Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baliga Tamás
senior tag
Sziasztok; 4k Hdr-hez melyik vga ajánlottabb - Rx550 vagy Gtx1050..?
Köszi.T -
Fandango
veterán
válasz
Lord Myn #4095 üzenetére
Codec Tweak Tool
Ezzel próbáld alaphelyzetbe állítani a filtereket. Először fix, ha nem jó akkor reset. -
Fandango
veterán
válasz
Lord Myn #4093 üzenetére
Innen töltsd le a legújabb MPC-HCt
Az MPC-HC mappád tartalmád írd felül azzal a mit letöltöttél, és nézd meg jó lett e?
-
törölt tag
Nem próbáltam ki, csak egy ötlet:
Úgy tudom, hogy a MPC kezel M3U listákat. Próbáld ki, hogy berakod egy ilyen listába a videókat és egy batch fájlt írsz, amiben az MPC-t meghívod a lista paraméterrel. Ezt a batch fájlt meg a windows indítópult/startup (nyelvtől függ) könyvtárába bemásolod.
-
Lord Myn
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, tud-e valaki segíteni, mert eléggé rétegprobléma, de azért megpróbálom:
A tavaly őszi Win10 frissítés óta az MPC nem hajlandó lejátszani midi file-okat (.mid, .rmi, .midi), nem létező kodek
hibára hivatkozva... (2 virtuális szintetizátort használok: Coolsoft Virtual MIDI Synth és Munt MT-32), az a vicces az egészben, hogy bármilyen más szoftver alatt működik a lejátszás, még a gyári Windows Mediaplayer alatt is és az őszi frissítés előtt MPC-n is műkődött. Mi lehet a baj?
-
Demsy
csendes tag
Sziasztok!
Ahoz kérném a segítségeteket (szakértelmeteket), hogyan tudok autómatikusan elindítani egy mappa lejátszását MPC-HC -ben. (inditópultból a gép indulásával egyetemben)
A mappa 12 rövidfilm található amit a gépnek 10órán keresztül ismételgetnie kell. A probléma, hogy a gép egy kirakatban van és minden nap ki kell mászni a mappa beindításához. (ha tudtok jólműködő PC be/ki kapcsoló programot az is érdekel.)
20 évvel ezelőtt már megcsináltuk ezt, csak akkor arra használtuk, hogy az irodavezető halja, hogy dolgozunk.Előre is köszi!
-
Dragon3000
nagyúr
Hali!
Olyan gondom lenne az MPC-HC-vel, hogy teljes képernyős módban nem tűnik el magától a kezelősáv, vezérlők és az állapotsor. Beállítások nem lettek piszkálva és ne is találtam ez ügyben semmilyen beállítási lehetőséget. Mi lehet a gond vagy mi a megoldás?Szerk: Meg találtam én voltam figyelmetlen.
-
Fandango
veterán
válasz
Sándor -P20- #4085 üzenetére
-
Sándor -P20-
senior tag
Üdv szakik.
Némi segítségre lenne szükségem a progival kapcsolatban.
El lehet-e indítani egy külön parancsikonnal úgy a progit, hogy kb 500ms hang eltolás legyen a hang, és a kép között?
A szitu az, hogy buetooth fülessel kb 500ms-ot késik a hang a képhez képest. (pedig nem is gagyi füles).
Minden más audió kimenetnél szinkronban van a kép és a hang. Egyéb zene hallgatásnál nem számít az elcsúszás, játszani nem játszom, tehát igazából csak a filmeknél okoz gondot a jelenség.
Namármost a lapimon ez nem probléma, mert ott fixen a fülest használom, beállítottam a -500ms hangeltolást és annyi.
Viszont felmerült az igény, hogy esténként a párom is szeretné használni a TV-re kötött géphez a fülest, hogy ne zavarjon a sorozataival.
Nos itt van a gáz, mert ezen a gépen így hol ez, hol az a kimenet lenne használva, tehát hol fog késni a hang, hol nem.
Arra gondoltam, hogy lehetne-e csinálni egy olyan parancsikont, hogyha azzal indítom a progit, akkor legyen benne a -500ms hangeltolás.
Ha az eredetivel akkor ne legyen hangeltolás. -
flash-
veterán
filmezésnél hogy lehet a legjobb hangot elérni? (madvr)
Direct Show audio-t mire tegyem?
illetve a madvr-ben érdemes vmit?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
MPC-BE-t használok, és az a gondom, hogy nagyon halk. Fel van véve a hangerő a kezelőfelületén, de akkor is. madVR-el használom, esetleg az zavar be?
-
lemusz
addikt
válasz
Fandango #4076 üzenetére
Jó ötletet adtál ezzel, letöltöttem a 32bites verziót és azzal telepítettem, most már jó. Nem tudom a 64-essel miért nem volt az, pedig már nem egyszer telepítettem újra a windowst és raktam fel azt.
Matthewus: Azért mappákból indítani csak átláthatóbb szerintem. Meg a szokás nagy úr...
-
lemusz
addikt
Üdv! MPC HC-t használok már több éve. Most volt egy hdd csere (win7 pro 64 bit alatt). Előtte töröltem az mpc-t, mert winyóra volt telepítve. Most ha újra feltelepítem mindegy hogy hova, nem tudom társítani a médiafájlokat az mpc-hez. Egyszerűen rámegyek pl egy mkv filmre, jobb klikk, társítás, kitallózom a telepítési könyvtárából az exe-t, de nem rakja be a telepített programok szűk listájára, nem csinál semmit. Kipróbáltam vlc-vel, kmp-vel azokkal nincs ilyen gond, de azokat nem szeretem, nem azokat szoktam meg...
-
dannyl
addikt
Miért lehet, hogy klónozott kijelzőn (ha nem klónozom, nem tudom van-e a jelenség) MPC-HC eljuk kb. mondjuk egy sorozat felénél, és a hang beakad 1 szót pl. elkezd folyamatosan ismételni, és a kép is beakad?
VLC nem csinálja. A beállításokhoz nagyon béna vagyok, ez nem az én területem. Úgy használom, ahogy letöltöttem. -
togvau
senior tag
mivel is lehet ****dows 10-en életre kelteni a hardveres dekódolást mpc-hc alatt?
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom beállítani, hogy látszódjon léptetés közben az idő illetve a hangerő? -
PuMbA
titán
IMDb-n meg tudod nézni, hogy mi valós 4K és mi nem
Beírod a film címét a keresőbe, lejjebb görgetsz és rákattintasz a "See full technical specs »" linkre és ha olyat látsz, hogy "Digital Intermediate (4K) (master format)", akkor az 4K, de ha olyat, hogy "Digital Intermediate (2K) (master format)", akkor FullHD
-
PuMbA
titán
Az első válaszom óta próbálom elmondani, hogy a számok nem jelentenek semmit, mert a mennyiség nem jelent minőséget
Ahogy leírtam, ha egy VHS kazettát átkonvertálok 3840x2160-ra az ugye attól nem lesz 4K minőségű. Érted már? A filmkészítők elkészítették a filmet 1920x1080-ba, majd kiadják 4K Blu-ray-en 3840x2160-ba, de ettől még a valós képminősége 1920x1080 felbontás körüli lesz. Ha egy filmet 3840x2160-ban készítettek el, ott nincs ilyen probléma.
-
PuMbA
titán
Sajnos nem hasonlíthatod össze a kettőt, mert az a YouTube videó valószínűleg igazi 4K, a filmek, amiket nézel, azok meg csak 1080p-sek
Bármilyen videó lejátszónak meg kell oldania a leskálázást hasonlóan tűélesen, tehát nem szükséges az átkonvertálás, ha a forrás anyag tényleg 4K-s.
-
Shing
őstag
Szerintem ez egyszerűen a downsampling eredménye. Sokkal lényegesebb információkat tartalmaznak a pixelek. Ha ráélesítesz egy képre akkor is növekszik a helyigénye, pedig ugyan annyi pixelből áll. Itt pedig nem is "csak" élesítés van, hanem valós információt kapott minden képkocka.
Néha recések is az élek kontrasztosabb helyeknél+vibrál néhány a részlet. Nyílván ezt filmeknél nem engedhetik meg. Amúgyis szénné vannak mosva a 24FPS miatt, szóval már csak amiatt sem látsz annyi értelmes részletet.Egyébként tényleg durván néz ki, de kontraszt arányból is kihozták a maxot. Amúgy bármilyen 4k felvételt megnézel az élesebbnek fog tűnni, ez nem a HDR hatása. Told be ezt 8k-ra, sokkal élesebbnek tűnik a kép itt is, pedig a monitor pixelszáma nem növekedett meg csoda módjára.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
A HDR az a nagy szín és dinamika tartományt jelzi és mivel a monitorod nem tud HDR-t, ezért tök mindegy, hogy HDR vagy SDR (, azaz normál) a videó.
A 4K vagy UHD felbontás viszont élesebb 1080p monitoron, mint az 1080p videó, szóval emiatt látod élesebbnek. Leméretezni semmit nem kell, mert az automatikusan van. Ha nem lenne méretezés, akkor csak a videó középső részét látnád a monitorodon, az UHD felbontás többi része pedig a monitorodon kívül esne és nem látnád.
-
ripla
addikt
Írom.
Jól értelmezem-e azt, hogy ez a videó azért ad ennyire éles képet, mert egy HDR filmfelvétel "lebutítása" SDR minőségre? Ha igen, akkor milyen programot használtak hozzá? Nekem is működne így, mondjuk 4k-s filmek így festenének egy 1080p-s monitoron?
[link] -
Shing
őstag
Lehet, hogy az MPC-t és madvr-t is jobb lenne újratelepíteni, mert még valamilyen AMD-s automatikus beállítás beragadt.
Előtte az nvidia vezérlőpultnál az "Asztal méretének és helyzetének beállítása" résznél megnézheted a beállításokat. Nekem a méretezés Teljes képernyőn van, és a GPU vezérel... Így nekem jó, de úgy sejtem hogy más beállításokkal is jó lenne, azért nézd meg. -
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Legújabb MPC-HC-val olyan gondom akadt, hogy elindítván a filmet, dupla egérkattal kirakom fullscreen-re, megfagy a kép, a hang megy rendesen. Néha az alt-enterrel is ezt csinálja, közben a monitor többször is felvillan és újra és újra kiírja, hogy input dvi. DVI kábel köti össze a BenQ monitort egy GTX 1050 Ti-vel. Az előző kártyámmal (6850) nem volt semmi gond. Nem állítottam a kártyacsere után semmit a MPC-n, előző kártya is DVI kábelen volt összekötve. Ja és TV-n és hdmi-vel nincs ilyen gond.
Köszi a segítséget!
W. -
donatel
tag
Hali!
Most frissített a Windows 10-es gépem fall creators updatere. A frissítés előtt semmi probléma nem volt a MPC-HC és madVR párossal.
Újra felraktam a MPC-HC 1.7.13 x86 verzióját és a madVR legutóbbi verzióját.
A beállítások kimenetnél a madvr ki van vállasztva és a feliratoknál a piros x van, valamint a filmnél nem vált át a madvr csúszkájára hanem a MPC-HC csúszka marad. képek:Mi lehet a probléma?
-
no more
veterán
Sziasztok! A Media Player Classic Home Cinema hogyan tudja lejátszani a DVD-t olvasóból? Ha egyáltalán le tudja... Eredeti DVD film.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
boygabi_ #4032 üzenetére
"Be szerettem volna állítani a képméretet mert én is látom, hogy nem jó. Viszont ha állítom nem lehet csak 60hz-et állítani. Semmi más nincs. "
Elég ergya TV, biztos nincs valami beállítás erre? TV kézikönyve mit ír?...akkor már talán érdemesebb 60Hz-ben nézned mindent, mint egy monitoron.
-
boygabi_
aktív tag
Létrehoztam az egyedi beállítást és sajnos nem lett jó. Egyedi beállítás esetén nem lehet az asztalt sem átméretezni.
Utána beállítottam azt a 3 opciót amit mondtál ez már majdnem sima vonalakat eredményezett.
Be szerettem volna állítani a képméretet mert én is látom, hogy nem jó. Viszont ha állítom nem lehet csak 60hz-et állítani. Semmi más nincs. Így az asztalom nem 1980*1080 hanem kevesebb kicsivel.
-
PuMbA
titán
válasz
boygabi_ #4030 üzenetére
Egyedi felbontást kell létrehoznod az NVIDIA vezérlőpultban, mert 23.976 Hz-nek kell lennie a 23Hz-nek és az NVIDIA szó szerint csak 23Hz-nek veszi, ami nagy hiba.
A megjelenítőd sincs jól beállítva, mert lelóg a kép róla
A szövegek eleje nem látszik a bal oldalon...
Ha ez nem segít, akkor pedig az MPC-HC-ban jobb klikkelsz indítás után a logo-ra -> Videó átalakító beállítások -> Függőleges szinkronizáció -> első hármat engedélyezed, majd újraindítod az MPC-HC-t
Így nézd meg.
-
Ulthar
csendes tag
Sziasztok!
Sztereo DAC + erősítőm van, így LAV-ban kivettem az összes pipát a Bitstreaming-nél. Ilyenkor Internal Audio Renderer-nél Exclusive módban mit változtat az Allow Bitstreaming? Az átalakított PCM megy esetleg tovább Bitstream módban?
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok,
UHD tévén szeretnék lejátszani 1080p-és filmet,a problémám hogy a film csak a képernyő közepén jelenik meg.
WIN10 64,rx580.AQ forest Hdmi cabel.
MPC HC és a Madvr-is a legújabb verzió.
Amennyiben a tvét 1080p-re állítom rendben van a keép,de csak 29.96 hz-en megy.
-
Fandango
veterán
válasz
Baliga Tamás #4019 üzenetére
-
Baliga Tamás
senior tag
Sziasztok - kis segítséget szeretnék kérni.:
A8 7670k APU-val, 8Gb Rammal éa egy Sapphire Rx550 4Gb VGA-val szeretnék 4k-t nézni - Hdmi 2.0 kábel beszerzés folyamatban, a megjelenítő egy 4K-s HDR-es LG tv.
Kérdése(i)m az volna hogy VGA beállításokban kell-e bármit is állítanom a 4K-hoz, ill. MPC-HC és MadVR-ben mi volna ehhez a konfighoz a stabil és megfelelő beállítás..?
Főleg a használandó algoritmusokat illetően érdeklődnék - de ha nem haragszotok - nyugodtan adhatjátok az infókat kicsit szájbarágósan is..! Új vagyok még a fronton - nnna..!!
Előre is köszönöm..! -
-
Fandango
veterán
válasz
FoxiestFox #4009 üzenetére
Na ezt, hogy kapcsoltad be véletlenül?
-
válasz
FoxiestFox #4003 üzenetére
-
Khaosz55
addikt
válasz
Fandango #4002 üzenetére
Valamit biztos elcseszek, Beírom elfogadja. Viszont MPC - HC- nél kiválasztom a madVR-t és meg akarom adni fps-t akkor Teljes képernyő esetén akkor csak a következőket választhatom ki 1080 esetén:
60 @ 1920X1080 p
50 @ 1920X1080 p
25 @ 1920X1080 iEmlékeim szerint csomó mindent ki tudtam választania 24p-t is.
CTRL+J esetén 60 hz-et ír.
Meg a MPC-HC 1.7.13-at nem tudom alapértelmezett lejátszónak beállítani.
Nekem a win frissítés után őrült meg az egész szépen be volt állítva ment évekig.
-
-
Fandango
veterán
válasz
FoxiestFox #4003 üzenetére
Indíts el valamit, és nyomd meg a numerikus billenytűzeten az 5-ös számot.
Ne betűk feletti számsoron az 5-öst! -
Valamit elcsesztem, miközben beállítottam, hogy a dedikált gpu foglalkozzon a videókkal.
Most, ha átméretezem pl vertikálisan az ablakot, csak vertikálisan méreteződik át, nem követi a megnyitott videó képarányát... akármit is állítok neki a video frame menünél..
Miért lehet ez? Eddig jó volt.
MPC-HC 1.7.13 64bit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest