Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wizard of Oz
aktív tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Ez van a kiszivárgott scriptben:
"Take my hand.
A simple mistake. The Citadel is part of me.
It's energy can be released as a destructive force. Organics will prevail at our expense. All synthetic life will succumb.
As will much of the technology your kind rely on.
Including the relays you depend upon.
Harness the Crucible's energy. Use it to take control of the ones you call the Reapers.
Correct... though he could never have taken control, as we already controlled him.
You will become the catalyst. You will continue the cycle as you see fit.
Correct.
There is one other solution.
You may combine the synthetic and the organic.
Add your energy, your essence, with that of Crucible. The resulting chain reaction will transform both of our kind.
We synthetics will become more like you, and organic life will become like us.
But you must choose.
But you must act. I can't proceed.
Go. If you don't, the cycle will continue, but I will no longer control the Reapers.What... where is this?
And who are you, exactly?
I thought the Citadel was the Catalyst.I don't understand.
And the other choice?
Control? So the Illusive Man was right.
What would happen to me?
And the Reapers will obey me?"plusz:
"his is the Citadel. Where I live.
I am the Catalyst.
I was created eons ago to solve a problem.
To prevent organics from creating an AI so powerful that it would overtake them and destroy them.
Not exactly. The Reapers harvest fully developed civilizations, leaving the less developed ones intact.
Just as we left your species when we were here last.
We harvested them. We brought order to the chaos.
We helped them ascend and become one of us, allowing new life to flourish, while preserving the old life forever in Reaper form.
Impossible. Organics will always trend to a point of technological singularity. A moment in time where their creations outgrow them.
Conflict is the only result, and extinction the consequence.
My solution creates a cycle which never reaches that point. Organic life is preserved.There is hope. Maybe more than you know.
You have choice. More than you know.
The fact that you are standing here, the first organic to do so in countless cycles, proves this.
Just as it proves my solution is no longer valid.
A new solution must be found.
The Crucible has altered my function. I can't proceed.
I can only guide you in it's use.
Correct. But the probability of singularity occurring again in the future is certain.
It is a very elegant solution. And a path you have already started down.
The harvesting will cease. It will be a new ascension, for synthetic and organic life.
What problem is that?
But that's exactly what you're doing.But you killed the rest...
I think we'd rather keep our own form.
But you're taking away our future. Without future, we have no hope.
Without hope... we might as well be a machine... programmed to do what we're told.The defining characteristic of organic life is that we think for ourselves. Make our own choices.
You take that away and we might as well be machines just like you.So now what?
But the Reapers will be dead?
So we'll just... go on living, together?You could never understand.
We don't want to be preserved!"Ott a Catalyst és a destroy, control synthesis befejezések.
-
janos666
nagyúr
válasz
Vinyard#
üzenetére
Az ME1-ben egy napnak is felfogható gömb szerűségben látunk egy Reper-t (dekódolt jeladó látomás vége). Az ME2-ben pedig Tali beszél róla (hangos naplók szerte szét az egyik bolygón, ahol rátalálunk).
És szerintem változott egy kicsit a Reaper-ek emberek felé közölt önképe az első két rész közt (a harmadikban már kussoltak...). Sovering még magabiztos, Istenség, vagy legalább próféta féleségként állította be magát, míg Harbinger inkább csak beképzeltnek tűnt magasztos célokkal (számomra). Előbbi engem még elbűvölt, mondhatni el is csábított, mint Sarent-t, utóbbi inkább izmos, de esendő halandónak hatott valami közepes horderejű misszióval és kicsinyes bosszúvággyal.
-
vitaro
senior tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
"max egy shooter fannak, akinek csak az a lényeg, hogy ha unatkozik lövöldözzön párat, nem a világért, meg a sztoriért, meg a karakterek sorsának alakulásáért veszi meg a játékot."
Pontosan ez az egyik legnagyobb baj, hogy ez a réteg lett az elsődleges célközönség. Azok, akik az első résztől a sorozattal vannak, le vannak sz@rva. Nagyon is érezni ezt, még RPG módban is szinte csak közönséges átvezető animációkat kapunk, alig van beleszólásunk a párbeszédekbe. Meg megjelenés előtt is sokat hangoztatták, hogy ez kiváló bekapcsolódási lehetőség egy új játékosnak. A fenéket! Mégis ki kezd egy trilógiát az utolsó résszel? Kíváncsi lennék azért, hogy akinek ez volt az első találkozása a ME univerzummal, az mégis mennyit értett a történetből. Már ha érdekelte egyáltalán...
-
icon
senior tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Hmmm... lead writer kifejezés nem ismerős valahonnét?
Első rész: Drew Karpyshyn
Második rész: Drew Karpyshyn, Mac Walters
Harmadik: Mac Walters (és senior egy bizonyos Neil Pollner)Szerintem az történt, hogy Karpyshyn kitalált már megint valami döbbenetesen jó történetet,
megpróbálta átvenni Walters több-kevesebb sikerrel, a franchise-t vitte a lendület, és a kiszivárgó befejezés után gőzük sem volt, hogy miképpen kellene befejezni. Így kiizzadták azt amit, szűkös volt a határidő, az se tett éppen jót, meg az sem, hogy félig kellett tán a szálakat elvágni a DLC-k miatt... -
nanorambo
őstag
válasz
Vinyard#
üzenetére
De aztán ők is beismerték, hogy a két fejes elvonult egy szobába, a csapat többi tagjait meg kizárták a befejezés megírásából. Meg azt is mondta egy két készítő, hogy nem igazán olyan lett a vége, ahogyan először megbeszélték.
Csak azóta ez valahogy el lett felejtve. Hát persze, jön a sok multi DLC, meg az idő ugyebár...Nekem nincs azzal bajom, ha valakinek tetszik a vége. Az viszont már baj, ha valaki lenézi azokat akiknek problémájuk van a végével. Ismerek olyat akinek baromira bejött a játék vége és leszólta azokat akiknek nem (köztük engem is). Ő a "legjobb" befejezést kapta destroy+shepard fellélegzik. AZtán megkérdeztem tőle, hogy édesegyszárószavirágom

figyeltél te a játékra vagy csak végigpuffogtattad? Erre ő persze hogy figyelt. Mondtam neki, hogy nem zavarja -e, hogy a csillaggyerek kijelenti, hogy ha a destroyt választod akkor a szintetikus beültetéseid miatt te is meghalsz. De még is csak ennél a befejezésnél lélegzik fel Shep. Utána csak hümmögött.Nincs bajom azzal, ha valakinek tetszett a vége, csak tudni fogom, hogy nem figyelt oda.
A játék vége logikátlan és a kivitelezés fhos. EZ TÉNYEC DLC: A magyarázat mindenre: SPACE MAGIC!
Ilyen logikai bukfenceket nem lehet magyarázni... -
KubanitoS
veterán
válasz
Vinyard#
üzenetére
Azt se felejtsd el, hogyha a teória igaz, akkor az igazi Catalyst-ot még nem láttuk. Lehet, pont ez lesz a DLC-ben, mármint Shep valahogy visszatér a valóságba és aktiválnia kell a Catalystot.
A hozzászólásoddal egyébként egyetértek, a Bioware-nél ebben az esetben valami nagyon nem stimmel. Annyi a logikátlanság stb... de ezt te is tudod. Olyan, mintha zsenikből egyik napról a másikra hülyegyerekek lettek volna.
Lui04: Köszi az infót!
-
KubanitoS
veterán
válasz
Vinyard#
üzenetére
Volt időm gondolkoznom az általad leírtakon és a következő a véleményem:
Tegyük fel, igaz, amit írtál és Shep szeme azért válik kékké, mert ő pont kezd szépen elolvadni.
A második részben a Cerberus rakja össze Shepardot és beültetnek neki egy kék retinát, ezt pedig elfedik valahogyan, hogy természetes emberi szemnek látszódjon.
TIM-nek ugyanolyan kék szeme van. Mivel ő a Cerberus vezetője, feltételezhetjük, hogy neki is a saját emberei csinálták azt a szemet. Abba most ne menjünk bele, hogy miért volt erre szükség, mi történt vele, meg egyáltalán TIM ember-e, vagy robot. A tény, hogy neki kék szeme van, amikor nála is simán megcsinálhatták volna ugyanazt az elfedést, mint Shepnél. Valamiért nem tették, vagy mégis?
Csak gondolj bele: simán lehet, hogy TIM "szemműtétje" során a szemét rendbe tették és nem volt ilyen kék először. De történt valami, na vajon mi? Nem nehéz kitalálni: a reaperek indoktrinálták.
Csak gondolj Sarenre, akinek szintén kék szemei voltak. Saját maga közli Sheparddal a Mass Effect 1-ben, hogy a reaperek upgrédelték és most már simán erősebb hősünknél. Saren a reaperek bábja az első részben, tehát őt is indoktrinálták.
Az összefoglaló videóban elmondja a csávó, hogy a Bioware imád a szemekkel játszani a játékban, sok minden kiderül az adott karakter szemeiből. Erre felmutatja bizonyítékként a gyűjtői kiadás hivatalos kiskönyvét, ahová ez pontosan le is van írva, ráadásul egy képpel van illusztrálva: TIM-mel és az ő mélykék szemeivel.
Ezek után számomra egyértelmű, hogy elég nagy jelentősége van annak, hogy TIM-nek miért is olyan a szeme, amilyen: a kék szem a három kis pöttyel az indoktrinált személy egyik jellemzője.
A Mass Effect 3 végénél szerintem egyértelmű, miért van kihangsúlyozva, hogy a két "rossz" befejezés során miért is lett Shepard szeme kék, miközben ő maga elég. De ez az "elégés" is kétséges, hiszen ha feltételezzük, hogy a vége csak hallucináció, akkor Shepard marhára nem ég el, nem hal meg. Az elégés ebben az esetben csak egy átvitt értelmű dolgot jelenthet: a reaperek sikeresen indoktrinálták hősünket.
A harmadik "destroy" befejezésénél Shep szeme nem változik, ez tökéletesen látszódik, ki van hangsúlyozva. Ez csak egyvalamit jelenthet: az indoktrináció sikertelen volt. Most lehet azzal jönni, hogy nem volt robbanás, de ismétlem magam: ha ez egy hallucináció, akkor a "kék" és "zöld" befejezésnél sincs semmiféle elégés. Az is árulkodó, hogy a "kék" befejezésnél a Starchild gonoszan mosolyog egy pillanatra, a "zöld" befejezésnél nem látjuk, a "pironsnál" pedig simán elpárolog (amikor látja Shepard mit is akar tenni).
Még egy valamin elgondolkoztam: sokan írják, hogy az EA sürgetése miatt lett olyan a befejezés, amilyen. Ez rendben is van, ezzel nem lehet vitába szállni. Azonban mi van akkor, ha a Bioware rájött, hogy a rövid határidő miatt nem lehet befejezni a játékot méltó módon, ezért vetették be ezt a kis trükköt, vagyis az indoktrinációt és az utolsó tíz perc haluzását. Ez óriási felháborodást váltott ki a játékosokból, de ezáltal a játékl létezéséről még az is tudott, aki nem is tudja mi az a pécés játék, hiszen a játék méltatlan "befejezéséről" szóló cikkek a CNN-re is kikerültek. Ha feltételezzük, hogy a teória igaz, akkor ez telitalálat volt a Bioware részéről, hiszen nem kellett összecsapniuk a játék végét és a DLC-kkel normálisan be lehet majd fejezni a sorozatot úgy, ahogy az megérdemli, kezdve az első történet DLC-vel, amitől seggre ült volna mindenki (ha nem jöttek volna rá addig az indoktrinációra) és a játék ekkor ismét minden hírportál címlapján lett volna (már második alkalommal, ami marketing szempontból enyhén szólva nem rossz), mint az egyik legnagyobb átverés, ami valaha volt a játékok korában, majd ezek után érkezett volna a játék igazi befejezése. Ezt a feltételezést alátámasztja a Bioware által kiadott nyilatkozat is, miszerint a játék "végét" nem fogják megváltoztatni, hanem megmagyarázzák és kiegészítik.
Tudom, ez mind feltételezés feltételezés hátán, de mennyire király lenne, ha megtörténne mindez.
-
Vinyard#
aktív tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Bocs a FLOOD-ért,
Közben megnéztem egy olyan Renegade karinak a befejezését, aki végül a Controlt választotta. Nos, érdekesen oldották meg a dolgot. A pupillák vörössége végig megmarad, viszont ahogy elfeketedik az arca, a vörösen izzó pupillák körül megjelenik a kék írisz, azon belül a TIM-es pozíciókban a kék pöttyök is. (a renegade szemnél a pupilla a vörös, ezzel szemben TIM szeménél a pupilla fekete, csak a széle kék, azon kívül az írisz pozíciójában van egy vastagabb kék nagy kör, abban meg a pöttyök)
Ez kvázi kizárja, hogy színváltós lenne, és azt is, hogy eredetileg kék lenne a színe. Szóval gyakorlatilag azt látjuk, hogy a renegade vörös szemre "rakódik" rá az indoktrinált kék szem. Magyarul ezzel kizárható az, hogy azért lesz ott kék a szeme, mert felszínre kerülnek a halála után "kapott" új szemek.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Vinyard#
üzenetére
+ Shepard kék szeme, ami mással nem megmagyarázható.
A három befejezés közül a destroy-nál nincs egyedül kék indoktrinált szeme, a másik két befejezésnél, már olyan a szeme, mint Tim-nek és Sarennek volt. Ez sem lehet véletlen, hiszen a programozók csinálták ilyenre a szemét, de valamiért csak az első két befejezésnél.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Vinyard#
üzenetére
Megnéztem a videót. Olyan nagyon, de nagyon sok új infót nem tudtam meg, amit ne tudtam volna eddig is, de szerintem ez egy méltó összegző videó a teóriához. Ennél többet, ennél jobban szerintem most már tényleg nem lehet csinálni. Várjuk a DLC-t!
A videóban az egyetlen új dolog, ami komolyan elgondolkodtatott, amikor a Starchild azt mondja:
I know you thought about destroying us.
Erre aztán tényleg nem lehet semmiféle más magyarázat azon kívül, hogy ő egy reaper és indoktrinálni akarja Shepardot.
-
icon
senior tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Én megmagyarázok bármit, ez az egyik szakterületem... legfeljebb nem figyeltünk oda a játék során minden dialógusra, és tartalmakra melyek olvashatók, akár adattárolókban is.
Vagy éppen elsikkadt pl. a 2. rész "király" fordításában...
Senki agya nem káptalan, pláne sok órányi játék után... szóval ezek után könnyű bármit bárkinek bemagyarázni, ha tele van tűzdelve számunkra ismerős dolgokkal a mondandónk.Néha olyan érzésem van, mint a súlykolás-teória a legnagyobb súlykolás

Bár látni nem láttam a filmet, nincs fölös másfél órám, ha hazamegyek,bő 1 órát játszom a géppel, aztán napi gyerekrutin, és... mesemondás

-
icon
senior tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Én meg pont a súlykolás teóriát tartom marhaságnak, no ott aztán tényleg mindent bemagyaráztak, hogy megnyugtassák a felbőszült milliószámú játékost.
Én fel sem bőszültem a befejezésen, bár erre pont nem számítottam (valami olyasmire gondoltam, TIM áll az egész mögött, azért támasztott fel poraimból, hogy megnézze meddig tudok elmenni, ha a Reaper tesóiról van szó, túl messzire jutok, de túl nagy ára van.
Kemény veszteségek érik a Reapereket, visszavonulnak egy jó időre, Shep meghal,
de mindenki tovább él, emlékeznek) -
icon
senior tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Szerintem egy nagyszerű mítosz ez, nem bárgyú... olyan ember történetét nevezed így, aki csak a Galaxist mentette meg, amit előtte senkinek nem sikerült véghezvinnie...
Ez egyrészt adta magát, hogy komplex legyen, de azt is, hogy ezt mesélni fogják nagyapák unokáiknak...
Nem tudom mi ebben természetellenes...
-
icon
senior tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Ez így van, mert a készítőknek nem volt érdekük, hogy ezt az eszünkbe juttassák, különben kinek lett volna kedve végigjátszani... soha nem is jutott volna eszembe, elvégre egy mesehősnek van arról tudomása, hogy ő egy mesehős?
Mint már mondtam, a játék, amit végigtoltunk, egy nagypapa által előadott mítosz, amibe minket hősként vontak bele, és amikre hivatkoztok, az amolyan "apróbetűs rész",
Az inkább nekünk szólt, hogy az adott világban "bármit" megtehetünk, a cél, hogy jól beleéljük magunkat a hősi szerepbe, akár egészen "extravagáns" módon is...Nem saját magát öli meg a saját fantáziájában a gyerek... egyszerűen nagypapa akarta közel hozni a kisunokának a történetet azzal, hogy egy gyereket rak bele itt-ott a képbe,
és hogy átérezze az ő kis logikájával, hogy nem csak lányregény az, amiért útra kell történetünk hősének kelnie...Nem tudod ezek szerint megkülönböztetni, hogy mi az ami a játékkosnak szólt, hogy jobban beleélje magát a szerepébe (szexualitás, morális kérdések), mi az ami a mese, és mi az amit a gyerek hozzágondolt...
-
icon
senior tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Azért nem ennyire fekete vagy fehér a dolog... az általam irányított karakter volt egy mese főszereplője, semmi több. Tán még szerencsétlen nagypapa sem tudta, hogy mi történt, csak ment a mítosz apáról fiúra... gyerek meg kérdez, hozzátesz...
De nem csak az utolsó 10 perc magyarázza a szememben meg, hanem a komplett 3. rész. A kisgyerek, mint visszatérő motívum... hogyan lehet egy gyereknek egy történetet közel hozni magához? Ha van benne egy korabeli gyerek, pl. aki repülővel játszik a kezében a nyitóképen, amin hősei röpködnek, hogy majd a szellőzőben bújkál az elején,
aztán siklóba téve egy reaper találattól az felrobban, vagy Shep álmodik, a gyerek meg ott játszogat, elszalad...Vagy épp a csillaggyermek a végén, mert különben lehetne ott bármi... választások 3-an vannak, mint a mesében.
De nálam már inkább a gyermeki fantázia az, amikor a hős felröppen egy nyalábon át, láthatóan haldoklik, majd felviszi egy lift, és szinte már futni is tud akár a kiválasztott helyhez... aztán pl. berobban a cucc, majd a páncél megmoccan a kövek alatt
Folytatás? "Nagypapa mondj még a Shepardról mesét..."
ME univerzum páratlan a játéktörténelemben, sőt játék még nem kötött le ennyire, 3-3 karakterem volt már az első két részben, és az paragon Femshep-emmel nyomom a 3. részt, amikor időm van rá.
-
-
icon
senior tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Hát a fene sem tudja... pl. már nagyon elege volt a kérdezősködésből, és rövidre akarta zárni a sztorizgatást. Vagy épp ellenkezőleg, amit nagypapa nem mondott el, azt a gyerek kipótolgatta a saját szája íze szerint.
Lettek kérdései, megmagyarázta magának.Egy gyerek azokat nem veszi figyelembe, amiket oly konok módon kifogásoltok.
Neki csak válaszok kellenek a kérdésekre, úgy ahogy ő is fel tudja fogni (tapasztalat beszél belőlem... nincs is szebb, mikor a lányom meséltet, én meg nagyon-nagyon álmos vagyok, próbálok a történet végére érni úgy, hogy pár lépést kihagyok, ő meg megnyugszik, hogy hallotta a végét. Nem kérdez, lehunyja szemét, alszik...) -
KubanitoS
veterán
válasz
Vinyard#
üzenetére
Mikor legutóbb itt jártam jó egy hónapja (nem kívántam azt olvasgatni, hogy ki milyen cuccokat kapott a multiban), akkor még nem volt semmiféle összesítő "dokumentumfilm". Szerintem azt majd megtekintem, kíváncsi vagyok mi fért bele abba a másfél órába...
Ez meg, hogy Shep kalandjai véget értek erős túlzás szerintem, ha másért nem, a pénz miatt. Az EA hülye lenne, ha nem használná ki a lehetőséget ebből a sorozatból. Ennek első lépése a magyarázó DLC, amivel talán visszanyerik a nép bizalmát és szépen lassan szintről szintre haladva el fogunk jutni a Mass Effect Online-ig, de oda már nélkülem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Összességében a ME3 vége nemcsak a játék szempontjából megmagyarázhatatlan, hanem pénzügyileg is. Ha nem lesz normális lezáró DLC, akkor a kutya nem fogja megvenni az azutáni DLC-ket sem. Nem mintha ezzel nagy újdonságot mondtam volna.
-
vitaro
senior tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Valami olyasmit írt, hogy azért nem lehetünk biztosak abban, hogy a geth-ek elpusztulnak, mert nem látjuk (!) őket meghalni. WTF. Ilyen hülyeséget csak nem lépnek meg, habár már nem csodálkoznék semmin. Amikor anno kikerült az első kép a Crucible-ről, arra is azt mondtam, hogy ez biztos nem a szupertitkos Anti-Reaper fegyver, a Bioware-be ennél sokkal több kreativitás szorult, erre tessék...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Vinyard#
üzenetére
Az utolsó bekezdésben van teljesen igazad. Mi a valószínűbb hogy sheppard az egészet csak képzeli (emiatt változik meg teljesen a hud a mozgás és minden), vagy félig meghal, bekap két lövést, összeesik, majd megint fél órát pofázik, majd túlél egy atomrobbanást, és visszahullik valahogy a földre...?
Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kompakt vízhűtés
- Energiaital topic
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem írtam sehol, hogy benne volt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)