Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
windlord
üzenetére
MPC-HC beállítás, csak side by side 3D filmekhez jó, Blu-ray 3D-hez PowerDVD 14 kell

-
windlord
őstag
Sziasztok!
Samsung 48H6400 készüléken szeretnék mkv, BD filmeket játszatni.
3D tartalmak megjelenítésére is tudom használni az MPC-HC -t?Írnátok egy beállítási sémát a progihoz?
Előre is köszönöm! -
S. Szabi
őstag
Üdv!
Azt hol lehet be állítani, hogy a lejátszott képre kattintva ne szüneteltesse a lejátszást?
-
rudi77
tag
Hát nem tudom nekem rossz a szemem de semmi különbséget nem veszek észre madvr vs xbmc között.
Pedig Benq w1500 projin nézem. -
Fandango
veterán
válasz
BluEyes
üzenetére
Van a Media Player Classic - Home Cinema, es van a Media Player Classic - Black Edition. A BE verziot a korabban a HC csapatahoz tartozo par emberke (fokent oroszok) csinalja, mert anno volt a fejlesztok kozott egy kis nezetelteres, a fejlesztesi irany, es utem tekinteteben. Jelenleg a legfobb kulonbseg a ketto program kozott az, hogy egy ideje a HC-ba integraltak az LAV Filterst a korabbi megoldas helyett (ez foleg annak koszonheto, hogy olyan fejleszto valt ki a csapatbol es kezdte el a BE-t, aki korabban a filtereket tartotta karban es fejlesztette, es teszi ezt jelenleg is a BE valtozatnal). Mind2 program alapja a guliverkli projecthez anno tartozo Media Player Classic.
-
donatel
tag
Sziasztok!
Mitől lehet az hogy néha ha elindítok egy filmet (mkv-s) akkor elindul a mpc-be de nem indul el a film ("nem válaszol" állapot).
A mpc-be bezárása után pedig a memória el kezd megtelni. -
törölt tag
Sziasztok.
Volna egy egyszerűnek tűnő problémám,
a feliratot hol lehet késleltetni, esetenként
siettetni, vagy nem tudom hogy is fogalmazzam.
Felirat + - időzítést hogy is ?

-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Ma futottam bele a következőbe:
MPC-HC-t használok, 7 csatornás DTS hangsávval rendelkező film esetén a beszédet nem lehet hallani. 6 csatorna esetén minden működik tökéletesen. A normalizálás és a Hangerő visszanyerés bekapcsolása nem segít.
VLC player alatt nincs probléma. Próbáltam újratelepíteni, hátha valami elállítódott, de nem segített.
Köszi előre is.
Üdv.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
MPC-HC-vel lehet 3D TV-n 3D filmet nézni? Ebben nem vagyok otthon. Kollégám vett egy HTPC-t, HDMI-vel rácsattintja a 3D TV-re, és MPC-HC-vel akar 3D filmeket nézni.
Valaki pár szóban felvilágosítana hogy mire kell figyelni? Ahogy néztem a 3D BluRay rippeket a legtöbb Half-SBS. Azt pl lehet nézni?
Köszi előre is

-
törölt tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, hogyan tudom a feliratot az alsó fekete sávra helyezni?
-
szinimini
senior tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Az csúszka volt a hiba
Köszönöm a segítséged
-
huskydog17
addikt
válasz
szinimini
üzenetére
Nálam csak akkor recsegett, ha az erősítés csúszkát is babráltam. Ezt nem szabad emelni (eltolni jobbra), teljesen bal szélen, azaz nullán kell hagyni, különben erős torzítás lép fel!
Én szimplán csak a Normalizálást és a Hangerő-vissszanyerést kapcsoltam be, utóbbi alapértelmezett, azaz 400%-on van. Nálam így se torzulás, se recsegés nincs. -
szinimini
senior tag
válasz
huskydog17
üzenetére
huskydog17
Beállítottam,de tegnap annyira szar hangja lett egy sorozatnál,hogy kikapcsoltam inkább.
Mintha túl sok lett volna a magas és egy kicsit recsegett is.
Ilyenkor hol keressem a hibát? -
vj0c1
aktív tag
válasz
Fandango
üzenetére
A driverek biztos, hogy frissek. Lehet, hogy semmi köze hozzá, de nem lehet esetleg, hogy az összekötés minősége miatt nem jut át az adat megfelelő sebességgel?:
gép - hdmi 1.3 - erősítő - hdmi 1.4 - tv
Itt arra gondolok, hátha esetleg mind2 kábel 1.4-es kellene hogy legyen..
-
hbalazs25
csendes tag
Sziasztok!
Az miért van,hogy ha lapotpon állítgatom a madvr-t akkor egy idő után akadozikni kezd a lejátszás, (ez oké, nem bírja a hardver), de ha rádugom a képet hdmi-vel projektorra ott még azzal a beállítással simán megy dropped frame nélkül.. Nem viszi át a beállítást, vagy esetleg kell külön profilt csinálni a projektornak is??
-
Fandango
veterán
Proba keppen nezd meg mit ir ez a progi
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek hardveres vagy szoftveres eredetű lehet a probléma, amiért a jelenlegi konfigomon win8 64bit alatt akadozgat a bluray filmek lejátszása mpc hc-n? Ugyanez igaz a powerdvd esetére is(erről egy másik topicban is kérdeztem) 3d bluray filmekkel.
Előre is köszi a válaszokat! -
Matthewus
őstag
válasz
Pikkolo^^
üzenetére
A beállításokon belül az tudod beállítani, hogy mekkora legyen az eltolás az F1 vagy az F2 megnyomásával. Én 100 ms-ra szoktam beállítani, így elég pontosan lehet igazítani a feliratot menet közben. Persze vannak olyan feliratok, ahol ez nem működik, de az nem az MPC-HC hibája, hanem a feliraté.
-
Pikkolo^^
addikt
Meg lehet oldani, hogy külső programmal történő trükközés nélkül eltoljam a feliratot ha csúszik?
-
Fandango
veterán
Az ives zold nyil ikon az a DirectVobSub (VSFilter) feliratozo filter.

-
zetecR
addikt
-
szinimini
senior tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Köszi, este megnézem,hogy változni fog-e.

-
huskydog17
addikt
válasz
janakbacsi
üzenetére
Annyival korrigálnám az előző hozzászólásomat, hogy a Dekódert nem kell piszkálni, hanem csak a Normalizálást és a hangerő visszanyerést kell bekapcsolni.
-
huskydog17
addikt
válasz
szinimini
üzenetére
Szia!
Beállítások/Audio-váltó
Itt kapcsold be a Normalizálás és a hangerő visszanyerés opciót.
#2227: Bár nem írtad milyen hangrendszered van, de ha esetleg sztereóval nézel 5.1-et, akkor igazán bosszantó a dolog. Ha jól tudom erre találták ki a DRC-t.
Menj a beállításokba, ott a belső szűrőknél az Audio Dekóder-re nyomj rá! Itt érdemes a DRC-vel és a Mixing fül alatt lévő opciókkal játszadozni, nálam bevált. Mi otthon ugyanis sztereó hangfalakkal nézzük a filmeket és ugyanez volt a gondunk, amit leírtál, de szerencsére az előbb említett beállítások megszüntették a problémát. -
Wasp91
aktív tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
5.1-nél ez így van. Centeren szól csak a beszéd.
Egyedi csatornaleképzésnél ki lehet rakni a center hangját a többi hangszóróra is. -
janakbacsi
őstag
film lejátszásakor a zenét és a zajokat normálisan lehet hallani, de a beszédet nem. még akkor sem, ha a hangerőt maximálisra állítom. nagyon kell fülelni ahhoz, hogy valamit lehessen hallani, ha pedig egy olyan olyan részhez ér a lejátszás, ahol zene vagy csatazaj hallható, akkor meg lehet süketülni.
-
zetecR
addikt
Halihó.
Két problémám akadt:
- a default Enhanced Video Renderer (custom presenter) beállítással akadozik a kép, egy halom frame dropot produkál, sima EVR-t beállítva viszont hibátlan, azonban semmiféle utólagos manipulációra nincs igí lehetőség (zoom, render settings, stb).
Már újra raktam ATi drivert, a MPC-HC-t, de eddig semmi. Komplett friss OS kellene?
- a videokat Extended desktopon, lapos TV-n nyomom, de 2 napja, ha Alt-Enterrel ki akarom rakni a TV-re a képet, lefagy az MPC-HC. A monitoron hibátlanul megy, de az extended desktopon megáll. Sőt, mostmár akkor is lefagy, ha csak simán áthúzom kicsiben.
Ez mitől lehet.
-
szinimini
senior tag
Sziasztok,
hang problémám lenne,hogy nagyon fel kell tekernem az erősítőt ahhoz,hogy szóljon.
Erre tudtok vmi okosat mondani nekem?
Köszi -
Visormail
addikt
Ez mi a pék?
Elindítok egy filmet, erre felugrik ez az ablak.
-
Werkly
addikt
Miért nem megy a K-Lite csomagban lévő MP-HC-n a hang? Csak serceg a kép meg mintha gyorsított felvétel lenne avi filmeknél! Kösz!
-
Archanon
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Egy bizonyos fordítócsapat feliratai nem működtek, de már megvan a hiba. Mindössze az összes feliratfájlban valami hihetetlen értékek voltak megadva a "Képernyőhöz igazodás"-nál, és szimplán kicsúszott a monitorból a felirat.
Nem is értem ilyen számokkal kinek játszotta le...Köszönöm a segítséget!
-
Fandango
veterán
válasz
Archanon
üzenetére
Nem tudom mi lehet a baj, nem is igazan tudom mit lehetne elallitani, amitol a formazott felirat nem jelenik meg. Proba keppen gyorsan leszedtem egy anime sorozat reszt amiben .ass felirat van, es rendben van a felirat formazasa.
Tobb kulonbozo .ass feliratnal is ezt csinalja, vagy csak ennel az egynel?
Tegyel egy probat az MPC-BE-vel hogy annal is csinalja e?
-
Archanon
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Abszolúte. Keresek mindenféle beállítást, de valamiért nem működik. Elmentettem másként is a feliratot, úgy se jó neki. Valami pedig nem oké, én arra tudok gondolni, hogy a formázásban lehet mégis valami elrontva, és nem MPCHC hibája... elvégre az alap stílus működik.
-
Archanon
őstag
Sziasztok!
.ass feliratok megjelenítésével akadt egy kis problémám! Egy ideje nem volt ilyen felirat a gépemen, így nem tudom megmondani mióta van ez a "jelenség", mindenesetre roppant mód zavaró.
Jelen esetben a feliratot betölti a videófájl mellé, jobb klikk/feliratok itt ki is tudom választani, viszont nem jeleníti meg őket. Az időzítés is jó, tuti betölti, ezt onnan tudom, hogy ha beállítom az "Alap stílus"-t, akkor gond nélkül ott van, viszont így ugye mindenféle formázás (ami akár fontos is lehet) eltűnik, így nem buli. Barátosném laptopján van ez a probléma, és kipróbáltam, nálam is jelen van. Milyen beállítással tudnám ezt megszüntetni?

-
Gr3GoRi
tag
Üdv!
Win 8.1 telepités óta nem tudok DXVA módban videót lejátszani. Legújabb 64bites MPC van fenn. Mi lehet az oka?
A válaszokat köszönöm!
-
tknof1871
őstag
Sziasztok!
Kicsit akad a lejátszó olyan videóknál, amiknél a KMPlayer nem. Kisebb felbontású videóról van szó, mint 720p. Valami kodek-el kapcsolatos dologra gondolok, de nincs külső szűrő hozzáadva. Mi lehet a gond?
-
tkesy
őstag
Egy kis segítséget kérnék, mivel olyan problémába ütköztem, hogy a v1.7.6-ra való frissítés után nem tölti be automatikusa a feliratokat... Ez vajon mi okozhatja? Van vkinek vmi 5lete? Thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Gitáros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem is értem ilyen számokkal kinek játszotta le...