- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
#61275904 #24481 üzenetére
Nagyon szívesen
TFSi kollega nagy valoszínüséggel arra gondolt, hogy a Comodo nagy mértékben a felhasználóra támaszkodik, sokat kérdez, például telepítesz egy programot, egyből elkezd kérdésekkel bombázni, hogy mi történik, és azt engeded-e, ha igen akkor mi történjen pontosan, satöbbi..
Éppen ezért hülye biztosnak a Comodo-t nem nevezném, épp az ellentéte. A beállításaiban is könnyen el lehet veszni.
Ha olyan Antivírust keresel, ami keveset kérdez, akkor Bitdefendert tudom ajánlani vagy Webrootot. Van személyes tapasztalatom mind a három említett termékkel. Először a Comodót használtam, de végül belefáradtam a beállítgatásokba, valami egyszerübbet akartam. Ezután jött a Bitdefender, ami jóval egyszerübb volt beállítások terén, mint a Comodo, és sokkal kevesebbet kérdezett. Végül aztán elegem lett a Bitdefender bugjaiból (erről részletesen írtam itt. Írtam egyébként többször is ide a BDről tapasztalatot, amig azt használtam.) Lecseréltem Webrootra, ami érezhetően gyorsabb, mint a Bitdefender, kevesebbet kérdez, és mégegyszerübbek a beállítások. WR-el tejlesen elégedett vagyok eddig. És ha hozzávesszük, hogy nagyon jó a támogatása, akkor szerintem az is maradok
Ha te is ilyet keresel, akkor mindenképpen ajánlom figyelmedbe a Webrootot.
Ha képbe van még a Norton, és az egyik gépeden a Norton fut, akkor nagyszerüen tudsz hozzá hasonlítani amit a másik gépre felraksz.
Windows Online fiók nagy mértékben megkönnyíti az életedet ha több géped van, vagy gyakran szoktál újra telepíteni. A Skydrive sync az automatikus, az IE könyvjelzőidet is visszaállítja, meg még sokminden mást, de ezek az újratelepítést nagy mértékben megkönnyítik. Ha FF vagy Chrome böngészőt használsz, azoknak is lehet csinálni egy fiókot hogy elmentse a könyvjelzőidet (ez a Windows fiók jellegétől független, ez a böngészők funkciója). Tehát igazából pillanatok alatt újra lehet telepíteni egy gépet teljesen. Ha érdekel erről több dolog, írj nyugodtan PM-et. Én most egyik gépemet hetente újrarakom, mert tesztelgetek, úgyhogy már rutinból megy az újratelepítés, a VM-ekről nem is beszélve.
-
micafighter
nagyúr
válasz
#61275904 #24452 üzenetére
Igen, és sajnos a többinél is általában ez a helyzet. Ha tesztelni szeretnél pár promót, én erősen ajánlom a Win ujratelepítéses megoldást, tehát felteszel egy AV-t, mondjuk 30 napos promóba, ha lejárt, és másikat akarsz feltenni, akkor Win újratelepítés, és friss gépen teszteled mindegyiket. Win8ot online fiókba tenném, a legfontosabb dolgokat Skydrive-ba pakolnám, a többit vagy más felhőszolgáltatásba, vagy Pendrive-ra vagy más külső adathordozóra, vagy hálózati helyre. A használt alkalmazásaid telepítőinek internetes linkjeit elmenteném az IE könyvjelzőibe, mivel Win 8 újratelepítés után az online fiók azokat is visszaállítja, a fizetős programok aktiváló kódjait pedig lementeném egy txt-be. Én így tesztelgettem, és nagyon gyorsan ment a reinstall, és a gép állapotának visszaállítása.
Ha ez túl sok macera neked (egyébként nem az szerintem, lemented az adatot, összeirod a kulcsokat, elmented a telepitőket IE bookmarkba, és ennyi) akkor az uninstalleres megoldás, pl Advanced Unsinstaller Pro, de van más ingyenes megoldás is errre.
-
micafighter
nagyúr
válasz
#61275904 #24438 üzenetére
Először is, nem tudom hallottál e már a V3 boltról. de ajánlom figyelmedbe. Én ezekhez az árakhoz szoktam viszonyítani. A gyártók honlapján lévő ár csak elriasztás képpen van ott
A magyar honlapok egyébként sok esetben le vannak maradva, nem naprakészek. Az amerikai vagy angol honlapot érdemes figyelni(kivévve a kaspersky, ott az indiait
).
BDIS és BDW8 közötti különbség:
Tekerd kicsit le az oldalt, és menj a + Load more features -re. Többször is rá kell menni erre, hogy megnyissa az összeset. Mind a két oldalon lenyitod teljesen és kezd el összehasonlítgatni a különbségekhez.
A kettő közül én a BDW8-at tenném fel, mert annál jobban figyelembe vették a W8 újdonságait / sajátosságait. (BDIS több Win verzióval kompatibilis, ezért nem specializálódott annyira rá a W8-ra)
Megveheted most a BD-t 3 gépre, de szerintem ne aktiváld be, amíg az egyik gépen még érvényes a Norton. Várd meg, amíg lejár a norton, és csak aztán aktiváld be majd az új terméket, mivel a több gépes liszenszek úgy müködnek, hogy egy kulcsot kapsz, amit többször tudsz használni (pl 3 gépes liszensz egyszerre 3 gépen lehet aktív), és a liszensz ideje az első aktiválástól kezd el ketyegni. Tehát ha most beaktiválsz egy gépre egy 3 gépes liszenszet, az kicsit pazarlás.
Én a helyedben nem vennék most semmit, hanem promókat/próba verziókat próbálgatnék, amíg a Norton liszenszed lejár. Addig ki tudsz próbálni jópár programot, azt is figyelembe vévve, hogy olyat keresel gondolom, aminél van több gépes liszensz. (vagy akár egy gépes de az nagyon jó áron).
Arra érdemes figyelni, hogy a legtöbb antivirus hajlamos szemetet hátra hagyni miután letörlöd. Én használnék valami eltávolítót, pl Advanced Uninstaller Pro (ingyenes). Sajnos az a helyzet, hogy sima eltávolítással is hagynak hátra szemetet az antivirusok, ezért a legtöbb antivirushoz a gyártók csinálnak egy külön eltávolító programot, de az a helyzet, hogy sokszor még az is hagy hátra szemetet, és például a Kaspersky eltávolítója nekem lelőtte a Laptop billentyüzetét és touchpadát, de még külső csatlakozott input eszközöket se fogadott el, csak egyetlen egeret, azzal sikerült rendszer visszaállítást csinálnom. Ezért mielőtt elkezdenél ilyen nagy tesztelésbe, nagyon érdemes egy rendszer visszaállítási pontot létrehozni.
Vagy ha meg tudod oldani, akkor minden antivirus után újratelepíted a gépet. Tudom ez kicsit macerás lehet, de igazából ez a legbiztosabb megoldás, és a Win 8 esetében ha a fontos dolgokat belepakolod a Skydrive mappába, akkor azok újratelepítéskor mindig egyből elérhetőek lesznek.
LiLxWaYnEx: rollbackelnek mindenkit...
-
micafighter
nagyúr
válasz
#61275904 #23643 üzenetére
Azt még hozzátenném, hogy a Comodo egy kiváló termék, szerintem az egyik legjobb ingyenes megoldás, viszont a beállításainak a megismerésére rá kell szánni egy kis időt (ha jól tudsz angolul, az internetes help oldaluk elég jó és részletes, akkor pár óra alatt meg tudod tanulni használni). Próbáld ki, úgyis ingyenes, ha van kérdésed, van phn comodo topic, ha nem jön be, akkor meg legfeljebb lecseréled.
-
blattida
nagyúr
válasz
#61275904 #23643 üzenetére
Az önálló memória tűzfaluk már sok-sok évvel ezelőtt megszűnt, beolvadt a tűzfalukba.
Az IS mellé nem kell külön tűzfal, mivel az internet security azt is jelenti, hogy van benne tűzfal.
A Pro változatot akkor érdemes megvenni, ha szükséged van a technikai támogatásra és/vagy a vírusmentességi garanciára,a Complete pedig akkor jó, ha kell a wifi védelem (és az online tárhely) is, egyébként fölösleges, mivel amúgy teljesen ugyanazok, mint az ingyenes Premium.
-
micafighter
nagyúr
válasz
#61275904 #23493 üzenetére
Nekem ez vírus gyanús. Panda és mcafee mellett sajnos lehetséges, hogy bekaptál vmit. Hitman pro futtatás, és Malwarebytes telepítés, frissítés, futtatással kezdeném a probléma megoldását. Mind2 ingyenes.
(#23490) Kenan:
Én úgy vagyok most vele, hogy ilyen bivaly gépre se raknék olyan av-t ami sok erőforrást használ. Tudom, h valszeg úgyse lehet észre venni, de az av állandóan ott fut a háttérbe, és nekem ne csökkentse a gép maximális teljesítményét egy ilyen av. Ebből a szempontból a Bitdefender jobb választás, mint a KIS. Szerintem a webrootot is próbáld ki. Gyenge gépekre szoktuk ajánlani, mert ennek a legkisebb az erőforrás-igénye, viszont ugyanebből kifolyólag a géped lehetséges max. teljesítményét sem befolyásolja.
Ez azért lehet érdekes, mert gondolom nem azért vesz az ember ilyen vasat, hogy egész nap aknakeresőzzön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest