Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Urzu_7
aktív tag
válasz
wwenigma #4797 üzenetére
Lehet hogy eddig a portable verziót használtad csak elfelejtetted?
Meg esetleg az is lehet, hogy valami megváltozott a telepítőben, most már pl a VideoRenderer is benne van a csomagban. -
wwenigma
Jómunkásember
MPC-HC.2.3.0.18 - Én vagyok a rendszergazda, éjjel álmomban letiltottam?
Eddig nem volt gebasz vele...
-
-
-
Végülis nem lett meg, de nem is baj, szeretnék sajátot csinálni egyébként is.
Valaki tudja esetleg, hogy egyéni toolbarnál akár a toolbar.svg, akár a kód szintű módosítása hogy működik? Nem teljesen egyértelmű, hogy mi a szabályrendszer, ami alapján a toolbar.svg-t összerakva fel fogja ismerni az MPC és tudja majd skálázni, amit csinálok.
-
-
-
Sziaszok!
Az MPC-HC-nek emlékeim szerint egy darabig volt az a dark mode szerű felülete, enyhén domború üveg hatású. Valakinek van esetleg screenshotja róla? (Nem a mostani "modern UI", hanem még pár éve)
-
-
-
-
Jó, úgy néz ki én vagyok a hülye, a "mosott" a jó... Mobilos fotó miatt nagyon majrés a kép, de a lényeg látszik:
Utóbbi elmebeteg szinten túlszaturált, brutális a vörös szín, szegény ázsai csaj is sárgarépabőrű.
Találkoztatok már ilyennel? Nagyon furcsa ez, hogy ennyire túlszaturált, ráadásul benéztem, hogy az a jó. Minden ugyanaz, csak a felső a dokkoló, az alsó a noti saját kimenete.
-
HDR beállításával volt valakinek ilyen problémája? Fakók a színek dokkolóról HDR módban ugyanazzal a monitorral, bármelyik dokkoló kimenetet használva:
Bal oldalon a laptop kimenete, jobb oldalon a dokkolóéMintha nem menne át rajta a széles színtér, s összeszűkítené. A gamma viszont jó, hisz a csíkok baloldala túl világos. Ez ugye SDR anyag, HDR-ben megjelenítve. A fényerő ugye HDR-ben nagyobb meg ilyesmi, ez nem látszik a fotón, de a gamma különbség és rossz színtér igen, s utóbbival van csak baj.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen kis gépem.
Mit kellene telepítenem, és beállítanom, hogy nem legyen lagos a film?
Bluetooth hangprojektor.
HDMI Hisense 50" 4K
Előre is köszönöm! -
-
-
-
Krissz80
senior tag
válasz
Fandango #4770 üzenetére
Az info overlayben kiírja, hogy használja, de a TV HDRbe vált.
Én arra gyanakszok, hogy kezeli a dinamikus adatokat amit a Dolby Vision tartalmaz, de HDR-be generálja, gyakorlatilag a végeredmény lehet szinte ugyanaz, vagy hadonló.
Kvázi mint a hangkodek, nem a DTS- tolja át az erősìtőnek, hanem kibontja PCM-be, és azt továbbítja a HDMI-n.BE-vel használom amúgy, de a legújabb HC-val is működik, viszont a hang BEnél furább, de a párbeszédek tisztábbak.
-
Fandango
veterán
válasz
Krissz80 #4769 üzenetére
MPCVR csak részlegesen támogatja a DV-t lehet, szóval ott lehet a baj, hogy amit lejátszani akarsz azt nem kezeli rendesen.
MPC Video Renderer 0.6.9.2117
Added partial support for Dolby Vision (Profiles 5, 8.1, 8.4 are supported).
Added "Prefer Dolby Vision over PQ and HLG" option for compatible Dolby Vision formats.
Recommended version of MPC-BE 1.6.8.24 or later. -
Krissz80
senior tag
Sziasztok,
Tudja valaki esetleg, hogy mit kell beállítani MPC-HC + MPCVR esetén, hogy menjen a Dolby Vision? A TV biztosan tudja.
Köszi Előre is!
-
-
-
spiky03
veterán
Egy kérdés itt is.
Tudnék egy ilyen kártyát venni Asus GTX 1660s 6GB
Ez jó lehet akár már a MadVr-hez, ha esetleges én is át térnék a 4k 1080p-re alakítására?
Vagy nem jó ez a kártya.
40 ezerért kapnám meg.
-
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
A VLC Media Playerben van videóstream felvételére lehetőség.Azt szeretném kérdezni, hogy ugyanezt meg lehet csinálni MPC-HC-ban is?
Köszi! -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ha egy video, zene (tök mindegy) könyvtárban van egy csomó fájl, és rákattintok az első lejátszására, majd a következőre, következőre, úgy veszem észre, ABC sorrendbe jönnek a következő lejátszások. Van arra mód, hogy megváltoztassam a "következő"-re nyomva a lejátszási sorrendet, mondjuk fájl méret, vagy pl. fájl lementési ideje szerint?
-
spiky03
veterán
Itt is megkérdezem, ha már ez a topikja.
MPC-HC-nél, hogy kell beállítani, hogy kadencia helyesen játsza le a filmeket/sorozatokat?
Mert nálam valamiért nem akak működni.
Elvileg be van állítva az a teljes kijelző mód, amit az UHD-s fórumon írtam, meg a Hz-eket is beállítottam, de mégis 60Hz-en játsz a 24p-s filemket.Igaz ez nem pont ide tartozik, de hátha van valakinek infója róla:
Valamint van esetleg valakinek szintén infója, hogy mik a helyes Vieo/Audio beállítások a CyberLink PowerDVD Ultránál a filmek lejátszására?
Mert a BD-t azt lejátsz 24p-ben (mondjuk itt is volt egy anomália, hogy egy ISO-nál a DTS-HD-t sima DTS-nek jelezte ki az AVR).
Ha mkv-t játszottam le vele, akkor meg 60 hz-en vitte.
Viszont ha rendes BD lemezt játszottam le, ott rendben volt a HD hangok kijelzése is és a 24p-s lejátszás is.Köszönöm!
-
PuMbA
titán
Egyébként nem muszáj kivenni a pipát a 'Passhrough to display' előtt, ugyanis ha nem HDR képes a megjelenítő, akkor úgy sem tudja kiküldeni és ezt a program tudja
Ezért van az alatta lévő sorban az 'if not' kiírás.
Winne: Nem HDR kijelző esetén ajánlott kerülni a HDR tartalmakat.
-
Urzu_7
aktív tag
Friss MPC-HC és MPC Video Renderer (csomagold ki valahova és Install_MPCVR_64.cmd-t indítsd)
Utána MPC-ben a DirectShow Video-nál állítsd át MPC Video Renderer-re. Annak a beállításaiban van egy HDR rész. Ha a monitor HDR képes akkor az elsőt pipáld, ha nem akkor a másikat. Esetleg még megpróbálhatod a madvr-t de ahhoz űrhajósnak kell lenned. -
Winne
nagyúr
Urak arra mi a megoldás, hogy bizonyos HDR-es tartalmak nem színhelyesek? Már az elején látszik, hogy a Netflix logó sápadt. Uez VLC-ben jól működik.
-
Márton
nagyúr
üdv,
mpc-hc-ben ha overlay mixert használok output-nak, akkor jó a dinamikatartomány (full vs. limited), ám ha átteszem evr custom presenterre, akkor nagyon kontrasztos lesz a képem, a sötét részek bebuknak. Hol tudom ezt állítani? A LAV video decoder beállításainál van ilyen, hogy PC (0-255) vagy TV(16-235), de az hatástalan sajna. Másmerre keressem?
-
spiky03
veterán
Ide is beteszem a kérdésem, hátha tud valaki infót adni:
[link]Köszönöm!
-
Urzu_7
aktív tag
MPC Video Renderer már jóval a VLC előtt tudta.
A BE és e között a különbség annyi, hogy az rendszeresen frissítve van és tele van tömve minden felesleges vacakkal míg ez egy lecsupaszított mindent lejátszó ami nem igényel rendszeres frissítést mert megy minden
-
VGYke
addikt
válasz
Krystal_s #4737 üzenetére
Engem a hangkártya Realtek driver MS Store Audio Console verzíója tréfált meg. Nem tudtam megfejteni, hogy az 5.1-es hangrendszeren sztereo jelnél miért szólnak a hátsó hangfalak, stb. Leszedtem az áruházas cuccot, egyből helyrejött minden.
Mi a különbség az MPC-HC és MPC-BE között?
Más: Ide nem fog valamikor megérkezni a RTX Video Super Resolution, úgy ahogyan a VLC-be implementálták már?
-
Krystal_s
addikt
-
Fandango
veterán
válasz
Krystal_s #4734 üzenetére
Használd inkább ezt, hagyd a store verziót.
-
Krystal_s
addikt
Próbáltam visszakeresni, de nem találtam ilyen problémát.
Tegnap MS Store-ból telepítettem a BE változatot. (black edition)
Arra lettem figyelmes, hogy Win 10 alatt az alkalmazásoknál megjelenik egy sima és külön egy 64 bites.
Ha a 64 bitest adom meg fő Videólejátszónak, akkor bármilyen videóra kattintok ezt a hibát írja ki.
Neten rákeresve valamelyik Win frissítés óta van ez.
Media Player Classic has stopped working in Windows 10 after updates
Ha a keresőből elindítom a sima MPC-t Rendszergazda jogokkal, akkor is a 64 bites nyílik meg, amiből megtudok nyitni bármilyen videót, de ha kézzel húzom ugyanazt a videót az ablakra, akkor nem engedi. 😅
Ezért beállítottam a simát alap Videólejátszónak, bármit le tud játszani. A fejlécen mégis ott virít, hogy 64-es.
Másnál is ilyen zavaros?
A lényeg, hogy működik rendesen, csak a társításnál ír hülyeségeket. -
válasz
Fecogame #4729 üzenetére
Köszi a linket!
Az újdonságok minimálisak számomra, de hogy ezek már korábban is léteztek és csak most találtam rá az mindblowing:
Dark interface
Menu > View > Dark Theme
When using dark theme it is also possible to change the height of the seekbar and size of the toolbar buttons.Video preview on the seekbar
Options > Tweaks > Show preview on seek barAdjust playback speedYou can quickly seek through a video with Ctrl + Mouse Scrollwheel.
You can stream videos directly from Youtube and many other video websites
Put yt-dlp.exe or youtube-dl.exe in the MPC-HC installation folder.
Then you can open website URLs in the player: Menu > File > Open File/URL
You can even download those videos: Menu > File > Save a copy
Tip: to be able to download in best quality with yt-dlp/youtube-dl, it is recommended to also put ffmpeg.exe in the MPC-HC folder.Several YDL configuration options are found here: Options > Advanced
This includes an option to specify the location of the .exe in case you don't want to put it in MPC-HC folder.Options > Playback > OutputAbility to search for and download subtitles, either automatically or manually (press D):
Ezek mind jól fognak jönni, hálás köszönet!
-
Sicér
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni tőletek a következő témában, mert tanácstalan vagyok:
HTPC-t használok (FM2+ platform) filmek lejátszásához. A HDMI kábel házimozi erősítőhőz van csatlakoztatva, onnan pedig a TV-hez. Eddig nem sikerült a Media Player Classic lejátszóval - és a Black Edition-el sem - elérnem azt, hogy a hangot ne dekódolja, hanem egy az egyben továbbítsa az erősítő felé. Milyen beállításokat kell eszközölnöm ehhez?
A Windows-ba beépített lejátszó külön beállítások nélkül, pöccre teszi a dolgát, a kívánt módon, de ezt a lejátszó programot nem preferálom. A képi elemekkel nincs gondom, csak a hanggal.
Köszönöm előre is, -
-
-
Sziasztok!
Lehetséges valahogy manuálisan hangsávot váltani egy olyan DVD file esetén, aminek saját menüje van?
Hiába állítom be a menüjében, hogy melyik hangsávot szeretném, nem azzal indul el a lejátszás utána. A jobb gombos audio track listában pedig látom, hogy ott van, ami nekem kellene. Ott viszont hiába kattintok rá, nem vált át.
-
-
zsolt_64
senior tag
Üdv !
Mpc-hc legfrisebb + Win10 (64 az egész).
Problémám hogy ha otthagyom akkor a Win lekapcsolja a képernyőt, tehát nincs hdmi kimenet. Egy idő után persze a tv is lekapcsol.
A win megy tovább nonstop. Ebből visszatérve nincs hangom , le kell állítanom a mpct
Valami megoldás ? -
hajraolaj1
tag
Nope, ez nem működik, valszeg csak akkor lenne jó, ha az alaplaphoz csatlakoztatnám a hangfalpárt, de ugye nem arra van bedugva, így meg nem akar sehogy se menni, mindent is próbáltam, 24 bitet, Hz-ekez állítgattam, sehogy nem volt jó.
Pumba#4721: Az mpchc-ban láttam erre vonatkozó beállítást, de ugye már ott elakadtam, hogy a 2 jelút egyszerre megtudjon szólalni. (Beállítások-> Belső szűrők -> Audió-váltó -> Itt láttam olyat, ami talán ezt segítene kiküszöbölni)
-
PuMbA
titán
válasz
hajraolaj1 #4719 üzenetére
Ez azért nem olyan jó ötlet, mert a két jelutad (driver -> DAC -> hangfal) késleltetése más, tehát a hang sosem lesz teljesen szinkronban
-
Urzu_7
aktív tag
válasz
hajraolaj1 #4719 üzenetére
Ez nem működik sehogy se?
Mert akkor valamilyen virtual audio cable programmal talán meg lehet oldani de azokhoz nem értek. -
hajraolaj1
tag
Üdv.
Olyat szeretnék csinálni, hogy egyszerre legyen hang 2 különböző eszközön is (4.0-ban), van erre mód? Egy hangfalpárat használok egy Musiland Monitor 04 MX külső DAC-on és egy stúdiómonitor hangfalpárat egy AudiBox USB 96 DAC-on, de egyszerre mindig csak az egyiket tudom megszólaltatni, a Windowsos "Hang" beállításoknál a "Sztereó keverő"-vel sem sikerült hangot kicsikarni egyszerre a kettőből.
Előre is köszi az ötleteket! -
-
Urzu_7
aktív tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Khaosz55 #4713 üzenetére
"energia sémában beállítottam"
Win leszarja mit állítasz be, ha nem saját cuccát használod
Dobj oda egy jó hosszú video kódolást és nézd meg mit művel a win energiagazdálkodása -> leszarja, hogy a proci 100%-on megy, ha nem nyúlsz az egérhez vagy billentyűzethez altatja a gépet. Ennyire FAÉK a win energiagazdálkodása
És ez évtizedek óta ilyen, tehát kapcsold ki a winben az altatást és használj erre specializált programot, ha alvó stb. tevékenységre van szükséged.
Bezzeg mikor jól jönne az altatása: Tegnap reggel/hajnalban picit sürgős dolgot töltöttem fel gépről google drive-ra, ami saccolásom szerint 1,5 óra alatt végre kellett hajtódjon, de közben lépnem kellett melóba. Beállítottam a SOHA helyére 2 órás időszak utánra alvó módot. Tippelheted, hogy kb. 16 óra múlva mikor hazaértem milyen gép állapot várt
beüzemelt állapotban találtam a gépet -> ennyit a Win alvó módjáról
amikor kellene, akkor nem vágja alvásba a gépet
de lehet csak engem szívat, szóval lehet nyugodtam próbálkozni (pár éve megvettem az Auto Shutdown Manager programot, de évente újítani volt szükséges az előfizut az új verziókhoz és közben már nem is volt napi szinten szükségem ilyesmi progira, de ez a program igen, azt nyújtotta amit a winnek alapból kellene: több tucat trigger alapján szünteti meg az alvást/kikapcsolást vagy éppen ellenkezőleg aktiválja ezen funkciókat )
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok az miért van ha MPC-vel zenét játszok le és amikor a monitor alvó állapotba megy akkor megáll a zene. Az energia sémában beállítottam, hogy média lejátszásakor ne menjen alvó állapotba.
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Gépról kirakom a 4k tvre a filmet, felirattal, de nem látszik a felirat. Ha a monitoron nézem, ott még megvan a felirat. Mi lehet a baj és a megoldás?
Köszi!
W. -
Kapanyél
őstag
Üdv!
i9-11900H és RTX3080 Laptop GPU párossal Win11 alatt nem tudok 4k videókat lejátszani, főleg nem az 5k60 és 4k120 klipeket, amiket a GoPro-val készítettem.
Előző laptopom (Legion, i7-8950H, GTX1650) simán ment ugyanezzel a lejátszóval, default beállításokkal. A videók elindulnak, de szaggatnak. WiFi link 1,9Gbps, nem kéne, hogy gátolja.Letöltöttem a GoPro playert, az lehúzta a HEVC dekódert a MS Store-ból, de semmi változás.
Az MPC-HC-ben már átállítottam LAV-ra, DX11-re, kiválasztottam az RTX3080-at, de szaggatja csak a nokedlit. DXVA ugyanez. Ráadásul az RTX akkor aktív, ha a külső monitorra van kirakva az MPC ablaka, amit alapból nem az Intel UHD hajt.
Hol rontom el? -
törölt tag
Sziasztok!
Szereztem két 3D-s filmet, de nem látom egymás mellett vagy alatt a két szemnek való videót, mi a francot kell csinálnom hogy működjön? Felrobbanok mindjárt komolyan. Az egyik mk3d, ott ha jól olvastam megoldja ha átnevezem mkv-ra? A másik meg BD ISO, azzal nem tudom mit kezdjek. Lehet, ha rádugom a 3D tévére jó lesz?
-
-
-
D5
aktív tag
Sziasztok!
MPC-HC-ban az mkv fájlok esetén a beépített feliratot hogyan tudom megjeleníttetni? Ki tudom választani, de nem jelenik meg semmi. Próbáltam a belső felirat renderelővel, AssFilterrel, XySubfilterrel, de egyik sem jeleníti meg.
Előre is köszönöm!
-
válasz
Dragon3000 #4701 üzenetére
Köszönöm szépen!
Nálam simán kattintásra lejátssza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Corsair H100x RGB Elite Vízhűtés új 6hó jótállással!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest