- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dmspore
csendes tag
Tudnátok segíteni néhány rövid integrálással kapcsolatos feladatban?
Nem tűnnek bonyolultnak, de sajnos nekem nem igazán mennek.1. Egy termékből q darab eladása esetén a határbevétel q+5. Milyen egységáron lehet 10 darabot eladni?
2. Legyen C(q) a költségfüggvény q termék előállítása esetén, 2-q^2 a határköltség és a fix költség 50. Mennyi 3 termék előállítási költsége?
3. Mennyi a megtakarításunk értéke Y=100 bevétel esetén, ha a megtakarítási határhajlandóság 5-23Y^-1/2, és ha 0 bevétel esetén a megtakarítás is 0?
4. Mennyi a fogyasztói többlet q0=5 esetén, ha f(q)=100-3q^2+2q a keresleti függvény?
5. Mennyi a q0=4 mennyiséghez tartozó termelői többlet, ha g(q)=6*(négyzetgyök)q+10q a kínálati függvény?
6. Mennyi a piaci egyensúlynak megfelelő q0 mennyiség, ha a keresleti függvény f(q)=-q^2-3q+140, a kínálati függvény pedig g(q)=q^2+q-100?
7. Add meg a tőke változását az 1. év végétől a 8. év végéig, ha a befektetést a t. évben az I(t)=2000t^1/3 függvény írja le!Közben próbálok én is haladni velük, szívesen fogadok egy-egy megoldást is!
-
dmspore
csendes tag
válasz
kovisoft #6147 üzenetére
b. Akkor itt ezek szerint rosszul osztottam, ha 0,3 helyett 3.
c. Így már világos, fogalmam sincs, hogyan hoztam össze a 2019-et.
d. Nekem így 1568 jött ki.
Elaszticitás:
a. Nem fogadta el a 199-et.
b. Úgy kérdezi, hogy hány százalékra változik, emiatt írtam 193,03-at (199-5,97), nem fogadta el. Itt nem kér egész százalékra kerekítést, feltételezem, hogy nem ez volt a gond. -
dmspore
csendes tag
válasz
kovisoft #6145 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Sikerült kiszámolnom az a-t, ami 30, az e pedig 4000.
A b-re 0,3-t írtam, ami nem lett jó; itt ha jól gondolom, inkább 1,03 lenne a helyes.
A c-re 2019 jött ki, amit 1000-rel szoroztam, így végül 2019000-t írtam, de sajnos ezt sem jól oldottam meg.
A d-re 12156,798 jött ki, szintén nem jó, osztottam ezerrel.
Az elaszticitásos feladatra visszatérve: Lehetséges, hogy a százalékkal van mégis a "gond".
Ott az a-ra 199-et írtam, a b-re 193,03-at, sajnos nem jó. (A %-t nem kell beírni, nem ez a hiba.)
Esetleg mégis osztani kell 100-zal, és akkor 1,99 és 1,9303%?Elnézést a zavaros magyarázatért, eléggé új nekem ez a téma, és nehezen látom át a függvényeket.
-
dmspore
csendes tag
Egy órákat gyártó cég felmérések alapján megállapította, hogy
q ezer darab órát p(q) = −q^2−18q+399 dolláros egységáron tud eladni.
q ezer óra gyártási költsége C(q) = 2q^2+10q+32 ezer dollár.a. Hány ezer dollár a marginális költség (határköltség), ha 5 ezer órát gyártanak?
b. Becsülje meg lineáris közelítéssel, mennyivel nő a költség, ha 5000 helyett 5100 órát gyártanak? (Ezer dollárban)
c. Hány darab óra eladása esetén lesz maximális a bevétel?
d. Mennyi a maximális bevétel (ezer dollárban)?
e. Hány darab óra előállítása esetén lesz minimális az átlagos előállítási költség?
-
dmspore
csendes tag
Köszönöm a választ!
Így már értem, hogyha szorzóként hivatkozunk rá.
A 160%, ami nekem jött ki biztosan rossz, valószínűleg "elütöttem" a számot.Kiírom a másik feladatot új hozzászólásba, ott sajnos több problémám van, bízom benne, hogy valaki tud segíteni!
-
dmspore
csendes tag
válasz
kovisoft #6140 üzenetére
Köszönöm a választ!
Engem ez a százalékos része zavart meg elsősorban, de így kérte a feladat.
Nekem 160% jött így ki, de nem lett jó.
Írtad, hogy 2 alatt lesz az értéke, úgy érted, hogy 200% alatt?Lenne egy másik feladat is, egységár/gyártási költség témában.
Elküldhetem esetleg, abban kérhetnék segítséget, akár mástól is? -
dmspore
csendes tag
Tudnátok segíteni ebben a feladatban? Elaszticitás:
Egy cégnél a raktározási költség a raktározott mennyiség (x) és egy állandó költség függvénye az f(x) = 40x^2 + 8000 képlet szerint.
a. Határozza meg az elaszticitást az x = 200 helyen (egész százalékra kerekítve).
b. Hány %-ra változik a raktározási költség, ha 200 termék helyett 3%-kal kevesebb terméket tárolnak?Előre is köszönöm!
-
dmspore
csendes tag
Sziasztok,
tudnátok segíteni ebben a feladatban? Markov-láncok:Egy felmérés során a társadalmi mobilitást vizsgálták a generációk között.
E szerint a felső osztálybeliek gyerekeinek 65 %-a lesz felső osztálybeli, 28 %-a közép, 7 %-a alsó osztálybeli
lesz.
A középosztálybeliek 15 %-a kapaszkodik fel a felső osztályba, 67 % középosztálybeli
marad, 18 % alsó osztályba csúszik.
Az alsó osztálybeliek 12 %-a felső osztályba kerül, 36 %-a
középosztálybeli, 52 %-a alsó osztálybeli lesz.(a) Rajzold fel az állapotok közötti átmenetek diagramját! Írd fel az átmenetmátrixot!
(b) A felső osztálybeliek unokáinak hány százaléka lesz alsó osztálybeli?
(c) A jelenlegi generáció 15 %-a felső osztálybeli, 55 %-a középosztálybeli, 30 % alsó osztálybeli.
Mi lesz az osztályok eloszlása a következő generációban (azaz a mostani generáció gyerekei
között)? A jelenlegi generáció unokáinak hány százaléka lesz középosztálybeli?(d) Keresd meg az egyensúlyi eloszlást! Azaz a jelenlegi generációnak hogyan kellene megoszlania osztályok szerint ahhoz, hogy ez az eloszlás a következő generációk során ne változzon?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest