- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gertev
csendes tag
válasz
Muerte68 #6671 üzenetére
Cyclop 100 f2: közepe éles, széle felé gyorsan életlenedik (ez nem is fotóoptika, éjjellátó obija...). Egyedi képe van. Nem ezzel fogsz plakátra tájképet fotózni, de használható beltérben, egyedi.
Megér-e 30-at? Ezt nehéz megmondani. Nagyon ritkán van, még külföldön is.... Egy Pentacon vagy az itt nemrég említett előd, a Meyer 100-as tiszátbb, jobb, rekeszelhető, ált. olcsóbb is, de "csak" f2.8...
-
zolka78
senior tag
válasz
Muerte68 #6661 üzenetére
"Pancolar 1.8 50mm zebra M42 -ezek drágábbak-melyiket érdemes megnézni(a zeissek 15+osak)"
Ha ezalatt azt érted, hogy az áruk 15000 felett van, akkor a zebra pancolar nem ér annyit. Nekem van olyanom, jó kis üveg, de egyáltalán nem ez az árkategória. Az mc-s verziót jobbnak mondják, de van aki azt is húzza lefele.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Muerte68 #6665 üzenetére
köszönöm!
igazából sosem volt még stabilizátoros vázam. ha volt is az optikában ilyen azt kikapcsoltam. Biztosan jól jönne kevés fényben manul obiknál, de nagyon sok funkciót kínál a samsung ami számomra előnyösebb volt. aztán majd a gyakorlatban meglátjuk mi lesz.
azt már megtanultam hogy nem lehet minden tökéletes
-
polcsa
aktív tag
válasz
Muerte68 #6662 üzenetére
Van távirányítóm hozzá, de nem is az exponálás a gond, hanem a fókuszálás.
A gyenge állvány nagyot enged mozdulni a gépen, kicsit jobb csak, mint kézből.
Nem gondoltam, hogy ez lesz a gond, inkább arra számítottam, hogy nem fogom tudni kitartani.
ÉS napos időben még rosszabb... (e-pl5, only lcd)
Most keresek lcd-re applikálható viewfindert. Csak ahhoz meg majd fejmagasságban kellene kitartani. Ahhoz meg minimum monopod kell (vagy szteroid kúra). Brrr -
-
Zozzant
addikt
válasz
Muerte68 #5890 üzenetére
lehet?
Van itthon egy pár exakta gépem obikkal
kezdésnek jó
-
p_adam
addikt
válasz
Muerte68 #5757 üzenetére
Mindegyikben van jobb és rosszabb darab. De a későbbiekben jobb a bevonat, ellenfényben jobban használható (persze csak egymáshoz viszonyítva, nem általánosságban)
Szóval ha neked ez fontos, akkor hasonlítsd össze (szerintem nem kell teszttáblákat fotózni, egy végtelen teszt meg valami átlagos távolság pont elég)
Simán előfordulhat, de nem kell neki nagy jelentőséget tulajdonítani (talán ellenfényben látható valami), főleg akkor ha a frontlencsén van és is csak kis f16 körüli rekesznél (inkább a hátsó amin jobban észrevehető lehet képileg, de sokszor ott sem igazán).
Itt egy videó a témával kapcs, nagyon nem kell aggódni (persze az eladhatóságot ettől függetlenül befolyásolja meg biztos van olyan objektív amit jobban befolyásol)
-
copass
veterán
-
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68 #5262 üzenetére
nézegessél sample képeket, könnyű rájuk keresni. Nekem volt kölcsönbe a pentacon, már írtam, hogy elég gyenge, középen valamennyire éles, de szélek felé rohamosan romlik, csúnyán mos. A helios nekem picivel minden téren jobb, de mindkét obi alsókategóriás. Bár heliosból vannak jobban sikerült darabok.
Ez max 5ezer forintos tétel, bukni nem lehet vele, ha nem tetszik eladod. -
cool13
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Muerte68 #4945 üzenetére
helios oké, kissé kopott a képe, de a bokeh faxa, élesség rendben van az áráért, szembefényt nem szereti. porst milyen porst? amúgy mint az mft totyikban is elhangzott fényerős üveghez a pl1 max 1/2000-es zárideje miatt nd szűrő kell majd...elég ebből egyet, nagyobb átmérőjűt is megvenni, oszt adapterekkel rá lehet tolni bármire
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged