- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
Na, asszonyka atment a forgalmi vizsgan, lehet kezdeni aktivabban nezelodni a hasznaltauto piacon. Szerintem nem fogom tudni rabeszelni egy W210 E290TD-re
bezzeg a porsche cayenne az kene neki
-
szőröscica
addikt
Koszi a valaszokat sracok, asszonynak nezelodunk, talan letett az uj Fiat 500-rol.
Mondjuk hasznaltan masfel korul mar abbol is egesz szepek vannak szervizkonyvvel. Megfontolando... az az abszolut szerelme a BMW X6, a Porsche Cayenne es a Tesla Model S mellett.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Magnum_ #116305 üzenetére
Itt érvényes a szóbeli szerződés, de 30 napon belül írásba kell foglalni.
Tse: nem közvetlenül a Porscheval voltam szerződésben, ott csak az értékesítők vannak így. Többiek Hahn autozentrummal, én pedig az APZ-tel. ( AutoPflege Zentrum )
Valahol amúgy jó is, hogy nem került aláírásra szerződés, így nem tudnak mit tenni, hogy csak úgy leléptem. Ők többet buknak, mint én.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Tsebacsi #116292 üzenetére
Én is 08:30-17:30-ig nyomtam a Porschenál, 1 óra ebédszünettel, amit ők úgy értelmeztek, hogy biorobot vagyok és nem kajálok.
Ennek tükrében kaptam a termineket, így lehetetlen volt tartani őket. Na meg a fizetés se annyi lett, amennyit megbeszéltünk, így pénteken hazajöttem oszt hétvégén átgondoltam mindent.
Épp melót keresek.
-
aero.
veterán
4300:
ACEA A5/B5/C2 - API SM/CF megfelel: - PSA B71 2290 - Honda - Toyota - Mazda - Fiat 9.55535-S1 - ILSAC GF-3
4200:
ACEA A3/B4/C3 - VW 504.00/507.00 - MB 229.51 - BMW LL-04 - Porsche C30 megfelel: - API SM/CF - ACEA A5/B5/C2 - MB 229.31 - VW 500.00/501.00/502.00/505.00/505.01/503.00/503.01/506.00/506.01 (kivéve R5 és V10 motorok) - BMW LL-01/LL-01 FE - PSA B71 2290 - Fiat 9.55535-S1
A te kovetelmenyeid nezd ki a kezikonyvbol. Nagyon masodlagos a viszkozitas a helyes specifikacio mellett.
-
Speeedfire
félisten
-
Snoop-y
veterán
válasz
szőröscica #113514 üzenetére
Porscheval nem kell amugy sem...
Piros lampat kerulheted szembe savban stb -
Qtya123
őstag
válasz
Motion_Blur #113141 üzenetére
Reméljük, hogy megfelelő lesz az igazságszolgáltatás.
Amúgy a tényeken nem változtat, de kíváncsi vagyok, hogy a Porsche is végig úgymond versenyben volt-e, vagy látván a két autó versenyét felötlött benne, hogy na én is megmutatom, hogy tud menni azért ez a hodályretek alattam.
Láttam már a magyar pályán is, hogy két előzgető versenyébe becsatlakozott az addig lassabban haladó SUV-os és nekiiramodott. Nehogymá' azt gondolják, hogy nem megy az a nagy benga. Ráadásul itt is a Ferrari még nagy nehezen befért volna a fékezéssel a fehér autó mögé, de jött a bölény is.
-
Richard!
addikt
Szegény Srácz nagyon belenyúlt a leGváros üvegbé!
"Sziasztok!
Először is köszi a befogadást. Egy problémával fordulnék hozzátok, hátha volt már valakinek hasonló esettel dolga.
Áprilisban vettem 2010-es A5 Sportback 2.0 TFSI Quattro (155kw) Audimat 85,000 km-errel. Sajna az elejétől jelentkeztek nála gondok, először is kiderült, hogy komplett mechatronika illetve kuplungcsere kell bele (S-Tronicról beszélünk). Utána olajfogyásra lettem figyelmes, ám több szerelő is azt mondta, hogy ez a szint még tartható, nem szükséges dugattyút cserélni. (800 - 1200 kilométerenként 1 liter)
Az első hónapokban nem nagyon használtam városon belül, így lehet azért nem tűnt fel, de akkor szerintem még egy teljesen jó fogyasztást produkált a kocsi. Pályán elment 10-11 literrel. Az utóbbi hónapokban azonban elkezdett igen gyorsan benzint zabálni. Most ott tartunk, hogy 21-23 litert eszik városon belül. Ez igaz mind budapesti, mind győri használatra is, dugóban annyit nem állok vele, hogy amiatt torzuljon ennyit a kép, inkább estefele használom. Autópályán 140-es tempomatnál 12-13 litert eszik meg.
Sajnos több maszek szerelő is azt mondta, hivatalos márkaszervízbe vigyem kocsim, mivel hibakód nincs, a kibocsátás mérési adatok jók. Nem tudnak mit kezdeni vele. Többen is azt javasolták, tetessek rá egy biztosan gyári motorvezérlő szoftvert, hátha az előző tulaj íratta át egy kevésbé profi helyen, ám menetteljesítménye egyenletes, nemhiszem, hogy ilyen gond lenne vele.
2 hét múlvára kaptam időpontot Porsche Pestbe, remélem tudnak nekem szoftvert frissíteni. Addig is a neten olvasották alapján megpróbélom elvinni egy injektortisztításra és lambda szondázásra.
Kérdésem felétek: valaki már találkozott hasonlóval ilyen motornál / típusnál? Mit tudnék még tenni, milyen úton induljak el? Nagyra értékelek minden segítséget és köszi, hogy végigolvastátok.
Végezetül itt egy kép beteg kedvencemről." -
-
Declare
őstag
válasz
Integrale #110937 üzenetére
En mindig is ezt mondtam, mondom....es mindig le vagyok hurrogva, hogy wuuuuuuuu az audi meg a bmw az premium....losz@rt....vannak premium modelljei igen, de az nem az 1er, meg 3 er, meg 5 er...egy fullos 5 er az ad premium erzetet, de igazabol erre a 7er van kitalalva....meg vannak premium autogyartok, de azokat ugy hivjak, hogy maserati, meg porsche meg stb.....
-
Declare
őstag
válasz
Integrale #110920 üzenetére
Hat ezt nem latjuk akkor egyforman
Vannak olyan modellek, meg markak, amik a kivaltsagokrol szolnak (pl 7 es bmw, porsche, maserati, de pl egy ferrarit sem fogsz elhozni 1,4 tsi vel
). Ott igen, ez van, hogy az extralistan van még kb 5 rubrika, amit beixelhetsz, hogy akarsz e az elektromos heremaszirozora swarovski diszitest vagy sem, de amugy megkapsz minden fele földi jot, alapbol.
Egy A6, 5 bmw nem erröl szol...ott még böven benne vannak a ceges vasarlok, ahol van egy keret, amibe bele kell ferni, abba belefer a navi, esetleg az alap börüles egy 30d motorral es mindenki örül...de nem igeny, hogy a kedves vevönek ne kelljen mar x-elgetni az extralistan
-
válasz
zoo8800 #109879 üzenetére
Mondjuk pályán sem kéne 157-el menni véleményem szerint. Én 135-140 körülre lövöm be mindig, így suhanni is lehet, és nem kényszerülök mindig elengedésre, mikor valaki 157-el jön akár német prémiummal, akár F astra kombival!!
Szar példa, de a tötymörgőket is szűrni kéne, csak nem lehet...
Naponta vagy 5-10 telefonálót látok, fele prémium autóban ül, nem is értem, lehet mutatni kell az utca népének, hogy nem csak BMW-re, Apple telóra is telik?
A sunyi g*ci előremenőket aztán bevágókat korbáccsal ütném.
Tegnap a Szentendrei elején (árpád híd utáni rész) vagy 2-3 német rendszámos száguldozó volt, én is 75 körül mentem, de ezek minimum 90-el cikáztak (porsche cayenne is volt közte).
Aki 60-al tötyög de mikor előzöd gázt ad, azt árokba lökném szívem szerint.De nem lehet minden bokorban rendőr... Nem lehet azonnal zéró toleranciát betenni mert akkor még több tötymörgő f*sz lesz az utakon aki még 45-el is alig fog menni, nehogy elmeszeljék...
Amíg nincs rend az országban politikai és egyéb hasonló magaslati körökben (értsd: Nem tehetsz meg/Nem kaphatsz meg mindent kényed kedved szerint) addig a kisember is ezt fogja tenni a kihaénnem jegyében
-
Declare
őstag
válasz
Snoop-y #109559 üzenetére
Nyilvan nem kell szeretni, meg ez is egy velemeny, de azert ez igy eleg fennhejazo hsz....
Alapbol az összeszereles, az anyagminöseg, design, extralista, meg kidolgozas miatt sem lehet egy lapra tenni egy focussal vagy egy golfal... Teny, hogy egy alap 1 er, 3 er az semmi extrat nem fog adni, de a hatsokerekhajtas az önmagaban egy olyan plussz, ami elvitathatatlan. Plane egy golfhoz kepest. Ehhez jön hozza azert a komolyabb design munka, az aprosagoknak az igenyesebb megoldas, komolyabb extra lista, meg motor valasztek stb....de persze nyilvan egy 1er vagy 3 er nem lesz baaaaaaaaaaaaaaaaah kategoria.
Am nem is celja a fenti bmw-knek "extrának" lenni....mint ahogy nem is varhatja el senki ezt egy 116i töl 7-8 millioert ezt
Ellenben ha szeretned az 1er t is kerheted 340 loerös valtozatban, komolyan felextrazva, ami azert ugy megint nem eppen focus kategoria
A plusszt meg extrat az M es bmw-k adjak, meg a jol felszerelt es motorizalt 5 er meg 7 er.
Persze ha egy Porsche-ban vagy egy Maybachban ülsz, lehet fikazni, hogy a bmw semmi extra...de azert a golffal meg focussal összehasonlitani, az picit hangulatkeltes
-
rbalint88
addikt
válasz
kisza25 #109509 üzenetére
csak akkor, ha egy gramm rozsda nincs rajta. a most szotyipénzért menő autó mondjuk 5 év múlva fog érni 2-3x annyit, ami még mindig nem olyan sok... 10 év múlva, ha még mindig rozsdamentes, érhet komolyabb összeget, de ki tudja mi lesz akkor. nem porsche, ami biztos befektetés lenne )
-
szabonagyur
félisten
Mai nap mar delelott kiegtem... Egy Porsche, egy M4 es egy Mustang is ugy elozott meg, hogy ramhuzta a vegen az autot, pedig boven volt hely.
Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy valamelyiknel nem veszem el a gazt...
-
Johnny_vT
senior tag
Egyes források szerint egy Volvo 850-nek ugyanannyi a Cw értéke, mint a Porsche 918-nak és egyben jobb a Lamborghini Diablonál
Ugyanezen források azt is állítják, hogy a Toyota RAV-4 partiban van az RX-7-esekkel. A forrásaim megbízhatósága megkérdőjelezhető?
Persze tudom, a tényleges légellenállás az a Cw * A, azaz a keresztmetszeti tényező és a homlokfelület nagyságának szorzatából adódik, amelyben a Cw sebességgel négyzetesen nő. Csak érdekesség
-
-
adalbert1
veterán
Egyszer, mikor épp autót kerestem, kíváncsiságból kinéztem a telepükre - hát, a honlapjukon található képekhez képest úgy láttam, hogy a legtöbb autó sokkal rosszabb esztétikai állapotban van, szerintem jócskán a piaci ár fölé árazva, az értékesítő gyerek meg olyan vakító dumákat nyomott, hogy a fülem kettéállt tőle (pl.: mondom neki, hogy szerintem ez a fényszóró beázik -konkrétan mintha már sár lett volna benne, nem is víz-, erre ő: ááé, a Porsche-k fényszórója is beázik
). Ennek ellenére egész sokan voltak a telepükön, és rendszeresen látok AAA auto-s rendszámtartóval ellátott autókat is a városban, szóval azért a cikkek ellenére úgy gondolom, hogy egész sokan vásárolnak náluk).
-
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Bögre #105704 üzenetére
Megmozgatta a fantáziám a téma. Én így fogalmaztam volna a helyedben:
Eredeti:
Teljes vezérlés szett csere 2018.06.28 -án, így sokáig nem kell megnyúlott lánc miatt aggódni. Diószórásos szívósor tisztítás egy évvel korábban, 99.708km -nél, hogy a kokszosodás se okozzon problémát. Hosszú távra terveztem vele, ezért a karbantartásokon soha nem spóroltam, a számlák és a szervizkönyv megtekinthetők a dokumentumok fül alatt. Komolyabb sérülése nem volt, csak egy kisebb horzsolás a hátsó lökhárítón, amit kgfb terhére a Porsche Pest -nél javíttattam. Hátsó vészhárítót fényezték, a fekete betétet újra cserélték. Kollegámtól vásároltam, aki az első tulajdonosa volt, előélete ismert, lekérdezhető. Magyarországi autó, korábban egyéni rendszáma volt, emiatt kapott új rendszámot. Kívül-belül szép állapotban, egy szezont futott Goodyear Efficientgrip Performance nyári gumikkal. (DOT 1117) A vevő kérésére szervizben átvizsgáltatható, telefonon, vagy emailen pedig szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre. Hibrid autóra váltás miatt eladó. Kereskedők kérem ne keressenek, nem sürgős az eladása.Vevőnek tetsző:
Hibrid autóra váltás miatt eladó kiváló állapotban lévő VW Jettám. Hosszú távra terveztem vele, ezért a karbantartásokon soha nem spóroltam. Igazolt számlák és szervizkönyv megtekinthetők a dokumentumok fül alatt. A hátsó lökhárítót egyszer lehorzsolták, de ezen kívül törve nem volt. Ezt a kgfb terhére a Porsche Pestnél javíttattam (fényezés, új műanyag betét). A motoron a közelmúltban elvégzett megelőzés célú munkák: komplett vezérléscsere, dióhéjszórásos tisztítás. A kocsi első tulajdonosa személyes ismerősöm (kollégám), így előélete ismert, lekérdezhető. Elsőként Magyarországon forgalomba helyezett. Kívül-belül szép, megkímélt állapotban. Egy szezont futott Goodyear Efficientgrip Performance nyári gumikkal (DOT 1117) a gyári alufelnin. A vevő kérésére szervizben átvizsgáltatható, telefonon, vagy emailen pedig szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre. Kereskedők kérem ne keressenek, nem sürgős az eladása.____________________
Ugye, hogy mennyivel másabb? Pedig ugyanaz a tartalma.
Baromi fontos az információ adagolásának sorrendje. Felütés: "hibridre váltás miat..." Ebből a leendő vásárló máris feltételezi, hogy modern, előre gondolkodó, viszonylag jómódú ember vagy. Aztán lehet szép sorban adagolni a többit. Aki megnézi a számlákat és kiszúrja a dátumokat az meg már érdeklődik annyira a kocsid iránt, hogy esetleg felhív vagy ír egy üzenetet.
Ja és nagyon fontos!
Pont az ilyen rendszámos kellemetlenkedések miatt a te esetedben kifejezetten ajánlott lenne kitakarni a képekről! Aztán majd személyesen elmondod és papírokkal igazolod a rendszámcsere okát, de igaza van a srácoknak, egy P-rendszámos 2013-as kocsi vezérléscserével kurva ijesztő -
-
Declare
őstag
válasz
focvis #105040 üzenetére
Igen, ez nem az a sok nyomot hagyo auto...de en szerettem
(#105058) focvis porsche nagyon faja, egyik teniszes ismerös vett ilyen idöszakos rendszammal egy Boxtert (aprilistol oktoberig vagy ilyesmi). Igazabol megvenni mar egesz jo arakon meglehet, csak a szervizelese ami horribilis allitolag.
Minden ferfi embernek alom szerintem egy Porsche legalabb egyszergyakran all pont a teniszkubbnal az is egy uj, fekete 911....hat azert ezek az autok igazabol mar inkabb müalkotasok
(Lehet valami mas hobbyt kellene valasztanom, pl sakk vagy ilyesmi, ott talan nem facsarodna a szivem a parkoloban
)
-
EQMontoya
veterán
Random tálaltunk Ausztriában egy Porsche múzeumot.
-
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
kisza25 #101843 üzenetére
Csak, hogy tisztán lássatok:
- most többet keresek, igaz nem sokkal, de 2 hónap múlva emelnek ismét, ráadásul lejár a próbaidőm és állandósul a szerződésem.- cégessel járok, 1 centet sem költök üzemanyagra.
- 0 felelősség
Porsche:- napi 2x70km ( kb. havi 400€ útiköltséggel )
- újra próbaidő
- nem kis felelősségSzerintem mindenki megérti a döntésem.
-
pit stop
addikt
válasz
molnarpeter #101831 üzenetére
Attól a kisfőnök/terület vezetője/hr-es lehet korlátolt - és kisiklik az egész.
Vagy fújhat onnan is a szél, hogy Porsche, és akkor a névvel akarják elvakítani - valaki meg majd elvállalja kevesebbért, azért hogy elmondhassa náluk dolgozik. Ha nem lenne ember ennyiért előbb-utóbb nekik is leesne, hogy több forrást kell erre biztosítani. -
MunezXBK
nagyúr
De meglepő, ki nem?
-
-v-
addikt
válasz
xEon1337 #100694 üzenetére
Ja látom, azt nem néztem.
BEMUTATÓ: PORSCHE 911 GT3 RS – 2018 Stump Bandi megint ír a totalcarnak?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
BigBlackDog #100575 üzenetére
-
-
-v-
addikt
A Porsche motorhibája miatt Tesla Model 3-mal ment versenypályára - videóval
Egy sima utcai autótól egyáltalán nem rossz, hogy 4 kört kibírt a fék
kell rá valami sárga EBC
"egyáltalán nem tapasztalt akkumulátorokra visszavezethető teljesítménycsökkenést, vagy csökkentett üzemmódot"
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #95172 üzenetére
353-as nincs a sorozatban.
Többet valószínűleg nem veszek. A következő a 100-as Skoda lesz, de az már 1690-be fog kerülni, nem 490-be. Annyit nem ér.(#95173) Declare: Porsche nincs, de vannak BMW-im.
-
Declare
őstag
válasz
EQMontoya #94726 üzenetére
Nem voltam soha mazda fan, de miota ültem mx5 mazdakban azota tetszenek
Bar azt tovabbra sem tudom, hogy a kabriozas feeling bejön e vagy sem
Arra emlekszem, h meg porscheval is kacerkodtal. Azt a magas fenntartasi költsegek miatt vetetted el? Bmw nalad szoba sem jöhetett?
-
válasz
EQMontoya #92461 üzenetére
Na itt
A németek eddig sem akartak hibridet. Most sem akarnak, csak muszáj. Nem keverném ide. Egyszer szívó benzint citálsz egyszer meg hibridet. Mi a következő a sorban, a Samsung hajógyártása v mikró részlege?
A légrugó nem egyenlő a hidrós futóművel
A probléma felvetése ugyanaz, de alapjaiban más a rendszer. Mindkettő költséges ha nem törődnek vele, és mindkettőtől retteg a magyar értelmetlenül. Pedig mindkettő nagyon de nagyon jó!
Hogy jön ide a piacok kérdése? Az usa de bármely más piacon is ugyan ez a felállás: a náczik igyekeznek a szív szerinti autókat szállítani, míg a távol keletiek kiküldik a jegyzetfüzetes embereket és lemásolják, vagy továbbfejlesztik azt amit látnak. Ez nem hiba. És az esetek többségében valóban kevésbé igénylik a megoldásaik a törődést a Merkel trióhoz hasonlítva. De nem is azonos a közönség, és a vásárlás oka sem. Egy Ls600 már-már versenyben van, de még mindig nem elég egyedi ahhoz, hogy komoly konkurencia lehessen világméretekben - szerintem.
A CR-t említed mint szopórollert. Itt a teljesség kedvéért meg kellene említeni, hogy a digók megoldásai kifejezetten tartósak és jók! Más kérdés h a Merkel mérnökök tekertek rajta még kicsit és hát a teljesítmény oltárán valamit áldozni kellett. Ez a hosszútávú élettartam hiánya és a felhasználáskori odafigyelés képében jelent meg. De aki nem akart szívvel is szerethető, sorból kilógót venni, az nem vett olyat és talán a mai napig megelégedéssel használja. De ne mondd h egy autóbuzi nem akar titkon egy porsche-t dsg-vel, egy picit megtekert 3.0 v 1.9 tdi-t, vagy csak egy bszott nagy bálnát a road presence , a sebesség vagy bármi okból kifolyólag. Éppen úgy ahogy az igazi autóbuznyák egy Nissan Skyline-ra sem mondana nemet, vagy egy Lancer evo-ra sem. Mind másban jó és mindnek megvan a maga bogara -ra. Azt nem szívesen keverném ide, hogy volt-e visszahívás - azt gondolom amíg nem életveszélyes egy hiba addig a számok és a nyújtott szolgáltatás önmagát magyarázza. Ha sok ember nem tudja felmérni egy autó (a választott autója) üzemeltetésének költségeit, akkor ott nem a gyártó a hibás. Ehhez még lehetne emlegetni a tekergetést ami egy német autónál (amit valamiért a történelmileg érintett országokban etalonként emlegetnek) gyakrabban fordul elő mint egy távol keletinél, máris kész a nyígás. Természetesen adjuk meg ami a királyé: a dél Koreaiak pl az utóbbi időben eszméletlen módon belehúztak és igen csak versenyképesek lettek sok téren.
Azzal hogy mi az elég nem is áll szándékomban vitázni. Én is csak pályára engednék 250LE feletti gépeket. Akár lehetne 200LE is ha nincs mellette súly. De ez megint más történet az én olvasatomban.
A bálnákat , A8-t és 7er-eket nagyon kevés esetben vezetik sofőrök. Amikor megveszi valaki -tapasztalatom szerint- piszkosul nem azt nézi mi a jó a sofőrnek. Magának akarja a mit nyújt a böszme gép. Ha sebesség a fétis akkor az (Vmax) ha 99 irányban állítható masszírozós maláj kurva ülés akkor az de valami mindig van ami a két lábbal a realitás talaján álló embernek nem igazán megérthető. Itt van rögtön a Dán barátom. Panamea. majd 500LE. 3.9 alatt százon, akkora kerámia fékekkel h megmozdítani nem lehet leszerelve. Erre Koppenhágán belül használja a legtöbbet, 2 pici (az idősebb asszem 4 éves) gyerekkel. Nem mellesleg egész Dániában a pályákon 110-s korlátozás van. De neki ez kellett és kész. -
thEndeR
aktív tag
Nem tudom mashol mi a helyzet, de itt kapasbol tudok ket jo autoszerelo muhelyt, ami ismerosoke es 100%osan jo munkat vegeznek. A cikkben emlitettek, hogy fenyezo egyaltalan nincs, keresztapamnak karosszerialakatos
muhelye van o fenyez (evente jar kulfoldre tovabbkepzesre) de azt azert nem mondanam, hogy tolonganak nala az emberek, pedig nograd megyeben szinte csak neki van hivatalos kamraja es muhelye. Azt nem mondom, nem dolgozik olcson, de valamibol fennt kell tartani a muhelyt. Mostanaban ra ment az old timer autokra, legutobb is egy 160.000 euros Porschet fujt. Tenyleg csak a legjobb munkat adja ki a keze kozul, de az emberek nem akarjak megfizetni. -
Ciccuka
veterán
-
kisza25
félisten
kis év végi autós fórum összefoglaló
Lamborghini Forum:
Szélzaj 330 km/h felett, nem tudok vele mit kezdeni!Audi A8 Forum:
Hol találom a legjobb Rolex-szervizt?Fiat Forum:
Halló? Van itt valaki rajtam kívül?Mercedes C-Klasse forum:
Tegnap este úton az üzletbe elázott a mercedesem - most mit kell csinálnom?Alfa Forum:
Létezik élet a szervizen kívül?Renault Forum:
Havibérlet a villamosra eladó - jelige: a kocsim korábban jött meg a javításból.Bentley Forum:
Ma használtam a hamutálcát - Hogyan tudom kicserélni?Porsche Cayenne Forum:
A fogyasztásom 40l/100km alá esett - valami gond lehet a motorral?Smart Forum:
Új robogómotor beszerelve - hihetetlen teljesítménynövekedés!Mustang Forum:
Egy boyracer egy Civic-kel próbált meg megelőzni!Civic Forum:
Egy fickó ma megpróbált lenyomni egy Mustang-gal!Honda Accord Forum:
Megkaptam az anyám kocsiját. Hol lehet olcsó 18 collos felni szerezni?VW Bora Forum:
Már elegem van abból, hogy mindenki azt hiszi, hogy egy hátizsákos Golf-fal nyomulok!Opel Forum:
A Corsámon egyetlen rozsdafolt sincs! Tényleg! (Admin által törölt hozzászólás)Yaris Forum:
Vezethetek fiú létemre egy női autót?Lexus Forum:
Hol lehet szerezni VW-Style hátsó lámpákat?BMW M3 forum:
Hol lehet szerezni Golf 3-as külső visszapillantó tükröt?Viper Forum:
Egy Smart van a szívócsőben! hogy lehet kiszedni onnan?Ford Fiesta Forum:
Segítség - a motorháztető alatt egy varrógép van!Seat Marbella Forum:
Ma egész nap sikerült lépést tartanom egy IFA-val!BMW 3xx E36 Forum:
Hol van a legzsírosabb kebap a városban?Hummer Forum:
Ma behajlott az ütközőm. 10 halott és 27 sebesült. A matt fekete festéket egyenesen a hivatalos Hummer-disztribútortól kell megvennem , vag pedig használhatok másikat is?
A Márkaképviselet 25 km-re van tőlem, ami több mint 12000 Ft benzin!Mercedes-Benz 190D Forum:
Az autóm új tulajdonosa küldött nekem pár kérdést a kocsit illetően - tud valaki esetleg bengáliul?Yugo Forum:
Mikor működött utoljára a ti kocsitok?Honda Civic CRX Forum:
A szomszéd kutyája ott alszik a kipufogómban, azért nyugodtan bestartolhatom az autót?Mercedes S-Klasse Forum:
Az asszony meg az a mocskos ügyvédje megpróbálnak szemét módon lehúzni engem. Hogy tudnám őket elintézni úgy, hogy büntetlen előéletű maradjak?Polo Forum:
Végre leültettem a futóművet! csak most már nem érem el az ablakot a McDrive-nál!Ferrari Forum:
Még nem jártam a városon kívül. hogy működik a 4,5,6 fokozat?Porsche Forum:
Defektet kaptam - ha visszaadom a lízingtársaságnak, akkor olcsóbban jövök ki, vagy inkább próbáljam meg eladni én?Twingo Forum:
Új szemöldök a fényszóró köré eredeti lószőrből!BMW 7xx Forum:
Segítség, átprogramozták az ECU-t, és most nem csukódik be automatikusan a hamutartó!MX-5 Forum:
Egy LR átment az autómon!LR Forum:
Az alvázamba beszorult egy MX-5, lehet vele így közlekedni, vagy inkább mégis szedjem ki onnan? -
Qru
MODERÁTOR
-
Gabesz87
veterán
Nem vagyok jó a biztosítási ügyekben, egy kis segítséget kérnék. Tegnap belémjött egy nő. Nekem Allianznál van KGB-m meg Casco is, neki elvileg a Porsche Banknál. Nyilván neki kell intéznie legfőképp a bejelenetést, de az ügy gyoirsítása végett szeretném bejelenteni. Most azt nem tudom, hogy nekem melyik biztosítót kell hívnom? Mindkettőt vagy elég ha az övét hívom?
Most látom, hogy van KGFM topic is. Sorry.
-
Köszi Srácok!
@Joa: rakattantál a CVT-re
indiai gyártás :/
@pit: remélem elmegy megnézni a Kiat Keszthelyen.
A Porsche Budánál is januárra van időpont, de azt nem ajánlom. Talán holnap elhozhatom az autómat, kicserélt stabpálcával, végre.
-
tboldi
nagyúr
-
szijartg
őstag
válasz
EQMontoya #86251 üzenetére
Tény, hogy ezeket nem a pályára tervezték, ahol azért elég keményeket kell fékezni.
A Porsche teljesen elektromos Mission E nevű autóját azért a Nürburgringen keményen tesztelik, sajnos szerintem ezt a Tesla kihagyta.Talán a ma bemutatott Roadster 2-nél gondoltak erre, ami 1.9mp alatt gyorsul 100km/h-ra.
-
Asszem engem szopatnak a Porsche Budánál. Ma reggelre, 3 hete megbeszélt időben hoztam az autót stabpálca cserére; elfelejtettek beírni; mehettem dolgomvégezetlenül.
(Most ezt hogy gondolták?!)
-
Graphics
Jómunkásember
Kipróbáltam egy 996-os Porsche-t, így fákk...
Még inkább akarok Porsche-t
-
EQMontoya
veterán
válasz
Graphics #83941 üzenetére
Olvasgass német fórumokat, pl. itt lehet találni ezt-azt.
A porsche boxster szó után a második helyen dobja fel a google a "motorschaden" javaslatot. Ez azért sokat elmond.Itt a magyar cikk a szétrohadó klímahűtőről is.
Szóval azért nekem úgy tűnik, hogy vannak bajok.
Az tuti, hogy nagy élmény, elvégre hat henger, boxster, stb, de nekem úgy tűnik, hogy azért húzós fenntartani.
Már csak azért is, mert elég komplikált helyen van benne a motor, tehát ha bármihez kell nyúlni, a munkadíj is húzós lesz. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
bitpork #83926 üzenetére
[link] még mindig a Porsche a legmegbízhatóbb sportautó kategóriában
Mindemellett a 2000-es évek körüli autók hírhedten spórolósak (relatív értelemben), abban az érában a motoroknál a vezérlést hajtó fogaskerék áttételénél a csapágy, illetve a kenése okoz problémákat aránylag gyakran. [Javító szett is van], bele kell kalkulálni a vásárlásnál, ha biztosra akar menni az ember, bár nem minden példány esetén jön ki a probléma - viszont nem nagyon van benne rendszer pl. gyártási idő alapján.
-
-
Graphics
Jómunkásember
Van egy Honda Jazz tanulóautóm, évi 40 ezer km mellett, tehát átérzem a helyzetet
Használom rendesen.
Igen, havonta X összeget elrakok javításra, és így nem ér meglepi, ha kell is költeni.
A Porsche persze megint más liga, ezért még agyalok.
Sima "krúzolásra" lenne, nem taposásra
-
-
Graphics
Jómunkásember
Nos igen, sajnos mérlegelnem kell, az Audit sem használom... Viszont majd ha 40 körül leszek, akkor tuti nem lesz még ennyi időm se.
Vagy a másik opció, hogy nézek egy 2.8 V6-os Audi 80 Cabriót... Viszont az csak egy lesz a sok közül... Ott már nehezebb szép állapotot találni.
Egy Boxster, nos nekem már a Porsche, ha már 1967-es 911-re nincs pénzem
, de még egy 912-re sem
-
válasz
kory24 #83871 üzenetére
Ha ezt eddig nem mondta egyik okos se, akkor ne velük szereltesd a verdád
1. Égő rendben van-e
2. Bizti okés-eAnno a segg autószerelők is ki akartak velem cseréltetni izzót, azt hoppá, csak a biztivel volt baj. Máskor meg nem tűnt fel nekik, hogy anno lehúztam a csatlakozót róla és elfelejtettem visszatenni. Azért ellenőrizd azt is, ha az se volt megnézve.
(#83873) Duliee: Ha ennyi felesleges pénzed van, inkább add Vilinek, hogy vehessen végre egy Model 3-at, azt majd mindig kölcsönkunyeráljuk tőle. Persze "teletankolva" kapja majd vissza
Szerintem felejtsd el a Porsche vonalat. Qru is körülszaglázta a témát, és úgy menekült, mink akit kergetnek. Irdatlan drága minden, kezdve a szervizt...
Magus: Semelyiken, nem is állítottuk. Attól még ki lehet égve mind a kettő
Pont annyi esély van rá, mint hogy mind a két égő ki legyen égve egyszerre...
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó.
Mostanság erős késztetést érzek egy bizonyos márka birtoklása iránt.
Porsche... Régóta fertőz engem és mivel a Classic vonal irtózatosan drága, így a Boxster került látótérbe
Van valahol erre vonatkozó fórum?
/ Persze nem új
-
válasz
F_Zolee #83255 üzenetére
A Tipo az olyan olcsócska, kicsit Thalia fíling szvsz, ne büntessük.
Elmegyünk a Porsche Budába, körülnézünk. Kb. azonnalra szeretne új autót, a C-Max-ra nem hajlandó költeni már.
@bajnokpityu: az Scross GL+ 1.4t az 4,8m, azt mondja minden benne van ami kell neki, és jó a motorja. De nem vak, látja az orrát, érzi hogy valami nem stimmel az aurájával. Én még nem láttam scrosst, se Vitarat belülről, azt mondja, hogy utóbbi túl sivár a számára, az Opel pedig érezhetően jobb az SCrossnál. Szóval az Scross még játékban van.
@molnarpeter: Mi lenne az? A hibrid észszerű választásnak tűnik városba.
@pit stop: nem jártam utána a Giuliettanak, csak itt érdeklődtem, ill. a TC tesztet elolvastam. Nem mai típus az sem. Dízelt végképp nem nézünk, öcsém szerint már ciki (?); ill. városba nem való, és ott fog futni 80%-ban.
-
brumi1024
veterán
válasz
Speeedfire #82086 üzenetére
Vagy egy második kört. A Tesla már ment volna enni kérni.
Én megnéztem volna egyébként ugyanezt nem az beugró McLarennel. Nem azt mondom, hogy szerezzenek egy P1-et, mert az nem fair, ügyesen véve az összes itt szereplő autó megvehető az árából, de 720 brutális ugrás az 570-hez képest.
A Porsche beteg egyébként, ha egynél több ilyen versenyt mennék tuti azt választanám. A legtöbb autónál egy-két launch control ajánlott, utána 15 percig ajánlatos hűlni hagyni a váltót. Na a Porsche-nél ez korlátlan, egy videóban megcsinálták egymás után 100-szor.
Én még amúgy egy fékezős részt megnéztem volna.
-
brumi1024
veterán
válasz
kisza25 #80996 üzenetére
Nyilván nem, gondolom bevésik az első adatot, amit találnak. Nálam sem stimmel az 1200 kg.
(#80995) [vilike]: Ez a vicc az egészben. Nem tudom amúgy, amikor egy M2-t ingyen szervizelnek 5 évig (pedig annak tényleg van karbantartásigénye), az egész megvan pár óra alatt és még előtte adnak egy sütit meg egy kávét + normálisan (jó nem Saint szinten) lemossák, akkor egy ugyanennyibe kerülő Teslánál ne kelljen már egy egész napot szívni és mellé még 800 eurót kifizetni. Ennyiből Porsche-t szervizelsz, ami azért feljebbi liga.
Ja és Bécsbe jó eséllyel ~5 óra alatt lehet kiérni (+5 vissza), ugyanis ha nem 110-zel mész egy útra nem elég az akksi (legalábbis a Model S P85D tulajoknál nem), a töltőhálózat meg itthon szegényes...
Tehát tanulság: full elektromos 3er kell.
-
brumi1024
veterán
válasz
focvis #80954 üzenetére
Az kemény ár
Ennyiből kijön (a német prémium vonalon maradva, szalonba besétálva és megrendelve):
- ugyanez prémium változatban, sokkal jobb motorral, nagyon más liga teljesítménnyel: RS3 (itt már alap a rendes fék, dicsérik a kerámiát, de az nem fér bele)
- ugyanez egy szvsz szebb kasztniban, de kisebb hátsó térrel, ügyesebben hangolt quattroval: TTS
- ha számít, hogy hol hajt és igazán élmény legyen vele menni: M240i
- sokat nem kell magyarázni (de kicsit kell alkudni, hogy az extrák rendesen beleférjenek): Porsche 718
- utazóautóbb (és a hajtás miatt nagyobb élmény) vonal: 430d, kis alkuval 440iHát nem tudom. Előre sajnálom azt, akit ezzel át tudnak verni. Akrapovic kipufogó ide vagy oda.
(#80959) lenko: Nem kell annak 3 év, 1 éves, 10-15k km-t futott modellek vannak már 8-10 közt. Persze nem eszetlenül extralistát végigx-elt példányok.
-
válasz
brumi1024 #77609 üzenetére
Nem az én világom
Ha lenne pénzem rá se venném meg, inkább egy 964 vagy 993 szériából valót.
Na meg egy 928 vagy 944 is érdekes lehet(#77610) Saint_: király, látom sok minden nem változott
Valami olyat olvastam fél szemmel, hogy Jaffa árulja vagy eladta a Civic-et?
(#77615) Qru: arról nekem mindig az NFS Porsche ugrik be
(mondjuk jó volt vele játszani, jó zenéje is volt a játéknak)
-
brumi1024
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest