- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
tvamos #10112 üzenetére
Nem muszáj 2-300k-t kiadni, én most is 35k-s géppel fotózok és agyalok egy fujin, de azért sem fogok 50-60k-nál többet kiadni
Amúgy meg lehet frigid vagyok, de én eddig bármit próbáltam nekem mindíg elmaradt a huha! érzés, sőt, vegyük példának az a7s-t (legutóbb az volt nálam kölcsön), én őszintén meglepődtem, hogy ahhoz képest, hogy 10-15x drágább használtan ebayen mint a panáim, egyáltalán nem pakoltam magam alá tőle. Oké, nagyon szerettem azt a vázat amíg nálam volt, tényleg kva jó, de ha a g3 vagy g6 mellé raktam abszolút nem tűnt űrhajóbbnak mellettük, nagyobb a szenzor, sokkal jobb magas iso-n, de dióhéjban ennyi, sőt van amiben gyengébb mint a pannyk. A csúcs vázak is csak eszközök, fényképezőgépek, van amiben többet nyújtanak és ezért drágábbak, kb ennyi, varázslatot kár várni tőlük, szerintem az igényeid alapján vásárolj, úgy jársz a legjobban. -
jjeahh
nagyúr
válasz
tvamos #10108 üzenetére
No akkor szvsz tényleg neked is apsc cucc lenne az igazi. Ha akarod focal reducerrel full frame és kimaxoltad a bokeht, ha meg telézni akarsz felpattintod rá a sima adaptert és 1,5x crop faktorral telébb lesz a teléd
Igaz a nikon 1 crop faktorát így sem kapod meg, de valamivel messzebb látsz ugyanazzal az obival mint ff-en.
Hanem m4/3, elég nagy a választék, egyik sem tetszik? Ott a bokeht nem maxolod ki focal reducerrel sem, de azért több mosodát kapsz mint nikon 1-el és telézni még ideálisabb mint az apsc. Habár picit már össze vagyok zavarodva, adapterezett manuállal akarsz telézni, vagy natív obival? -
80hun
addikt
válasz
tvamos #10108 üzenetére
Vegyél egy e-m10-et
Vagy ha reducter kell elé akkor egy GX80-at .
A nikon 1 nél jobb a szenzora, a stabid is lesz a manuálokhoz is és a crop is megmarad. És ha akarsz gyári nagytele is van rá ekv600-as véggel..És még a mérete sem túl nagy.
Hú de pici a nikon1 , hát még a szenzor -
jjeahh
nagyúr
válasz
tvamos #10102 üzenetére
Én is vágyok a7-re de nekem még mindíg drága és egyetlen, fő gépnek túl kompromisszumos...
Mini alkalmazások miért izgatnak? Nem jobb ha a vázban alapból benne vannak az extra ficsőrök? Engem kimondottan zavart, hogy pl a timelapse-ért fizetni kell, pedig a fillérb***ó g6-omban is benne van gyárilag.
Nikon d750: persze igény kérdése, de számomra túl vaskos és nehéz. No meg dslr-es haverok annyit szenvednek a front-back fókusszal, hogy már én is rettegek tőle... + manuálozni egy keresős milc fankóbb.
Ha kevés a pínz, és szeretnél full frame-t, én még mindíg apsc milc + focal reducerben látom a legtöbb fantáziát. Ha kereső nem feltétel még olcsóbban is megúszhatod, a régebbi nex-ek fillérekért mennek már...
Amúgy az a7 sorozat tényleg nem nagy -
MrChris
nagyúr
válasz
tvamos #10102 üzenetére
Adj el mindent ami tényleg nem kell, meg gyűjts hozzá és jövőre 200-ért de talán még abban az évben alatta is megveheted a piacon az A7-t. Órát volt a kezemben fotózni, tényleg nem nagy, inkább az slr obik és adapterek fogják a nagy sújt adni. Viszont ha tele kedvelő vagy akkor érdemes újragondolni a vágyakozás tárgyát. Egy rendes ~200mm-es obi 4-5ször akkora mint pl a m4/3-on megoldva, Nikon1-ről nem is beszélve.
-
80hun
addikt
válasz
tvamos #10102 üzenetére
A nikonnal csak egy baj van és az az hogy nikon obi megy csak rá.
A canonra felmegy sokminden de optikai keresővel manuálozni nekem gyötrelem.Marad a milc. Egy oly-m nekem is van meg egy pana is mostmár videóra jobb mint hinnéd. egy e-m10 nagyonjó manuálozni főleg hogy van benne stabi.
A 300-as telét (ekv600) úgy megfogja kézből mint a pintyAz A7 nemolyannagy , persze én nem vagyok az a zsebrevágós tipus , a nyakamban lóg a gép.
Sok Nikonost ismerek akinek nex , a6000 stb van a nikon mellé manuálozni.
De ez olyan ha éppen összejön a zsé az A7-re meg kell venni egyszer élünk. Lehetőleg garis amire van még 7 hónap minimum és kibővíteni 5 évre. Aztán nyúzhatod sokáigAz e-m10m2-t ki tudod próbálni nemsok minden változott rajta az e-m10-hez képest , főleg okosabb lett
-
jjeahh
nagyúr
válasz
tvamos #10082 üzenetére
De én szoktam, de csak mft + camdiox-al tudnám összehasonlítani, fujim nincs...
(#10080) 80hun: X-e1 keresője ennyire rossz? Sokan jobbnak mondják, mint a panáét és én a pana keresőjét kb ugyanolyan minőségűnek érzékelem mint az a7-ben lévőt, csak persze valamivel kisebb. A7 peaking tényleg m*rha jó, irigylem is
, eddig az egyetlen peaking amit még én is használhatónak tartok. Gyenge fényben amúgy kíváncsi lennék melyik megoldás jobb, mert a fuji szenzora hírhedten jó és a focal reducerrel nyersz még 1FÉ-t, szal... az a7s-t valszeg így sem veri, de a sima a7-et már lehetséges sztem.
-
80hun
addikt
válasz
tvamos #10082 üzenetére
Az mft-ből csak aps-c csinál a reducter.
Az aps-c-ből csinál FF-et
Valamelyik fuji X-E1 v X-E2 . Vagy Sony A6000, Nex6 , Nex7.Egy e-m10 mondjuk jó dolog , a stabi jól használható a fix objektívekhez. Viszont ha már ráraksz egy focal reductert a stabinak is más gyújtótávot kell majd megadni. Ki kell számolni.
Én azért vettem A7-et mert mindig is vágytam rá. Garisakat ki lehet fogni 250-270-ért.
Sajna drágák (nekünk) , ez van
-
jjeahh
nagyúr
Dehogy, majd ha épp lesz egy kis fölös pénzem paypalen, amit nincs amire költsek, rendelek egyet
, de egyáltalán nem sürgős nekem, főleg, hogy jön a tél és kb tavaszig szinte csak tájképelni fogok, azt meg lehet a pannival is. A fuji csak portréra-koncertre kéne a manuálokhoz.
-
80hun
addikt
Dehogynincs 24-től egész 500-ig
-
80hun
addikt
Ehez a fajta RMC tokina 400/5.6-hoz volt szerencsém, iszonyatosan CA-zik. , számomra használhatatlan volt.
-
tvamos
nagyúr
A kerdes meg kimaradt a HSZ-bol.
Nem tudja valaki, kb. milyen messze kell tegyem ezt a Componar 105-ot, meg a Tessar 80-at a szenzortol, hogy az kepet alkosson rajta? Nagysagrendileg mennyi lehet?Nem ismeri senki ezt a Votar 6.5mm F2.5-ot? Nem sok mindent se talalok rola...
-
tvamos
nagyúr
Megsem lett jo a Makinon Macro. Oda a sikerelmeny.
Tegnap szetszedtem megjobban, a helicoidot is kiszedtem, de nem ferek hozza a kis lemezkekhez meg igy sem. A frontlencse felol lehetne megkozeliteni, de azt eddig nem birtam kiszedni.
Kene egy jo leiras a szetszedesrol.
-
MrChris
nagyúr
Fene se tud ezeken a kenőanyagokon eligazodni, elsőre bármi jó, idővel mutatkozik meg, hogy beválik e, de akkor már nehéz megszabadulni tőle. Van úgy hogy kipárolog belőle valami aztán az bejut mindenhova.
Nálam is járt pár olyan obi ami külsőre tök jól néz ki, belefeccölték az anyagot, munkát de ez szöges ellentétben áll a képével.
Egy Sun 24/2.8-al játszottam, kiemeltem az egyik gyűrűt, ekkor kipotyogott belőle a rengeteg apró golyóAztán összerakásnál volt ez szívás, még kipotyogtak párszor. A képe amúgy meg tök decenteres volt meg legalább 5.6 hogy valahogyan kinézzen. Aztán a sok mindenféle után váltottam OM-re, ott is sok a kakukktojás.
-
MrChris
nagyúr
Aszem ez volt az, de most bizonytalan vagyok, mi is lenne jó hozzá, rá kell kérdezni náluk. Persze ámerikában fele ennyi. Nekem van egy elvileg jobb fajta szilikon zsírom, amivel megkentem az állványom forgó részét, pár hónap után rosszabb lett
Igaz, hogy ott van egy gumi alkatrész is és lehet hogy eszi a szilikon zsír. A gagyi fluid fejből kijövő zsír pl biztosan más fajta szilikon zsír, olyan mint a pálmatex, hosszú szálat húz, gondolom sokféle létezik különböző viszkozitással meg ki tudja mivel.
-
daniduke
tag
Eddig őszintén nem nagyon értettem mi vele a probléma, de ez a mostani kommented már közelít. Igy kell működnie:
Alapjáraton nyitva a rekesz.
1. A menet felőli blende beugraszto pöcök benyomva : ha forhatod a gyűrűt, úgy záródik-nyitodik a rekesz. Ha peremes az adaptered, akkor ez mindig nyomva van, nekem nem ilyen, így en ezt be szoktam ragasztani.
2. Menet felőli pöcök nincs benyomva, ha forgatod a gyűrűt akkor nem mozog semmi, csak akkor ugrik be a kívánt értékre ha az obi oldalán lévő pöcköt benyomod. Ezzel így tudsz vele nyitva fokuszalni, es csak akkor ugratod be ha exponálsz.
Magyarul a 2 pöcök közül legalább egynek be kell legyen nyomva hogy tudj rekeszt állítani.
(Nekem pont ez a része romlott el, igy ezt kiiktattam es már úgy működik mint minden más obi)
Remélem érthető volt, ha így működik (es a leirasod alapján igen) akkor az obi jó, ne az eladót bosszantsd vele -
H2o-pok
senior tag
Szedtem már szét jó párat tisztitani. Elvileg a front és hátsó lencse menetes,kicsavarható simán. Kell egy tolómétő hozzá.
A fókuszgyűrűnél kell nagyon vigyázni,mert rafinált. Jelölni kell mindenképp,hogy volt összerakva. Álltalában ezt le kell szedni,mert alatta van a rekesz mehanika. De az sem gyerekjáték, jelölni kell, és fotózni hogy hogy volt eredetileg. Ha nem jelölsz, (mint én is az első heliosnál) akkor szivás lesz összerakni az tuti. -
fattyu
veterán
jók a tessarok. kifejezetten éles kontrasztos design. Annyi hogy a 2.8 is elég lassúcska mai viszonylatban már de a tessar designből ennél fényerősebbet nem igen tudtak kihozni viszont ez már kompromisszum ennél a design-nál. A f3.5 verzió alapvetően mindenben jobb épp emiatt csak ugye lassabb 2/3 stoppal.
ettől még persze jó meg mindig van jobb
-
Jannus333
csendes újonc
Nikon D5500 ha a gép volt a kérdés...
Szeretnék egy fényerős obit olcsón...ez volt az alapfelálás...láttam gyönyörű portrékat ezekkel az obikkal..egyszerűen ki akkarom próbálni.
A makrózás is felmerűlt de ott nincs gond a közgyűrűkkel...a fordító gyűrűt nem probáltam még.
Illetve ami tervbe van végre egy "normális"fényrős obival szeretném lekapni a tejutat.. -
Jannus333
csendes újonc
A Nikon D5500 nél nem probléma a belógás az aknába...nincs semmi amibe kárt tenne azon az 1mm belógással. A Helliost egyszerű megoldani az első 2 lencsét kell elvileg 1mm+a hézagolo vastagsága ("eltartása") előrehozni. Viszont a többi obinál még nem találtam leirást...ha van tapasztalat szivesen meghalgatom..
-
MrChris
nagyúr
Szerintem rossz úton jársz. Nikon F és 1, egyikre nem igazán lehet adapterezni, másikra meg nem érdemes. Ekvivalens manuál 400mm-t is nehéz kezelni, az erős krop miatt pedig a lencsék teljesítménye is gyengül.
Inkább átnyergelhetnél pl fuji xe1-re és akkor fotózhatnál kedvedre bármelyik manuállal, mert így csak örök vágyálom lesz az elképzelésed. Ehhez túl rövid az élet -
Elektrosokk
veterán
igen, de ennyiért ez nagyon szuper ár érte, hibátlan utolsó verzió. azok a kínai vackok műanyag lencsés cuccok.
(#9615) ferq68 de az olyan is sajnos.
ilyen csak ennél még az újabb és kontrasztosabb verzió. ne hülyéskedjetek már.
ez nem egy kategória a kínai műanyag lencséssel. álom a rajza. ezek miatt akarok egy m4/3 vázat!
-
Rapid136
őstag
Sajnos utómunka nélkül nem fogod sokáig megúszni. Az egy legenda hogy a filmes korszakban se kellett. A különböző keménységű hivók, 1-2 fokos hőmérséklet és percnyi hivásiidő változtatások, meg a nagyításkor kézzel kitakart túlexpós részek, ezek mind részei voltak a kép előállításának.
A párezer Ft-os adapterek korában miért egy adapterbe csavargatod felváltva az obikat? De tény hogy bajonettel könnyebb és ráadásul azok az obik már korszerűbb bevonatokkal rendelkeznek mint a korai m42-esek. -
Rapid136
őstag
Gondolom szomorú leszel ha megtudod hogy van egy Rokkor 1,2/50-em :-)
Bár a régebbi 58-ast jobban szeretik, én viszont a sulya miatt nem.
Szóval passz, a Jupiter3 a mérete miatt tetszik, ha fényerő kell akkor nekem leginkább Minoltáim vannak, úgyhogy 1,4 vagy 1,2/50.
Nem tulajdonitok már nagy jelentőséget gyártóknak, a szinvilágban sem hiszek annyira, mert másodpercek alatt módositható az is.
Azzal fotózom ami kényelmes és persze legyen éles is lehetőség szerint, de a jó kép nem a borotva részleteken múlik. -
MrChris
nagyúr
Milyen vázra lesz?
Nikon F bázistávhoz legalább 1milivel kéne beljebb helyezni az új bajonettet. Így látatlanban nehéz eligazodni mik esnek útjába, ezek közül mire nincs szükség, mit kell azokon átalakítani. Meg a műanyag vázsapi hogyan van kialakítva, mert azt vastagabbra kell hagyni mint a fém bajonett.
Annó egy Konica és OM obiba magát az adaptert építettem bele, vettem egy olcsó M42-est, sokkal egyszerűbb azt átalakítani legalább fém és állvány csatlakozást is ki lehet rajta alakítani. Nem muszáj hozzá az obit véglegesen módosítani. Ha Nikon 1-re kell, neked is inkább ezt ajánlanám, elegánsabb lenne a Nikon F bajonett de az szívás. -
tvamos
nagyúr
No, a szetszedesig el is jutottam, csak tul sok az alkatresz.... nem tudjatok, mi az, amit feltetlen meg kell tartani a sok kozul?
Addig eljutottam, hogy a felsosorban a kozepso bigyo minden keppen kell. (Meg fokepp a tole balra levo.) Ami jobbra van, az akkor kene, ha a vazban lenne motor, ami allitgatja a blendet, de nekem olyan nincs. Ami alul van balra, az meg hatarolja az allitgatast, meg megvezeti az allitgato gyurut. Ezeket lehet, hogy ki is hagyhatnam, nem tudom. Ami meg alul jobbra van, az maga a bajonet. (Szep fenyes, jo lenne helyette egy ugyan ilyen szep fenyes fem bajonet gyuru...) Az uj gyuru sajnos egy csunyacska muanyag, teljesen szet kell faragnom, hogy bemenjen a helyere, es sajnos nem fogom tuni az oszes rogzito csavart becsavarni.
Mennyire gaz az szerintetek, hogy az a harom csavar hianyozni fog? -
Rapid136
őstag
Egy megoldás van: előre...
Egyszerűen meg kell nézni mi van eladó és elmenni kipróbálni. Vagy megvenni és használni, ha piaci áron vetted, akkor el is tudod adni. 135-ös kisteléket 8000 és 15000 Ft között nem keveset találsz. A Tair11 mondjuk 25000, nem véletlenül :-)
Tesztek alapján hiába választasz valamit, lehet hogy neked épp nem jön be a képe. -
Rapid136
őstag
Mit vársz a 135-östől?
A bajonettes obik valószinűleg élesebbek a régieknél, de 5-6 rekeszlamellájuk van.
A régi preseteknek meg 9-19, igy mindig kör alakú a fényfolt a háttérben.
A 2,5-es obik alig fényerősebbek a 2,8-tól, 1,8-as is van de ritka és baromi nehéz (volt a kezemben).
A Jupiter 3,5/135 viszont kicsi.
Na találd ki mi a tuti neked :-)
Nekem egy Tair 11 van, meg egy Adaptallos Close Focus 2,5/135mm, meg egy MD 2,8/135 amit sose használtam, mert dobozban van és olyan mint a bolti. De szerintem a képe amúgy sem közeliti meg a többi obimét. -
catroot
veterán
Én szinte mindent ebay-ről vettem.
Ebben voltak obik és egy váz. Illetve most úton van még hozzám egy obi, kíváncsi lesztek...
ja és vásároltam/adtam el FB-n is (fotós adok-veszek).
Tény, hogy rizikósabb így látatlanba rendelni, mert nem tudod kipróbálni, megnézni előtte.
Viszont személyes átvétel miatt meg nem igazán lenne nagy választék.
-
jjeahh
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Pedig vettem pár obit vaterán. Az egyik legjobb vételem onnan egy két obis kitt volt (OM2, 135/2.8, 50/1.4 Oly tatyó) és csak egy konkurens licitáló miatt ment fel 36e-ig, nélküle 10-essel olcsóbban meglett volna. A Soósnál is érdemes ránézni, nagyon ritkán előfordul az aukción ez-az. Onnan vettem egy 5obis OM2 vázat tokokkal egy zsák eredeti kiegészítővel 100-ért. Meg más esetben is a szettek árban jobban kijönnek, aztán ami nem kell azt eladod, így jóval jobban járhatsz.
Viszont az utóbbi 1-2 évben a piac nepperesedik és alig van ebben számunkra fantázia. -
MrChris
nagyúr
Melyik mennyi?
Megveszed olcsóbban aminek kisebb nagyobb képi hibája van, rekeszelgetsz (minden olcsó 2.8-as obit min. egyet szűkíteni kell, amivel bukod az árán kívül az egyetlen vonzerejét) és elégedetlen vagy. Majd megveszed a Sonnart fél év múlva valszeg még többért, ezt meg elkótyavetyéled, csak vigyék már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Bundle topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Eredeti játékok OFF topik
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest