Hirdetés
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- 2026-ra halasztotta a Siri felturbózását az Apple
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Ezeket a beállításokat próbálta már valaki, érdemes kipróbálni?
-
PuMbA
titán
válasz
milszab #3597 üzenetére
Csak a biztonság kedvéért növeli meg az órajeleket, mert egy kicsi terhelés van, de ez nem jelenti azt, hogy sokat is fogyaszt a kártya. Ha a processzornak kikapcsolod az energiagazdálkodását és nem a takarékos órajelen, tehát mondjuk 1,4 GHz-en, hanem 3,4GHz-en megy teljes feszültséggel, akkor is csak pár W-tal fogyaszt többet, hiszen a fogyasztás a nagyobb terhelésnél ugrik meg és nem az áram meg az órajel miatt.
-
milszab
senior tag
Megemeli a cideokartya órajelét, és plusz áramot is ad neki. Nem használok madvr. Csak az alap lejátszó alap beállításokkal.
-
Fandango
veterán
válasz
milszab #3589 üzenetére
Kikapcsolni az Options/Internal Filters/Video Decoder rész alatt a Hardware Accelerationt állítsd None-ra.
Érdemes vagy sem így használni az tőled függ, illetve a hardwaretől, és a lejátszott videó formátumától.
Képminőségben nem lesz változás, kompatibilitási problémák előfordulhatnak GPU gyorsítás esetén, de ez nagyon ritka.
Személy szerint azt javaslom, ha bírja a proci, akkor nem kell a GPU. -
milszab
senior tag
Ha nem akarom hogy a videokártya besegítsen a lejátszásba mit kell kikapcsolnom. És érdemes-e így használni? Mármint kép minőségben vagy lejátszásban lesz-e hátránya?
-
siva
aktív tag
válasz
Fandango #3586 üzenetére
Akkor kicsit félreérthető volt a dolog, szóval én kirakom mind a két nyelven (angol, magyar) a feliratot,, de ez már így helyenként olyan hosszú, hogy nem lehet elolvasni, ezért kellene minden felírat után egy kis pause, nem sok fél,, 1 mp körüli elég lehet. Szóval erről lenne szó.
-
siva
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem az, hogy van-e lehetőség script -el arányítani a lejátszót, pl arra gondolok, hogy bizonyos időben vagy felírat pozícióban tartson egy- két másodperc szünetet és ne kézzel keljen nyomkodni a space-t, meg ilyesmi? Vagy van-e olyan típusú felírat fájl amibe ilyen parancsok építhetők és tudja értelmezni az MPC-HC
-
satyátó
tag
Sziasztok. Laptoprol letoltottem 2db filmet bluray MKV fájlban. Nemtudom lejátszani... Valami programot tudnátok ajánlani esetleg? Köszi
-
mis69
tag
Köszi. Amit belinkeltem filmet annál a hardveres gyorsítás kikapcsolása segített. Rossz szóhasználatom volt egyébként mert nálam is csak néhány filmnél jelentkezik és nem néha. Ha még találok olyan filmet ahol jelentkezik és a gyorsítás kikapcsolása nem oldja meg kipróbálom a többit is.
-
Urzu_7
aktív tag
Pont ugyanilyen problémáim vannak egyes videóknál (leginkább azoknál amelyeknél magas a referencia frame-ek száma). Valami a hardveres gyorsítással van, nálam legalábbis.
Amit ilyenkor szoktam, hogy lekapcsolom az aero-t (futtatásba: net stop uxsms)(újraindítani pedig: net start uxsms). Ha ez nem segít, akkor a LAV szűrőben a hardveres gyorsítást kikapcsolni, bár így csak a cpu erejére támaszkodhat a lejátszó.
De még így is van egy pár videó aminél szétmállik a kép, ott pedig a külső szűrőnek a Microsoft DTV-DVD Video Decoder szokta helyrerakni. Próbáld ki valamelyiket, hátha nálad is ez a baj.
-
Fandango
veterán
Codec Tweak Tool-t szedd le, majd a Fixes and Reset részt csináld meg, és nézd meg, hogy jó lett e?
Fixes, Repair menü alatt mindent pipálj ki!
-
-
mis69
tag
Szasztok!
Más is tapasztalta hogy néha a filmeknél az MPC-HC-ban "összezavarodik" a kép [link] míg például a windows lejátszójánál semmi probléma nincs [link]? Van erre valami mód vagy beállítás hogy ezt ki lehessen küszöbölni. A videóval valószínű nem lehet gond mert akkor más lejátszóban is ilyen lenne. K-Lite Codec Pack-et használok. -
milszab
senior tag
Szasztok. Olvasgatom a fórumot egy ideje és ennek hatására raktam fel a MPC-BE lejátszót a MPC-HC helyett. Néha a sima hc -nál filmezés után beragadtak a videó kártya órajelei. Na most tegnap zat vettem észre hogy bizonyos filmeknél aminél több csatornás a hang van csak a háttérzajok jönnek a hangfalakból(stereo). Ha baromire felhangosítom akkor lehetett csak halkan hallani a beszéd hangot. Aztán keresgéltem a menüben és van egy olyan hogy mixelje össze stereo hangá. Na így jó lett csak ez nem tudom így mennyire ad minőségi hangot. A másik hogy a hc-nál ilyet sosem tapasztaltam, plusz ilyen beállítást sem találok. Most akkor melyik a jobb lejátszó? És a hangot akkor mire állítsam. Ez mondjuk csak régebbi filmeknél tapasztaltam, mostani több csatornás hanggal ellátott filmeknél sosem jött ez elő, max annyi hogy a mély túlságosan nagy volt meg mikor csata volt, mint a beszéd hang. Bár ez lehet a film hibája is, de lehet rosszul keveri le a cucc.
-
R3nts
senior tag
Szép estét Mindenkinek!Valaki segítene nekem beállitani az MPCHC Remote androidos appját...?Engedélyeztem a lejátszóban (PC-ről) a portfigyelést,megadtam a routerem IP-jét,de nem kapcsolódik.... be kell még állitanom valamit? Köszi előre is!
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
MPC-HC + madVR kombót használok, de most egy olyan problémát találtam, amire egyedül nem sikerült rájönnöm.
Eddig minden hangformátumot szépen lejátszott és továbbított a HM erősítő felé, még a True HD hangtípust is, de most találtam egy sorozatot, ami az Istenért nem akar megszólalni.
Van két hangsáv is (1-es magyar, 2-es angol), de valamiért egyiket sem viszi, némaság van.
Ezeket az infókat találtam a videó és audiók kapcsán.
Mi lehet a gond, mit kellene beállítanom?
Persze a szemét VLC viszi gond nélkül, de azért sem váltok át.....
Vélemény?
Köszi
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1h 34mn
Bit rate : 8 472 Kbps
Width : 1 440 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.227
Stream size : 5.45 GiB (91%)
Writing library : x264 core 142 r2431 ac76440
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-2:-2 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=8 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / lookahead_threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=8472 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Language : English
Default : Yes
Forced : No
DURATION : 01:34:03.262000000
NUMBER_OF_FRAMES : 135303
NUMBER_OF_BYTES : 5974922181
_STATISTICS_WRITING_APP : mkvmerge v9.4.2 ('So High') 64bit
_STATISTICS_WRITING_DATE_UTC : 2016-10-10 20:47:02
_STATISTICS_TAGS : BPS DURATION NUMBER_OF_FRAMES NUMBER_OF_BYTESAudio #1
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Format profile : Dolby Digital
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 129 MiB (2%)
Title : Magyar 2.0 (192 kbps)
Language : Hungarian
Default : Yes
Forced : YesAudio #2
ID : 3
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 301 MiB (5%)
Title : Angol Dolby Digital 5.1 (448 kbps)
Language : English
Default : No
Forced : No -
-
kovi166
tag
Sziasztok.
Vettem egy r9 390x 8gb. Win 7 8gb ram.
Minden tökéletes akadás mentes játékok, youtube.
MPC-HC bár milyen formátumú filmet berakok akad. nagyon zavaróan.
Újraraktam az ATI Drivert is már.
Neroval játszok le olyan filmet ami akad MPC-HC ben ott jobb de nem tökéletes.
MKV 3d filmek tele mikró akadással úgy, hogy (OU) egymás felett, a TV csinál belőle 3D.
Van valakinek valami ötlet?
DVD Power 15 használom az jó lenne de én nem szeretem ha az csinál 3D.
Egymás feletti 3D filmeket nézek.
Ott nem tudom hogy lehet be állítani hogy ne fűzze össze.
Érdekes van olyan film amit összefűz van amit nem.
Madvr nem használok kéne jobb lenne?
RGB 4:4:4 ezt így kéne állítani?
Köszönöm a segítségeket. -
Sziasztok!
ReClock-ot hogyan kell beállítani megfelelően? Google-ben talált leírások mind egy helyre visznek, egy megszűnt oldalra, így pedig a sötétben tapogatózom. Alapbeállításokkal próbáltam de van olyan anyag amire hibát ír ki, hogy nem tudja lejátszani. (Némelyik 48 kHz DTS)
-
szmegma
aktív tag
válasz
Matthewus #3543 üzenetére
Ugy erted, hogy egerrel kattintok-e a fajlra vagy entert nyomok-e?
Dupla egerkettintasal inditom a filmeket.
A multkor viszont ugy csinaltam, hogy elinditottam a lejatszot. Kicsiben indul az asztal kozepen. Beraktam egy fajlt a lejatszasi listara. Rakattintottam a play gombra, ekkor a kepernyo frissitesi frekije atvaltott 24hz-re es automatikusan pause allapotba rakta a filmet.
Szoval lehet, hogy a freki valtas teszi pause-ra? -
tonyrulez
őstag
Üdv!
Van lehetőség felirat de-format-re? Magyarul: néha nem srt, hanem idx+sub feliratokat társítanak a filmek mellé, aminek teljesen más a formázása mint a jól megszokott srt-nek. Más betűtípus, szürke, összenyomott betűk, nem center-alul hanem itt-ott stb. Meg lehet valahogy oldani hogy a .sub feliratok is ugyanazt a formázást kapják mint az .srt feliratok?
-
droti25
őstag
Sziasztok
Hol tudom azt beállítani hogy ha rá klikkelek a filmre, az automatikusan induljon el?
-
Khaosz55
addikt
Megoldottam sikerült.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, van valakinek valami netes oldala mi alapján be tudom állítani a madvr-t. Képekkel, mert elég béna vagyok. Van egy korábbi verziós mpc-hc-settings.ini valami korábbi verzióból. Azt be lehet importálni ? Mert csak az exportálást találtam meg.
Vagy egy oldal is elég lenne ahol a legfontosabb dolgokat be kell állítani. Jelenleg 50Hz-esn küldi ki a 24P-s filmeket is a TV-re. Egyszer beállítottam, de tudom hogy csomó időt eltököltem.
-
droti25
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
droti25
őstag
Sziasztok
Adott egy I3 4170-es proci és hozzá egy gtx 750es Videókártya.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes hardveres gyorsítást, támogatást bekapcsolni vagy elég a proci? Ha érdemes akkor melyiket? Nvidia cuvid, dxva..?
Mai napig nem világos hogy érdemes vagy sem.. -
Fandango
veterán
válasz
kriszwells #3523 üzenetére
MPC-HC options, Internal Filters/Audio decoder Mixing fül alatt be van kapcsolva az Enable mixing, ha nincs akkor kapcsold be válaszd ki, hogy Stereo, jobb oldalon pedig kapcsold be a 3 opciót (Don't mix stereo source, normalize matrix, clipping protection)
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Media playerban, vagy más lejátszón/módszerrel azt meg lehet oldani, hogy egy film 5.1-es hanggal van, valahogy optimalizálni lehessen a hangot? Mivel 2.0-ás hanggal nem találom, az 5.1 meg élvezhetetlen a sima 2.0-ás hangfalon, mert vagy a beszédet hallom rendesen, akkor az ablak törik ki az effektektől, vagy az effektek jók, de nem érteni mit beszélnek. Kösz!
-
droti25
őstag
Sziasztok
Problémám az lenne hogy adott egy 24hz-film és túl sok a frame drop. Nvidia gtx 750es kártyám van I3 4170 procival.
Mi tanácsoltok? -
rumkola
nagyúr
-
Isten88
senior tag
Sziasztok!
Mellékelt kép szerint van beállítva az MPC-HC, szeretném, hogy amikor beletekerek egy filmbe, a bal felső sarokban egy kis ablakban mutassa, hogy hol tartok a filmből.
Tudnátok ebben segíteni?
Köszönöm előre is! -
Urzu_7
aktív tag
Én nem tudok róla, hogy lenne. De ez a program nem is arra van kitalálva. Esetleg MPC-BE-ben lehet, de nekem most nincs fent.
Ha vizualizációt akarsz mindenképp, akkor javaslom a VSXu-t. Ebben van egy VSXu Player, amiben vannak előredefiniált vizualizációk. Valamint egy VSXu Artiste amivel továbbikat lehet készíteni egy elég kellemes felületen. Ez a program a "What U Hear", Analog Mix vagy mikrofon csatornájára csatlakozik szóval bármivel működik. Nekem eddig bevált.
Alternatívának meg ott az AIMP.
-
Kuruc2
senior tag
Üdv. Valaki tud olyanról hogy audiólejatszashoz vizualizáció? Mint a többi progiban.
-
poczi
csendes tag
üdv!
az MPC-HC Teljes képernyős film lejátszásnál, vátozik a kép nagysága.Legtöbbször a szélesség ugrik össze.Mitől van ez,és hogy lehet megszüntetni. -
Fandango
veterán
Végre frissült a nightly 3 hónap után, hamarosan új stabil verzió jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest