- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Aktív témák
-
válasz
HarryPotter #8997 üzenetére
A túlzott automatika miatt, időnként bele kell nézni az esemény listába, illetve a tűzfalmodulba meg kell nézni a kapcsolatokat is. Mivel majdnem teljesen automatikus hibázhat is!
-
szucsinka
őstag
válasz
HarryPotter #8999 üzenetére
ok köcce
most már biztos hogy cserélek... -
szucsinka
őstag
válasz
HarryPotter #8997 üzenetére
ez nem NIS csak antivirus de gondolom majdnem u.a
-
válasz
HarryPotter #8951 üzenetére
Tedd fel amit tudsz VT-re.
-
blattida
nagyúr
válasz
HarryPotter #8951 üzenetére
Engem például megnyugtatna, teljes mértékben...de ha gondolod, lefuttathatsz online keresőket is a lelki nyugalmadért...
-
SG3rg0
őstag
válasz
HarryPotter #8923 üzenetére
Nem a gépemet fogta, hanem a netemet!
-
simon7012
aktív tag
válasz
HarryPotter #8859 üzenetére
Ja,ja itthon is minden rendben B.U.É.K neked is!
-
válasz
HarryPotter #8843 üzenetére
Jól vagy Tesó? Dolgozol már, vagy pihi van még és ünnepelés?
Jó a gép, minden ötös vele?
-
válasz
HarryPotter #8831 üzenetére
Ez a program nem klasszikus víruskereső. Olyan kértevőkre van kihegyezve, amik elég sok bosszúságot okozhatnak és nehéz leszedni őket! Ezért is ismer fel jval kevesebb kártevőt, mind egy víruskereső.
Átnéz minden fájlt, a registry-t, és eltávolítja a kártevőt teljes mértékben. -
válasz
HarryPotter #8829 üzenetére
Nem kell neked Threatfire. Elég a NIS. Az MBAM-ot megy hagyd fent. Mivel nincs realtime része, nem is fut csak amikor elindítod. De kézzel frissítsd mindig!
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8827 üzenetére
Hagyhatod hisz alig foglal helyet...vagy nem fér el?
TF? Az mi?
-
Thusor
őstag
válasz
HarryPotter #8818 üzenetére
Aktív védelemmel sem akad össze. Viszont Avirával összeakad...
-
válasz
HarryPotter #8818 üzenetére
Nem, mivel a free MBAM-nak nincs realtime része.
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8785 üzenetére
Inkább azt kéne feltenni, hogy megtettem mindent?!
Mert ugye nem csak IS-sel lehet védekezni...
-
válasz
HarryPotter #8782 üzenetére
Hát, igen ez a gáz, ha valaki összeszed különböző alkalmazásokat! Melós beállítani és ősszehangolni őket, és kérdés, hogy kompatibilisek egymással-e, ami ugye sokszor nem.
Ilyen szempontból, ha valaki sok védelmet akart összeszedni, jobban jár egy jó IS-el. A mai IS-ek többsége, már kellően jól meg van csinálva, és a komponensek kellően jól, és kellően együttműködnek már. -
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8780 üzenetére
Én még mindig nem látom hol is van kiemelve, hogy a kimenő adatszűrés mennyire fontos. Azt viszont látom, hogy fontosnak tartja a viselkedés elemzést...ergo ha már bejön vmi akkor 1-2 megmozdulásából ki lehessen szűrni. Megjegyezte, hogy program programot fog használni kifele menet így a lebukás esélye elég kevéske.
Tehát...ahogy írtuk...a tűzfal egyfajta tűzoltás...sok gépnek rendszergazdija vagyok comodo+za vegyes körettel felvértezve 50-50% megosztásba...őszinte leszek...sose láttam, hogy azok bármit is találtak jeleztek volna...húgomnál volt fent mind2 a 1-1 évig. Betanítás után azon kívül, hogy lassítottak észre se vette őket, pedig Ő a gátlástalan user kategória, ha netről van szó.
Szóval Én maradok egy rendesen optimalizált tűzfalnál amit észre se veszek...ami mellé x64en ajánlott egy villámgyors nod32 vagy egy avast. A géped gyors marad és védve van... -
zed01
őstag
válasz
HarryPotter #8776 üzenetére
Én azt imádom mikor szidják a különféle internet security-k tűzfalait, mert nem a legjobban teljesít a matousec féle teszten, aztán ezek az emberek a beépített Vista tűzfalát használják, ami még a 3rd party tűzfalaknál is rosszabb.
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8776 üzenetére
kimenő forgalmat érdemben szűrő tűzfalnak Hol írja pontosan? Mert igazából azt írja amit mi is...erős víruskereső kell...
Arról nem is beszélve, hogy eléggé régi iromány ez... -
válasz
HarryPotter #8767 üzenetére
Még annyit leírnék, hogy Goneck23 szerint nem fölösleges a tűzfal! Épp ellenkezőleg!
Csak azt akarja mondani, hogy például a Vista beépített tűzfala egy átlag usernek bőven elég, mert az nagyjából, nem tudja mit csinál!
Egy erős víruskereső kell, ami megfogja a sok szart, és ennyi.
A tűzfal alapvető feladata a bejövő forgalom elutasítása, tehát ne hekkeljenek, stb.És ne érts félre, nem kötözködni akarok, vagy ellentmondani neked, de igaza van a kollégának abban, hogy túl van misztifikálva ez az egész, és nem a valós problémát akarják megoldani a cégek!
-
válasz
HarryPotter #8765 üzenetére
Tesó!
Nem akarom Gorneck23-at védeni, de igaza van. Nem a tűzfal feladata megfogni a bejövő alkalmazást. Ha megnyitsz egy weboldalt, akkor a 80-as protod már alapból engedélyezve van, hogy tudj böngészni. Onnan meg driveby bármi lejöhet. Na, ennek a bárminek a megfogása a vírusírtó feladata! Nem a tűzfalé, hanem a vrusírtóé.
A másik, ha mondjuk egy trójai feltelepül és van rootkit része, azt megint a vírusírtónak kell megfogni. A tűzfal max jelez, de nem fogja meg. Lehet, hogy ez a trójai nem tud leszedni több szépséget, mert a tűzfal blokkolja a kapcsolatát, de ettől függetlenül már bejutott a rendszerbe, települt, és kárt okoz. Nem csak az adatlopás egy ilyen dzsuva feladata. Főleg, ha rootkitről beszélünk. És az sem biztos, hogy a tűzfal megfogja, mert van már egy két okosság, ami elrejti magát egy rendszerfolyamat mögé.
Szóval, értem én, amit mondasz a tűzfalról, de egy kártevő megfogása alapvetően az antimalware program feladata! A tűzfal a netes forgalmát tiltja/fogja meg.
De ettől még a kártevő tevékenykedhet a gépen, és okozhat kárt.
Sajnos ma a legtöbb cég, a tűzfalára akarja hárítani a feleősséget! Azt hiszi, hogy ha egy IS-ben telepít egy tűzfalat, akkor az megoldás a károkra. Pedig nem. Az antimalware részre kéne koncentrálni, normális vírusírtók kellenének, kellő heurisztikűval és adatbázissal, és akkor minimalizálható a probléma.Ez ma, nagyon király dolog egyesektől, hogy fikázzák a Windows tűzfalát, és arra fogják, hogy kártevő jutott a gépre! Pedig ez marhaság. Szar az antivírus programjuk, és beengedte a dzsuvát.
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8767 üzenetére
Épp ez a baj mikor 2-3 cucc átfedésbe van egymással...lassúság jellemzi együttesüket...
Majdnem az is... -
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8765 üzenetére
ne engedje be, vagy ha bejött, a már bennlévő virus által okozott kárt minimalizálja Ez pedig ismét csak a víruskereső dolga...webguard, menteni kívánt állományok ellenőrzése, mégis betévedt futó alkalmazás törlése/tiltás/reg pucolás...
4 user használja a gépem elég régóta...abból 3 bekapcsolni tudja a gépet és elindítani a FF-ot...Szted?!
Mind1. Mások az elképzeléseim a jó védelemmel kapcsolatban és legfőképp a tűzfal funkcióról.
Nem. Ekkor már 25 perce fent vagyok és készülök reggel 6 beérni melóba a céges járattal.
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8758 üzenetére
5 év alatt semmi...Én ennek hiszek...
Nem olyan oldalaknak ahol tejelnek mindenért...
És tartom magam ahhoz, hogy nem a tűzfal feladata megfogni egy vírust vagy egyéb szmötyit...
-
L7wy
őstag
válasz
HarryPotter #8497 üzenetére
Nehogymá panda jó legyen mindenből
A heurisztikája középszinten vagy alatta van.
-
válasz
HarryPotter #8497 üzenetére
Ok Tesó.
Értjük egymást.
Pontosan nem tudom, de itt valaki korábban írta, hogy jóval lassabb a Threatfire, mint az Antibot.
-
válasz
HarryPotter #8495 üzenetére
Ezt most nem értem.
A szignatúra és heurisztika használata kéz a kézben kell, hogy együttjárjon. Pl. Avira. Mocsok erős adatbázisa van, erős a heurisztikája is, és hatékony kellően.
Szóval, én azt mondtam, hogy ma a piacon, két féle program létezik. Vagy amelyik lightweight, de gyenge a felismerése, vagy strogweight, erős adatbázissal, és egyáltalán felismeréssel, de megeszi a gépet.
Például ott a Nod32 esete. Marha jó rpgram, de ők csak a heurisztikára alapoznak, és gyenge az adatbázisuk. Pedig vezető program lehetne, ha az adatbázist is tolnájuk rendesen.
Én olyan megoldásban gondolkodnék, ami nem lassít, de erős a védelemben is.A NIS09 mellé, inkébb Norton Antibot-ot tegyél fel. A Threatfire lassít! Az Antibot meg nem.
-
válasz
HarryPotter #8493 üzenetére
Azt, hogy házzáfűzik a víruskódot.
Példa: Leszedsz a netről egy Webroot Spysweepert. Amikor leszedted, TC-vel megpróbálod kicsomagolni az Alt/F9 billentyűkombinációval. Ha kicsomagolja az .exe telepítőt, akkor megkapod a vírust és a vírusmentes telepítőt. Tehát a két dolog össze lett fűzve.Egyébként tegnap én is elgondolkodtam a Nortonon, meg úgy az össze víruskeresőn. Egyik szarabb mint a másik, és ez az én szuverén véleményem. Vagy gyors és kis erőforrásigányű a program, de szar az adatbázisa. Vagy megzabálja a gépet a program és erős az adatbázisa. Ez a két lehetőség van.
-
válasz
HarryPotter #8491 üzenetére
Amiket leszedtem tesó, azok zene fájlok voltak. Filmnél no problem.
No para tesó. Csak zene fájloknál van gigszer! wma, mp3
De ezeknél is kiszürhető. TC-vel ki kell csomagolni. Ha kettéugrik a fájl, megvan a vírus is. -
válasz
HarryPotter #8476 üzenetére
Olvasd vissza a topicot.
Ma már 6 témát nyomattam fel a VT-re.
8437-el kezdtem. -
válasz
HarryPotter #8474 üzenetére
Kicsit fura a helyzet.. Ez ma 6 téma.
-
simon7012
aktív tag
válasz
HarryPotter #8443 üzenetére
Sziasztok!
Jól írták, tényleg nagyon fogja a gépet a Panda 2009.
Én használtam a régebbi tűzfalas antivírus változatát is, de akkor csak 1GB ramom volt.
Most használom a 2009-es Internet Security vátozatát 4 GB rammal és még mindig nagyon fogja a gépet!
-
válasz
HarryPotter #8443 üzenetére
Érdekes a helyzet:
A boot idő nem lassabb. Viszont, amikor bejön a tálca/Asztal, akkor megáll minden, amíg a Panda be nem töltődik. Az Outlook 2007 marha lassan áll fel. A Firefox szintén.
Ha betöltődött a rendszer és a Panda, nem lassít semmit. Az elején gány a dolog. Szóval a rendszerfelállási lassulás fennál még mindíg!A kártevő felismerés megint érdekes:
Cookikat marha sokat megtalált, és törölt. Ellenben leszedtem egy pár vírust ami mp3 féjlnak van álcázva. Réeresztettem a Pandát, és meg sem mukkant.
[link1]
[link2]Amit még észrevettem, hogy az IE7 lassul lapváltáskor Panda alatt.
A következő postomban belinkelem, hogy a NIS2009 mit kezdett a letöltött fájlokkal, amik a képen vannak. -
válasz
HarryPotter #8416 üzenetére
Jókat írnak, de még sem. Írja is a teszt, hogy az indulást lassítja, meg amiket írtam.
És hát, ezek elég nagy problémák, főleg a vírusfelismerése.Egyébként nem lett volna rossz program, főleg egy kis újdonságnak az antivírus szoftverek piacán.
A koncepció sem rossz, azzal az egy kivétellel, hogy itt egyértelműen a CS vonalát akarják víruskeresőként folytatni. A CS ugye meg nem víruskereső, hanem kémprogram eltávolító, így hiányoznak belőle alapvető vírusok, és alapvető tudás. -
bkca
tag
válasz
HarryPotter #8403 üzenetére
-
bkca
tag
válasz
HarryPotter #8404 üzenetére
Az a régi, 2.4-es verziója, ami ma már gyengének számít. A 3.x-es verziók mindig az első háromban voltak.
-
válasz
HarryPotter #8402 üzenetére
Ez eléggé gáz, amit csinál az ESET a termékeivel. Egyszer valakinek itt lejárt a licensze, ami elvileg jó februárig. Vagyis le van tiltva a licensz, amit legálisan igényelt! Gusztustalan ez! Akkor minek hirdetik meg, ha nem lehet használni?
A VIPRE meg egy kalap kaka. Egyszer, nem ismeri fel a DOS-os és Boot vírusokat! Amit szándékosan hagytak ki belőle, holott épp a Kaspersky írt egy cikket mostanában a Bootkitekről. Szóval, DOS-os és Boot vírussal simán meg lehet fektetni egy 32 bites Vistát. De csak a 32 bitest. A másik, a VIPRE lassítja a gépet! Például a Vezérlőpult/Programok telepítése... menüt alig lehet megnyitni és random programoknál iszonyat belassítja a program megnyitását. Például nekem a Nero-t alig engedi megnyitni!
Szóval, nem szoktam ilyet írni de a VIPRE egy fosh! Én nem javaslom senkinek. -
Füleske
addikt
válasz
A security suite - knél is csak a tűzfal van tesztelve. Így láthatod hogy pl. az Avira tűzfalban nagyon gyenge. Mivel a Comodo - ból már nincs külön tűzfal ezért van így a tesztben. A kettes verzió meg már ősrégi.
-
Füleske
addikt
válasz
HarryPotter #8403 üzenetére
Ki is próbáltad ? Én ki.
-
blattida
nagyúr
válasz
Az még a kettes verzió, ez meg egy újabb, bővebb teszt... a good meg nem enough...ennyi.
-
bkca
tag
válasz
HarryPotter #8196 üzenetére
Comodo v3.0.25.378 + Avira AV Premium + Malwarebytes' Anti-Malware, + SUPERAntiSpyware + Norton Security Scan + Panda ActiveScan + Kaspersky Online Virus Scanner + ESET Online Scanner
-
Gorneck
legenda
válasz
HarryPotter #8274 üzenetére
Jahh, de igazából az ikonján kívül semmit sem veszek észre belőle így azé jó, ha van vmi a gépen...főleg, hogy nem csak Én ülök előtte...
Avira Free lenne az igazi, mert több nála nem kell...csak zavar a popup ablakocska amit feldobálgat vásárlási késztetés címszóval...
Nem vagyok örült user aki össze vissza klikkelget és beszed minden xart...1-2 trójain kívül nem szokott nagyon telepedni semmi a gépemre és ez több éve megy így...patchelt nod32 és xp/vista tűzfal mellett (5 évig védte a gépeimet ez a felállás)...
Pár hónapja véletlen olvastam bele a topikba és kezdtem el foglalkozni a témával különösebb ok nélkül mivel abszolút nem érdekel a dolog...kipróbáltam ezt azt és be kellett látnom semmi extra védelemre nincs szükségem...vmi free virnyakergető és kb ennyi...akinek ennél több kell az tanuljon meg netezni...
-
L7wy
őstag
válasz
HarryPotter #8249 üzenetére
Nortont mondtam végig, és én sem értem. Talán nem kezelné az isokat? Vagy csak én néztem be és megtalálta??? Majd ha lesz időm felteszem megint navot és ellenőrzöm... De ha meg is találta( bár én nem úgy emlékszem) akkor sem értem miért nem törölte...
-
válasz
HarryPotter #8249 üzenetére
Nem. Az a baja, hogy a NAVGE nem találta meg az iso-ban a vírust. Amit feltöltött a VT-re, és ott látta a NAV
-
válasz
HarryPotter #8225 üzenetére
Aszem ez XP alatt is megállja a helyét. Ott is van vagy volt ilyen.
(#8226): Ha online veszed aszem igen, de áruházban, boltban ahol megvesznek sokat, ott egyáltalán nem dobálják az árakat föl-le.
-
válasz
HarryPotter #8221 üzenetére
-
válasz
HarryPotter #8220 üzenetére
Igen, be lehet szerezni. Vista alatt nem raksz fel antivírust. A Biztonsági központban ajánlja fel egy link által a lehetőséget.
TrendMicro-t, Symantec, McAffe, stb. termékeket tudsz leszedni. A legtöbb 90 napos téma. -
Kácsa
aktív tag
válasz
HarryPotter #8212 üzenetére
Nem a gépemhez adták és mégis fölment ,rendesen frissit,90 napos.
Lenovo-hoz adták,a gépem meg Hp.
Itt egy link NIS2009 oem 90nap,ez egy másik nem a Lenovohoz[link] (multilanguage). -
válasz
HarryPotter #8217 üzenetére
No problem, de egyébként akcióban valóban olcsóbb a Norton mint más. Legalábbis ahogy néztem a neten árakat nagyjából ez jött le.
34k-t kérnek az egyéves 3 gépes licenszért a Kaspersky-ék. Ilyen lassúságért és ennyi hibáért, nem adnék ennyit. -
válasz
HarryPotter #8215 üzenetére
Ahogy írta én is arra gondolok. Ha nincs víruskeresőd Vista alatt az OEM kiadást mindenki le tudja szedni. OEM partnereknek szól itt az OEM jelző.
Persze, még mindig jobb, mint a 15 nap trial. -
válasz
HarryPotter #8214 üzenetére
Hát, mondjuk a NAVGE 9999Ft-ért, azért elég olcsó, mert többet kell csengetni a konkurenciáért. Van egy-két olcsóbb, de a nagyok azért jóval drágábbak.
Csak egy példa: Akcióban a NIS2009 1 évre, 3 gépre, 16-18k között van. Ez a KIS-ben 34k. -
válasz
HarryPotter #8212 üzenetére
Nem feltétlen jelenti ezt, mivel ebben az esetben az OEM, az OEM partnerek telepíthetik szabadon a gépekre ezt a kiadást.
Egyébként meg teljesen mindegy, hogy OEM-et, vagy nem OEM-et tesz fel az ember a 2009-es kiadásokból. Sajnos, ha lejár az x nap próbaidő, aktiválni kell, vagy más megoldás... -
kp78
addikt
válasz
HarryPotter #8196 üzenetére
Mi is az a NAVGE?
Én is comodot használok, de az utóbbi időben mindig feldob az avast egy hibaüzenetet.
Gyanítom, hogy a comodo nem tetszik neki, viszont azt hiszem én inkább az avastot cserélném le másra. -
L7wy
őstag
válasz
HarryPotter #8183 üzenetére
Hát ha már nekem írtál....válaszolok.
Jó döntés volt az ESS ilyen esetben."az AV része pedig egyértelműen minőség."
No no, azért annyira nem... De egy ilyen gépre, mint amit említettél, tökéletesen elég... -
válasz
HarryPotter #8177 üzenetére
No para Tesó! Félszavakból is megértjük egymást.
-
válasz
HarryPotter #8175 üzenetére
Persze, hogy nincs. Nem is volt a sima antivirusban tűzfal. IPS volt csak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
HarryPotter #8154 üzenetére
Használtam együtt, de szerintem jobban fogja a gépet, mint az Eset SS...
-
válasz
HarryPotter #8158 üzenetére
Azért jobb lenne ha ezt tisztáznátok. Nagyban segítene, ha ilyen téren tiszta vizet öntenétek a pohárba.
-
válasz
HarryPotter #8156 üzenetére
Ez is jó páros, bár ha az öreged, nem warezol, meg nem néz mesztelen lányokat, akkor a Nod32 teljesen jó neki pkusz Pc Tools tűzfal.
-
válasz
HarryPotter #8154 üzenetére
Mivel nem egy erőmű a gép, szerintem jó lesz oda a Nod32+tűzfal. Bár, megprbálhatsz neki is egy NIS-t feldobni.
Nemhiszem, hogy gond lenne. -
válasz
HarryPotter #8083 üzenetére
Ha megnézed a matousec teszteket az ingyenes közül a legjobb! Az Outpost vezeti a listát, persze ez fizetős.
Ingyenes megoldásként a Comodo kiválló megoldás. -
válasz
HarryPotter #8078 üzenetére
Kérdés, hogy milyen windows-ról volt szó. 2000 esetében hiába az SP4 volt az utolsó szerviz csomag, tűzfal nélkül egyszerűen nem lehetett kapcsolódni a netre, mert ha felraktál egy víruskeresőt, 2 percen belül visított, hogy egy backdoor, meg egy trójai magától feltelepült a gépre.
XP esetében is fennál ez a helyzet. Bár, manapság régebbi operációs rendszerrel tűzfal nélkül csatlakozni a netre öngyilkosság.
Vista esetében nincs ilyen esehetőség egyenlőre. -
didyman
őstag
válasz
HarryPotter #8078 üzenetére
Ez annyi mindentől tud függeni, mint a rakottkrumpli. Ezért magyarázom, hogy a telepítés nem a varázsló végigkövetéséből áll, a java csak aztán jön.
-
válasz
HarryPotter #8057 üzenetére
Effektíve semmit. A Bootolás sokkal gyorsabb. Azaz, észre sem vehető, mert nekem 3 csík a boot a Vistánál antivírus nélkül, és a NAVGE-vel is!
Sokkal gyorsabb lett a szoftver, mint a sima NAV 2009. Minden ugyan úgy működik, mint a korábbinál, azzal a különbséggel, hogy ha bekapcsolod a game modot, akkor letiltja a frissítéseket, az extra védelmet, és a háttérműveleteket, meg a riasztásokat! Biztonság terén, semmit nem csökkentettek. Ja, és a nagy újdonság, hogy egyszerre 2 processzt futtat a program!
Szóval, Nod32 érzése van az embernek teljesítmény szempontjából, sőt. Még gyorsabb, és ugye biztonságosabb. Amióta kijött én a NAVGE-t használom.Kegyetlen jó lett.
-
törölt tag
válasz
HarryPotter #8010 üzenetére
Pár óra használat után tökéletesen meg vagyok elégedve mindkettővel.
Jelentkezem 1 hét múlva.
-
válasz
HarryPotter #7969 üzenetére
Nézd, eljezdtek fejleszteni egy komplett csomagot, ami többek között azért lehetett csalódás, mert új termék, és az USA-ban volt elérhető a szolgáltatás! Azon kívül, hogy kicsit gyengécske volt felismerésben, és picit fogta a gépet, más baj nem volt vele.
Abban igazad van, hogy amibe belekezdett az MS azt megcsinálta. Bár, korábban a Microsoft Antispyaware-nél nem ez volt a helyzet. Jó program volt, aztán lett belőle Defender, és szó szerint a korábbihoz képest le lett butítva. Talán pont azért, mert ugattak megint a cégek, hogy kilövi az MS a piacukat.
A trösztellenes pereket a patchguard problémát meg sem említem.
Én azt mondom, csináljanak egy marha jó antivirust ingyenesen, és külön lehessen letölteni. A felhasználó meg eldönti mit használ. Az biztos, ha nagyon jó lesz a program, akkor érvágás lehet azoknak a cégeknek, akik a home userekből élnek meg. Viszont, mivel nem kerül bele az operációs rendszerbe, nem lehet trösztellenes per.
Meg az is biztos, hogy kevesebb kompatibilitási probléma fordulhat elő a Morro-val, mivel az MS sokkal jobban iseri a saját rendszerét, így jobban be lehet ültetni, mint egy 3rd party szoftvert.
Majd meglátjuk.És örülök, hogy a pozitív szemléletednek. Látod, csak megértjük egymást.
-
zed01
őstag
válasz
HarryPotter #7959 üzenetére
azért ez bonyolultabb: a win ma praktikusan megkerülhetetlen
Egyáltalán nem megkerülhetetlen a win az olyan linux disztribúviók korában, mint az ubuntu. Szerintem félsz az ismeretlentől, de nyugodj meg a linux nem harap.
(linux-hoz külön diploma kell, mac drága)
Egyáltalán nem kell diploma a linuxhoz, sok tekintetben még egyszerűbb is használni mint a wint. Való igaz a mac drága.
Innen kezdve azt rak bele az op. rendszerbe, amit nem szégyenl,
Ez igaz, de miért baj az hogy m$ tűzfalat rak az oprendszereibe? Nem muszáj használnod a wines tűzfalat, vagy egyéb alternatíva is. Minden operációs rendszerben van tűzfal, a macban, linuxban egyaránt. Ez már alapvető követelmény.
minden felesleges, amit 3rd party termékkel egyből kiváltok.
Neked felesleges, de vannak akik egész jól elvannak a beépített termékekkel. Erről jut eszembe a m$ jövőre fogjja kihozni az ingyenes vírusirtóját, amit opcionálisan lehet letölteni. Ezt sem kötelező használni, de én örülök annak lesz egy ilyen lehetőség.
-
válasz
HarryPotter #7961 üzenetére
Tesó! Én nem veszekszem veled.
Csipázom a fejed, csak reflektáltam arra amit írtál.Legalább mi Phenomosok tartsunk össze.
-
válasz
HarryPotter #7959 üzenetére
Linuxhoz nem kell külön diploma. (ezt nem tudom honnan vetted)Mac-hez sem.
Mindekettő elsajátításához idő kell. Max vagy nem akarod, de diploma nem kell egyikhez sem. Amikor elkezdtem linuxal foglalkozni, igénybe vettem a jó kis sugóját, és segítségét, és lásd, elég sok dolgot tudok. Ami egy átlag usernek kell azt bőven! Úgy, hogy szerintem csak idő kell hozzá, semmi több.
Egyébként meg nem megyek bele a vitába mert tök fölöslegesnek tartom. Kifogások mindig mindenre vannak.
Neked nem felel meg az MS extrái, másnak bőven elég, mert nem kell megvenni külön máshonnan. Ízlések és pofonok.Egyébként az erőfölényre annyit reagálnék:
Szabad piacgazdaság van. Egy cég előállít valamit, amire vagy van kereslet, vagy nincs. Ergo, ha kell megveszed, ha nem kell nem veszed meg. Ennyi. -
válasz
HarryPotter #7949 üzenetére
Egyébként, a tűzfal az operációs rendszer része! Mivel van aktív hálózatkezelő modulja, meg kell védeni a hálózatot. Ergo, szükséges hozzá, egy alap tűzfal. Minden oprendszerben van. Nem beleintegralva, hanem a rendszer szerves része. De, ha nem hiszed, belemehetünk a programozás és hálozatkezelési technikákba.
Így a felháborodásod, és megjegyzésed nem jogos. Muszáj sajnos egy alapszintű tűzfal minden oprendszerbe. Sajnos, ma már techonlógiai és szabvány előírás, hogy rendszeren belül biztosítani kell a hálózat alapszintű védelmét. Ez meg másként nem megy csak a rendszer részét képező tűzfallal. Attól függetlenül, mert az MS mammutcég, rá is vonatkoznak szabványok, amiket mindenképpen be kell tartania.
-
válasz
HarryPotter #7949 üzenetére
Nem kötelező megvenni az MS szoftverét.
Érdekes, te vagy az egyik olyan felhasználó akivel eddig találkoztam és ezt megreklamálta.Persze, tiszteletben tartom a gondolataidat, viszont, ez nem neked szól, de többek között azok a felhasználók akik így gondolkodnak fikáznak utánna, hogy nem biztonságos a Win, stb!
Mellesleg tényleg az a véleményem, nem tetszik valakinek az MS terméke, ne vegye meg. Érdkes, ha valaki bemegy mobilt venni, biztos van olyan opció, amit nem használ, vagy nem tart rá igény. Azt nem reklamálják meg? Azért nincs trösztellenes per?
Nevetséges.De egy másik példa, a linux. Igaz, ingyenes, de az is tele van olyan alkalmazással, amit a user soha nem használ. Azért miért nem perelnek? Vagy igaz ez a Macintosra is.
Ha bemész egy boltba megnézel valamit, eldöntöd megveszed-e vagy sem. Nem pereled az eladót, vagy a gyártót a termékéért.
Így nem az MS-re kéne haragudnod, hanem magadra. Van más alternatíva is helyette.És nem személyeskedtem, ne vedd magadra, csak sok felhasználónak semmi sem jó. Olyan ez mint a nyulas vicc. Ha van sapkájaa azért kötünk bele, ha nincs akkor azért.
Mellesleg ha az MS minden felhasználó igényére adna, akkor nem 4-5 fajta win lenne egy kiadáson belül, hanem több millió.
Ez meg persze, nonszensz!
-
válasz
HarryPotter #7947 üzenetére
De inkorrekt, a nem egyenlő feltételek miatt! A másik, az alap konfiguráltság miatt sem egyenlő a teszt. A 3rd Party szoftverek, alap esetben más konfiggal működnek, mint a winé. Más koncepciót is képvisel a win, mint a 3rd szovtverek.
Ha megnézed az összes 3rd party alkalmazést, mindegyik extra fícsörökkel bír, tehát nem simán csomagszűrök!
Rendben, szerepeljen a tesztben, de azzal a feltétellel, hogy az MS létrehozza az ő hasonló extra fícsörökkel ellátott tűzfalát! Ebből a következő születne:
1.: Elképzelhető, hogy a teszteken kegyetlen jó eredményt érne el.
2.: Az össze szoftvercég szétperelni az MS-t, mivel az ő termékük helyett a beépített fullos wintűzfalat használná a legtöbb user!
Így az MS kénytelen alábbadni, mivel ha ő is fullos tűzfalat készítene, szétperelnéjük, mint ahogy eddig is a példa mutatja, bármilyen fejlesztésnél. A LiveOneCare esetében is voltak kellő cirkuszok, mert elvette a piacot más elől. Így, nem hiszem, hogy a teszteredmények miatt hagyják abba, vagy a kicsit magas erőforrásigény miatt, stb., hanem mert a többi cég ugatott érte!
Ha kiad egy ingyenes programot, ami nem a rendszer része, hanem szabadon letölthető, akkor mehet mindenki a francba, és nincs trösztellenes per, stb.
Részemről a tűzfalával is ezt csinálnám! Meghagynám alap tűzfalnak, ami a rendszer része, és csinálnék egy free, de fullos tűzfalat, amit szabadon le lehet tölteni. Utánna meg ugathat bárki, és mehet anyjába a cégek részéről.Ja és ne értsd félre, nem az MS-t védem! Csak ha teszt, legyenek abszolút egyenlőek a feltételek mindenben!
-
válasz
HarryPotter #7945 üzenetére
Irreális és inkorrekt lenne a teszt, ha a win tűzfala szerepelne a tesztekben. Ennek az oka csak annyi, hohy a win tűzfala integrált, a többi meg 3rd party alkalmazás extra fícsörökkel ellátva! Ez kb. olyan lenne, mintha egy gyorsulásin egy Trabant 601-es versenyezne egy DB9-el.
A NIS09 meg sokat fejlődött valóban. Nem rossz az ereménye.
-
válasz
HarryPotter #7934 üzenetére
Ez igen, ez elgondolkodtató. De Tesó!
Ebben hol van Vista tűzfal teszt?
Sehol. Meg itt komplexebb védelmi képességekkel rendelkező 3rd party tűzfalakat tesztelnek.
Azért, mert mondjuk nem szerepel a teszteken a Vista tűzfal, még közel sem szar. Az a beépített oprendszer tűzfala. Magam részéről meg jobban megbízom benne, mivel a rendszer része, és nem egy külön telepítendő fícsör. -
válasz
HarryPotter #7919 üzenetére
Matousec teszt? Hol?
Be kéne konfigolni rendesen a Fokozott biztonságű tűzfal részben, és kiváncsi lennék, akkor mi a helyzet vele.
Mondjátok meg mi a baj a Vista tűzfalával? Az, hogy nem ugat minden szirszarra? Meg kéne nézni a firewall log. fájlt, és megnézni mi mindent utasít vissza, anélkül, hogy folyton az ember pofájába dobna egy riszató ablakot.
Vagy az a gond vele, hogy nem fogja meg a kártékony kódokat, amik ki akarnak menni a netre? Nem is neki kell megfognia, hanem az antimalware alkalmazásnak. Ha a tűzfal fogja meg a kártevő kimenőforgalmát, az már csak utólagos tűzoltás, mivel a vírus, már feltelepült a rendszerre, és nem csak internet forgalmat generál. Ennek meggátolása meg nem a tűzfal feladata, hanem az antimalware programé. Persze, ti tudjátok. -
válasz
HarryPotter #7892 üzenetére
Hát, a te dolgod természetesen.
De, ha Black Edition, ha nem én nem nyúlnék hozzá. Jól lett optimalizálva az AMD részéről, Persze, ha szeretnéd csökkenteni a procid élettartamát?
-
válasz
HarryPotter #7890 üzenetére
Minek tunningolni?
Én hozzá sem nyúltam és repeszt mint állat. Fölöslegesnek tartom. Nem lesz stabil a gép, bármit csinálsz vele. Jön egy kemény nagy számításigényű program, és befagysz. Persze, a te dolgod.
-
válasz
HarryPotter #7887 üzenetére
Tsá Testvér! MI van veled? Elég régen nem láttalak.
-
válasz
HarryPotter #7737 üzenetére
Most az összes Norton termék kapott egy új frissítést!
Nem 16.0.0.125 a programverzió, hanem 16.1.0.33.
Javították az eddigi hibákat benne. Nekem például most működik a Pulse Update rendesen. -
L7wy
őstag
válasz
HarryPotter #7737 üzenetére
Nocsak nocsak, jó ilyet is hallani Norton felől, végre már valami jó hír is...a kismilla bug után, ha mindet kijavítják, lehet majd én is felteszem...
-
válasz
HarryPotter #7498 üzenetére
Nem tudom, hol olvasgatsz, de a Norton Community fórumban, írtak erről a problémáról. Meg persze másról is.
Ez a telepítsd újra szöveg ismerős. Rendszerint valami okos, mindig benyögi ezt!
De, nem ez a probléma. Vannak a Norton szoftverekkel rendesen hibák még.
A LiveUpdate problémáról még mindig nem csináltak megoldást! -
L7wy
őstag
válasz
HarryPotter #7277 üzenetére
Plag talán nem ennyire elfogult (kivéve ha a kaspersky beépített ügynöke )
Plag és én a Kaspersky titkosügynökei vagyunk, és senki se bántsa, mert megismerkedhet az orosz maffiával
-
válasz
HarryPotter #7274 üzenetére
A szocialista építkezésben inkább nem vennék részt!
A békét támogatom, mint eddig is. -
zed01
őstag
válasz
HarryPotter #7249 üzenetére
Ez egy Host Intrusion Prevention System, magyarán egy behatolás megelőző rendszer kombinálva egy profi viselkedés elemzővel. Persze ez nem helyettesíti a tűzfalat, de egy gyenge tűzfal mellé, vagy ha valaki egy olyan Internet Security-t használ ami nem a legjobban teljesít a matousec leak tesztjén, annak érdemes használnia.
Én feltettem, az tetszik benne hogy nem kérdez, szvsz annyit nem ér meg egy HIPS sem, hogy állandóan kattintsak hogy engedélyezem-e az adott alkalmazást, vagy nem (ezért nem használom a Comodo tűzfalat). -
L7wy
őstag
válasz
HarryPotter #7253 üzenetére
a felülete gyenge..., vagyis kezelhetetlen, és bonyolult.
-
L7wy
őstag
válasz
HarryPotter #7251 üzenetére
Ahogy én láttam gyenge a felülete, és bonyolult...
-
L7wy
őstag
válasz
HarryPotter #7249 üzenetére
Ugyanmár, az nem embernek való alkalmazás
-
L7wy
őstag
válasz
HarryPotter #7241 üzenetére
Laughing Out Loudly
-
válasz
HarryPotter #7241 üzenetére
Mondjak valamit? Én sem tudom.
Lehet öreg vagyok már az ilyen szövegekhez.
(hasonlóképpen nem röhögni) -
válasz
HarryPotter #7239 üzenetére
Miér nem inkább lol.
-
válasz
HarryPotter #7207 üzenetére
Az, hogy telepakolja a registry-t, önmagában nem kéne, hogy veszélyes legyen!
Csak:
1. Minél több egy program registry bejegyzése, annál jobban növelheti a rendszer instabilitását. Magyarul szemetel!
2. Vista alatt van egy kemény registry védelem, nem véletlenül, amit semmilyen registry pucolóval nem tudsz megkerülni sem csökkentett móddal! Semmilyennel! Ergo, ha eltávolítod a programot, marad utánna szemét a registry-ben.Hogy miért vállal ilyen techikát a Symantec? Talán, mert ez kevesebb pénzbe és energiába kerül, mint újratervezni egy programot. Egy program felszínét, könnyű megváltoztatni, de újraírni az alapoktól az már gáz. És mivel piaci verseny van, évente kell kiadni az új kiadásokat a bevétel miatt!
Ráadásul, a Symantec előszeretettel hárítja a saját marhaságait, másra. Lásd például LiveUpdate. Ugyani ezzel a hibával kapcsolatban, nem saját magukat hibáztatták, hanem azt mondák, hogy egyeseknél a szokatlan beállítások és útválasztó táblák okozták a problémát. Ez érdekes, ugyanis más cég terméke, tökéletesen frissített!
-
válasz
HarryPotter #7094 üzenetére
Igen testvér, AMD. Bár szerintem ha elolvasod az aláírásomat, ez korábban is feltünhetett volna neked.
-
válasz
HarryPotter #7087 üzenetére
Ezt miért is kaptam?
-
válasz
HarryPotter #7085 üzenetére
Csak egy picit vagyok lemaradva a Phenom terén.
ekem egy 9650-esem van.
-
válasz
HarryPotter #7083 üzenetére
Na, és hogyan szuperál a NIs nálad Potti?
Egyébként no problem. Abszolút relax van.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
HarryPotter #7069 üzenetére
Tulajdonképpen semmi,nagyon jól működik.Viszont én trial resettel használtam , KIS-hez meg van egy éves kulcsom.
-
válasz
HarryPotter #7050 üzenetére
Hát, ha számítógéped van, ezt kell tudni.
-
válasz
HarryPotter #7048 üzenetére
Wifi-t könnyű feltörni!
Wifi hálózatot kellően le kell védeni, hogy biztonságos legyen. Azt meg ne felejtsd el, hogy szállodában voltál, ahol boldog-boldogtalan hozzáfér a Wifi hálózathoz!
Akár a szomszéd szobából is megpróbálhatott valaki betörni hozzád.
Viszont, így jó, hogy a NIS 2009 blokkolta ezt. -
válasz
HarryPotter #7045 üzenetére
Nem lehet, hogy a wifi kapcsolatodat blokkolta?
Egyértelmű, hogy kapcsolódási hiba! -
válasz
HarryPotter #7003 üzenetére
Ez úgy van, hogy akkor ha ismerné a tesztet akkor az eicar vírus tesztnél is el kéne véreznie ugyanis azt is ismeri minden cég!
Nem, a NIS tűzfala, nem akadályozza meg a leak tesztet. Egyet sem.
Tegnap olvastam este a Norotn Community fórumban, hogy egy darab leak tesztet nem fog meg. Szar a szűrője!
Aki tud angolul itt olvashatja is: [link]
Sajnos egyértelműen írják, hogy megbukik minden leak teszten a NIS 2009 tűzfala!Mellesleg a sérülékenységekről is mélyen halgat a program!
Tegnap lefuttattam minden lehetségest a NIS-ben. Semmit nem talált.
Utánna fel Kapserksy IS 2009, és lám egyből jelezte is a Java sérülékenységemet, ami egyébként valós, és belinkelte a megoldást is nekem! -
zed01
őstag
válasz
HarryPotter #6950 üzenetére
Az mindenestre jelent valamit, hogy a Panda a komolyabb teszteken nem vesz részt. Talán félnek hogy kiderül az hogy mégsem olyan hű de jó az alkalmazásuk, mint amennyire reklámozzák?
Állítólag a TruPreventnek 512 Mb memória kell, ami röhejes. Én fel nem tennék Pandát még akkor sem ha ingyenes lenne.
Az önfényező, propaganda hivatalos oldalukra meg nem vagyok kíváncsi és ez igaz az összes vírusvédelmi cég honlapjára.
Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OpenMediaVault
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Formula-1
- alza vélemények - tapasztalatok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Egyedi ékszerdobozka
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest