- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #15625 üzenetére
Sok sikert.
Egyébként hangkártya csak Mac-től függ, hogy támogatja e vagy sem. Itt szerencséd van, mert van akik csinálnak drivert. -
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #15268 üzenetére
Hát... röviden ettől nem lesz KP-od az első indításnál.
Itt lehet kérni, és hátha. -
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #15262 üzenetére
"One less battery. All the difference.
The Apple Wireless Keyboard now requires just two AA batteries — one less than the previous model. And its intelligent power management system conserves battery life. So when you’re not using it, the keyboard automatically powers down. The instant you start typing, your keyboard turns on."Egyébként neked is javaslom a módosított BIOS-t, amit "Játékos"-nak is ajánlottam. Így meg lehet szabadulni a NullCPUPowerManagemant.kext-től.
-
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #15155 üzenetére
iAtkos vagy retail = nincs különbség. ugyan az a rendszer mindegyik.
az iAtkos annyiban tér el a retailtól, hogy az egy összekutyult rendszer, megtömködve mindenféle driverrel, vizuális csicsával, stb.. egy házilag összekoholt telepítő az egész.
ha bármit nem tudsz életre kelteni retail alatt, akkor 101%, hogy iatkos alatt se fog menni.
mivel ugyan az a két rendszer.ezt tisztába akartam tenni egy ideje, mert többször láttam felmerülni ezt a dolgot.
-
-
Máté94
addikt
-
curvedpin
tag
válasz
AdamP900 #14327 üzenetére
hihetetlenül stail és bugmentes, hiába csak DP, egy vérből származnak a Lionnal
de tényleg, szerintem pl a kernelen se változtattak semmit (nem tudom hogy most örüljünk vagy sírjunk az Apple új politikája miatt)
Gyorsabb mint a lio, egyedül néha fullscreen appoknál lép ki...
A Safari és az NC kurvajó!!! -
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #14128 üzenetére
próbáld meg ezzel az smbios fájlal: klatty
de csak akkor próbálkozz vele, ha el tudod érni a rendszerfájlokat más rendszer alól vagy a telepítőt gond nélkül be tudod indítani és tudod használni a terminalt.
nem jellemző, de előfordul, h nem tetsző smbios fájl miatt kernel paniccal megáll a boot.
ennek fényében kísérletezz.a chameleon.boot.plist okésnak tűnik nekem. az npci=0x2000 szükséges neked a működéshez? tudom, h valami vgaval kapcsolatos buhera és a pci config dolgot orvosolja, csak nem tudom, h pontosan mire való
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #14118 üzenetére
Becsomagoltam neked azt a verziót, amit én használok: katt
Egy régebbi verzió. Kicsit normálisabba felülete és gond nélkül megy nálam. A saját Applications mappámból zippeltem be. Naponta 3-6 órát gond nélkül beszélgetek vele, mind magyarokkal, angolokkal, norvégokkal és amerikaiakkal. Soha, semmi gond nem volt. (amerikával néha elcsúszik a kép-hang páros, akkor újrahívjuk egymást, annyi.)
Ha ezzel is rossz, akkor a rendszered nem akarja az igazságot.
Skypeal sose volt gondom. -
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #14019 üzenetére
BIOS-t esetleg be kéne állítani. Szerintem. ACPI S3(STR), HPET 64 bit, AHCI...stb.
Valahogy így. -
farrvince
csendes tag
válasz
AdamP900 #14021 üzenetére
Menne nekem az iAtkos S3 L2?
Gép adatok:
Dell Dimension 5150
CPU:Intel Pentium 4 630,CPU 3.00 GHz (2CPUs)
BIOShoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A02
Memoria:2048 MB
Rendszer TipusaELL DM051
Video:ATI Radeon HD 4550 512 MB 400 MHz
Audio:ATI Radeon HDMI,SigmaTel STAC9220 A1
Network:Intel PRO/100 VE
Motherboard:Intel Lakeport-G i945G -
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #13985 üzenetére
Itt van egy videó, ez alapján nem hiszem, hogy nem lehet megcsinálni.
Letöltöd a DSDT Editor, találsz ott Windows-ra valót.
Letöltöd + ezt.
Compile-nál, ha Error-t ír ki, akkor kattints a Fix errors-ra és remélhetőleg megoldja. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #13985 üzenetére
A DSDT tudásom nekem is nagyon szegényes, de megosztom veled azt, amit tudok.
Alapvetően a DSDT egy dsdt.aml file, ami egy kurva nagy táblázat, ami tartalmaz mindenféle pontos adatot a gépedről(alaplap, chipset, hang, alvás funkció, vga, hálózat,stb..stb..)
Alapvetően sok rendszer megy dsdt nélkül, de egyeseknek néhány funkció nem megy nélküle(pl. alvás, kikapcsológombra reagálás, stb.)
Ezeket a dsdt file tudja orvosolni azzal, hogy megmondja az osx-nek, h hol keresse azt, amire szüksége van.
Ez a DSDT majdnem minden gépnél egyedi, mivel nem használ mindenki egyforma ramokat, hdd-t, vga-t, stb..stb..Alapvetően szükséged lesz egy nyers dsdt filera, amit ki tudsz nyerni windows és linux alól is, de sztm. egy még dsdt nélküli osx is megteszi(első tudáshiányom).
Ezt a dsdt filet kell megadni egy bizonyos DSDT autopatcher proginak, amit egy Mald0n nevű gyerek csinált(insanely mac fórum - dsdt alfórumban megtalálsz mindent).
Ebbe betallózod neki és elméletileg létre fog hozni egy optimalizált, jó DSDT-t a rendszered számára.
Ha ez a file megvan, akkor vagy beteszed a rendszer meghajtód gyökérkönyvtárába vagy pedig az extra mappa gyökérkönyvtárába. Onnantól a chameleon már magától be fogja tölteni.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #13960 üzenetére
Snow leopardból próbálj szerezni egy 10.6.6 vagy 10.6.7 környéki verziót.
Minél frissebb annál jobb. Ezenfelül, ha van az alaplapodba beintegrált vga-, akkor vedd ki a pci-os kártyát és az integráltról próbáld bebootolni. Ezen felül,ha ez a read hiba van, akkor próbálj variálni a sata csatlakozókon. Misztikus, tudom, de nekem machinálás után jó volt anno.Az első gondolat pedig a Lion-ra vonatkozott. Ne próbálkoz L2, iatkos, stb.. LION telepítőkkel, csak az érintetlen eredetivel. (ncore-on fent van 1 ilyen - az minden gond nélkül döcög). Ezenfelül pedig kezdek kifogyni az ötletekből.
Ha legalább egy snowleopardot fel tudnál szenvedni, akkor állítom, h már nyert ügyed lenne -
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
AdamP900 #13960 üzenetére
Fene, nem tudom harmadjara is szerkeszteni a hsz -em... muszaj vagyok irni meg egyet.
Annyi jutott meg eszembe, hogy lehet a Retail Snow Leopard megserult iraskor es azert irja ezt a hulyeseget. Majd ha lesz tobb idom es DL DVD -m majd kiirom megegyszer. Nem ertem egyebkent, hogy rontodhatott el az iras... Direkt 4x -sen irtam, hogy meg veletlenul se legyen baja. -
Phantomhive
aktív tag
-
AdamP900
tag
válasz
AdamP900 #13956 üzenetére
SL sikeresen felment (iAtkos S3 10.6.3), de fogja magat az alma logonal es megall. -x -v PciRoot=1 paranccsal semmit. Kiirkalja a cuccokat majd elvillan. Aztan mintha bootolna elsotetedik a kepernyo es megint nem csinal semmi. Egy utolso eselyt adok meg az UniBeast -es megoldasnak, ha most se csinalja meg a pendrive -ot, tellegmarad az iAtkos fele Lion.
Az ok ami miatt Retail -t szerettem volna hasznlani az az, hogy hatha nem csinalta volna azt a furcsasagot, hogy ha kijelentkezek App Store -bol majd vissza be akkor nem enged belepni. Csak abban az esetben ha ujrarakom a rendszert es a bejelentkezo adatoknal megadom az adataimat. A masik, hogy hatha stabilabb lett volna, de sajnos igy nem nagyon tudtam ezt kiprobalni.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #13941 üzenetére
ha tudsz működőképes snowleopardot varázsolni, akkor feltétlen dolgozz guid partíciótáblájú HDD-n.
legyen rajta 3 partíció, ami így néz ki:
első: legnagyobb hely: lion
második: durván 10-15gb: snow leopard
harmadik: 5GB: Lion-telepítősnow leopard felrak, az alól megcsinálod a lion telepítőt, amit linkeltem pár poszttal ezelőtt.
reboot.lion telepítőből felrakod a lion a legelső partícióra.
majd lion alól nyitsz egy disk utilityt és a két(vagy csak a snow leopard) partíciót fogod és a kis "mínusz" jellel törlöd, a lion partíció meg lehúzod, "bekebelezed" vele a felszabadult helyet.és elméletileg voila, kész a rendszered. nekem is így kellett ügyeskednem egyszer, gond nélkül ment minden. a lényeg az, hogy a hdd guid partíciótáblájú legyen, ne MBR, mert az utóbbi nem elég rugalmas az efféle manőverekhez. legalábbis én így tapasztaltam.
-
Phantomhive
aktív tag
-
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #13933 üzenetére
Felrakod az alap minimális szinte iATKOS-t, csak egyszer kell használni. Szerzel egy 8GB-os pendrive-ot, egy Mac App Store-os Lion-t és ez alapján megcsinálod rajta.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #13930 üzenetére
ilyen nekem is volt sokszor.
ez az egyik legkülönösebb hiba, amivel találkoztam.
néha az volt a megoldás, hogy átdugtam másik sata csatlakozóba a dvd-olvasót és a hdd-ket. lehúztam minden hdd-t és csak 1 hdd+1dvd olvasó volt beduva és addig pakolgattam a slotokban a sata csatlakozókat és próbáltam újra, míg egyszer csak betöltötte.
érdemes proci órajelet tök alapra venni amúgy, volt, h csak azután olvasta meg.
de volt, h simán rosszul írta ki a lemezt és sose bootolt róla v. max egyszer.
én arra esküszöm amúgy, h lecsípni 6 gigát 1 partícióból, megformáni hfs+-nak és arra bemásolni a telepítőfájlokat, tenni rá egy chameleont, fakesmc.kext-et felmásolni rá meg mindent, ami kell, bebootoli a telepítőt így a hdd-ről és úgy telepíteni a rendszert a nagy partícióra.
aztán a te döntésed, h megtartod-e biztonsági partíciónak v. törlöd és hozzácsatolod a nagyhoz később. 6 giga nem 1 óriási mennyiség(kivéve, ha SSD-vel tolod)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #13623 üzenetére
hang van ki+be(mic+line in) vagy alapból usb-s megoldást használsz?
amúgy örülök
nem rég gondolkoztam rajta, hogy fel kéne túrni a netet a legjobban osx-barátabb elemek után és egy ilyenekből álló konfigot levágni az olyan rokonaim elé, akik állandóan szívnak a masinákkal -
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #13588 üzenetére
Szerintem nem kell újratenni, de lehetnek majd gondjaid abból, h nem fogja szeretni a már konfigurált smbios.plist fájlodat.
Ha ravasz akarsz lenni, akkor a leendő konfignak előrekonfigurálsz egyet és rákészíted a Desktopra v. pendrivera, h ha kernelpanicolna, akkor windows alól v. valami módon a helyére tudjad mozgatni. Ugyan ez igaz természetesen a DSDT fájlra, sokkal nyomatékosabban. Azt akár törölheted is, ha tudsz -amúgy- bootolni nélküle, mint én.Más gondot nem tudok elképzelni.
Gondolom az alap, hogy majd új drivereket kell keresni a hanghoz, hálóhoz, mivel ahogy látom új deszkád is lesz, ami gondolom más, mint a korábbi. De ha ugyan azok a chipek vannak rajta, akkor nem szóltamElőző konfigodból a proci meg lehet érdekelne, ha esetleg eladó sorba kerül
-
AdamP900
tag
válasz
AdamP900 #13532 üzenetére
Meg egy ilyen teljesen amator kerdes: ezt a progit se artana megtanulnom hasznalni, hogy a 4 opcio kozul mi, mire valo. Mit valasszak itt, hogy csak a Chameleon frissuljon? Boot0hfs vagy az Update? Inkabb kerdezek mint, hogy elrontsam a rendszert es ujra kelljen tennem.
-
ko9
addikt
válasz
AdamP900 #13525 üzenetére
Bocsi elfelejtettem a PÜ-re válaszolni, most jut eszembe
Elég sok PÜ-t kapok mostanában, mindig elkeveredik 1-2...
Próbálj meg egy NVEnablert MultiBeastből, hátha megold valamit... Vagy csak simán frissítsd a Chameleont Chameleon Wizarddal.
Persze, kezeli a Mac bőven a memóriát, csak telepíteni 1x4-el telepítsd!
-
c41r0^
őstag
válasz
AdamP900 #12884 üzenetére
Nekem a következő vezérlőm van:
Marvell® 88SE6111
- 1 x UltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devicesehhez fogok még talán ma keresni kextet.
Úgy kellett összevadászni, mert a Giga manual és support weblap sem írja, hogy a lapodon konkrétan milyen vezérlő van (csak Gigabyte SATA2 chipet emlegetnek), de a GSATA drivert letöltve kiderül a TxtSetup.OEM és .inf fájlokból, hogy Jmicron JMB36x a chip, vszínűleg Jmicron JMB363. Tehát ez a chip vezérli az Intel ICH10R déli hídon kívüli (a lapodon más színnel jelölt) 2 db. SATAII és az IDE csatornákat. Így már el tudsz indulni.
Ez alapján vagy JMB361 vagy JMB363 lesz az...
-
törölt tag
válasz
AdamP900 #12884 üzenetére
JMicron az IDE vezérlő az alaplapodon? Vagy esetleg PCI-os külön vezérlőt használsz? Nekem is a DVD íróm még ATA-s és ezért JMicron 36x kext kellett a használatához. Mondjuk én meguntam és volt itthon egy ATA - MicroATA - SATA -> USB átalakítóm, így most azzal használom. Viszont eredetileg ment a JMicron kext-el is.
-
ko9
addikt
válasz
AdamP900 #11668 üzenetére
Ezeknél az Asusoknál már rohadt egyszerű. Don't fos
Letöltöd a BIOS fájlt, berakod a C:\ meghajtó gyökerébe, vagy egy pendrive gyökerébe. Restart, bemész a BIOSba, megkeresed ezt, és követed az utasításokat.
Ha megvan az ápdét, akkor restart, és menj bele megint a BIOSba és állítgass:Power Options - van ACPI
Onboard Devices - itt tiltsd le a soros és a párhuzamos portokoat,
Bootsorrend-be állítsd be a DVD-t/pendrivot elsőnek, a HDD-t amire a Mac megy azt meg másodiknak.Itt és most indítsd a telepítőt.
-
ko9
addikt
válasz
AdamP900 #11666 üzenetére
506-os BIOS kell rá minimum.Pontosabban ennek a módosított változata, itt megtalálod. -
AdamP900
tag
válasz
AdamP900 #11432 üzenetére
Ismerosommel még keményen kuzdunk, hogy mukodésre birjuk az OSX-et. Màr kiprobàltuk az iAtkos féle 10.6.3 -at, de az alma logonàl megàll és nem csinàl semmit. iboot + 10.6.2 -vel szintén alma logo és nincs tovàbb lépés. Sanda gyanuùm, hogy az AHCI-val lesz baja mivel a BIOS -ba nem talàltunk ilyen menupontot (Asus P5G41-M LE alaplap)! Aki tudja hol van ebbe a lapba ez az àllitàsi lehetoség az irjon legyenszives! Esetleg modositott BIOS kellene rà?
nagyon orulnék ha mostmàr valaki vàlaszolna!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged