltva lesz)
High filtering -> semminek nem enged forgalmat, elvileg mintha kihúztuk volna a netkábelt.
A medium filtering adja a legjobb védelmet, hiszen csak azok a folyamatok mehetnek ki, amiket manuálisan engedélyezel. Alapból is volt jópár folyamat, ami engedélyezve volt, viszont észrevettem, hogy Win 8.1 beépített SkyDrive synce nem müködik, ezért gondoltam, hogy az fent akadt a hálón. Medium filtering mellett csak úgy tud forgalmazni, ha engedélyezem, úgyhogy Process Explorer-el megkerestem, mi felelhet a SkyDrive sync-ért (nem a telepített SkyDrive app-al volt a gond, az nincs is telepítve. A Win 8.1-be be van építve a sync, azt kellett visszakeresni) Tudtam azt is, hogy a Win 8.1 a beállításokat automatikusan elmenti, ha online fiókod van, ugyhogy annak is próbáltam keresni a folyamatát. Végül ezekre akadtam az svchost alfolyamatai között:
Amik be vannak keretezve, azoknak csináltam engedélyezve szabályt a Windows Firewall Control-ban. Így most a SkyDrive mappaszinkronizáció működik. A beállítások mentését nem tudom most kipróbálni, remélem az is müködik
Szerintetek van még valami, amit win 8.1-ben hozzá kéne adni?
-
szaki26a
aktív tag
válasz
mrszitya #23226 üzenetére
Iobit Av kb egyenértékű vele a PC-Mag szerint. A száműzött av nyert egyébként a NAV és a Bitdefender mellett.
Melyik a legjobb vírusirtó a topik cime, persze, hogy sok szó van benne Webrootrol, Bitdefenderröl, Comodoról (Ezt csak blattida kedvéért ki nem hagynám
)
Mbam és Hitman meg minden úram isten mit csináljak után szóbakerül persze. -
micafighter
nagyúr
válasz
mrszitya #23207 üzenetére
Nem az volt a célom hogy lejárassam a LastPasst. Én is használom és nagyon szeretem. Csupán felhívtam a figyelmet, hogy nem tökéletes megoldás, megvannak a kockázatai, és külső védelem nélkül igen sebezhető.
Utóbbi valóban a LassPass készítőinek hibája volt (javították is), míg az előbbi kompletten a Mozilla, meg a Google szoftverének, illetve appstore-szisztémájának a biztonsági hiányossága miatt valósítható meg, nekik kellene komolyabb korlátozásokat bevezetni... (Másrészt viszont az AV-fejlesztők se fordítanak figyelmet a kiegekre.)
Ez igaz és egyetértek veled, azonban ez részben a LastPass hibája is, hiszen ők döntöttek a böngésző kiegészítős megoldás mellett. Nem tudom, hogy ha külső program lenne, akkor hogy müködne az autofill, meg maga a jelszókezelés a böngészőben, de ez nem is érdekes, mert ők azt mondták, csinálunk egy böngésző kiegészítőt, ami kezeli az összes jelszódat, de a kiegészítő védelmére nem tettek lépéseket. Van rá megoldás, pl hitmanpro alert hasonló célt szolgál, vagy malwarebytes anti exploit, illetve webroot védi a böngésző kiegészítőket. Biztos van több megoldás is a külsö védelemre, én ezeket ismerem. De a lényeg, hogy LP ezt nem oldotta meg, ezért szükség van külső védelemre.
(#23213) alapz@j ,,a LP+Yubico-t már feltörték, használjunk helyette mást." Én nem azt mondtam hogy használjunk helyette mást, hanem azt, hogy a webroot jelszókezelője biztonságosabb mint az LP + Yubico önmagában
Szerintem is túlspiláztuk már a dolgot, ugyhogy új téma:
elkészült a Mortal Kombat Legacy II. évada[link]
-
daimonion
senior tag
válasz
mrszitya #22924 üzenetére
így aki rajong MS-ért vagy MSE-ért, az mondjuk a BD Trafficlight kieggel alaposan feljavíthatja a helyzetét (és/vagy egy NoScript-tel).
Csak az a gond hogy a BD TL NEM támogatja az IE-t...[link]Available for:
Firefox
Chrome
Safari
Bitdefender TrafficLight is unavailable for your current browser.
Egyébként minden szép és jó...
Akkor inkább McAfee siteadvisor az mindegyik böngészővel kompatibilis.. -
masholnap
senior tag
válasz
mrszitya #22924 üzenetére
Visormail, mrszitya köszi
MSE/Defender csak azért lett beletéve a Windowsba, hogy a biztonságra teljes mértékben fittyet hányó userek gépéből ne mind legyen zombi....azonnal
azért mertem feltenni a kérdést, mert szűk egy éve még elég nagy kardoskodás volt a Win 8 beépített védelme mellett, de akkor ezek szerint már mélyhűtve vannak a kedélyek
tulképpen 8.1-re szeretnék valamit feldobni, amivel kapcsolatban ugye a kivárás az ajánlott, de mint látom, itt néhányan mégsem ezt gondolják
és miért is gondolnák ezt. lehet, felrakom az egy hó NIS-t, aztán meglátom később, mi legyen. vagy webroot?
áhh
egyébként melyik oldalakon szoktatok venni olcsóbban ilyen szoftvereket? régebben volt pár ilyen a fórumban megemlítve
-
válasz
mrszitya #22016 üzenetére
Az alaplapi háló még pár éve magadta magát,azóta van valami realtek háló.Eddig jól bírta a torrentet,ami mostanában nem is volt.
Win reistall ráférhet,de ssd,3 fiók,képszerkesztők,WOL,minden ilyesmi be van állítva,nincs kedvem és időm sem.De lehet muszáj lesz.Víruskeresőt kipróbálom.
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #22005 üzenetére
Én nyugodt vagyok, csak kíváncsiságból kérdeztem, bár sejtettem, hogy ilyesmiről van/volt szó.
Hát, ja, nem rossz gondolat a Csizmazia cikk linkelése az első hsz-be...
Igen, én többek között ezért nem kedvelem az AV-Test.org tesztjeit. Akkora mintaszámok mellett nem lehet ekkora bizonyossággal kijelenteni semmit.
-
Sam67
csendes tag
válasz
mrszitya #21980 üzenetére
Szeretném megkérdezni, hogy mik voltak azok az általad tapasztalt "súlyos működésbeli problémák"?
Azért érdekel, mert én is Comodo-t használok jelenleg, és nem szeretném, ha váratlan meglepetés érne.Válaszodat előre is köszönöm!
Van esetleg valakinek tapasztalata az IObit Malware Fighter 2 programmal kapcsolatban?
Kiegészítőként érdemes feltenni az új CIS mellé, vagy jobban járok, ha meghagyom a jelenlegi MBAM programot?A segítséget előre is köszönöm!
-
-
toto0569
addikt
válasz
mrszitya #21216 üzenetére
Szia! Évek óta CIS Prémiumot használok,a tűzfal beállításhoz találtam egy képet mert a torrent nem akart menni de azóta jó.a kép ha kell valakinekNéha nekem is csinál olyat(évente 2-3 alkalommal),hogy nem indul el a gép bekepcsolásakor. Hála az istennek a műveletközpont egyből figyelmeztet.Nem cserélném le semmi pénzért...
-
válasz
Ha bármely tesztlabor eredményeit nézzük on-demand alapon, évek óta be vannak betonozva a helyek nagy átlagban. AV-Test honlapján az AVG-AVAST nagyjából 5-5,5/6, az AVC-n olyan 97-98% körüli dektektálást produkálnak, míg az "élmezőny" 99% fölötti vagy 6/6-os szintet tud. Nüansz, de jól érzékelhető csekélység ez...
A Comodo eltűnése az ismerős családnál, véletlenül nem ugyancsak user error eredménye, mert gyanús a dolog...?
Narxis: a kliens-cégek is csak a reklámra mennek? Na meg aki vírusirtóra költ, az is csak a reklámra megy?
-
válasz
Am. nem csak arról van szó, hogy az átlagot összezavarja hanem, hogy nincs rá igény. Hányan küldenek feedbacket, hogy ugyan gyerekek fejlesszetek már HIPS-et, egyáltalán az átlag közül hány ír ilyen javaslatokat? Nem működik vagy megfertőzte a gépét a sokeszű akkor felveszi a kapcsolatot a supporttal aztán helló.
Tehát ha nincs igény és nem is szeretik akkor miért fejlesztenél ilyet? A terméket amúgy is megveszik, egy kis marketing kell csak.
-
válasz
mrszitya #21202 üzenetére
Azért ne felejtsd el a CIS-nél a védett böngészőt (Dragon) és a virtuális billentyűzetet kimondottan online bankoláshoz és az integrált comodo cleaning essentials-t sem. Ez, és a bivaly HIPS nálam már két mérföldkő. Sőt mostanság az AV-juk is egyre jobb, felismerésben igen erősödik a top kategória felé.
Ekkora fejlődést és szolgáltatást özönt ingyen nem látok sem az AVG-nél, sem az AVAST-nál, és ahhoz képest mennyi felhasználójuk van, a cloud védelmük sem a legacélosabb... Már régen agyon kéne verniük a konkurenciát, de ha bármelyik tesztlabort is nézem, egyikben sem a csúcskategória. Kíváncsi vagyok, milyen vitát indítok el ezzel, de érdekelnek a vélemények.
-
válasz
mrszitya #21196 üzenetére
Éppen azzal súlyoztam a mondandómat, hogy a komplexitását, és a szolgáltatásait tekintve sokkal jobb, ami nem csoda, lévén, hogy a másik kettő szimpla AV, azzal kiegészítve, hogy az AVAST az AVG-nél pár dologban többet nyújt emlékeim szerint (sandbox, webfilter).
Igen igaz, megengedem magamnak az a luxust,. hogy őszinte vagyok, de mivel ez egy fórum, nyitott vagyok az ellenvéleményre is. Természetesen.
-
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
mrszitya #19374 üzenetére
Elragadott az érzés .
De ,hogy ne legyen igazam megnézem mennyit változott,úgy is van kulcsom hozzá
.
(#19376) Roxkex
NOD32 4 -> Érdemes a 6 verziót feltenni .
Zone Alarm -> Gondolom tűzfalra gondoltál , nem próbáltam még de ha szükségesnek érzed próbáld ki .
SUPERAntiSpywarePro (trial) -> Fölösleges,töröld le .
Malwarebyte’s Antimalware -> Heti 1x lefuttatod . -
válasz
mrszitya #19029 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján, ha az ember ésszel használja a gépét, akkor évekig nem találkozik kártevőproblémával. Nekem az elmúlt 5 évben csak egy autorun-féreg okozott gondot, az is egy elhanyagolt céges gépen.
Törésteszt-hasonlattal élve: ha az ember ép ésszel vezet, jó eséllyel nem lesz balesetből problémája. Ha meg őrültködik, elég könnyen felcsavarodik az első fára... Bár az őrültködő sofőrtársak miatt lehet, hogy mégis inkább Volvo-t vennék
.
#19030: erre a kérdésre addig nem kapunk választ, míg elő nem áll valaki egy teljesen új tesztkoncepcióval. Én a shadowserver statisztikáiból szoktam kiindulni amúgy.
-
válasz
mrszitya #18554 üzenetére
"A lényeg, a "drága" hackereink a legtöbbször mindig egy lépéssel előbbre járnak."
Olyanoknál nem nehéz előrébb járni, akik hetekig nem képesek reagálni egy helyzetre ami itt valszleg kártevő beszívása. Gondolom a weblaplevétellel csak a webes tartalom fájljait nézték át, a gépüket nem/nem eléggé. Hiába, lehet hostolni winXP SP1-ről is, elavult szoftverekkel... A Joomlának is volt pár biztonsági frissítése.
-
-
-
válasz
mrszitya #17308 üzenetére
Mondjuk ez egyre kevésbé probléma mert az 1bites userek egyre inkább többet használnak tabletet és okostelefont ott meg ilyen probléma nincs. Elbutulás vagy sem a többség akarata a mérvadó márpedig ők használni akarják a műszaki cikkeket nem pedig ismerni. Ez ellen kár is tiltakozni.
Egyébként a könnyítés csak azon cégek érdeke akik belőlük élnek mert ők ugye megérzik ha kevesebb ember fizet elő a szolgáltatásaikra.
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #17308 üzenetére
Én meg azért nem fogok, mert én úgy gondolom, ahogy leírtam. Nem csak itt tapasztalom, hanem az élet minden területén. Az emberek mindent akarnak, azonnal, ha nem lehet azonnal, akkor mást keres helyette, nagyon kevsen akarnak megoldást a problémákra, vagy valaki más oldja meg, de lehetőleg úgy, hogy neki semmit se kelljen tennie, vagy pedig oldódjon meg automatikusan, gyorsan és hiba nélkül.
Az mse véglet, szerintem, nem felhasználóbarát, csak nagyon egyszerű kezelni, de ha használni kell aprogramot, ha szükség van valamilyen képességére. akkor nagyon sokszor nem az, nem nem tudsz beállításokat megváltoztatni, amik pedig vannak benne, azok nem sokat érnek. A semminél több, de harmatos védelem, az pedig minden, csak nem felhasználóbarát, és ez azért fontos, mert nagyon nehéz és bonyolult olyan védelmi programot (is) írni, mely nagyon sok mindenre képes, óriási potenciál van benne, nagyfokú automatizmus jellemzi és szinte nulla hibalehetőség.
Ilyen elvárásokra csak kompromisszum lehet a megoldás, mivel az igények egymással ellentétes irányúak.
Létezik viszonylag erős védelem és nagyfokú automatizmus (pld. norton)l, de messze nem tökéletes és védelmi szempontból sincs a topon.
A kaspersky védelme jóval erősebb és az automatizmus is nagyfokú, de egy kicsivel kevésbé felhasználóbarát és nem egy bugmentes, minden szoftveres környezetben hibátlanul működő védelem, de említhetném a bitdefendert is, mely szintén nagyon erős védelem és erős automatizálás, de az talán még bugosabb és háklisabb. Ráadásul az említetek is kérdeznek időnként és akkor mi lenne az elvárt? Ne döntsön a felhasználó vagy döntsön, de kapjon egy részletes ismertetést az észlelt kártevőről vagy folyamatról és az esetleges veszélyekről? Mi van akkor, ah egy ismeretlen alkalmazásról van szó, melynek pontos tevékenysége nem ismert, viszont a viselkedése gyanús?
A teljesen virtualizált közegben futtatott ismeretlen alkalmazások viselkedés elemzése sem 100%-os bizonyosságú, akkor mi történjen? Kérdezzen és döntsön a júzer vagy automatikusan törölje/rakja karanténba, aztán szívja a fogát a felhasználó, mert az adott programja nem működik vagy más alkalmazás hibásan kezd működni?
Ez sajnos nem ilyen egyszerű, a cégek életét a felhasználók nem könnyítik meg, ez abból is látszik, hogy mindenki az automatizálás felé mozdul.
Az átlagos felhasználónak fingja sincs a számítástechnikáról, programok működéséről, csak használni akarja a gépét, arra, amire akarja, nem kérdésekre válaszolni, mivel tisztában van azzal, hogy vagy nem értené a program kérdéseit, riasztásait, értesítéseit vagy/és eleve leszarná azokat.Igen, lehetne jobban, részletesebben magyarázni, de minek? A legtöbb esetben ez a mostani részletesség is elegendő lenne a döntéshez, mivel csak józan paraszti eszet igényelne, mégsem megy, akkor minek szépen kifejteni mindent, részletesen?
De mindegy, mert messzire visz és általános folyamatokat, társadalmi problémákat érint ez a tárgykör is. Én nem fogok ezen tovább rugózni, szerintem fölösleges, akinek számít, fontos, az úgyis tudja, miről beszélek, aki nem, annak meg úgyis mindegy.
-
Mosanke
senior tag
válasz
mrszitya #16816 üzenetére
Köszi a választ.
Közben megjött a hazai Sicontact válasza is, csak eddig nem volt időm gép elé ülni és beírni. Bemásolom mert szerintem megérdemli. Alig még egy óra sem telt el a kérdésemtől és már itt volt a válasz rá.Mikor az Ön levelének olvasása után megnyitottam a kérdéses linket, akkorra már szignatura adatbázisunk listájában szerepelt ez a kártevő is. Előfordulhat azonban az, hogy korábban még nem ismerte a program, mivel egy új kártevő megjelenése és annak vírusdefiníciós adatbázisba kerülése között értelem szerűen mindig eltelik egy kis idő. Azonban még ebben az időben sem feltétlen fertőzi meg a gépet a kártevő, hiszen az új felhőalapú védelembe hamarabb bekerül/bekerülhet a fájl, illetve a heurisztika is megfoghajta azt, annak viselkedési mintája alapján.
Javasolt a programon belül a Kiterjesztett heurisztika és Live Grid lehetőség engedélyezése, mert így még sokkal hatékonyabb a NOD védelme. -
BigManus
addikt
válasz
mrszitya #16593 üzenetére
Igen...
De sokaknak furcsa volt, hogy érdekes módon az előtte lévő teszteken nem szerepelt rosszul az MSE, aztán egyszer csak mélyrepülés.
Az is gond, hogy nincs egységesítve egy tesztelési metodika, ahány labor, annyi folyamat és minta.
Volt valami szervezet amit ezért hoztak létre, de már nem ugrik be a nevük... -
Black Plague
tag
válasz
mrszitya #15184 üzenetére
Miért érzem azt hogy személyes sértésként kezeled ezt a dolgot ????
Próbálj tárgyilagos lenni Nem kell ezen felhózni Magadat csak légy türelemmel ezt csak csevegés...Mint leírtam engem az érdekel leginkább hogy egyes userek miért gondolnak úgy egy ilyen tesz eredményeire mint valami kőbevésett szentírásra....azt remegve várják hogy az általuk használt termék vajon hogyan teljesít..
Miért baj az például, ha egy cég ügyesen reklámoz, ügyesen adja el - alapvetően jó a termékét?
ÍNem írtam azt hogy baj csak arra írtam példát hogy egy reklám hogyan tudja megváltoztatni az emberek hozzáállását a dolgokhoz..Mert ugye maradjunk a NOD példánál volt egy időszak amikor eljutott odáig a dolog a reklámok miatt hogy ha egy vírusírtós fórumon megkérdezték az userektől hogy szerintük melyik a legjobb vírusírtó akkor 10 userböl 8 azt mondta hogy NOD..Azt a világért nem lehetett elmagyarázni Nekik hogy a kaspersky, norton, comodo, emsisoft, F-secure , Forticlient is van ugyanolyan jó egyszerüen nem hitték el..Nagyon sok ilyen vita eszmecsere volt erről..Ez egyértelmüen a reklám káros hatása volt mindamelett hogy a NOD egy nem rossz termék.. DE a reklám már arról nem szólt hogy a vírusadatbázist frissítse rendszeresen meg hogyan használja a terméket ..Viszont azt Te sem gondolod komolyan hogy amikor egy termék egy PC ujságban megjelenik mellékletként kóddal azt pusziért teszik a gyártók ?
Én eddig is azt a vélemyényt képviseltem és fogom is hogy ezek a tesztek jók tájékoztató jeleggel..Ugyanis a leggyengébb láncszem az user ..lehet akármilyen díjnyertes cuccod ha pl az user elbaltázza a beállításokat vagy nem figyel a figyelmeztetésekre....Akkor lehet akármilyen AVC-s meg AV teszt meg VB100-as gyöztes cuccaid attól még meg leszel fertőzve.....
Azt ha megkérhetlek ha válaszolsz légyszives NE DÜHBŐL írj hanem megfontoltan és nyugodtan..
mert ez csak egy eszmecsere és nem háború
Köszönöm szépen..
-
Black Plague
tag
válasz
mrszitya #15173 üzenetére
Ugye nem kizárólag %-os teljesítmény alapján választasz vírusirtót, mint teszik sokan?!
Nekem EZ a Cuccom van van hozzá fejlesztett endpoint védelemmelSzal Engem csak érdekel a téma hogy miért is vannak sokan úgy oda ezekért a tesztekért meg hogy melyik cucc hogyan szerepel egy ilyen teszten...
-
Black Plague
tag
válasz
mrszitya #15173 üzenetére
Változnak a minták, változnak a vírusirtók. Ami nem változik, az az élboly...
Ezzel fenntartásaim vannak mert felmerül bennem a kérdés hogy az élboly miért is változatlan ????
JÓK a promoik jóban vannak a tesztlaborokkal tényleg olyan jok mint ahogy a tesztlaborok állítják ????Még mindig ott tartok hogy volt egy időszak amikro minden honi PC-s ujságból folyt a Nod reklám meg a promocio és még a vállalatok is beszálltak, hogy nekem azért van NOD-om mert......
Itt is nem elképzelhető hogy az élboly termékei azért vannak az élbolyban mert mondjuk valahogy odacsúszik egy kis pénz az élboly vállalataitól és olyan mintákat használnak ami azt hozza ki hogy az élboly milyen jó ???? A konkurencia meg milyen rossz..ÉN úgy érzem hogy ezeknek a teszteknek igencsak "villogás" jellege kezd lenni..Volt olyan vírusírtó amelyik régebben azzal reklámozta a termékeit hogy hány VB100-a van meg mennyi AVC plecsnije meg miegyebek..
Akkor mégegyszer rákérdeznék azért mert mondjuk a DR.WEb , CIS, KINGSOFT nem szerepelnek a teszten és nincs AV TEST plecsnijük akkor ROSSZABB vírusírtók mint azok amiknek valamilyen plecsnije van ?????
Azt tudom vagyis gondolom hogy ezek a tesztek maximum egy kicsi támpontot adnak..mert pl itt olvastam már olyat hogy volt egy kedves fórumtárs aki szinte naponta panaszkodott hogy milyen bugos az Új kaspersky meg mennyi baja van vele meg minden DE annak ellenére azt használta minden hibájával bugjával egyűtt..Majd egy idő után betelt a pohár azt váltott...Egyálzalán megéri sok tízezer forintot vagy akár egy vasat is fizetni a vírusírtókért amikor vannak Free megoldások ?????
-
Black Plague
tag
válasz
mrszitya #15167 üzenetére
"Én nem nevezném elavultnak a VB-t, legalább is RAP-tesztet, az nagyon jól mutatja az erőviszonyokat."
Megint csak kicsit gonoszkodásból megkérdezném Tőled is hogy mihez képest mutatja jól az erőviszonyokat ???
mert pl akkor ami a VB100 RAP teszten jól szerepel azt lehet ajánlani és ami nem azt nem ???
Mert pl a VB100 RAP teszten a kaspersky a proactive decetionja kb 79 % Reactive detection 95 %
Míg pl a Roboscan proactive 85% és reactive 98% körüli vagy esetleg a fortinet ami a Rap on jobban teljesít a kasperskynál mint az AV testen ?????Én erre értettem azt hogy nem értem ezeket a teszteketmert ahány teszt AVC-AV test-VB100 és a you tube on jó pár tesztelö Languy99 , Malwaredoctor és stb stb ..most akkor kinek higgyen az ember ????
-
-
válasz
mrszitya #13852 üzenetére
Ez mondjuk igaz. Legegyszerűbb ha kikapcsolja az ember azt ami neki nem kell. Mert a HIPS-től kezdve a legegyszerűbb szignatúra alapú detektálásig mindegyik gondot okozhat. Őszintén szólva az egész antivírus púp az ember hátán, keresi mindenki magának azt amiben a legjobban bízik de a védelem erőssége majdhogynem mindig a kényelem rovására megy.
Mondjuk ez is érdekes, hogy hogy lebutították a testreszabást. Leglátványosabb a Kaspersky, régebben a telepítésnél több beállítás volt, ma már csak 1-2 klikk. Ha kikapcsolom a webszűrőjét akkor pedig sárgán villog. Persze nem csak ők mozdultak ebbe az irányba.
-
BigManus
addikt
válasz
mrszitya #13844 üzenetére
Látom nem érted mire akartam kilyukadni a dologgal... Narxis értette. Én más nézeteket vallok és ez így is marad.
Egy védelmi szoftvernél nálam az az evidens, hogy csak akkor blokkoljon, ha tényleges a fenyegetés.
Egy teljes oldalt ne blokkoljon, mert azért nyitottam meg, hogy a tartalomhoz hozzáférjek.
Figyelmeztessen, de ne blokkolja az oldalt, és itt a lényeg.#Visormail
Na pont ez az... Vírus. De nincs az adott oldalon semmilyen vírus csak egy átirányítás. Ráadásul ott sincs vírus.
A másik meg hogy html. A html kódban a script CSAK egy átirányítás és pontosan ezért megtévesztő a riasztás.
Blokkolja az Avira az oldalt, holott a tartalmat megjeleníthetné, max azt kellene jeleznie, hogy van benne agy rejtett ( iframe ) átirányítás. -
BigManus
addikt
válasz
mrszitya #13838 üzenetére
Kicsit nézz utána, parkoltatva van a domain.
De egyébként miért is lényeges, hogy törölve van a domain vagy nem?
Riasztanak rá a védelmek, de miért is? Mert esetleg volt ott valami? És? Most van?
Tehát nem indokolt a riasztás, mert ha nincs az oldalon fenyegetés akkor ne blokkolja a védelmi program az oldalhoz való hozzáférést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest