- Android szakmai topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- MIUI / HyperOS topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez most olyan volt, mintha azt írtad volna, nem értem miért akad el a kispolák, mikor én a kamionnal simán átmentem ott....
A váltófűtésnek nincs köze hozzá, milyen hosszú és hány vonat megy át rajta, míg át nem kell állítani. Az meg, hogy esetleg hülyeségeket hallasz a tévében/rádióban... Azt is mondták, hogy az M0-ra nem tudnak felmenni a kamionok, most mondjam azt, hogy az Alpokban kicsit nagyobb az emelkedő mint az M0-s.... [link]Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
runner 125
nagyúr
válasz philoxenia #1193 üzenetére
Köszi, végül hazajutottunk, 4,5 óra alatt, a 3óra 20 perc helyett. ..és alapból 3/4 órás késéssel indult a vonat.
Egyszerűen vicc az egész helyzet. Már alapból az, h leesik 10cm hó és megbénul a vasútközlekedés. Baromi érdekes de tavally Németországban vagy 40cm hó volt, 1 percet nem késtek a vonatok.
mod.: Nem beszélve arról, h folyton hívtam a kibszott mávdirekt számot, amit fel sem vettek, trillázott percekig, s persze vagy 4-500ft-om elment rá.
Nah mind1, nem is húzom fel magam, elég volt a tegnapi nap...
kmate32
Az igen, na ezt én nem mertem megkockáztatni, így inkább haza se jöttem, vártam 5 napot és megcsináltam a 2 vizsgámat.
Eagle16
Jah, az kemény, de ez még durvább.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
zsid
senior tag
válasz Dany007 #1195 üzenetére
Nem értünk mi ehhez... A keletiben a központi állítású váltók fűtöttek.A kossuth rádióban azt nyilatkozta a szóvivő: a váltófűtő berendezés nem tud megbirkózni a nagy hideggel(-7-9 fok napközben).
Akkor mi a f@&%nak váltófűtés? 0fok felett nincs rá szükség...
Azért megnézném ,ha Oroszországban megállnának a keleti transzsziben a 100 vagonos tehervonatok,mert a váltófűtés nem birja a -30 fokot (nem -9et).<tRucKdriFteR>
-
Eagle16
addikt
-
Dany007
veterán
Pff röhej ez a MÁV úgy ahogy van. Az igazgatójával az élen!
Mi az, hogy erre nem lehet felkészülni?
Ad 1, már hetek óta mondták, hogy jön a hó! És azt is hogy nagy mínuszok lesznek.
2., úgy beszélt mintha még sose lett volna Magyarországon -15, -20 fok!
Na nehogymár esik 15 centi hó és behalnak a vasutak! 5-7 éve ennél sokkal sokkal durvább telek szoktak lenni!Elmondom én nektek mivan... Nem a hó meg a fagy a gond! Hanem, hogy nincs ember aki kimenjen a váltókhoz takarítani, meg kiolvasztani! Anyám volt bent ma dolgozni, beszélt egy 'fejessel', aszondja annyi embert küldtek már el, hogy nincs elég ember, akiket ki lehetne küldeni a váltókhoz ilyen esetben. Mert eddig úgy ment, hogy ugye a váltók egy része eleve fűtött. A többihez pedig a pályaszakaszokról jártak ki az emberek takarítani, meg jeget olvasztani, akár pörzsölővel is! De most egyszerűen nincs rá elég ember. Ennyi.
Aztán kapják a százmilliós végkielégítést, nem? Meg a jutalmakat... Röhej.Meg a napi 100 milliós veszteség, nem? Akkor lehet el kéne gondolkozni, hogy ha felvettek volna 20-30 segédmunkást alap bérrel, még akkoris jobban jártak volna mint így.
Végül arra lennék kíváncsi, hogy mi lenne akkor ha 'normális' telünk lenne / lett volna? Mert normális évszakhoz, és éghajlathoz mérten, már novemberben havazásoknak és kemény mínuszoknak kellene lennie. Ami eltart egészen február végéig...
Amikor állt. isk-be jártam rendszeresen volt olyan, hogy vidéki osz.t társak hetekig nem tudtak bejönni, vagy csak nagy késéssel mert akkora volt a hó. Volt, hogy két héten át állandó 20-30centis hó volt itt a környéken...
Erre most leesik az első igazi hó, ~ kemény 15centi átlagban, és lebénul az ország... pfff... -
kmate32
csendes tag
válasz runner 125 #1192 üzenetére
Tegnap este 7-kor indultam volna IC-vel Szombathelyről, mert ma és holnap is vizsgáznom kell/kellett. Hát ebből az lett, hogy negyed 9-kor indultunk el, és 3/4 12-kor értünk Kelenföldre. Hivatalos menetrend szerint 21.37-kor Kelenföldre kellett volna érnünk... Arról nem is beszélve, hogy egész úton "havazott" a vagonban, a kitűnő szigetelésnek köszönhetően. Ismerőseim ma utaznak vissza Szombathelyre, utolsó infóm az, hogy a 16.10-kor induló IC, 60 perces késéssel elindult.
Akik útra kelnek vonattal azoknak sok türelmet kívánok! (holnapra magamnak is) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz runner 125 #1192 üzenetére
Szerintem közlekedtek vonatok... [link]
Más kérdés, hogy rettenetes késésekkel...
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #1191 üzenetére
Tegnap rákerestem, és akkor sem, illetve ma sem indít és fogad a Keleti. Hát ez fa!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
SOS-be, nem tudja vki, h Bp.-ről indulnak még a vonatok Szombathelyre? Olyan híreket hallottam, h nem... Az király, mert akkor nem tudunk hazamenni.
Köszi.
-
(Darkwood)
őstag
Megint gratulálnom kell a menetrend-készítőknek! Undorító, férgek vagytok, mert látványosan romboljátok a vasúti közlekedést! Az új menetrend óta nem egy több órás késéshez volt szerencsém + nem egy-két vonatot mondtak már le! Egyszerűbb volna kimondani, hogy a közútra akarunk mindent orientálni, nem? Nem, inkább évről-évre egyre deprimálóbb, szarabbnál-szarabb menetrendeket csináltok!
Most is kint áll párom a pusztában -7 fokban(!) és várja az egy órás késést szenvedett vonatot!
[ Szerkesztve ]
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
dany27
őstag
hi
MÁV dolgozó segítségét kérném szépen!
Egy olyan gondom lenne hogy pesten van egy pit-bike(motor) amit valahogy haza kéne hoznom. vonaton ez valahogy megoldható?? a motor kb akkora mint egy 26" MTB csak kicsit nehezebb!(majdnem inkább kisebb mindössze csak 14" kerekek vannak benne)ELőre is kössz!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Darth_Revan #1186 üzenetére
Azért érdekes volt, amit egy helyi vezető mondott. Miszerint a MÁV anno üzemeltetésre vette át a vonalat. Tulajdonképpen akkor most akár azt is mondhatnánk, hogy a település visszakapta az üzemeltetési jogot. Persze így meg nem kell a városnak, mert hogy néz az ki, hogy nekik költeni kellene rá. Inkább adják össze azok, akiknek köze nincs a környékhez, de fizetnek adót. Gratulálok...
-
ALI_G
veterán
Ez a máv egy annyira elfuserált valami, hogy ma van pofájuk úgy megoldani egy vonat késését, hogy mivel nem akarják, hogy még többet késsen, inkább az összes azon a vonalon haladó (mindkét irányba) vonatot 60 perc késéssel indítanak tovább.
Szeged-Békéscsaba vonal, ja és utolsó vonattal aki most beér, az már gyalogol, mert tömegközlekedésnek 10 után lőttek Szegeden, de Békéscsabán is...
szánalmas. Azt már félve említem meg, hogy ott ülnek Orosházán szegények és fűtés sincs.
Biztos meglincselném a kallert, még ha nem az ő hibája akkor is. -
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #1185 üzenetére
Hehe, tegnap láttam a Híradóban, hogy tervezi is a város a MÁV beperlését
-
Darth_Revan
veterán
Nah fasza, hiába voltak napok amikor dugig volt itt a vonat, mégis bezárták és buszt meg nem indítanak helyette...így 1 órát kell majd mindig várni 1 olyan állomáson ahol néha elég sok "kisebbség" is elő szokott fordulni tömegestül
-
runner 125
nagyúr
MÁV helyett GySEV?!
..hallom a híradóban. Bár engem már nagy mértékben nem érint, de őszintén örülnék neki, ha átvennék Vas, Zala megye vonalait is.
Csak fel kell szállni, egy GySEV és egy MÁV-os vonatra."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Eagle16
addikt
Holnap 10:00-tól 12:00-ig lesz sztrájk...
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
nyunyu
félisten
válasz Wolverine #1180 üzenetére
Nyugodtan berajzolhattak volna szolgaltatascsokkentest elszenvedettnek az eszak-balatoni (fo)vonalat.
Nyarig naponta 3 par Budapest Deli-Tapolca gyorsvonat volt (Ha jol remlik, akkor 6:20/12:20/17:15, bar az evek soran tologattak ezeket ide-oda negyed/fel orakat), 2-3 par "gyorsvonat" (ami regen a minden masodik bokornal megallo sebesnek felelt meg), meg jo nehany, Fureden vagy Fehervaron atszallos szemelyvonati csatlakozas.
Menetido Furedig volt a gyorsaknak papiron ~2:30 (*), "gyorsaknak" 2:45-50, kozvetlen szemelyeknek ~3:00, ezekhez adodott hozza a kotelezo 15-20 perc keses.Mult heten nezegettem a menetrendet, mert le kellett volna ugranom Furedre, erre megrokonyodve lattam, alig van kozvetlen vonat Pestrol, es a
menetidok is brutalisak.Elso ranezesre azt hittem, hogy megszunt a 3 gyors, jobban megnezve a palyaszam stimmel, csak bejott egy rakas megallo ahol eddig a valodi gyorsok nem alltak meg csak a "gyors"-ok, menetido 3:08 lett, ami a korabbi szemelyeket is alulmulja
Egy szem nematszallos szemelyre meg mar 3:24-et irnak.
Ezek utan ne csodalkozzanak, ha legkozelebb busszal megyek. Az ugyanennyibe kerul, aztan 2:15 alatt leer.
(Raadasul ebbol meg levonhato a Nepliget-Kosztolanyi ter tav 13 perce, mivel utobbi nekem kozelebb van tomegkozlekedesileg. Deli mellol 20 perc villamossal, mig Nepliget 40 perc.)*: Tizenhuszoneve, amikor meg Nohab huzta felenk a Gocsej-expresszt, akkor volt 2:08 a menetido Furedrol-Deliig, es nem kesett...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Wolverine
félisten
Megjelent a pontos lista.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Wolverine
félisten
válasz (Darkwood) #1175 üzenetére
Vedd hozzá, hogy az országos szintű ütemes menetrend viszont sok vonalon sűrítést jelent, amihez viszont plusz létszám kell majd - munkaerő-átcsoportosítás, ugyebár.
Az előzetesen kiszivárgott listát én is olvastam, abban tényleg voltak logikátlan bezárási tervek; de várjuk meg a végleges javaslatot.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
(Darkwood)
őstag
válasz #65675776 #1176 üzenetére
Az a probléma, amit mondtam is nem rég, hogy be akarják zárni a vonalakat és közben a buszjáratokat is ritkítani akarják! Ezt nem egy Volán-os mondta! Hihetetlen mód el akarják szeparálni errefelé a településeket a külvilágtól! Ergo: az urbanizációra törekednek! Vagy csak egy összeesküvés-elmélet a részemről?
[ Szerkesztve ]
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
törölt tag
válasz (Darkwood) #1172 üzenetére
Ha nem olcsóbb a busz, akkor miért kerül az államnak (azaz nekünk) 400x annyiba egy utaskilométer vasúton, mint buszon?
A vasút csak abban az esetben versenyképes, ha nagy tömegeket szállít. A bezárásra kijelölt vonalak ennek a feltételnek a legkevésbé sem felelnek meg.
[ Szerkesztve ]
-
(Darkwood)
őstag
válasz Wolverine #1174 üzenetére
"és a létszámleépítés elsődleges terepe az irodákban lesz."
Óóó... igen, szerinted, akik felszabadulnak azon a 33 mellékvonalon, azok hova fognak menni? Szerinted hány emberről van szó? Telt ház van itt vasútéknál nagy jól tudom! Ez csak egy kamu szöveg, amit a laikus be is szopnak!
"ha egy vasútvonalon napi 10 utas van, ahhoz nem kell vonat."
Igen ám, csak olyan vonalakat is be akarnak zárni - főleg azokat -, ahol nem 10 utas/nap van![ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
válasz (Darkwood) #1172 üzenetére
A mai bejelentés szerint cirka 1000 km-en, 33 mellékvonalon akarják megszüntetni a vasútközlekedést; és a létszámleépítés elsődleges terepe az irodákban lesz.
Aztán persze majd meglátjuk.
#1171: ha egy vasútvonalon napi 10 utas van, ahhoz nem kell vonat.
-
VR6-Fan
veterán
Sziasztok!
Az elkövetkező napokban hallott valaki valamit hogy esedékes lehet egy újabb részleges munka beszüntetés?
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
(Darkwood)
őstag
válasz Wolverine #1170 üzenetére
Véletlenül sem olcsóbb és felénk sem tervezték, hogy bővítenék a buszjáratokat! Sőt! Igazság az, hogy csak a fővonalakt akarják megtartani a mellékvonalakat pedig szinte teljesen ignorálni!
-
Tothgera30
Ármester
válasz Wolverine #1170 üzenetére
"ahol nincs gyakorlatilag egyetlen utas sem" - tehát van...
"tényleg a világon semmi szükség, azt a forgalmat busszal is simán fent lehet tartani olcsóbban" - ha megszüntetik azokon a vonalakon a közlekedést, akkor felszedik a sineket és leadják vasba...
"a hozzá nem értő fejesek és a rövidlátó vasutasok akarják megfúrni" - Egy szakaszervezet hírdette ki a szrájkot, és nem a vasutasok, amúgy egy mindennapos vasutasnak semmi köze a menetrend változásához, arról ő nem dönthet, lassa véleménye se lehet rólla. Egy halk megjegyzés lenne még, az hogy a legtöbb vasutas vonattal közlekedik a munkahellyére, tehát ők sem örülnek néha a szrájknak, illetve ha Bp-ről nem indúl vonat, akkor az ország másik részében sem lessz, arról meg nem tehet egy Pesttől 150-200km-re lakó vasutas.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Wolverine
félisten
válasz (Darkwood) #1168 üzenetére
Vannak olyan mellékvonalak is, ahol nincs gyakorlatilag egyetlen utas sem, és teherforgalom sem jellemző. Ezekre tényleg a világon semmi szükség, azt a forgalmat busszal is simán fent lehet tartani olcsóbban.
Amire viszont lenne, az egy országos szintű ütemes menetrend. Kár, hogy azt meg pont a hozzá nem értő fejesek és a rövidlátó vasutasok akarják megfúrni...
-
brownus
veterán
válasz (Darkwood) #1168 üzenetére
én nem azt mondtam, hogy az összes mellékvonal ilyen!
-
(Darkwood)
őstag
válasz brownus #1167 üzenetére
Aha... Érdekes felénk is van jó sok mellékvonal és nem 3 ember van rajta és nem 2-szer megy el a "kis csettegő"! Úgy gondolom, hogy releváns lesz a kérdésem, de Ti pontosan hol is laktok?
-
brownus
veterán
válasz (Darkwood) #1166 üzenetére
pedig jól mondja, sok ilyen mellékvonala van a mávnak ahol naponta kétszer elmegy a kis csettegő, rajta 3 személyzetissel. utas meg vagy van vagy nincs...
-
(Darkwood)
őstag
válasz #65675776 #1165 üzenetére
Úgy ezt Te se gondoltad komolyan? Ezen azért el kéne gondolkoznod mégegyszer...
-
törölt tag
válasz Oliverda #1159 üzenetére
Túrót, ez max ahhoz hasonlítható ha a fővonalakat szüntetnék meg. A mellékvonalak egy jó részére meg tényleg nincs szükség. Csak azért nem szabad fenntartani őket, mert megszokták a helyiek. Ha nem használják, akkor nem kell üzemeltetni.
Ha a helyiek úgy gondolják, hogy nekik igenis szükségük van rá, akkor meg el kell nekik adni az üzemeltetési jogot, aztán úgy oldják meg rajta a közlekedést, ahogy akarják.
-
runner 125
nagyúr
-
Eagle16
addikt
"A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete 2009. október 19-én hétfőn 9 órakor a teljes vasúti hálózaton felfüggesztette a vasúti sztrájkot. A menetrend szerinti közlekedés helyreállása a késő délutáni órákra várható."
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
runner 125
nagyúr
válasz (Darkwood) #1160 üzenetére
..figyelem a híreket én is, de ha bárki tud vmit, h megszüntették a sztrájkot, bökje már be ide.
Fontos volna.
Köszi.
-
Tothgera30
Ármester
Várható is volt hogy nállunk sem indulnak a vonatok . Mondjuk meg is értem a dolgozókat, mert alig kapnak fizetést és még állandó leépítések is vannak . Ez van, azért ülök itt a gép előtt .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Oliverda
félisten
Ez nem sztrájk csak kipróbálják hogy milyen lesz ha megszüntetik a mellékvonalakt.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
pohár
félisten
válasz #65675776 #1156 üzenetére
Akkor bekaphatja, nekem csütörtökön este jelenésem van a Play-ben
Egy kis deepthroat lehet jót tenne neki
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
válasz (Darkwood) #1155 üzenetére
Pontosabban Gaskóék nem akarnak megállapodni az elégséges szolgáltatásról, mert azt szerintük semmi sem indokolja.
-
(Darkwood)
őstag
válasz runner 125 #1154 üzenetére
Még nem tudtak megállapodni az elégséges szolgáltatásról, így most nem tudni mi lesz! Valószínűleg ez is "részleges" sztrájk lesz!
-
runner 125
nagyúr
válasz (Darkwood) #1153 üzenetére
Fákk, baromi jó.
A régebbi sztrájkok esetén fel szokták függeszteni őket estefelé..bízom benne, h most úgy lesz.
Köszi.
-
(Darkwood)
őstag
válasz runner 125 #1152 üzenetére
Határozatlan ideig!
Egyelőre senki nem tud semmit!
-
runner 125
nagyúr
Ki tudja meddig fog tartani ez a sztrájk ?
Holnap estefelé mennyi az esélye, h mennek már a vonatok?
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz (Darkwood) #1150 üzenetére
Jaaa, akkor onnan ez a gyors reakció.
Te figy, arcképes... izé', írok PÜ-t.
Köszi.
-
(Darkwood)
őstag
válasz runner 125 #1149 üzenetére
Kérlek!
Vasutas vagyok!
A kedvezményeknél van olyan lehetőség, hogy bérletek!
-
runner 125
nagyúr
válasz (Darkwood) #1148 üzenetére
Jaja, Szombathely.
Köszi ismét.
Vasutas vagy csak szimplán bírod őket?..amúgy néztem elviran, de nagyon nem találtam, hol tudok bérletet választani.
-
Oliverda
félisten
válasz (Darkwood) #1146 üzenetére
SZF - BP kemény 67km
4.460 Ft a bérlet. Az Elvira megmondja amúgy.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
(Darkwood)
őstag
válasz runner 125 #1145 üzenetére
14.830 Ft.- Kelenföld felé!
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
Hol tudom azt megnézni, h Bp és Szhely között mennyibe kerülne egy havi diák bérlet?
..ha egyáltalán létezik..
Köszi.
-
(Darkwood)
őstag
válasz runner 125 #1143 üzenetére
Kérlek!
-
runner 125
nagyúr
válasz (Darkwood) #1142 üzenetére
Kirááály, köszönöm!
-
(Darkwood)
őstag
válasz runner 125 #1141 üzenetére
Parancsolj: [link]!
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
SOS-be vki; online tudok váltani jegyet + helyjegyet vonatra? Holnap este indul.
Köszi.
-
(Darkwood)
őstag
-
zolynet
veterán
Life is too short to stay stock!
-
PazsitZ
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy levelező tagozatos hallgatónak ugye lakhely és tanintézmény között 50%ra jogosító kedvezménye van, ha jól tudom.
A kérdésem az lenne, hogy ez a kedvezmény csak is akkor érvényes ha a jegy a két végállomásra szól, vagy megoldható, hogy nem "végállomásig" utazok azon a vonalon a kedvezménnyel?- http://pazsitz.hu -
-
glutamin
őstag
válasz (Darkwood) #1135 üzenetére
Gondolkodtam is ott pultnál, hogy most rendesen betárazok. Volt kb 8-9kg kitéve, de aztán csak 3-at vettem. Így utólag nem is baj. Ennyiért nem volt olyan jó buli.
Pár hete volt így, hogy felvásároltam a "hatalmas" 7kg-os akciós maradékot. Enyhe zendülés volt mögöttem a sorban.
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
glutamin
őstag
válasz (Darkwood) #1133 üzenetére
Értem, hogy nem a végrahajtó személyzet tehet róla, de az utasok velük érintkeznek. Ha pl egy bank köcsögöl, akkor sem a bankigazgatóhoz megyünk panaszkodni, hanem az ügyfélszolgálatoshoz. Ha normális hangnemben megy a kommunkiáció, akkor szerintem a kallerok sem kapnak agyvérzést. Sajnos ez utóbbi ritkán valósul meg.
(tegnap a tesco-ban éreztem magam átverve, amikor a csirkemell filé helyett a csirkemell árán szerettem volna vásárolni. Kiderült, hogy én néztem el, de azért megtévesztő volt a dolog. csirkemell 999,- csirkemell filé 1699,-. A csirkemell ugye meg az egész csirmekellre vonatkozott. De nem anyázással kezdtem azért.)
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
(Darkwood)
őstag
válasz glutamin #1132 üzenetére
Tudod, amikor úgy rendelkezi a menetirányító, hogy a csatlakozó vonat nem vár, akkor nem vár, nem tudok mit tenni fel kell hatalmaznom indításra! Így amikor jön az utas, hogy: "hol a vonatom" nem tudok mit tenni és engem baszogatnak! A másik meg az, hogy ha megáll egy vonat - mondjuk a bejárati jelzőnél -, annak csak egy oka lehet: A BIZTONSÁG!
p.s. Nem vagyok jegyvizsgáló!
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
válasz essexboy #1126 üzenetére
Igaz, hogy nem a kaller a hibás, de egyedül neki lehet elmondani első körben a problémákat. Én úgy gondolom, hogy a kellerok meg továbbítsák felfelé az igét. (de abban egyetértek, hogy nem ők tehetnek a problémák zöméről)
-
brownus
veterán
akik szeretik a mozdonyokat, a vasutat:
A Budapest-Keleti pályaudvar egy napja szerintem nagyon jó lett -
lorcsi
veterán
hányszor lehet megszakítani az utazást egy jeggyel ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
zsid
senior tag
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Egy kérdés; Szhelyről fogok utazni holnap BP.-re.
A jegyet elővételben pl. Sopronban is megtudom venni?
Bocs ha buta kérdés, de akkor feleslegesen nem megyek el.."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
senior tag
válasz kaller1 #1125 üzenetére
Naponta 2 órát utazok vonattal lassan 8éve, és átéltem már egypár dolgot ezalatt. De bármikor gond van sokan mindig csak a kallerel anyáznak h mi van, miért késünk, mi az hogy elütöttünk valakit és nem megy a vonat...tipusú beszólások. Teljesen igazat adok kaller1 kollégának mert nem őket kell b@szogatni hanem kicsit magasabbra kéne nézni...
[ Szerkesztve ]
essexboy
-
kaller1
veterán
A vezérigazgató 3.2M Ft/hó fizetésével,és az éves fizetésének 80%-át kitevő prémiummal miért nincs bajod??? Miért mindig a melóst kell faszolni? Vagy lehet,hogy a 15 év munkaviszony után kersett havi nettó 90E Ft-ot sokallod? Azért gondolkozzál már el wazze,vagy ha valamibe nem látsz bele,akkor inkább maradj csöndben...
.::> <::.
-
LOTR
addikt
válasz Bubee82 #1122 üzenetére
a pótjegy a helyjegy, tehát bizonyos járathoz kell venni
ellenben, ha megveszed a vonaljegyet az az adott dátumtól +1 napig érvényes (ha jól tudom) és pl felszállsz egy másik időpontban induló vonatra, akkor sem zavarnak el, legfeljebb megemlítik, hogy nem erre szól a jegyed - legalábbis régen ez volt, ha egyáltalán szóltak érte, ha meg nem marad helyed beülsz a büfékocsibaOne Ring to rule them all
-
Bubee82
őstag
Egy kérdés:
Az IC pótjegy az adott vonatra szól, vagyis mindig egy bizonyos járathoz kell venni, avagy általános (felhasználható akármelyikhez)?
(És helyjegyet minden IC esetében kell venni?)
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
A Reformszövetség költségvetés-módosító terve szerint alapból 70-80 milliárdot kivennének a vasútból, mert elfolyik - azért azt megnéznem, hogy ilyen esetben mennyi ideig sztrájkolnának
-
lorcsi
veterán
ilyen mértékű veszteséggel van bőr a képükön minden év végén sztrájkolni
nemhogy együttműködve megoldanák és nem húznának még több bőrt le a néprőleladó: vadi új soundcore motion+
-
PazsitZ
addikt
Mikor a máv dolgozók negyede reggel felessel sörrel indít, a munkájuk normál esetben se tudják elvégezni, a teljes szolgáltatás szinvonaláról ne is beszéljünk.
Mindeközben persze más emberek annak örülnek, ha nem őket építik le kölcségcsökkentés gyanánt.- http://pazsitz.hu -
-
Wolverine
félisten
-
Integra
titán
válasz (Darkwood) #1112 üzenetére
azt nem tudom, hogy mennyi az igazság tartalma ennek, mert egy hsz-ben azt írják, hogy ez hoax..
passzolom.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
(Darkwood)
őstag
válasz Integra #1110 üzenetére
Sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe, pedig én még azt is elmondhattam volna, hogy ebben dolgozok!
-
Integra
titán
válasz SystemRoot #1104 üzenetére
semmi
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
Idén huszadik alkalommal rendezték meg Hannoverben a YOURAIL-t, a fiatal
vasútbarátok nemzetközi terepasztal-versenyét, és ezúttal egy honfitársunk
kategóriagyőztes lett. A tizenhét éves Kiskuti Dániel öröme mégsem
maradéktalan, mert szerinte a MÁV-hangulatra komponált terepasztalt a zsűri
csak tévedésből találta viccesnek.
A hannoveri rendezvény kategóriájában a legnagyobbnak számít a világon, és
csupán minden negyedik évben rendezik meg. Idén 78 ország képviseltette
magát több mint 1500 fővel. A hannoveri kiállítóterület hat óriáscsarnokát
maradéktalanul kitöltötte a versenyre benevezett 487 terepasztal. Ezek
között volt Dániel műve is, amelynek címe Magyar Valóság.
A középiskolás diák két teljes évet szentelt a terepasztal megalkotására,
beszerezte a szükséges szerelvény-modelleket, és megépítette a vasúti pálya
környezetét. "Minél inkább a valóság torzítatlan megjelenítése volt a
célom" - nyilatkozta Kiskuti. "A vonatszerelvények esetében egyszerű volt a
dolgom, mert ezeket elég volt néhányszor a betonfalhoz vágni, majd egy
hónapra betettem az akváriumba a rozsda miatt, helyenként barnás festékkel
kezeltem a karosszériát, és végül filctollal felrajzoltam a graffitiket a
vonat oldalára."
"Nehezebb dolgom volt a bábukkal, ugyanis a makettekhez használatos figurák
gyárilag mosolygósak, barátságos kinézetűek, és derékbőségük kisebb, mint a
magasságuk. De egy ilyet már csak a hitelesség miatt sem ültethettem egy
MÁV-os jegypénztárba. Ugyanígy az utasok arcát is át kellett festenem
anyázóssá. De a legkeményebb dió a jegyellenőr volt: bejártam az összes
boltot, amíg végre sikerült egy szunyókáló kaller-figurát találnom az egyik
vonatkocsiba" - ecsetelte nehézségeit Kiskuti.
A terepasztal helyszínre szállítása is körülményes volt, hiszen a fiú -
édesapja közreműködésével - a családi autó csomagtartójába gyömöszölve
vitte
a kellékeket Hannoverbe. Útközben az állomás épülete és több más tartozék
is
megsérült, de Dániel utólag visszatekintve örül, hogy így történt, mert a
repedt falú állomás még hitelesebbé tette az alkotást.
A szorgos munkának szemmel láthatóan meg is lett az eredménye: a verseny
folyamán Kiskuti terepasztalánál tolongtak a látogatók, és folyamatosan
kérdésekkel bombázták a készítőt:
"Miért nincs az utastájékoztatón semmi sem kiírva?"
"Miért csak az egyik pénztár előtt kígyózik hosszú sor?"
"Miért pakolnak az egyik vonatroncsból fém alkatrészeket egy platós
kisteherautóba?"
A háromnapos rendezvény utolsó napján a zsűri végigjárta és értékelte az
összes terepasztalt. Kiskuti így számol be a végső megmérettetésről:
"Odajött hozzám a zsűri elnöke, és megkért, hogy indítsam el a vonatot,
mert
látni szeretnék, ahogy a pályán körbemegy. Azt válaszoltam, hogy ez sajnos
nem lehetséges, mert sztrájk van, és a vonatok nem járnak. De mivel csak
erősködtek, hogy indítsam el, tudattam velük, hogy addig nem megy a vonat,
amíg nem adnak negyedmilliót."
"Azt hitték, hogy viccelek, úgyhogy elővettem a zsebemből egy zacskót,
amiben volt vagy 50 vasutas figura, rámutattam az ujjammal, és lassan,
tagoltan közöltem: Negyedmillió. Fejenként."
A szemtanúk elmondása alapján a zsűritagok ezen a kijelentésen először
megdöbbentek, aztán hangos nevetésben törtek ki, és megjegyezték, hogy a
fiúnak rendkívül jó a humorérzéke.
Kiskuti az abszurd kategória aranyérmese lett, ugyanebben a kategóriában a
másik két dobogós a csillagközi vonat és a szalmamozdony kompozíciók
voltak."...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Flashcash
Közösségépítő
-
hemaka
nagyúr
válasz SystemRoot #1104 üzenetére
Valaki esetleg nem volt okos és ügyes, hogy lementette?
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
SystemRoot
őstag
A MÁV rögvest megfenyegetett hogy vegyem le a cikket. Érdekes hogy ennyire figyelték. Mondjuk nem csodálkozok rajta.
Addig lekerült amíg az információ forrása nem vállalja a nevével a dolog hitelességét. Remélem vállalni fogja.
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
tildy
nagyúr
-
Wolverine
félisten
Az adatok a KSH-tól származnak, országos átlagról beszélünk... Az más kérdés, hogy az írás legvégén a pasas is leírja, hogy a KSH sem mér normálisan - így az adatok pontossága erősen megkérdőjelezhető.
-
SystemRoot
őstag
válasz philoxenia #1096 üzenetére
Nem bulvár infót közvetítek. Annak mi értelme lenne?
A forrás a saját ismerőseim elmesélése akik most tértek vissza Dubajból pár napja.Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- További aktív témák...